College

Madrid, Spanien

Studera utomlands på Universidad Europea de Madrid / Valencia

Topputbildningar på modern skola Attraktiva städer Campus med många studenter

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat
 • Online & Distanskurser
 • Data labb

Universidad Europea har campus i både Madrid och Valencia, men det största ligger förstås i magnifika Madrid.

Universitetet är är hem till totalt ca 14 000 studenter. Universidad Europea (UE) grundades 1995 och har endast utbildningar som är godkända och går under European Higher Education Area. Det är ett internationellt universitet och utbildningarna ges på engelska eller kombinerat engelska och spanska.

Att studera på UE är en internationell och mångkulturell upplevelse eftersom studenterna kommer från många olika länder. Men eftersom det ligger i Madrid får man även allt som Spanien har att erbjuda genom språk och kultur. Skolan erbjuder även språkutbildningar för att de anser att det är viktigt för studenter att behärska flera språk i dagens globala samhälle.

Universidad Europea de Madrid

Madrid är Spaniens huvudstad och den största staden i landet – det märks! De som väljer att åka hit för att studera gör det främst för kombinationen av det rikliga utbudet av affärer, nöjen, kultur, restauranger, barer och inte minst det sprudlande livet och alla fascinerande platser som finns att besöka. Madrid brukar allmänt kallas för ”staden som aldrig sover” och upplevs som väldigt spansk. Med andra ord en stad för den som vill ha mycket av allt.

Universidad Europea de Valencia

Valencia är en storstad känd för sina apelsiner, fotbollslaget Valencia CF och den spanska huvudrätten paella. Förgylld av färgstarka torg, livliga marknader och magnifika byggnader (däribland den mäktiga katedralen), är detta en sprudlande stad och utgör en utmärkt destination för dina studier!

Fritid

På båda campusen i Madrid och Valencia finns bland annat sportfaciliteter för den som gillar att träna. Det finns även en mängd olika studentklubbar som man kan gå med i som anordnar olika events. Utöver skolans aktiviteter, har du dessutom i Madrid endast en halvtimme bort hela Madrids utbud av nöjen och kultur. I Valencia är det ännu kortare avstånd till city och inte minst till playan vid havet! En timma eller två med flyg bort når du också stora delar av övriga Europa.

Kurser

Universidad Europea har ett stort utbud av utbildningar, men bara utvalda program och kurser erbjuds på engelska. Nedan har vi listat de som finns på engelska. Om du vill utforska deras utbud av Degree:s ytterligare kan du göra det på deras hemsida här.

Bachelor & Master Degrees

Du kan läsa en Bachelor’s Degree (BA) på 4 år, en Double degree på 5 år eller en Master (MS) på 1 år (utöver en Bachelor på 4 år) inom nedan områden. De har också några skarpa Master in Business Administration (MBA) som vänder sig till dig som redan har en BA och med några års yrkeserfarenhet.

Vissa program är på engelska, andra på engelska och med inslag av spanska (s k Bilingual). Bilingual innebär att de första årens undervisning är på engelska och därefter även på spanska. Inga av programmen nedan kräver några förkunskaper i spanska. Om du vill läsa på ett Bilingual-program och inte kan spanska kommer universitetet att i god tid ge dig undervisning i spanska.

BA Psychology

I Madrid, 4 år, alla kurser på engelska, men praktik delvis på spanska.

MS Dentistry

I Madrid och Valencia, 5 år, alla kurser i Madrid på engelska, men praktik delvis på spanska. I Valencia kurser i spanska från år 3.

MS Medicine (spanska)

I Madrid kan du läsa till läkare i 6 år, men programmet är då bara på spanska! Hör av dig till oss om du är intresserad av det.

BA Architecture

5 år, kurser på engelska år 1-2, fr år 3 delvis på spanska.

Global BA och MBA Business Administration

I Valencia, 4-5 år, allt på engelska.

Global BA International Business

Madrid, 4-5 år, allt på engelska.

Global BA International Relations

I Madrid, 4-5 år, allt på engelska.

Global BA International Business + International Relations

I Madrid, 4-5 år, allt på engelska.

BA och MBA Sport Management

I Madrid, 4-5 år, allt på engelska.

MS Sport Marketing

I Madrid, 1 år, allt på engelska.

BA Tourism and Leisure Management

I Valencia, 4 år, allt på engelska.

BA Aerospace and Aircraft Engineering

I Madrid, 4-5 år, allt på engelska.

BA Biomedical Engineering

I Madrid, 4 år, de första åren på engelska, sista åren delvis på spanska.

Boende

Residens på Campus

På campus Villaviciosa de Odón erbjuder Universidad Europea de Madrid studenter boende på två olika residens. Att bo på residens på campus ger en trygghet och närhet till studierna. När du bor på residens så får du flera förmåner, bland annat ett träningskort som gör att du kan utnyttja universitetets fitnessfaciliteter.

Boende på egen hand

Vill du hitta boende på egen hand kan du till exempel besöka UE:s bostadsportal där det läggs ut annonser om olika boendealternativ. Det kan vara ett rum hos en värdfamilj, lägenhet eller inneboende med andra studenter som vill dela boende.

Tips för dig som internationell student

Universidad Europea har många internationella studenter som läser på campus i Madrid och Valencia. Gå gärna in på denna länk och läs mer om tips för att t ex kunna förbereda dig inför din vistelse.

Priser & datum 2021/2022

Utbildning på engelska. Pris per läsår
Bachelor Degrees
Dentistry (Valencia): 19 300 EUR
Dentistry (Madrid): 18 180 EUR
Psychology: 8 700 EUR
Architecture: 12 290 EUR
Global Business Administration: 10 240 EUR
Global International Business: 14 880 EUR
Global International Relations: 14 880 EUR
Global International Relations & International Business: 17 544 EUR
Global Sport Management: 13 540 EUR
Tourism and Leisure Management: 7 720 EUR
Aerospace and Aircraft Engineering: 12 890 EUR
Biomedical Engineering: ca 12 890 EUR
Master Degrees (MS, MBA)
Sport Marketing (MS): 18 800 EUR
Sport Management (MBA): 26 900 EUR
Business Administration (MBA): 14 950 EUR
OBS! En årlig reservation fee på 1 000 till 3 200 EUR tillkommer för att tacka ja till din plats varje år. Det tillkommer även flera andra avgifter, kontakta oss för mer information!
Utbildning på spanska. Pris per läsår
Bachelor Degrees
Medicine (Madrid): 18 900 EUR
OBS! En årlig reservation fee på 1 000 till 3 200 EUR tillkommer för att tacka ja till din plats varje år. Det tillkommer även flera andra avgifter, kontakta oss för mer information!

Viktiga datum

Ansökningsdeadlines
Dentistry: innan sommaren
Andra program: ingen
Terminsdatum
Hösttermin: Sept – jan
Vårtermin: Jan – juni

Ansökan

EduPlanet hjälper dig att söka till Universidad de Europea (UE) helt kostnadsfritt! Kontakta oss för att påbörja din ansökan till UE redan idag.

Ansökningsprocess

För de flesta program ansöker man genom sina gymnasiebetyg och genom att göra ett engelsktest. Kravet är att du har läst minst Engelska 5 och minst godkänt betyg, dvs E. För Dentistry görs ett antagningsprov som vi kan hjälpa dig förbereda dig inför. Kontakta oss för tips om det!

Ansökningsdokument

Detta kommer du att behöva för att ansöka till UE:

 • Examensbevis från gymnasiet (dvs Högskolebehörig)
 • Personligt brev
 • Portfolio eller annan dokumentation, beroende på program.
 • CV, för Master och MBA

Du ska ha godInga av programmen kräver några förkunskaper i spanska. Om du vill läsa på ett Bilingual-program och inte kan spanska kommer Universidad de Europea  att i god tid ge dig undervisning i spanska. För de program som innehåller viss undervisning eller praktik på spanska kommer du att få göra ett spanska språktest innan du börjar, även om du inte kan någon spanska.

Kontakta oss för en ansökningsguide där det framgår exakt vilka dokument som behövs för respektive program och hur processen går till.

Deltagarkommentarer

Joakim 21 år

Det bästa förutom att UEM ligger i Madrid, är att det är grymt fräscht och snyggt överallt! Lärarna är bra också, men det är ganska annorlunda från Sverige och man har mer press på sig att faktiskt prestera.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Henrik!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982