College

Barcelona, Spanien

Studera Business utomlands på Toulouse Business School

Mycket högt rankad businesskola Kontakter inom branschen Managementfokus

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Data labb

Toulouse Business School (TBS) är en av de bästa Business skolorna i Europa enligt Financial Times.

De är en av få business-skolor som är trippelackrediterad, här av de internationella ackrediterarna EQUIS, AMBA, och AACSB. Skolans program är mycket prisvärda och fullt i klass med mycket dyrare business-skolor. Kopplingen till näringslivet i utbildningarna är starkt och ger stora möjligheter till arbete direkt efter examen. TBS startade i Toulouse, Frankrike och har växt till att idag vara en internationell business-skola i flera länder. I Barcelona ligger deras största campus, förutom detta har de även campus i b.la. Frankrike (Toulouse, Paris) och England (London).

Barcelona-campuset är toppmodernt i nybyggt 7-våningshus från 2022, specifikt utformat för business-studier. Allt i en välkomnande miljö för internationella studenter. De erbjuder en flerspråkig, mångkulturell och modern miljö genom en bred läroplan, manage-mässig inriktning och flera specialiserade områden som bygger på praktiska färdigheter som förbereder dig för näringslivet- nu och för framtiden. TBS erbjuder program som undervisas på framförallt engelska inom området Business Management allmänt eller specialiserat för olika business-områden såsom t ex Finance, Marketing, International Business, Tourism, Luxury Products.

Toulouse Business School i Barcelona grundades 1995 i syfte att öppna en affärsskola med hög kvalitet. De strävar hela tiden efter att hålla jämna steg med kraven från en snabbt föränderlig affärsvärld, de erbjuder sina studenter analytiska färdigheter, professionella nätverk och snabbhet som krävs för att anpassa, förnya och förutse förändringar. Som en del av ett ekonomiskt, kulturellt och pedagogiskt centrum i hjärtat av Europa erhåller skolans studenter kunskap och nätverk för att lyckas dit deras karriär för dem. Klasserna består vanligtvis av 20 elever och lärarna är på hög nivå med olika erfarenheter inom branschen. Skolan har fått fina internationella utmärkelser, tex som bästa Business skola för deras Bachelor-program. De ligger högt rankade inom business-skolvärlden.

Om du söker en skarp och bred utbildning inom just management med stark koppling till näringslivet är Toulouse Business School-campus Barcelona ett utmärkt val för dig. Toulouse Business Schools Bachelor- och Masterprogram inom Business håller mycket hög klass och är rankade som ett av de bästa business-skolorna i Europa. 98% av de som tar examen får också jobb direkt efter utbildningen. Tack vare att utbildningen ges på såväl spanska som engelska får du en unik och hållbar internationell utbildning mitt i fantastiska Barcelona. Kontakta oss gärna för mer information om skolan och hur det är att studera i Barcelona.

Barcelona är en väldigt välkänd stad för oss och vi har självklart även besökt skolan. På den här sidan har vi valt att fokusera på TBS i Barcelona, men om du är intresserad av att istället studera Business på TBS i Toulouse eller Paris, är du välkommen att söka dit istället och vi guidar dig självklart gärna i sådana fall.

Vi på EduPlanet hjälper dig kostnadsfritt med information och rådgivning när du ansöker till Toulouse Business School genom oss! Välkommen med dina frågor!

Barcelona

Barcelona är Spaniens näst största stad och en av Europas största kulturmetropoler. Här hör 1,8 miljoner människor hemma, liksom fotbollsklubben FC Barcelona, med sin hemarena Camp Nou, och konstnärerna Gaudi, Miró och Picasso

Barcelona har allt som en storstad kan erbjuda och lite till. För den som är fotbollsintresserad har du en ypperlig chans att gå och se någon av FC Barcelonas hemmamatcher. Du finner även charmiga caféer, grönskande parker, en mängd olika diskotek, mysiga gränder, utsikt över bergen, tapasbarer i mängder, vacker arkitektur och alltid närhet till havet!

För den mode- och klädintresserade är Barcelona ett paradis, här finns allt från dyra märkesaffärer med senaste modet till charmiga loppmarknader. Det breda utbudet gäller även för den kulturellt och nöjesintresserade. De som väljer att läsa på Toulouse Business School i Barcelona kommer inte få några problem att sysselsätta sig.

Bästa sättet att ta sig runt i Barcelona är med buss eller tunnelbana som tar dig till de flesta platserna i staden. En singelresa kostar från € 1.50, ska du resa fler är 5 resor bör du dock köpa ett rabattkort: T10-kortet eller Barcelona-kortet. Om du vill läsa mer om campuset i Barcelona kan du läsa på den här länken.

Toulouse

Toulouse Business School har även ett stort campus i Toulouse i södra Frankrike. På denna länk kan du läsa mer om staden Toulouse och TBS Campus. Kontakta oss om du vill veta mer om det!

Paris

I Paris kan du läsa TBS Master-program inom Business. Kontakta oss om du vill veta mer om det!

Kurser

Bachelor

Toulouse Business School har fokus på Management för alla program. Du förbereds för tjänster med ansvar med allt det innebär i form av såväl business som strategiskt kunnande och ledarskap.

Bachelor in Management

Bachelor in Management är en 3-årig utbildning som riktar sig till dig med ett genuint business-intresse, som vill få en mycket bra och heltäckande utbildning riktat mot näringslivet och så småningom ledande befattningar. Toulouse Business School (här kallat TBS) har fått många utmärkelser, t.ex. som bästa Bachelor-utbildning inom Business av franska studenter. Bachelor in Management programmet är ett internationell business-program inom International Business som fokuserar på områdena marknadsföring, internationell handel, management, human resources och förhandlingar.

Specialisering görs i Barcelona eller Toulouse i Frankrike det 3:e året inom till exempel Digital Marketing, Entrepreneurship, Fashion & Luxury Management, International Business, Hospitality and Tourism mm

Utbildningen har som målsättning att förbereda studenterna för en internationell marknad och ge verktygen för att kunna bedriva en verksamhet på bästa sätt, management-fokuset finns med från början till slut.

I utbildningen ingår även praktik varje läsår där du som student bland annat får upptäcka relationen mellan företag och kund, hantera ett projekt i ett företag och testa på hur en dag kan se ut ur ett management-perspektiv. Praktikplatserna är oftast betalda och ger dig mycket bra ingångar till arbetslivet efter utbildningen.

Bachelor-programmet är en internationell utbildning på så vis att du kan välja att antingen läsa alla 3 år i Barcelona, eller utvidga dina vyer genom att till exempel läsa år 1 i Barcelona, år 2 på något av skolans partnerskolor och år 3 antingen på TBS i Barcelona eller i Toulouse. Du kan se en lista över partnerskolorna här! Du som läser denna utbildning kan lätt gå vidare och läsa deras Master.

Top Up år för Bachelor in Management

Du som redan har två års studier inom ekonomi på akademisk nivå eller på Yrkeshögskola i Sverige (400 YH-poäng), tex på IHM-Business School, har en fin möjlighet att göra en s k Top-Up och bara läsa det sista året på TBS Bachelor in Management. Det ger dig då deras eftertraktade Bachelor In Management Degree!

Master

Master in Management

Master in Management är en utbildning för studenter med en Bachelor-examen från högskola eller universitet inom Business som vill fördjupa sina kunskaper inom företagsledning och utveckla sina ledaregenskaper. Syftet med programmet är att utbilda framtida ledare genom att få en bred förståelse för alla funktionella områden i företaget och relationerna inom dem. Många bygger alltså på med denna skarpa Business-Master på sin tidigare Bachelor-examen.

Skolan främjar huvudsakligen en praktisk utbildning och tillåter studenterna att överföra sina kunskaper till verkliga situationer i praktik som ingår varje läsår, studenterna får både får välja uppdrag själva och testa på en managers jobb.

Master of Science (MSc)

Toulouse Business School har förutom Mastern i Management även Masterprogram MSc inom vissa business-områden som ger spetskompetens. MSc-programmen är på 1,5 år eller tre terminer där den sista av de tre terminerna är (6 månader) är betald praktik. Kombinationen av studier och examen från annat område med spetsen på denna Master ger en mycket bra grund för att kunna arbeta på ledande position. För att läsa dessa krävs också en Bachelor, dock inga krav på att ha läst business/ekonomi tidigare utan dessa Master Science-program är tänkta att komplettera dina kunskaper inom ditt utbildningsområde med spetskunskaper inom valt ekonomiområde. Självklart är MSc-programmen även gjorda för de som läst ekonomi tidigare. De som dock inte läst ekonomi tidigare börjar 1,5 månader innan officiellt startdatum med en introduktionskurs inom det business-området som Master:n ges. Denna introduktionskurs är inkluderad i utbildningen, dvs det kostar inget extra. Alla utbildningar ges på engelska och startat för närvarande i januari varje år, eller redan i november för de som ej läst ekonomi tidigare.

I Barcelona:

Master in Management är praktiskt inriktad på chefskap med 25 olika specialiseringar och möjlighet att dela upp studierna på olika campus (t ex Barcelona, Toulouse, Paris).

Master of Science Marketing Management är en master inriktad mot marknadsföring med specialisering inom B2C Marketing, B2B Management eller International Business.

Master of International Financial Management Control.  Programmet är för dig som vill arbeta inom finans, revision, redovisning och kontroll, på allt från finansbolag till finans- ekonomiavdelningar på företag.

Master of Science Fashion & Luxury Marketing (MSc). Denna master är precis som mastern i Marketing Management en management-utbildning inom Marketing men har sitt fokus på mode- och lyxvarubranscherna.

Master of Tourism & Hospitality Management. Barcelona är en av världens turistmetropoler vilket gör placeringen perfekt. Du lägger grunden till chefsposition med strategikunskaper och case studies som grund.

Master in International Business. På denna inriktning tränas du i att jobba i en konkurrensutsatt internationell businessvärld, såväl globalt som nationellt.

På de andra campus:en kan du även läsa dessa inriktningar:

I Toulouse kan du läsa MSc:

 • Marketing Management & Communication
 • Big Data Marketing & Management
 • Banking & International Finance
 • Supply Chain & Lean Management (Scale)

I Paris MSc:

 • International Tourism, Hospitality and Travel Markering
 • Management & Communication
 • International Luxury Industries Marketing & Management

Boende

Toulouse Business School kan tyvärr inte erbjuda något campusboende, men det finns självklart flera andra sätt att hitta boende på. De går bland annat att finna via agencies eller privata hyresvärdar och priserna varierar beroende på boendetyp. Den vanligaste boendeformen är delad lägenhet med andra studenter. EduPlanet kan även hjälpa dig med tips på boende i samband med ansökan!

Priser & datum 2023/2024

Kurspriser
Ansökningsavgift Bachelor: EUR 120
Bachelor in Management (3 år, 6 terminer): EUR 12 300/ år
Master in Management (2 år, 4 terminer): EUR 15 750/år
Master in Science Marketing (1,5 år, 3 terminer); Finance, Marketing, Fashion & Luxury: EUR 18 500 – 22 100 totalt 1,5 år
Ansökningsavgift Master: EUR 130-150
För de som vill ansöka till Master-programmen har skolan scholarships motsvarande 15% rabatt på kurskostnaden om testresultatet är högt, om ansökan sker innan den 25 juli ger de rabatt motsvarande 10%. Rabatter ges också för tidiga bokningar (innan den 10 mars) på Bachelor-programmet. Se ansökningsfliken för mer info.

Viktiga datum

Kurstarter & Ansökan
Kursstarter
Bachelor: sept
Master in Management: sept
MSc: nov (eller jan om du har en BA in Business)
Ansökningsdeadline:
Bachelor, Master in Management: jan, feb, mar, april maj, juni
MSc: okt

Ansökan

Vi hjälper dig att ansöka till Toulouse Business School utan kostnad. Kontakta oss så skickar vi dig mer information och ansökningshandlingar.

Din kompletta ansökan skickar du till info@eduplanet.se eller per post till: EduPlanet, Box 2097, 750 02 Uppsala.

Det du behöver för att ansöka till ett Toulouse Business program är följande:

Toulouse Business School’s ansökan görs online. Vi skickar gärna en ansökningsguide med alla stegen och detaljerad info om hur dokumenten ska utformas och hur du kan förbereda dig inför intervjun! För att får den och gå vidare med en ansökan fyller du i vårt webbformulär här. När vi fått den skickar vi dig en detaljerad Ansökningsguide.

I korthet gäller nedan krav för ansökan, obs att alla dokument ska scannas in och laddas upp elektroniskt!

Bachelor:

 • Vidimerad (stämplad och signerad) kopia på ditt examensbevis översatt till engelska. Ta kontakt med din gymnasieskola så hjälper de dig helt kostnadsfritt.
 • För din engelsknivå gör du antingen skolans eget engelsktest kostnadsfritt genom oss eller att du uppvisar ett resultat från något av följande test; IELTS 6.0, TOEFL 72 eller TOEIC 550. Undantag finns för dig som har studerat minst två år av gymnasiet helt på engelska, t.ex. på IB-program.
 • Motivationsbrev i form av en antingen en kortare uppsats eller ev en videopresentation på 1-2 minuter, kontakta oss för utformning av dessa!
 • CV
 • Kopia på passfoto, jpg-format
 • Betalning av skolans application fee
 • Maxålder är 25 år vid starten för Bachelor-programmet, för Top Up år 3 gäller max 27 år.

När TBS fått dessa dokument kommer du att bokas upp för skolans engelsktest (om du inte har ovan nämnda engelskexamen). Slutligen gör du också en förinspelad video (tex med din mobil) på 1- 2 min där du svarar på några frågor. Vi hjälper dig med en tydlig guide för det.

Master och MSc:

 • Kurs- och betygssammanställning samt examensdokument, alla avseende din Bachelor-examen. Om du läser på ditt slutår på BA-program går det bra att komplettera med slutdokument när studierna är avslutade.
 • För din engelsknivå gäller att någon av följande krav är uppfyllda; ett Cambridge-test FCE med minst A eller ett resultat från engelsktesterna IELTS minimum 6,5, eller TOEFL minimum 90 eller slutligen att du gjort och klarat skolans eget Admission Test.
 • Motivationsbrev
 • CV
 • Kopia på passfoto, jpg-format
 • Betalning av skolans application fee
 • Maxålder är 32 år vid starten på samtliga Master-program

För Master in Management krävs en Bachelor-examen inom business samt ett GMAT-test (med minst 540 poäng, om du får 650 poäng eller motsvarande på testen är du berättigad till skolans scholarship på 15% rabatt) eller ett s k GRE-test.

För MSc-programmen gäller att du gör ett GMAT-test eller skolans eget Admission Test. Vi hjälper dig med material för att förbereda dig inför Admission Test:et. Om du har läst en Bachelor inom Business är starten i januari, om du ej gjort det börjar en förberedande business-kurs i september eller november.

När skolan fått ansökningsdokumenten bokas en online-intervju upp. Därefter får du ett antagningsbesked.

Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att läsa på Bachelor eller Master-programmen, vi skickar gärna en detaljerad ansökningsguide, tips på hur du skriver ett bra motivationsbrev, övningsuppgifter till skolans Admission Test samt tips på hur du kan träna inför ett GMAT.

Boka tidigt och prestationsrabatter

De som bokar senast den 25 juli får 10% rabatt på kursavgiften år 1! Om du sedan lyckas väldigt bra med dina studieresultat kan man få ända upp till 25% scholarship/rabatt på kommande läsår. Skolan har också ofta andra boka tidigt rabatter, kontakt oss för dem.

OBS att vår hjälp är gratis, du betalar bara skolans avgifter och då direkt till dem! Vi hjälper dig hela vägen och som nämnt med t ex värdefulla tips på hur du kan förbereda dig för skolans test så att du har goda chanser att komma in.

Deltagarkommentarer

Sally, student vid Toulouse Business School

Jag bestämde mig för att komma till Barcelona för att jag ville vara i en internationell miljö. Skolan ger dig privilegiet att studera i tre olika länder, ett varje år och skolan har bra rykte.Jag blev överraskad av vänligheten och välkomnandet jag fick av personalen på skolan, och hittills har jag fått bilden att kurserna är väldigt praktiska och det handlar mycket om att kommunicera och vara aktiv på lektionerna. Faktumet att vi bara är 25 personer i klassen gör att det är lättare att få en bra relation med lärare och med klasskamraterna. Det är verkligen bra!

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982