Sprakresor

Bournemouth, England

Språkresa till Bournemouth på Kaplan

Upp till 35 lektioner per vecka 5 minuter från stranden och city Sommarstad!

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi
  • Rullstolsanpassat
  • Online & Distanskurser
  • Data labb

Välkända organisationen Kaplans allmänna språkkurser för vuxna i soliga Bournemouth är ett populärt val för studenter över hela världen. Kaplan har en lång erfarenhet av att driva språkkurser för internationella deltagare och har idag mer än 20 skolor i 7 olika länder.

I Bournemouth studerar du på en stor och modern skola med 17 ljusa, luftiga klassrum och utmärkta möjligheter för självstudier vid sidan av lektionerna i klassrummet. På skolan finns en hel del moderna faciliteter som t ex ett multimediacenter, fina och rymliga allmänna utrymmen med tv, WiFi och tillgång till micro, en student lounge samt en gemensam uteplats.

Någon minuts promenad från skolan finns det två supermarkets, caféer och restauranger. Lunchen kan man äta i skolans allrum eller på uteplatsen. Efter språkkursen lockas många till Bournemouths långa vita stränder för att delta i bad- och sportaktiviteter eller för att läsa läxorna i solen. Till centrum tar man sig på 5 minuter med buss. Det finns en busshållplats precis utanför skolan och ett tips är att köpa ett vecko- eller månadskort på plats, personal på skolan vet hur du ordnar ett sådant.

Bournemouth

Den engelska bad- och turistorten Bournemouth karaktäriseras av nattklubbar, restauranger, barer, caféer, sol och bad. Denna del av England kan skryta med landets varmaste och soligaste klimat där till och med palmer växer. Med sina milslånga stränder är Bournemouth ett av de mest populära turistmålen på sydkusten och är flitigt besökt av turister från hela världen.

Fritid

Bournemouth erbjuder en mängd fritidsaktiviteter, inte minst strand- och sportaktiviteter. Vill du ha information om vad som händer i Bournemouth finns skolpersonalen alltid nära till hands för att hjälpa dig. Som komplement till din språkkurs i Bournemouth arrangerar skolan ett fullt aktivitets- och utflyktsprogram vilket ger dig chansen att se mer av Bournemouth, träffa nya vänner och träna språket på ett roligt och avslappnat sätt. Sommartid är det populärt med båtturer till Poole Harbour eller att bara helt enkelt slappa på stranden eller strosa längs Dorsets underbara kustlinje.

Vanliga aktiviteter som skolan ordnar är konversationsklubbar, temapartyn, beachvolley, barbecue på stranden, många olika sportaktiviteter, bio, bowling, besök till museum och teatrar och mycket, mycket mer! Vissa aktiviteter är gratis men många kostar lite extra. Weekendresor eller dagsutflykter till andra städer ordnas också så som till Bath, London, Brighton och Oxford.

I Bournemouth finns goda möjligheter att utöva sporter nära skolan som t.ex. gymträning, tennis, golf, simning och en mängd vattensporter. Personal på skolan hjälper dig gärna att boka det som just du är intresserad av.

Kurser

General English

Lektioner per vecka: 20

Allmän språkkurs i engelska med 20 lektioner (15 timmar) per vecka som tar upp språkets alla moment så som konversation, grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Finns på olika nivåer, från låg nivå till avancerad. Du får tillgång till ett begränsat utbud av K+ tools, d.v.s. aktiviteter och övningar online. Denna kurs kräver inte så mycket självstudier eller hemarbete vilket ger dig mer fritid och tid till att upptäcka Bournemouth!

Semi intensive course

Lektioner per vecka: 27

Allmän språkkurs i engelska i Bournemouth med 27 lektioner (20,25 timmar) per vecka där 20 lektioner är General English (som ovan) och där 7 lektioner är så kallade K+tools och K+clubs vilket innebär att du får tillgång till ett stort utbud av övningar, test och quiz online samt kan delta i workshops, studiegrupper, föreläsningar, konversationsklubbar m.m. Dessa 7 lektioner ger dig möjlighet att träna och utveckla det du lär dig under baskursen med stöd av lärare.

Intensivkurs + tillvalsämne

Lektioner per vecka: 35

Intensiv språkkurs med 35 lektioner per vecka där 20+7 lektioner är General + Semi Intensive English (som ovan) och med tillägget att 8 lektioner per vecka, så kallade Specific Skills lessons, innehåller ett valfritt tillvalsämne. Tillvalsämnet väljs på plats och de som finns att välja mellan varierar mellan Kaplans olika skolor och vilken språknivå du har. Exempel är ”Ordförråd”, ”English for Business”, ”Kultur” och ”Film”. Exakt vilka tillvalsämnen som erbjuds får du veta på plats.

IELTS – förberedande kurs

Lektioner per vecka: 35

IELTS-examen är en officiell examen inom det engelska språket som är giltig i 2 år och som ofta används för att ansöka till brittiska universitet eller college såväl som en bra merit på ditt CV. IELTS-kurserna består av antingen 20 General English-lektioner + 8 lektioner IELTS-förberedelse + 7 lektioner strukturerade självstudier eller 20 lektioner IELTS-förberedelse + 8 Specific Skills-lektioner med ett tillvalsämne. Examensavgift tillkommer.

Boende

Värdfamilj

Ett trevligt alternativ för dig som önskar maximera din språkträning och få ta del av den brittiska kulturen på ett naturligt sätt. Bo i ett bekvämt enkelrum (eget rum) med halvpension, dvs frukost och middag varje dag. Frukosten är ofta en lättare måltid bestående av flingor, frukt, rostat bröd, juice eller kaffe. Lunch köper du själv på skolan eller från en restaurang eller på stan. Oftast äter du middag med din värd, ibland får du tillaga middagen själv med mat som tillhandahålls av din värd. Värdfamiljerna bor på lite längre gångavstånd från skolan eller en bussresa bort, räkna med ca 25-35 minuters resväg till skolan. Din värd hjälper dig med hur du tar dig till och från skolan första dagen. Många av familjerna bor i områdena Charminster, Branksome, Poole och Wallisdown. Eget badrum på förfrågan och mot tillägg.

Residens

Lansdowne Point

Att bo på residens passar dig som vill bo självständigt men samtidigt träffa studenter från hela världen! Lansdowne Point är beläget på campuset till Bournemouth University International College. Här bor du med 5 minuters avstånd till stadens tågstation, 15 minuter från stadskärnan och 20 minuter med buss från Kaplan. Närmaste supermarket promenerar du till på 1 minut och i området hittar du även ett bra utbud av affärer, banker, restauranger och ett härligt nattliv. Residenset har två gemensamma sällskapsrum med tv och olika spel och det finns en takterass med utsikt. Från flera rum kan du se havet.

Du bor i eget sovrum i delade lägenheter med välutrustade gemensamma kök och med kostnadsfritt internet. Sovrummet har förutom en bred säng även ett skrivbord, förvaringsutrymmen och privat badrum. Residenset är bemannat av personal dygnet runt. Tvätt- och torkmöjlighet mot extra kostnad. Det finns även en kafeteria på området där enklare måltider kan intas. Residenset är bokningsbart för deltagare från 16 år och uppåt.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
2 veckor: 7 610
3 veckor: 10 460
4 veckor: 13 310
6 veckor: 18 550
8 veckor: 23 760
10 veckor: 29 170
12 veckor: 30 980
13 veckor: 33 240
16 veckor: 40 400
20 veckor: 43 830
Extra vecka fr 20 v: 3 680
27 lektioner per vecka
2 veckor: 8 180
3 veckor: 11 320
4 veckor: 14 460
6 veckor: 20 270
8 veckor: 26 060
Intensivkurs + tillsvalsämne, IELTS, Cambridge
2 veckor: 9 330
3 veckor: 13 040
4 veckor: 16 750
6 veckor: 23 370
8 veckor: 30 190
Sommartillägg, samtliga kurser
Tillägg per vecka, juni-augusti: 280
Information om studiemedel
Du måste boka minst 3 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka studiemedel först för höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Pris per vecka
Bokningsavgift boende
Engångsavgift:  470
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 2 630
Dubbelrum: 2 360
Enkelrum eget badrum: 3 380
Sommartillägg familj 1/6-24/8
Tillägg per vecka: 410
Residens Lansdowne Point
Enkelrum: 4 050
Sommartillägg residens 1/6-24/8
Tillägg per vecka: 470

Kursstarter 2024

Kursstarter
20, 27 och 35 lektioner per vecka: varje måndag, oavsett nivå i engelska
Examenskurser: kontakta EduPlanet!

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 29/3, 1/4, 6/5, 27/5, 26/8, 25/12, 26/12
Juluppehåll: 23/12-30/12 2024

Deltagarkommentarer

Victoria 17 år, 4 veckor

Lärarna var mycket bra, de hade tid att hjälpa sina elever! Mycket, mycket bra var det med studiecentrum om man ville ha fler uppgifter och träna engelskan ytterligare! Kaplan är en mycket bra skola! Jag kommer verkligen att rekommendera er om någon jag känner skulle vilja åka på språkresa, för detta har verkligen varit super bra! (: Tack för allt!!

Sebastian 16 år, 3 veckor

Allt var jättebra! Speciellt fritidsaktiviteterna var mycket bra och innehöll mycket sport.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982