Sprakresor

Brisbane, Australien

Språkresa till Brisbane på Lexis English

Studentvänlig stad Bra boende nära skolan Härligt klimat Bra studentsupport och möjlighet till deltidsjobb

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi

Lexis English är en kedja av språkskolor som finns på 6 spännande orter i Australien. Du erbjuds de allra bästa möjliga faciliteterna och högkvalitativa språkkurser i engelska under ledning av dedikerade lärare som finns där för dig under hela din studietid.

Lexis Brisbane ligger i hjärtat av Brisbanes centrum med vidsträckt utsikt över stadshuset och Brisbanes skyline från skolans takterrass. På Lexis kan du verkligen få ut det mesta av din tid i Brisbane och Australien, med transportförbindelser precis utanför campus och aktiviteter som Lexis anordnar efter lektionstid.

Lexis i Brisbane flyttade till helt nya lokaler i maj 2022. På skolan finns en ny multimedia-sal, studentlounge med pingisbord, bibliotek, fullt utrustat kök med gratis te och kaffe och en solig takterass med grillmöjlighet och utemöbler i caféstil. Skolan erbjuder även en reception med studentsupport dit du kan vända dig för att få råd om boende, transport, visumfrågor, läkarvård, deltidsjobb och mycket mer.

Du kan studera allmänna språkkurser i engelska (General English), likväl som förberedande Cambridge- och IELTS-program för dig som vill ta en officiell examen i det engelska språket. Studerar du allmän engelska på heltid (20+5 lektioner per vecka) så har du möjlighet att delvis själv utforma kursens innehåll.

Under ett normalår tar Lexis skolor emot studenter från ca 75 länder per år så det är lätt att hitta vänner från många olika delar av världen!

Lexis English har även campus i Byron Bay, Noosa, Perth, Sydney och Sunshine Coast! Om du vill studera engelska på flera kursorter under din språkresa till Australien så går det fint att göra det.

Brisbane

Brisbane är Australiens tredje största stad och huvudstad i delstaten Queensland. Staden är byggd utefter Brisbane River, som slingrar sig genom staden och korsas av flera broar. Brisbane är en av Australiens snabbast växande städer och det är en stad med en stark personlighet. Den karaktäriseras bland annat av en härligt avslappnad och harmonisk atmosfär, vänliga invånare och ett rikt kulturliv med såväl stora som små musikuppträdanden, teatrar, biografer och museum. Det är en perfekt stad för utomhusaktiviteter då den har ett trevligt klimat året om. Brisbane är också en av Australiens mest studentvänliga städer med ett flertal universitet.
Läs mer om Brisbane >>

Fritid

I Brisbane och via Lexis English har du många möjligheter att aktivera dig vid sidan av dina engelskstudier! På eftermiddagarna brukar skolan anordna olika sysselsättningar i form av seminarier och aktiviteter, t ex matlagning och filmvisningar. Det anordnas även dagsutflykter och längre helgutflykter. På kvällarna anordnas pubrundor, karaoke samt ”Lexis After Dark”, ett party populärt för nytillkomna studenter varje torsdag.

Sjävklart kan du också upptäcka Brisbane och dess omgivningar på egen hand och tillsammans med dina klasskamrater. Kanske vill du besöka någon av stadens alla marknader, museum, eller det berömda shoppingområdet Queen Street Mall med mer än 700 butiker som ligger bara en gata bort från skolan.

Två minuters promenad från skolan över vackra Brisbane River tar dig till Southbank Parklands som är ett mycket populärt parkområde för olika event och där man kan man kan promenera längs med floden, ha picknick, besöka någon av dess restauranger, caféer eller småbutiker eller bada i den vackra konstgjorda lagunen omgiven av vit sandstrand, palmer och skyskrapor. En unik upplevelse som man inte bör missa!

Om du funderar på att resa inom Australien så finns experter från Student Uni travel på plats på skolan för att ge dig råd och de bästa paketerbjudandena.

Kurser

Språkkurs i engelska

Lektioner per vecka: 15

Om du enbart åker ner för en allmän språkkurs i engelska så kan du läsa skolans allmänna språkkurs med 15 timmars engelskaundervisning per vecka (part time course). På Lexis språkkurser får du självförtroende och bredare kunskaper inom alla engelska språkets grenar. Du får också bättra på den praktiska engelskan som du använder i dagliga situationer. Denna kurs går att studera max 12 veckor.

Engelska + tillvalsämnen

Lektioner per vecka: 20+5

Rekommenderas! Allmän språkkurs i engelska som passar dig som vill ha en uppfräschning i språkets alla element. Kan läsas valfritt antal veckor mellan 1-60 veckor. Du läser 20 timmar per vecka med ett tillägg på 5 självständiga och valbara extrakurser inom olika områden, vilka inriktningar som finns varierar från skola till skola men ett urval är:

 • Uttal
 • Engelska genom musik
 • Engelska genom drama
 • Konversation och diskussion
 • Bokklubb
 • Australienkunskap
 • Affärsengelska

Cambridge examenskurs

Nivåer: FCE, CAE och CPE

Språkkurs som förbereder inför en Cambridge-examen. Dessa språkkurser är Lexis specialitet och de har ett gott rykte för att lyckas hela vägen! Språkkursen finns på tre nivåer: First Certificate (FCE), Advanced (CAE) och Proficiency (CPE). Kursen ger dig breda kunskaper i det engelska språket och du får möjlighet att förbereda dig på bästa möjliga sätt inför examen genom strategier och bra övningsmateriel. Kurserna finns att läsa på 8 eller 12 veckor för FCE och CAE samt 10 och 12 veckor för CPE. Lexis English är också officiellt testcenter för just Cambridgeexamen.

IELTS examenskurs

Lektioner per vecka: 20

IELTS examenskurs är en officiell examen inom det engelska språket som är giltig i 2 år och som ofta används för att ansöka till brittiska universitet eller college såväl som en bra merit på ditt CV. IELTS-kurserna drivs av hängivna och erfarna lärare som länge arbetat med just IELTS förberedande kurser, du kommer att utforska språkets alla element samt öva på tidigare tester med detaljerade guider och svar som underlättar för din examen. Du kommer också få akademiska kunskaper i såväl skrift som tal, ”English for Academic Purposes” (EAP), som är bra om du skall studera vidare på universitet eller TAFE-skolor i Australien. IELTS-kurserna går att läsa från 1-12 veckor.

Boende

Lexis Brisbane erbjuder dig bra boendealternativ, oftast inom direkt gångavstånd till och från skolan. Att bo i värdfamilj är det mest populära valet här och det finns möjlighet att välja själv vilken familj och konstellation du önskar. På plats i skolan kan du sen alltid få hjälp med dina boendefrågor och få tips på bra hostel eller hotell i närheten.

Värdfamilj

Om du önskar komma närmare den australiensiska vardagskulturen på allvar är boende i värdfamilj ett utmärkt val, du övar upp din engelska samtidigt som du får ett socialt utbyte. Ett populärt val är att bo i enkelrum med halvpension vilket innebär att du på vardagar får frukost och middag och på helgerna ingår även lunch. Du kan också välja att enbart äta frukost ihop med familjen och sedan laga egna måltider i familjens kök. Det finns också möjlighet att dela rum om du reser tillsammans med någon. Vill du bo lite extra bekvämt kan du också boka familj med tillgång till eget badrum, det kostar i regel lite mer men är ett bra val om du prioriterar att bo mera självständigt. De flesta familjer bor inom gångavstånd till skolan!

Residens

Residens Student One – Wharf Street

Om du önskar bo mer självständigt men samtidigt vill få kontakt med andra studenter så kan boende i ett studentresidens vara ett passande alternativ. Lexis i Brisbane erbjuder ett fantastiskt boende – bara 7 minuters promenad från skolan och med en hisnande utsikt över Brisbane. Residens eller ”studentresorten” Student One har det mesta för att du som student ska kunna känna dig som hemma och få en bekväm vistelse i Brisbane, det är ett absolut svårslaget boendealternativ för dig som åker hit på språkresa. Varje lägenhet i residenset är fullt möblerad, och har 4-5 sovrum; alla sovrum har eget badrum. Luftkonditionering finns och du har tillgång till ett fullt utrustat, gemensamt kök där du har friheten att tillaga dina egna måltider. Köken är fullt utrustade och lån av sängkläder ingår. Residenset har även fri wifi, grillplatser utomhus, bio- och spelrum, gym och pool!
Här kan du se en film från residens Student One >>

Priser & datum 2024

Kurspriser
15 lektioner per vecka
2 veckor: 7 300
3 veckor: 9 860
4 veckor: 12 560
6 veckor: 17 950
8 veckor: 22 650
12 veckor: 32 940
20+5 lektioner per vecka
2 veckor: 8 070
3 veckor: 10 930
4 veckor: 14 090
6 veckor: 19 690
8 veckor: 25 100
12 veckor: 36 520
13 veckor: 38 150
16 veckor: 46 500
20 veckor: 58 020
Extra vecka: 2 700
Cambridge examenskurs
10 veckor: 32 610
12 veckor: 38 520
Kurslitteratur (obligatoriskt för alla språkkurser)
1-8 veckor: 1 220
9-17 veckor: 1 850
18-24 veckor: 2 210
25+ veckor: 2 580
Cambridgekurs: 2 170
Information om studiemedel
Du måste boka minst 13 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka studiemedel från och med juli det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj
Enkelrum, halvpension: 2 650
Dubbelrum, halvpension: 2 110
Enkelrum, frukost: 2 320
Studentresort Student One
Enkelrum 1-4 veckor: 3 670
Enkelrum fr 5 veckor: 3 520
Städning 
Engångavgift: 1 830
Bokningsavgift boende (alla boendeformer)
Engångsavgift: 1 500

Kursstarter 2024

Kursstarter
Allmänna kurser (15 & 25 lekt/v): Kursstart varje måndag, året runt
IELTS-kurser: Kursstart varje måndag, året runt
Kursperioder Cambridgekurs
FCE & CAE-nivå: 2/1 (11 veckor)
CPE-nivå: 2 jan (9 veckor)
FCE, CAE & CAE-nivå: 18  mar (12 veckor)
FCE & CAE-nivå: 17 jun (10 veckor)
FCE, CAE, CPE-nivå: 9 sep (12 veckor)

Lovdagar 2024

Kursstarter
Enskilda lovdagar: 1/1, 26/1, 29/3-1/4, 25/4, 6/5, 14/8, 7/10, 1/1 (2025)
Jullov: 23/12 2023 – 27/12 2024

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982