Sprakresor

Wien, Österrike

Språkresor till Wien på ActiLingua

Eget studentresidens Nära Belvedere Kulturlektioner på köpet

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi
  • Rullstolsanpassat
  • Data labb

ActiLingua Academy, som grundades 1988, har ett gott anseende världen över och är känd för sitt engagemang i studenterna.

Kursdeltagare kommer från över 30 länder runt om i världen. ActiLingua är belägen i ambassadkvarteren och på andra sidan av det välkända barockslottet Belvedere. Med metro är du inne i ”stadtmitte” på blott 15 minuter.

Skolan har ljusa, välkomnande lokaler och klassrummen är smakfullt inredda inne i den Art Noveaulika byggnaden. Det finns fritt WiFi i hela byggnaden, nyhetstidningar, österrikiska magasin och filmer som kan lånas. Det finns också en lounge i skolan där du kan ta igen dig med kylda drycker och snacks. 10-15 extra klassrum finns också i den närliggande ”ActiLingua-Depandance Sacre Couer” där vissa lektioner hålls sommartid.

ActiLingua är också medlem i IALC som är en internationell organisation där enbart privata språkskolor finns med som står för stort kunnande, erfarenhet, kvalité och personlig service.

Alla tyska språkkurser i Österrike innefattar ett kulturellt program på fem lektioner per vecka som syftar till att ge studenterna mer konversationsträning och möjlighet att lära känna Österrikes vardagsliv och kultur!

Wien

Wien är romantiken, valsens, konstens och drömmarnas stad! Till den genuina atmosfären bidrar även musik i världsklass, wienervals, anrika caféer och gemytliga vinstugor.

Kvällstid kan du vandra omkring i stadskärnan längs floden Donau, bland grönskande parker och förtrollande vyer, slå dig ner på ett café och avnjuta en kopp av Wiens omnämnda kaffe och skämma bort dig med en bit Sachertårta. Efter detta är det kanske dags för ett besök på den världsberömda operan Wiener Staatsoper där du kan drömma dig bort till tonerna av orkestern Wiener Philharmoniker, Wiens egen stolthet.

I flera hundra år var Wien kejsarstaden i det tysk-romerska kejsardömet och varje stadsdel berättar sin egen historia. I barockslottet Belvedere hänger verk av världsberömda konstnärer och spanska ridskolan håller uppvisningar i Hofburgpalatset.

Idag bor cirka 1,6 miljoner i Wien och en gång i tiden var även Mozart, Schubert och Beethoven verksamma här vilket har bidragit till att Wien, med all rätt, kallats musikens huvudstad.

Fritid

ActiLingua ordnar många olika aktiviteter för kursdeltagarna. Halvdagsutflykter ordnas till bland annat Seegrotte – den underjordiska sjön, och till Burg Kreuzenstein – ett medeltida slott. Du kan också åka på heldagsutflykter till skidanläggningar i Alperna, Salzburg, Budapest eller Prag.

Språkkurs i tyska

Lektioner per vecka: 20+5

Denna språkkurs består av 20+5 lektioner per vecka, 20 lektioner av konversation och grammatik plus 5 lektioner kulturstudier. Det kan vara allt från extra lektioner inom litteratur och historia eller stadsvandringar inne i Wien där man får lära sig mer om stadens historia. Klasserna består av maximalt 12 studenter, medel är 8. Lektionerna leds oftast av 2 lärare då det främjar variationen. Beroende på din språknivå kan du komma att läsa på antingen för- eller eftermiddagen. Denna kurs kan studeras från 1 vecka och uppåt.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 20+5+10

Samma upplägg som kursen ovan med ett tillägg på 10 lektioner i minigrupp per vecka (minigruppen består av 5-8 deltagare). Här har eleverna chans att få mer personlig hjälp i de områden de behöver extra hjälp i eller har svagheter inom. Intensivkursen leds oftast av 3 lärare och passar dig som vill avancera snabbare i språket.

Sommarkurs för ungdomar, 16-19 år

Lektioner per vecka: 20+5

För dig som är mellan 16-19 år har skolan skapat ett anpassat program under sommaren. Här kombinerar du tyska med ett aktivitetsprogram som ger en bra variation och chans till att maximera din vistelse i Wien! Aktiviteterna inkluderar b.la. sport så som fotboll, baket och aerobics. Du får också chans till kulturella aktiviteter som t.ex. lektioner i klassisk wienervals, kulturquiz och anordnade middagar för att lära känna dina kurskamrater. På vissa kvällar får du chans att upptäcka ”Vienna by night”, disco och delta i temakvällar. Sammanlagt ingår 5 aktiviteter per vecka. Vill du kan du mot kostnad lägga till extra aktiviteter och utflykter på plats.

Boende är också inkluderat i priset och du bor tillsammans med dina kurskamrater i ett modernt Student House i 2-3 bäddsrum med toalett och dusch samt halvpension. Boendet är beläget ca 15 minuter från stadskärnan och du tar dig till skolan med kommunala färdmedel. Transportkort är obligatoriskt att köpa och detta görs direkt med skolan väl på plats. Skolan försöker placera deltagare i samma ålder tillsammans men mixa nationaliteter så långt det är möjligt.

Detta är inte en ordinarie ungdomskurs då personal ej övervakar boende och aktiviteter på samma sätt. Det finns således heller inga restriktioner vad gäller tider och annat att anpassa sig efter. Kursupplägget passar dig som är mogen i din ålder men fortfarande vill ha din språkresa uppstyrd med aktiviteter och måltider inkluderat.

Arbeta eller praktisera i Österrike

Lektioner per vecka: 20 eller 30

Att efter en språkresa jobba eller praktisera är ett utmärkt tillfälle att verkligen bli bekväm med att prata tyska. Genom EduPlanets jobb- och praktikprogram får du hjälp att söka en plats som passar dig. Skolan i Wien hjälper dig att sätta ihop ett bra CV på tyska samt att förbereda dig för intervjuer på tyska. Därefter får du genom skolan några intervjuer inbokade för att söka jobb. Du bör vara mellan 18 och 30 år. Först måste du gå en språkkurs på minst 4 veckor, som har 20 lektioner/vecka eller 30 lektioner/vecka för att kunna få tillgång till det programmet. Språkkursen startar varje måndag för dem med förkunskaper och en gång i månaden för nybörjare.

Jobb- eller praktikperioden är 2-12 månader lång. För att kunna klara det krävs en god nivå på tyska, motsvarande 2-3 år i skolan. Det krävs också att du tecknat en försäkring. Du kan välja på många olika yrken, till exempel hotell, restaurang, skidlärare och resebyrå med mera. Det vanligaste är att jobba med turism och då oftast i de populära österrikiska alporterna St Anton, Kitzbühel, Innsbruck, Badgstein, Zell am See mfl. Vilken typ av jobb eller praktik du får beror på vilka tidigare arbetslivserfarenheter du har och vad du önskar få ut av din tid.

De flesta jobb är inom serviceområdet dvs hotell, restaurang mm. Boende ordnas i vissa fall av arbetsgivaren. Obetald praktik finns inom en större variation av branscher och arbetsuppgifterna kan vara mer kvalificerade. Boende ingår oftast inte, men arbetsgivaren kan i vissa fall bidra med måltider eller månadskort för lokaltrafiken. Efter avslutad praktik får du ett certifikat på att du har praktiserat på företaget i fråga och ett betyg/utlåtande. Jobb- och praktikprogrammet i Wien kan antingen bokas genom EduPlanet.

Boende

Värdfamilj

Bo i värdfamilj om du vill komma den österrikiska kulturen nära! Välj om du vill boka boende med frukost- eller halvpension. Vi på EduPlanet rekommenderar att bo i värdfamilj med halvpension, då får du mer kontakt med familjen och det ger dig en mer spännande helhetsupplevelse och mer möjlighet att träna tyska språket.

Familjerna kan bestå av par utan barn, föräldrar med barn i skolåldern eller äldre par vars barn flyttat hemifrån.

ActiLingua Penthouse

ActiLingua erbjuder även sina studenter boende på sitt egna studentresidens, ActiLingua Penthouse. Detta boende finns att boka i kategorierna Enkelrum Standard och Enkelrum Deluxe (med privat balkong). Du delar på ett gemensamt kök, stort vardagsrum samt två badrum med dina rumskamrater. Alla gäster har också tillträde till ett fitnessrum, musiksal med piano och en eventsal för större arrangemang. Precis utanför byggnaden trafikerar spårvagnen, det tar runt 30 minuter att ta sig till skolan. Detta boende är bokningsbart året om.

Student House

Under juli-augusti finns möjlighet till boende i ett modernt och trevligt beläget Student house. Det finns både enkelrum samt dubbelrum att boka. Bor du i dubbelrum finns privat dusch och toalett. Bor du i enkelrum delas badrum med tre andra gäster. Något kök finns ej att tillgå utan du har istället möjlighet att boka till frukost eller halvpension. Räkna med cirka 20-30 minuters resväg till skolan med kommunala färdmedel.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20+5 lektioner per vecka
1 vecka: 4 070
2 veckor: 6 110
3 veckor: 8 150
4 veckor: 10 100
6 veckor: 14 680
Extra vecka: 2 230
12 veckor: 24 380
13 veckor 26 400
14 veckor: 27 830
16 veckor: 32 190
20 veckor: 39 710
Extra vecka: 1 920
24 veckor: 47 120
36 veckor: 69 560
Tillägg för intensivkurs (på ovan kurs)
12 veckor eller färre: 1 600 per vecka
13 veckor eller fler: 1 470 per vecka
Praktikavgift
I kombination med språkkurs: 5 220
Sommarkurs 16-19 år*
2 veckor: 17 680
3 veckor: 24 350
4 veckor:  31 430
*Kurspris inkluderar boende i dubbel/trippelrum i Student House
Tillägg för boende i enkelrum
Tillägg per vecka: 960
Information om studiemedel
Du måste boka minst 3 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka studiemedel först höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 4 450
Värdfamilj med frukost
Enkelrum: 3 350
Student House (juli-augusti)
Enkelrum: 2 970
Dubbelrum: 2 290
ActiLingua Penthouse
Enkelrum: 3 020
Enkelrum Deluxe: 2 190
Tillägg halvpension (för Student House)
Tillägg per vecka: 1 850
Tillägg frukost (för Student House)
Tillägg per vecka: 720
Sommartillägg, alla boendeformer
30/6-31/8 2024:
Per vecka: 870
Transfer
Enkel väg: 620

Kursstarter 2024

Kursstarter
Nybörjare: 2/1, 29/1, 26/2, 25/3, 29/4, 27/5, 1/7, 29/7, 2/9, 30/9, 28/10, 2/12
För dig med förkunskaper: varje måndag
Sommarkurs 16-19 år: 30/6*, 14/7, 28/7*, 5/8
 *:  endast startdatum för nybörjare

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 6/1, 10/4, 1/5, 18/5, 29/5, 8/6, 15/8, 26/10, 1/11, 8/12
Juluppehåll: 25/12-1/1 2024

 

Deltagarkommentarer

Maria 21 år, 3 veckor

Wien var en fantastik stad att studera i. Det fanns mycket roligt att göra på fritiden som man hade. Skolan var fräsch och lagom stor. Bra gemenskap. Jag kände verkligen att jag levde livet under min vistelse i Wien!

Enid 61 år, 2 veckor

Jag fick öva det jag var svagast på. Lagom stor grupp, ca 10 deltagare. Inga läxor, dock ett slutprov på den grammatik som gåtts igenom. Dessutom ingick österrikiska dialektord och information om det moderna österrikiska samhället. Boendet var verkligen toppen! Residenset överraskade pga stora och fräscha utrymmen, dess moderniserade jugendstil, dess lugna läge och trivsamma personal. Dessutom låg skolan nära, om man tog spårvagnen.

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982