Sprakresor

Newcastle, England

Språkresor till Newcastle på International House

Prisvärt boende och levnadskostnader Klassisk studentstad Populärt studentcafé

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Kafeteria
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi
  • Data labb

International House (IH) är en av världens största språkorganisationer med över 120 skolor i 30 länder.

IH Newcastle tänker framåt och är aktiva för att driva utvecklingen inom språkundervisning. De har också en stab av erfarna lärare hos sig. Skolan är centralt belägen i Newcastle och har ljusa, fina och moderna lokaler inhysta i en Viktoriansk byggnad. Här finns 16 klassrum med modern utrustning och då skolan inte är alltför stor skapas ofta en personlig relation mellan studenterna och personalen och det är lätt att känna sig hemma. Skolan har ett trevligt och populärt studentcafé med rättvisemärkta produkter så som kalla och varma drycker, fika och enklare måltider.

På International House i Newcastle har du möjlighet att studera med studenter från världens alla hörn! Staden är Englands femte största, känd för sin trevliga och gästvänliga befolkning, sitt livliga och sprudlande nattliv samt den vackra naturen som finns i bland annat berömda Lake District.

Nyligen genomfördes en undersökning där över 46 000 studenter har fått ranka olika städer i England och Newcastle utsågs till ensam vinnare sett till olika delar som t.ex. staden som helhet, transport, nattliv, butiker och saker att göra osv!

Newcastle

Newcastle har cirka 270 000 invånare och det viktorianska Graingertown är den gamla gruvstadens hjärta. Newcastle har anor från 2000 år tillbaka i tiden och ligger vackert belägen på en bank av floden River Tyne, vid Nordsjöns kust.

Fritid

Skolan har ett spännande och varierande aktivitetsprogram med bland annat bowling, teaterbesök, pubkvällar och fotboll. Utflykter arrangeras till andra städer så som Edinburgh och York (ingår ej i kurspriset). Manchester och Liverpool finns i närheten och London når du med snabbtåg på 2 timmar och 45 minuter. Ett attraktiv utflyktsmål är Durham Cathedral, känd som häxskolan i Harry Potter-böckerna, skolan anordnar turer till denna antika katedral.

Många brittiska studenter läser vid Newcastles stora universitet vilket resulterat i ett brett studentliv. Som student behöver man alltså inte ha tråkigt!

Kurser

Språkkurs i engelska

Antal lektioner per vecka: 15/20

På IHs språkkurser får du en bred grund att stå på och du får lära dig engelska inom områden som grammatik, hör- och läsövningar, kommunikation, vokabulär och skrivande. Skolan undervisar på ett metodiskt och kommunikativt sätt så du lär dig använda språket på ett praktiskt plan. Lärarna lämnar konstruktiv feedback på dina framsteg och en arbetsplan görs upp varje vecka. Klasserna består av maximalt 12 studenter men oftast runt 8. Kursmateriel ingår i kurspriset.

Vi rekommenderar att du bokar 20 lektioner per vecka för maximal språkträning. Du kan också kombinera din språkkurs med förberedelse inför t.ex. en IELTS eller Cambridge exam.

Cambridge Examenskurs

Antal lektioner per vecka: 15/25

Cambridgeexamenskurs (CeK) med 15 eller 25 lektioner per vecka förbereder inför en Cambridgeexamen och finns på olika nivåer (FCE, CAE, CPE). Kursen är 10-11 veckor under vintern (start januari) och 12 veckor under vår och höst (start mars/ september). Kursen kan med fördel även förlängas med en vanlig språkkurs till önskad kurslängd. IH Newcastle är också officiellt testcenter för Cambridgeproven. Examensavgift för denna typ av kurs tillkommer.

Boende

Värdfamilj

Boende i noga utvalda värdfamiljer. Möjlighet till extra språkträning, inblick i det brittiska vardagslivet, maten och kulturen. I priset ingår halvpension (frukost och middag varje dag samt lunch på helgerna) alternativt kan man välja att laga sin egen mat. Familjerna bor ca 20 minuters resväg från skolan.

Delad lägenhet

Detta är en social boendeform som passar dig som är mellan 20-30 år och som vill komma i kontakt med andra studenter! I en lägenhet ryms mellan 4-8 sovrum och alla rum har ett privat badrum utrustat med dusch. Ditt rum består av en enkelsäng, skrivbord, byrå och en garderob med spegeldörrar. Det finns gott om förvaringsmöjligheter. Köket och matplatsen är gemensam och delas med dina room mates. Några måltider ingår inte i priset utan du lagar alla måltider själv. Beläget cirka 5 minuters promenad från skolan.

Priser & Datum 2020

Kurspriser
15 lektioner per vecka
2 veckor: 6 150
3 veckor: 8 150
4 veckor: 10 130
8 veckor: 19 030
13 veckor: 32 440
14 veckor: 32 480
16 veckor: 37 030
20 veckor: 44 710
Extra vecka: 2 180
20 lektioner per vecka
2 veckor: 6 630
3 veckor: 9 480
4 veckor: 12 030
8 veckor: 22 630
13 veckor: 35 380
14 veckor: 38 630
16 veckor: 44 130
20 veckor: 54 130
Extra vecka: 3 220

Boende

Priser per vecka
Värdfamilj
Enkelrum, halvpension: 2 030
Enkelrum, halvpension (specialkost): 2 160
Residens 
Enkelrum: 1 910
Transfer Newcastle Airport
Enkel resa: 540

Kursstarter 2024

Kursstarter
15 & 20 lektioner per vecka: varje måndag

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 29/3, 1/4, 6/5, 27/5, 26/8, 20/12-6/1 2025

 

Deltagarkommentarer

Daraneerat 25 år, 13 veckor

Newcastle är en otroligt fin stad med många äldre byggnader som kvarstår. Bra o smidig public transport o lätt att sig fram överallt.

Michaela 20 år, 8 veckor

Det bästa med denna språkresa var att träffa så många människor ifrån olika nationaliteter, som man nu har blivit vän med för hela livet. Man har ändrat uppfattning om olika kulturer och jag har tagit lärdom om alla andra människor ifrån olika länder.

Lärarna var de bästa som jag har haft! Mycket bättre än under mina skolår i Sverige.

Staden Newcastle var mycket vacker och mysig med mycket vänliga invånare. Helt enkelt en stor partystad, så man kände sig aldrig ensam och man behövde inte vara orolig för att vara ute på kvällarna för det är alltid mycket folk ute. Om jag inte hade åkt till staden Newcastle hade jag ångrat det för resten av mitt liv!

Ellen 19 år, 4 veckor

Urgullig familj och huset de bor i var verkligen hemtrevligt och ombonat. God ekologisk mat, allt ifrån indiska ägg till brittisk pudding!

Marika 19 år, 13 veckor

Hade du precis som mig ingen aning vad du skulle göra med ditt liv? Boka en språkresa! Du kommer få kunskaper som du bär med dig hela livet, men inte minst uppleva nya hörn av världen vilka du aldrig annars hade fått möjlighet att se. Detta tillsamman med nyfunna vänner som du förmodligen kommer att behålla många år framöver!

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982