Sprakresor

Berlin, Mitte, Tyskland

Språkresa för ungdomar till Berlin på DID Deutsch institut

Boende på campus Härlig takterrass Läge mitt i city

Skolinfo:

 • Ej Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Internet Wifi

DID Deutsch-institut (DID), grundad 1970, har en enastående kvalité på sina språkkurser samt ett brett och varierat kursutbud.

Undervisningens höga standard garanteras av GfdS (Gesellschaft für deutsche Sprache). DID erbjuder ungdomskurser på flera orter runt om i Tyskland, bland annat i Wiesbaden och Augsburg.

I DIDs program finns utöver sommarkurser för ungdomar även kurser för vuxna studenter och affärsresenärer. Varje år deltar över 9 000 personer från ett 40-tal länder på skolan språkkurser.

I Berlin studerar du i Mitteområdet där du har nära till det mesta. Från Reichstag till Brandenburger Tor, du har sällan mer än 15 minuters promenad till de största sevärdheterna! Eleverna på ungdomskursen bor under samma tak som lektionerna och undervisningen hålls. Ungdomskursen ”Berlin Park Residence” i Berlin passar om du är i åldern 14-17 år och pågår endast under sommarmånaderna, mitten av juni till slutet av augusti.

Berlin

Med Europas mest nyskapade kulturutbud, en blodisande historia och shopping i världsklass, fortsätter Berlin att fascinera sina besökare. Denna pulserande storstad har något att erbjuda för alla smaker och passar därför perfekt för språkresor och dig som vill studera tyska.

Mitte

Mitte är ett område som är beläget i hjärtat av Berlin. Här möts öst och väst – gammalt och nytt. I denna stadsdel möter du en blandning av storstadsmänniskor, studenter, konstälskare och turister från hela världen. Området är det gamla kvarteret av Berlin och här upplever du ett rikt utbud av museum, stora shoppingcenter, restauranger, myllrande affärsstråk och historiska sevärdheter. Det är i Mitte du kan beskåda Branderburger Tor, TV-tornet och de båda domkyrkorna Französischer Dom och Deutcher Dom. Stadsdelen är känd som Berlins stora finans- och shoppingkvarter.

Fritid

Aktiviteter 4 kvällar i veckan, och en heldagsutflykt i veckan ingår i ungdomskursen. Till exempel olika sporter, temakvällar, disco och musikquiz. Helgutflykter ordnas till andra städer, sevärdheter och platser. Exempel på aktiviteter och utflykter:

 • Olika sportaktiviteter
 • Utflykter till närbelägna städer
 • Musik-quiz
 • Pyssel
 • Kvällsunderhållning och temafester
 • Disco

Kurser

Ungdomskurs i tyska

Lär dig tyska samtidigt som du upptäcker den historiska metropolen Berlin och träffar nya vänner för livet! Vid sidan av undervisning i tyska språket kommer du att ha mycket tid över att uppleva Berlin och dess kultur samt att utöva sport och andra aktiviteter vid sidan om.

Språkkurs

Lektioner per vecka: 20 eller 24

På förmiddagen läser du tyska, 4 lektioner per dag. Känner du för att läsa ännu mer intensivt kan du utöka dina lektioner med 4 extra lektioner per vecka. Skolans pedagogik lär ut språket på ett lekfullt sätt i en avslappnad atmosfär. Läraren leder undervisningen med en praktisk inriktning med mycket konversation, och du blir snabbt bättre på tyska.

I gruppen är ni max 15 kursdeltagare men oftast runt 10-12 stycken, kursen går att läsa från 2 till 9 veckor och passar dig som redan läst lite tyska sen innan.

Lektionerna pågår från 9.00 till 12.30, måndag till fredag. Studerar du 24 lektioner per vecka ingår även undervisning två eftermiddagar per vecka.

Aktiviteter

Efter lektionerna ingår ett aktivitetsprogram för alla kursdeltagare.

I Berlin kommer du knappast gå sysslolös och skolan guidar dig gärna och ofta genom alla historiska sevärdheter som du bara måste se! Berlinmuren, Sony Center och Brandenburger Tor är bara några attraktioner väl värda ett besök.

Efter lektionerna ges tid för lunch på residenset och sedan följer skolans aktivitetsprogram som innehåller allt från guidade stadsturer, workshops, museumbesök, utflykter och filmkvällar! Mot kostnad kan du också lägga till aktiviteter som fotboll, tennis och klättringskurser in Fritz-Scholß Park alldeles i närheten av residenset eller i sporthallar i närheten.

En typisk vecka kan innehålla följande aktiviteter:

Söndag
Ankomst och rundvisning av residenset. Rundtur genom stan och en kortare utflykt. På kvällen anordnas välkomstaktiviteter för att lära känna varandra.

Måndag
Besök på t.ex. Ritter Sport Chocolate Center workshop, rundtur i riksdagen eller besök på Sea Life. På kvällen en rundtur genom staden.

Tisdag
Gardens of the World, badutflykt, stadstur med shopping. Kvällsaktivitet i form av kreativa workshops eller inomhussport.

Onsdag
Besök på olika museum som t.ex. Pergamon Museum Naturhistoriska– eller Filmmuseet. Dagen kan avslutas med bowling eller film.

Torsdag
Guidad stadstur med paus för shopping, bollspel i någon park eller besök på East Side Gallery. Kvällsaktivitet i form av någon sportaktivitet som t.ex. fotboll.

Fredag
Information om Berlins historia, besök på Madame Taussads, Berlin Zoo. Dagen avslutas med ett avskedsparty för de deltagare som avslutar sin språkkurs.

Lördag
Dagsutflykter till t.ex. Dresden, Rostock och Stralsund. På kvällen brukar det anordnas en filmkväll.

Observera att detta endast är exempel på aktiviteter som kan äga rum.

Boende

Residens

Ta chansen att lära känna kursdeltagare från hela världen under dina veckor i Berlin. På denna språkkurs ingår boende på residens, A&O Hauptbahnhof Hotel, beläget centralt i Mitteområdet. Du bor med bara 5 minuters promenad till tågstationen och vill du uppleva andra sevärdheter såsom Reichtag, Potsdamer Platz och Branderburg Tor kan du promenera dit på cirka 15 minuter. Deltagare bor i flerbäddsrum med 4 bäddar (dubbelrum mot kostnadstillägg) tillsammans med kursdeltagare från samma kurs som du (killar bor med killar och tjejer med tjejer). Alla rum har eget badrum (dusch+wc). Handdukar och sängkläder ingår.

På residenset finns en sky lounge varifrån du har en härlig och vidsträckt utsikt över Berlin! Du kan också ta igen dig på residensets takterrass eller koppla av i skolans trädgård. Residenset har personal på plats dygnet runt, har du önskemål om att bo med en vän så meddela oss det i samband med bokningen.

En deposition på 50 Euro betalas på plats vid ankomst.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
Ungdomskurs i tyska
2 veckor: 21 210
3 veckor: 31 720
Extra vecka: 10 510
Intensivkurs (+4 lektioner/vecka)
Tillägg per vecka: 820
Frivilligt tillägg, boende i dubbelrum
Dubbelrum*: 1 510 per vecka
*Annars ingår boende i 4-bäddsrum
Extra aktiviteter
Fotboll: 2 300 per vecka
Transfer 
Enkel väg:   920
Tur och retur:  1 840
Vad ingår i priset?
20 lektioner tyska per vecka, aktiviteter och utflykter, kursmateriel, kursdiplom, transportkort, helpension och boende i residens. Transport från flygplatsen i Berlin går att boka mot kostnadstillägg.
Transfer
Transfer gäller tur och retur från flygplats i Berlin. Ankomst söndagar 09.00-18.00 och avresa lördagar 9.00-18.00. Ankomst avvikande tider innebär ett kostnadstillägg.

Datum 2024

Kursdatum
Kursstarter (ej nybörjare): 23/6-24/8
Kursstart för nybörjare: 30/6
Kurslängd: Valfritt antal veckor mellan 2-9 veckor
Ankomstdag: söndag
Hemresa: lördag

Resa hit

Transfer från Berlins flygplats (BER) till residenset går att boka till mot ett tillägg, enkel väg eller tur och retur. En representant från skolan kommer då vänta på dig i ankomsthallen och skjutsa dig till residenset. Ankomst är alltid söndag innan kursstart och avresa är lördag efter kursslut.

Ankomst sker söndagar 9.00-18.00 och avresa lördagar 9.00-18.00. Ankomst- eller avresa vid avvikande tider innebär ett kostnadstillägg. Om du hellre åker tåg kan transfer ordnas från tågstationen.

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982