Sprakresor

Noosa, Australien

Språkresa till Noosa på Lexis English

Cambridgekurser Stränder & regnskog Engelska + surf

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat
 • Online & Distanskurser

Lexis English är en australisk mindre kedja av språkskolor som finns på 5 spännande och lite undangömda orter i Australien.

Lexis i Noosa är den äldsta av skolorna och öppnade sina dörrar 1989. På Lexis kan du studera allmänna språkkurser i engelska, General English, likväl som förberedande Cambridge- och IELTS-program. Varje år tar Lexis emot ca 5 000 språkstudenter från mer än 60 olika länder varav de största nationaliteterna är schweizare, brasilianare, fransmän och koreaner.

Skolan i Noosa har blivit utsedd till en av de fem bästa språkskolorna i Australien och fungerar idag som officiellt testcenter för Cambridge-examen vilket tyder på en hög akademisk ambition. Runt 40 nationaliteter finns representerade just här och en stor del av dessa är från västra Europa. Skolan består av 18 klassrum, Student lounge och 2 multimedialabb med fritt WiFi. Du har också ett litet studentkök där du kan tillaga enklare måltider samt en trevlig liten uteplats med kafémöbler där studenter tar igen sig mellan rasterna.

Noosa, eller Noosa Heads som är det mera korrekta namnet, är en väldigt trevlig och undangömd liten pärla med gångavstånd till ditt boende, 20 minuters promenad till den största stranden och direkt närhet till trevliga kaféer och folkliv. Klimatet är behagligt året om och du har nära till flera fantastiska naturupplevelser!

Att söka extrajobb i Noosa är heller inte speciellt svårt, staden är populär att besöka året om och du finner gott av små hotell, barer, kaféer och restauranger som alltid söker arbetsglad personal på del- eller heltid. För mera tips och inspiration från tidigare studenter, följ gärna Lexis Noosa´s blogg!

Lexis English har även campus i Byron Bay, Brisbane, Perth och Sunshine Coast! Om du vill studera några av dina veckor på någon annan ort än Noosa går det att fortsätta din språkkurs på något annat campus.

Noosa

”There’s only one Noosa, and there’s no better place in Australia to study English”. Så beskriver Lexis själva sin stad och det är lätt att hålla med då Noosa verkligen har en speciell charm och framtoning.

90 minuters bilfärd norr om Brisbane finner du Noosa, här har du aldrig långt till fascinerande naturliv med regnskogar, vilda floder, milslånga stränder och turkost inbjudande hav. I Noosa blir du inte förvånad om du ser koalabjörnar och exotiska fåglar precis utanför köksfönstret!

Känner du för naturliv och vandringar så hittar du Noosa National Park som är ett populärt tillhåll för hiking eller kanotturer. Kontrasten blir stor när du över en kulle finner eleganta boutiquer, restauranger, bistros och nattklubbar längs med huvudgatan Hastings Street. Det är denna gatan du skall vara på om du vill spana ut över folkvimlet, ta en kaffe eller en öl eller varför inte kila in för en spa-behandling.

Fritid

I Noosa och via Lexis English har du många möjligheter att aktivera dig vid sidan av dina engelskstudier! På eftermiddagarna brukar skolan anordna olika sysselsättningar i form av seminarier, sportaktiviteter och utflykter. På kvällarna anordnas pubrundor, karaoke samt ”Lexis After Dark”, ett party populärt för nytillkomna studenter varje torsdag. Det är heller inget problem att på egen hand upptäcka Noosa och dess omnejd. Frasier Island och det stora barriärrevet är inom räckhåll och skolans personal hjälper gärna till att boka turer hit. Känner du för en helg i storstan så är Brisbane beläget bara 90 minuter härifrån.

Kurser

Språkkurs i engelska

Lektioner per vecka: 15

Om du enbart åker ner för en allmän språkkurs i engelska så kan du läsa skolans allmänna språkkurs med 15 timmars engelskaundervisning per vecka (part time course). På Lexis språkkurser får du självförtroende och bredare kunskaper inom alla språkets grenar. Du får också bättra på den praktiska engelskan som du använder i dagliga situationer. Denna kurs går ennart att studera 1-12 veckor.

Engelska + tillvalsämnen

Lektioner per vecka: 20+5

Rekommenderas! Allmän språkkurs i engelska som passar dig som vill ha en uppfräschning i språkets alla element. Kan läsas från 1-60 veckor. Du läser 20 timmar per vecka med ett tillägg på 5 självständiga och valbara extrakurser inom olika områden, vilka ämnen som finns varierar från skola till skola men ett urval är:

 • Uttal
 • Engelska genom musik
 • Engelska genom drama
 • Konversation och diskussion
 • Bokklubbar
 • Australienkunskap
 • Affärsengelska

Cambridge examenskurs

Nivåer: FCE, CAE och CPE

Språkkurs som förbereder inför en Cambridge-examen. Dessa språkkurser är Lexis specialitet och de har ett gott rykte för att lyckas hela vägen! Språkkursen finns på tre nivåer: First Certificate (FCE), Advanced (CAE) och Proficiency (CPE). Kursen ger dig breda kunskaper i det engelska språket och du får möjlighet att förbereda dig på bästa möjliga sätt inför examen genom strategier och bra övningsmateriel. Kurserna finns att läsa på 8 eller 12 veckor för FCE och CAE samt 10 och 12 veckor för CPE. Lexis English är också officiellt testcenter för just Cambridgeexamen.

IELTS examenskurs

Lektioner per vecka: 20

IELTS examenskurs är en officiell examen inom det engelska språket som är giltig i 2 år och som ofta används för att ansöka till brittiska universitet eller college såväl som en bra merit på ditt CV. IELTS-kurserna drivs av hängivna och erfarna lärare som länge arbetat med just IELTS förberedande kurser, du kommer att utforska språkets alla element samt öva på tidigare tester med detaljerade guider och svar som underlättar för din examen. Du kommer också få akademiska kunskaper i såväl skrift som tal, ”English for Academic Purposes” (EAP), som är bra om du skall studera vidare på universitet eller TAFE-skolor i Australien. IELTS-kurserna går att läsa från 1-12 veckor.

English in Action – Surfing

Lektioner per vecka: 15

(Part-time General English). Programmet är detsamma som General English med 15 lektioner engelska per vecka. Utöver språkundervisning ingår surflektioner på 2 timmar, fyra eftermiddagar i veckan. Du behöver inte ha några förkunskaper inom surfing för att ta kursen. Lexis rekommenderade kurslängd är 1 till 4 veckor för att lära sig surfa.

Boende

Lexis Noosa erbjuder dig bra boendealternativ, oftast inom direkt gångavstånd till och från skolan. Att bo i värdfamilj är det mest populära valet här och det finns stor möjlighet att välja själv vilken familj och konstellation du önskar. På plats i skolan kan du sen alltid få hjälp med dina boendefrågor och få tips på bra hostel eller hotell i närheten.

Värdfamilj

Om du önskar komma närmare den australiensiska vardagskulturen på allvar är boende i värdfamilj ett utmärkt val, du övar upp din engelska samtidigt som du får ett socialt utbyte. Ett populärt val är att bo i enkelrum med halvpension på vardagar och helpension på helgerna. Du kan också välja att enbart äta frukost ihop med familjen och sedan laga egna måltider i familjens kök. Det finns också möjlighet att dela boendet med en annan student. Vill du bo lite extra bekvämt kan du också boka familj med tillgång till eget badrum, det kostar i regel lite mera men är ett bra val om du prioriterar att bo mera självständigt. De flesta familjer bor inom gångavstånd till skolan!

Student House

Om du önskar bo mer självständigt men samtidigt vill få kontakt med andra studenter så kan boende i ett Student House vara ett passande alternativ. Lexis i Noosa erbjuder 4 olika ”hus” i varierande storlek och med olika antal rum. Gemensamt för dessa är att kök och badrum delas med andra studenter och du har mellan 15-30 minuters promenad till skolan. Alla lägenheter är fullt utrustade och det finns köksutrustning och sängkläder till låns. Tvättmöjligheter finns. WiFi erbjuds i alla lägenheter utan kostnad.

Priser & datum 2024

Kurspriser
15 lektioner per vecka
2 veckor: 7 300
3 veckor: 9 860
4 veckor: 12 560
5 veckor: 15 400
8 veckor: 22 650
12 veckor: 32 940
20+5 lektioner per vecka
2 veckor: 8 070
3 veckor: 10 930
4 veckor: 14 090
6 veckor: 19 690
8 veckor: 25 100
12 veckor: 36 520
13 veckor: 38 150
16 veckor: 46 500
20 veckor: 58 020
Extra vecka: 2 700
Cambridge examenskurs
10 veckor: 32 610
12 veckor: 38 520
English in Action – Surfing
1 vecka: 6 680
2 veckor: 20 730
3 veckor: 43 320
Kurslitteratur (obligatoriskt för alla språkkurser)
1-8 veckor: 1 220
9-17 veckor: 1 850
18-24 veckor: 2 210
25+ veckor: 2 580
Cambridgekurs: 2 170
Information om studiemedel
Du måste boka minst 13 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka studiemedel först för höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj
Enkelrum, halvpension: 2 650
Dubbelrum, halvpension: 2 110
Enkelrum, frukostpension: 2 320
Bokningsavgift 
Engångsavgift: 1 500
Student House
Enkelrum: 2 510
Del i dubbelrum, eget badrum: 2 070
Bokningsavgift + Städning (Student House)
Engångsavgift: 2 230
Deposition (Student House)
Engångsavgift (återbetalas): 1 500

Kursstarter 2024

Kursstarter
15 & 25 lektioner per vecka: varje måndag för alla nivåer för följande kurser: Standardkurs, Engelska + tillvalsämnen, IELTS, English in Action.
Kursperioder Cambridgekurs
FCE & CAE-nivå: kontakta EduPlanet för datum!
CPE-nivå: kontakta EduPlanet för datum!

Lovdagar 2024

Kursstarter
Enskilda lovdagar: 1/1, 26/1, 29/3-1/4, 25/4, 6/5, 14/8, 7/10, 1/1 (2025)
Jullov: 23/12 2024 – 27/12 2024

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982