Sprakresor

Kapstaden, Sydafrika

Språkresor till Kapstaden på EC English

Möjlighet till volontärtjänst Mycket aktiviteter Modernt campus

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Kafeteria
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi
  • Data labb

I Kapstaden ligger skolan belägen i affärsdistriktet i hjärtat av staden, inte långt från det välkända Greenmarket Square och Long Street där det vimlar av kaféer, butiker och restauranger.

Skolan hittar du i ett trevligt område av Kapstaden och från många av klassrummen har du en fantastisk utsikt över Table Mountain, Signal Hill och Lion´s Head. EC English har moderna, luftkonditionerade lokaler med tillgång till självstudiecenter och gratis trådlöst internet. Till EC English i Kapstaden kommer kursdeltagare från hela världen för att deltaga i en språkkurs, och det är ofta en härlig blandning av kulturer på skolan.

Sydafrika är ett stort land med fantastisk natur och klimat. Då vi har vinter har de sommar. De som söker sig till Kapstaden söker ofta det varma klimatet och den enormt spännande naturen. Staden ligger alldeles på Afrikas sydspets. Kapstaden är en stor och modern stad som också blivit Afrikas södra center för näringsliv och kultur. Stämningen och atmosfären känns västerländsk och välkomnande. Många uppskattar också att det ligger i samma tidszon som Sverige, det vill säga, man slipper jet-lag när man flyger.

Kapstaden

Omgiven av storslagen natur, präglad av en händelserik historia samt med ett djur- och växtliv som ögat sällan skådat, är Kapstaden en minst sagt spännande stad för språkresor. Denna kontrasternas stad, är Sydafrikas fjärde största med en miljon invånare och är vackert belägen vid foten av Table Mountain.

Fritid

Skolan anordnar en rad aktiviteter och utflykter både under veckorna och helgerna under din språkkurs, som komplement till undervisningen i klassrummet. Kapstaden har mycket att erbjuda både som storstad och med fantastiska naturupplevelser. Det finns ett stort utbud av restauranger och shopping i Kapstaden och för oss som reser från Sverige är priserna fortfarande låga på både mat, dryck och shopping. Det finns flera bra marknader där man kan fynda lokala hantverk, målningar och textilier.

De långa stränderna inbjuder till strandsporter och det är inte ovanligt att skolan ordnar strandvolleyboll-turneringar eller BBQ´s (även kallat Brai i Sydafrika).

Kring Kapstaden finns flera fina golfbanor, vingårdar med vinprovning och det finns möjlighet att lära sig mer om landets starka och viktiga kultur och historia. För den äventyrslystne finns möjlighet till en dagssafari, dyk med hajar, surfing i världsklass, valsafari, djuphavsfiske eller varför inte passa på att simma med pingviner.

Kurser

Språkkurs i engelska

Lektioner per vecka: 20

Språkkurs med 4 lektioner per dag med fokus på språkets alla moment så som konversation, grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Undervisning i små grupper med internationella kursdeltagare. För dig som önskar mer intensiv språkträning finns även en liknande språkkurs men med 30 lektioner per vecka.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 30

Språkkurs med 30 lektioner per vecka med fokus på språkets alla moment så som konversation, grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. 10 av lektionerna är valfria lektioner som du väljer på plats där du kan fokusera på ett område du är intresserad av eller behöver träna mer på, t.ex:

Comparative Culture & Communication
Academic Techniques in Practice

Global Citizenship
The Language of Music
Get Talking
The Language of Music
Write Now
A World of Words
Survival English
Grammar in Real Contexts
Basic Writing Skills
Film Studies
Media Studies

Engelska för arbetet

Lektioner per vecka: 20+10

Engelska för Arbetet är en kurs för dig i arbetslivet som söker en intensiv språkkurs. Kursen innehåller 20 lektioner Generell Engelska + 10 lektioner Business English. Kursen finns på olika nivåer och alla klasser är internationella. Generell engelska varvas med alla viktiga moment där engelska behövs i arbetssituationer så som konversation via telefon och e-mail, muntliga anföranden, möten, presentationer och brevskrivande. Denna kurs kan med fördel kombineras med privatlektioner för en mer skräddarsydd språkträning.

Cambridge examenskurs (CeK)

Lektioner per vecka: 20 eller 30

Cambridge examenskurs (CeK) med 20 eller 30 lektioner per vecka. Examensavgift tillkommer.

Boende

Värdfamilj

Att bo hos en värdfamilj ger dig en extra, ovärderlig inblick i landets kultur, och fler möjligheter att träna på din engelska med värdfamiljen. Om du bokar familjeboende ingår halvpension, delat badrum, tvättmöjligheter, sängkläder, handduk och inkommande telefonsamtal. Du får välja om du vill bo i enkelrum eller tvåbäddsrum. Vi och skolan försöker i möjligaste mån hitta en familj som du kommer att trivas med. Familjerna bor med 10 minuters gångavstånd eller med en 30 minuters busstur från skolan. Hör gärna av dig till oss om du vill veta mer, eller har några frågor!

Residens

Residensboende är ett bra sätt att träffa andra studenter av olika nationaliteter på. Att välja residensboende är perfekt för den som vill vara mer självständig. Residenset ligger ca 2 – 45 minuters promenad till skolan beroende på läget. Du kan välja att dela rum eller bo i ett eget rum. Kök och badrum delas med andra studenter. Sängkläder, handdukar, tvättmöjligheter, inkommande telefonsamtal och trådlöst internet ingår. Det finns även möjlighet till halvpension.

Priser & Datum

Kontakta oss gärna för information om priser och datum!
Telefon:  018-551020
E-post:  info@eduplanet.se

Deltagarkommentarer

Felicia 18 år, 2 veckor

Så häpnadsväckande att du inte ens tänker på att du lär dig ett språk!

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982