Sprakresor

Brisbane, Australien

Språkresa till Byron Bay på Lexis English

Strand och surf Boende på skolan Mindre ort för livsnjutare

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi

Lexis English är en australisk mindre kedja av språkskolor som finns på 6 spännande orter i Australien.

Lexis Byron Bay är en språkskola för internationella studenter belägen nära stranden och allt som Byron Bay har att erbjuda. Här behöver du inte oroa dig över långa pendlingsavstånd utan du har nära till såväl skolan, stranden, centrum och ditt boende.

Skolan har 8 klassrum och ett entusiastiskt lärarteam som kommer hjälpa dig att uppnå dina mål med språkkursen och göra det bästa av din tid i Australien. Lexis bedriver modern undervisning och på skolan har du tillgång till en stor studentlounge och terrass med grillmöjligheter, fullt utrustat kök med micro, kylskåp och gratis te och kaffe.

Här kan du studera allmänna språkkurser i engelska (General English), likväl som förberedande Cambridge- och IELTS-program.
Den surfingintresserade kan välja att kombinera 15 engelskalektioner per vecka med surflektioner under ledning av de bästa lokala instruktörerna.

Under ett normalår tar Lexis skolor emot studenter från ca 100 länder per år.

Lexis English har även campus i Brisbane, Noosa, Perth, Sydney och Sunshine Coast! Om du vill studera på flera orter så går det bra.

Byron Bay

Byron Bay är en av Australiens mest ikoniska destinationer som lockar mer än 1,5 miljoner besökare varje år. Här råder en unik atmosfär och orten har något som passar de flesta; fina stränder, frodiga regnskogar, surfkultur, hippa caféer och ett härligt nattliv året runt. Byron Bay är också känt för sin årliga Blues Fest.

Fritid

I Byron Bay och via Lexis English har du många möjligheter att aktivera dig vid sidan av dina studier! På eftermiddagarna brukar skolan anordna olika sysselsättningar i form av seminarier, sportaktiviteter, tävlingar, matlagning och filmvisningar. Det anordnas även dagsutflykter och längre helgutflykter. På kvällarna anordnas det fester, pubrundor och karaoke. Sjävklart kan du också upptäcka Byron Bay och dess omgivningar på egen hand och tillsammans med dina klasskamrater. Alla skolans aktiviteter är frivilliga men ett bra sätt att lära känna området och andra studenter .

Kurser

Språkkurs i engelska

Lektioner per vecka: 15

Om du enbart åker ner för en allmän språkkurs i engelska så kan du läsa skolans allmänna språkkurs med 15 timmars engelskaundervisning per vecka (part time course). På Lexis språkkurser får du självförtroende och bredare kunskaper inom alla engelska språkets grenar. Du får också bättra på den praktiska engelskan som du använder i dagliga situationer. Denna kurs går att studera max 12 veckor.

Engelska + tillvalsämnen

Lektioner per vecka: 20+5

Rekommenderas! Allmän språkkurs i engelska som passar dig som vill ha en uppfräschning i språkets alla element. Kan läsas valfritt antal veckor mellan 1-60 veckor. Du läser 20 timmar per vecka med ett tillägg på 5 självständiga och valbara extrakurser inom olika områden, vilka inriktningar som finns varierar från skola till skola men ett urval är:

 • Uttal
 • Engelska genom musik
 • Engelska genom drama
 • Konversation och diskussion
 • Bokklubb
 • Australienkunskap
 • Affärsengelska

Cambridge examenskurs

Nivåer: FCE, CAE och CPE

Språkkurs som förbereder inför en Cambridge-examen. Dessa språkkurser är Lexis specialitet och de har ett gott rykte för att lyckas hela vägen! Språkkursen finns på tre nivåer: First Certificate (FCE), Advanced (CAE) och Proficiency (CPE). Kursen ger dig breda kunskaper i det engelska språket och du får möjlighet att förbereda dig på bästa möjliga sätt inför examen genom strategier och bra övningsmateriel. Kurserna finns att läsa på 8 eller 12 veckor för FCE och CAE samt 10 och 12 veckor för CPE. Lexis English är också officiellt testcenter för just Cambridgeexamen.

IELTS examenskurs

Lektioner per vecka: 20

IELTS examenskurs är en officiell examen inom det engelska språket som är giltig i 2 år och som ofta används för att ansöka till brittiska universitet eller college såväl som en bra merit på ditt CV. IELTS-kurserna drivs av hängivna och erfarna lärare som länge arbetat med just IELTS förberedande kurser, du kommer att utforska språkets alla element samt öva på tidigare tester med detaljerade guider och svar som underlättar för din examen. Du kommer också få akademiska kunskaper i såväl skrift som tal, ”English for Academic Purposes” (EAP), som är bra om du skall studera vidare på universitet eller TAFE-skolor i Australien. IELTS-kurserna går att läsa från 1-12 veckor.

English in Action: Surfing

Lektioner per vecka: 15 + 4 surfing

För dig som vill kombinera 15 språklektioner med 4 surfinglektioner per vecka. Passar både dig som är van surfare och nybörjare. En surflektion = 2 timmar.

Boende

Lexis Byron Bay erbjuder dig bra boendealternativ, oftast inom direkt gångavstånd till och från skolan.

Värdfamilj

Om du önskar komma närmare den australiensiska vardagskulturen på allvar är boende i värdfamilj ett utmärkt val, du övar upp din engelska samtidigt som du får ett socialt utbyte. Ett populärt val är att bo i enkelrum med halvpension vilket innebär att du på vardagar får frukost och middag och på helgerna ingår även lunch. Du kan också välja att enbart äta frukost ihop med familjen och sedan laga egna måltider i familjens kök. Det finns också möjlighet att dela rum om du reser tillsammans med någon. Vill du bo lite extra bekvämt kan du också boka familj med tillgång till eget badrum, det kostar i regel lite mer. De flesta familjer bor med gångavstånd till skolan! Om du är i behov av specialkost går det ofta att ordna på förfrågan mot en extra avgift.

Residens

Residens Life in Byron

Om du vill ha ha bekvämligheten att bo och plugga på samma ställe, är Life in Byron det perfekta alternativet för dig. Du behöver aldrig komma för sent till lektioner eftersom du bor i samma byggnad som skolan! De orörda stränderna, nationalparkerna, liveunderhållningen, färskvarumarknaderna, kaféerna, barerna och yogacentren har du utanför din dörr. I boendet råder en vänlig atmosfär där du kan träffa andra studenter från hela världen.
I residenset finns enkelrum vilket innebär ett eget rum med en enkelsäng, tvåbäddsrum, och trebäddsrum med våningssäng. Alla rum är fullt möblerade och går att låsa. I boendet ingår luftkonditionering, el/vatten, internet och tillgång till gemensamt kök. Badrummen är separerade mellan tjejer och killar. Du har även tillgång till en trädgård, uteplats med grillmöjligheter, pingisbord och TV, volleybollplan samt surf- och cykelställ.

Priser & datum 2024

Kurspriser
15 lektioner per vecka
2 veckor: 7 300
3 veckor: 9 860
4 veckor: 12 560
5 veckor: 15 400
6 veckor: 17 950
8 veckor: 22 650
12 veckor: 32 940
20+5 lektioner per vecka
2 veckor: 8 070
3 veckor: 10 930
4 veckor: 14 090
6 veckor: 19 690
8 veckor: 25 100
12 veckor: 36 520
13 veckor: 38 150
16 veckor: 46 500
20 veckor: 58 020
Extra vecka: 2 700
Cambridge examenskurs
10 veckor: 32 610
12 veckor: 38 520
English in Action – Surfing
1 vecka: 6 680
2 veckor: 20 730
3 veckor: 43 320
Kurslitteratur (obligatoriskt för alla språkkurser)
1-8 veckor: 1 220
9-17 veckor: 1 850
18-24 veckor: 2 210
25+ veckor: 2 580
Cambridgekurs: 2 170
Information om studiemedel
Du måste boka minst 13 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka studiemedel för en språkkurs med kursstart fr o m juli det år du fyller 20 år.

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj
Enkelrum, halvpension: 2 650
Dubbelrum, halvpension: 2 110
Enkelrum, frukostpension: 2 320
Residens på campus
Enkelrum: 2 510
Del i dubbelrum, eget badrum:  2 070
Del i 3-bäddsrum: 2 000
Bokningsavgift värdfamilj
Engångsavgift: 1 500
Bokningsavgift residens
Engångsavgift: 1 930

Kursstarter 2024

Kursstarter
Allmänna kurser (15 & 25 lekt/v): Kursstart varje måndag, året runt
English in Action: Surfing: Kursstart varje måndag
IELTS-kurser: Kursstart september-april
Kursperioder Cambridgekurs
FCE, CAE-nivå: Jan-mars (11 veckor)
FCE, CAE-nivå: Mars-Juni (12 veckor)
FCE, CAE-nivå: Sept-Dec (12 veckor)

Lovdagar 2024

Kursstarter
Enskilda lovdagar: 2/1, 26/1, 29/3-1/4, 25/4, 10/6, 7/10, 1/1 (2025)
Jullov: 23/12 2024 – 27/12 2024

Hur tar du dig till Byron Bay?

Du behöver själv ordna din resa till Australien. Det kan vara bra att anlända minst ett par dagar innan din kurs startar så att du får chans att landa och anpassa dig efter resan och till klimatet.

Flygplatsen Gold Coast Airport är den internationella flygplats som är närmast Byron Bay, ca 45 minuters bilresa. Men endast ett fåtal flyg landar här. Många landar istället på den större flygplatsen i Brisbane som ligger ca 2 timmar från Byron Bay. Du kan boka transfer på egen hand från flygplatsen eller boka skolans transfer med hjälp av oss på EduPlanet.

Visum till Australien

Besök https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing för information kring visum.

Kommer du att vistas i Australien i max 3 månader kan du enkelt ansöka om ett turistvisum online, detta är ofta kostnadsfritt.

Om du ska studera på heltid längre än 3 månader behöver du ansöka om ett studentvisum som också ger dig rätt att arbeta i Australien.

Är du svensk medborgare och mellan 18-30 år kan du välja att ansöka om ett Working Holiday-visum som gäller för vistelser upp till 12 månader. På detta visum kan du resa runt i Australien, studera max 4 månader och arbeta max 6 månader hos en och samma arbetsgivare.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982