College

Berlin, Tyskland

Studera Film utomlands på MET Film School i Berlin

Fokus på praktik Anrik studio Bachelor eller kortare kurser

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi

Met Film School har funnits i cirka 10 år och startade i London, skolans senaste campus i Berlin öppnade 2012.

På Met Film School Berlin ges mycket praktiska utbildningar inom filmskapande och lärarna är professionella personer som arbetar inom branschen. Många av de studenter som tagit en examen från Met Film School arbetar idag inom filmbranschen med både små och stora produktioner.

Kurserna ges i första hand på engelska men från och med 2013 ges även ett fåtal kurser på tyska. Skolans bas är på BUFA, Berliner Union-film GmbH and Co studio KG. Det är en anrik studio som är en av Europas äldsta. Studenterna lär sig och får erfarenhet av hur det är att arbeta i en studio varje dag. Skolan strävar efter att ge sina studenter mycket praktiska kunskaper för att förbereda dem för en karriär inom filmskapande.

”Having so much practical experience definitely was what I most enjoyed about the course.” – Camila Gonzalez (Documentary filmmaking).

”Being a student in Berlin is extremely rewarding … the amount of raw, untouched historical locations provide a really nice aesthetic for shooting a film in Berlin.”– Matt Belbin (BA (Hons) Practical Filmmaking.

Berlin

Med Europas mest nyskapade kulturutbud, en blodisande historia och shopping i världsklass fortsätter Berlin att fascinera sina besökare. Denna pulserande storstad har något att erbjuda för alla smaker. Staden har ett starkt kulturellt uttryck och står varje år värd för många olika evenemang, bland annat Berlins filmfestival med många kända filmer och skådespelare.

Fritid

Met Film School ligger beläget i området Neukölln/Kreuzberg i Berlin. Kreuzberg är känt för sitt kulturliv och det är en väldigt trendig del av staden. I området finns många barer och klubbar att välja på för den som gillar uteliv. Varje år hålls festivalen Carnival & Cultures i Kreuzberg, en festival som hyllar olika kulturer och där det bjuds på musik, dans, mat och konst. I övrigt så finns det alltid saker att se och göra i Berlin, allt från museer, historiska platser, uteliv och shopping.

Kurser & Program

BA (Hons) Practical Filmmaking, 2 år

En två-årig utbildning inom filmskapande. Under utbildningen kommer du att få en omfattande kunskap inom praktisk produktion, kreativ utveckling och kunskap inom skrivande, regi, produktion och redigering. Utbildningen startar i början av oktober varje år.

BA (Hons) Screen Acting, 2 år

Här studerar du i två år med fokus på att bli en professionell ”Screen Actor”, dvs skådespelare för film och annan rörlig media och bild. Genom en kombination av lektioner, föreläsningar, övningar i grupp och självständigt, studiebesök och inblick i filmvärlden kommer du att få en gedigen grund för skådespeleri som täcker dessa sex huvudområden: Story and script, Character & performance, Acting methods and techniques, Behind the camera skills, Screen business and Employability.

Practical Filmmaking Diploma, 1.5 år

Utbildningen är 17 månader lång. I slutet av kursen kommer du att ha skrivit, producerat, regisserat och redigerat, med stöd av en professionell Script Editor och redaktör, Studenterna får göra tre kortfilmer och ett stort antal övningar, varav den sista kommer att vara en examensfilm gjord under en tremånaders period. Utbildningen startar i början av oktober varje år. Den här utbildningen finns även som kortare och är då 12 månader och leder till ett Practical Filmmaking Certificate. Ytterligare finns det även en kortare kurs på 6 månader med start i april och oktober.

One-year Practical Filmmaking (Cert. HE), 1 år

En ettåring kurs inom Practical Filmmaking, läser liknande som år ett på Bachelor-utbildningen.

Kortare kurser samt kurser på halvfart

 • From Story to Screen (8 veckor)
 • Documentary Filmmaking
 • Introduction to Screenwriting
 • Introduction to Acting for Film
 • Two-day intensive Filmmaking (tyska och engelska)
 • Young filmmakers Academy (3 veckor, heltid)
 • Acting for Film
 • 4 veckor Directing
 • Part-time Filmmaking (tyska)
 • Part-time Documentary (tyska)
 • Part-time Producing

OBS! De kortare kurserna är tyvärr inte CSN-berättigande.

Det går att läsa mer detaljerat om de olika kurserna här.

Boende

MET Film School Berlin erbjuder inte något specifikt boende för sina studenter men de har en lista med olika boende alternativ på sin hemsida. Ta mig till tips på boende i Berlin.

Priser & datum 2024

Priser per läsår
BA (Hons) Screen Acting (2 år) EUR 17 500
BA (Hons) Practical filmmaking (2 år) EUR 22 000

Viktiga datum

Kursstarter oktober

Ansökan

Vi på EduPlanet hjälper dig att ansöka till Met Film School utan kostnad! Skolan har inget sista ansökningsdatum, utan tar emot nya ansökningar så länge som det finns platser kvar på kurserna. Vi rekommenderar våra studenter att vara ute i god tid med sin ansökan. Minst 4 månader innan kursstart är en bra måttstock. Av oss får du information om hur det är att studera utomlands, svar på alla frågor om CSN och allt annat runt detta när du ansöker till Met Film School!

Ansökningsprocess

Det här behöver du skicka in till oss på EduPlanet, via mail: info@eduplanet.se, eller per post till: EduPlanet, Box 2097, 750 02 Uppsala, för att ansöka:

 • Mets ansökningsformulär (detta skickar vi till dig)
 • Ett personligt brev där du besvarar de frågor som du finner i ansökningsformuläret. Det personliga brevet är en viktig del av ansökan så det är bra om du svarar på alla frågorna grundligt. Brevet skall vara mellan 1 500 – 2 000 ord långt.
 •  Kopia på ditt pass
 •  CV
 •  Vidimerad kopia av ditt examensbevis från gymnasiet översatt till engelska. Kontakta din gymnasieskola för kostnadsfri hjälp med detta.
 •  Portfolio

För att bli antagen till Met behöver man inte ha en stor portfolio med professionella filmprojekt att visa upp, utan det skolan först och främst går på är studentens drivkraft och motivation att utvecklas inom t.ex. filmproduktion, om detta är vad man väljer.

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982