BERLIN, TYSKLAND

Minna

FILMMAKING – BIMM

Beskriv en typisk dag i skolan, och berätta om ett projekt eller annan uppgift du tyckte om!
Just nu är vi mitt uppe i vårat andra projekt som är en kortfilm på 5 min, så en typisk dag består i våra vanliga lektioner så som ”Production Design” och ”Camera, Lighting and Sound” till exempel och efter skolan produktionsmöten och andra aktiviteter så som kameratest, casting calls eller proptillverkning. Det är intensivt men väldigt kul! Lärarna är mest där för att vägleda oss genom processen, men det mesta förväntas vi lösa själva vilket är ett bra sätt att lära sig på och som jag tror motsvarar hur filmindustrin även ser ut. Jag gillar speciellt lektionerna i ”Production Design” förra terminen där vi fick sammanställa en portfolio med allt från set design till mask och kostym för ett manus vi själva skrivit.

Berätta om ditt boende och om hur det gick att ta sig mellan skolan, boendet eller andra platser av intresse.
Jag bor i en delad lägenhet med fyra andra tjejer i Jungfernheide, som ligger 25 min från skolan med S-bahn, vilket passar mig utmärkt. Jag har gångavstånd till simhall, bibliotek, mysiga caféer och mycket annat. Det är även ett bra connectat område med både S-bahn och U-bahn, vilket gör att man snabbt kan ta sig runt i staden.

Om du har några framtidsplaner, berätta gärna om dem, och om de har ändrats under din tid på skolan så berätta gärna hur och varför!
När jag började på skolan var jag mycket osäker på vad jag ville göra i framtiden. Jag visste att jag ville jobba med film och att jag gillade de kreativa delarna av processen. Sedan jag började har jag bland annat fått testa på att vara producent, vilket var förvånansvärt roligt! I små projekt är producenten ofta inblandad och ansvarig för många olika roliga delar, vilket gav mig insyn i många områden jag blev intresserad av. Därför är jag nu mer säker på att jag vill jobba i pre-produktion på något sätt, antingen med scenografi, casting, location managing eller något i den stilen.

Har du några tips eller råd för andra som funderar på att ansöka till din skola?
Jag skulle tipsa om att besöka skolan innan du gör ditt val. Antingen IRL eller virtuellt. Jag besökte BIMM innan och det gav mig mycket, man känner direkt på stämningen om det är ett ställe man vill vara på. Våga gå på magkänslan. Känns det roligt? Sök!