Sprakresor

Bristol, England

Språkkurs i Bristol på The English Language Centre (ELC)

Englands högst rankade språkskola Samarbete med universitet Populär studentstad

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Kafeteria
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi

Familjeägda skolan The English Language Centre (ELC) i Bristol grundades 1969 och har de senaste 10+ åren rankats som en av Englands absoluta toppskolor bland flera hundra språkskolor som granskas av British Council varje år. Faktum är att skolan de senaste åren rankats som nr 1! Studenter röstar även fram staden Bristol som en av Englands bästa studentstäder. 

Det finns många fördelar med att välja att studera engelska just på The English Language Centre Bristol. Den dedikerade och vänliga personalen med engagemang för varje student, den höga kvalitén på undervisningen, den breda nationalitetsmixen, läget och möjligheten till trevliga boendealternativ nära skolan är några saker som uppskattas av skolans studenter. Dessutom är det en stad som är betydligt billigare att leva och studera i än t ex London. Har man önskemålet att besöka London så är det enkelt att ta sig dit med tåg på endast 1 timme och 40 minuter.

Skolans lokaler finns i en fin, äldre byggnad i stadens mest attraktiva område Clifton, nära universitetet och en kort promenad från centrum. På 8 minuters gångavstånd finns många barer, caféer och butiker. Under sommaren använder sig skolan av ytterligare en skolbyggnad som ligger 5 minuters promenad från huvudbyggnaden.

Du studerar tillsammans med studenter från många olika delar av världen i trevliga lokaler. På skolan studerar i genomsnitt ca 140 studenter från 23 olika länder (2022). Skolan är mycket populär och har gott om studenter året runt. De flesta studenter är mellan 18-29 år, medelåldern är 23 år. Men under sommaren kommer även en hel del yngre deltagare och under hela året tar skolan emot även studenter som är 30 år eller äldre. Skolan passar både den som vill studera några veckor och den som vill studera en längre period på 13 veckor eller mer. På ELC Bristol får du så mycket mer än bara en språkkurs!

Skolan erbjuder gratis konversationsklasser minst 1 timme per vecka utöver det ordinarie kursprogrammet, för dig som önskar extra språkträning. Skolan har även ett unikt samarbete med Bristol University vilket ger dig möjligheten att gå med i universitetets föreningar. Du kan då, mot en kostnad för medlemsskap på ca 300 kr, delta i aktiviteter och arrangemang tillsammans med brittiska universitetsstudenter under tiden för din språkkurs, en mycket uppskattad möjlighet som du inte får missa om du väljer Bristol.

Personalen är mycket kompetent och gör allt för att din språkresa ska bli ett minne för livet. ELC Bristol har de senaste åren seglat in som en av våra allra mest omtyckta språkskolor i England. Våra studenter uppskattar den familjära och vänliga stämningen på skolan i kombination med språkkurser av hög kvalitet, engagerade lärare och ett stort utbud av aktiviteter och studentliv.

Alla boenden, både i familj och i delad lägenhet, ligger på gångavstånd från skolan vilket gör att man slipper pendla med buss eller tunnelbana morgon och kväll samtidigt som du sparar både pengar och tid. Alla boenden håller dessutom en hög kvalitet och är fräscha. Fråga oss gärna vilka fler fördelar det finns med att välja Bristol!

ELC Bristol har även ett omfattande e-learning program, även kallat ”Study Zone”, där du kan förbereda dig och träna din engelska online innan kursstart fram till tre månader efter att kursen slutat. Det innebär alltså att du efter avslutad kurs kan fortsätta din språkträning! Programmet är kostnadsfritt för skolans studenter.

Bristol

Bristol har ca 470 000 invånare, två stora universitet och är södra Englands näst största stad efter London, som ligger mindre än 2 timmar bort med tåg. Det är en spännande och livlig studentstad med mer än 50 000 studenter, känd för dess nattliv, teatrar, shopping, musikscen och gatukonst. Den livliga hamnen är populär bland studenter, och det finns ett brett utbud av internationella restauranger. Här finns allt en storstad har att erbjuda men det är väldigt lätt att bo här. De flesta sevärdheterna ligger inom gångavstånd, och du är inte beroende av kollektivtrafik. Bristol har ett flertal gånger utsetts till den bästa staden i Storbritannien att bo i. Enligt en studentundersökning där 20 000 universitetsstudenter över hela Storbritannien deltagit, är Bristol även den bästa studentstaden.

Hur tar du dig till Bristol och inom staden?

Bristols internationella flygplats är belägen 20 minuter från skolan, men många av våra studenter tar direktbuss som regelbundet går från flygplatserna London Heathrow och London Gatwick. Från Heathrow tar resan ca 2 timmar och från Gatwick 3,5 timmar. Bussresan kan du boka online på National Express. Den centrala busstationen i Bristol kallas Marlborough Street Bus Station. Vid busstationen finns alltid taxis som du smidigt kan ta till ditt boende mot en kostnad på ca 190 kr.

I Bristol kan du ta dig till det mesta till fots. Om du ändå vill köpa ett lokalt busskort så kan du göra det för mindre än 250 kr per vecka med studentkort via appen First Bus (vi reserverar oss för eventuella ändringar).

Fritid

Skolans aktivitetsprogram som erbjuds året runt är väldigt populärt. Aktiviteter arrangeras varje vecka och du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta i och betalar då för en del av aktiviteterna. Många av aktiviteterna är dock kostnadsfria.

Exempel på aktiviteter under veckorna är: Konversationsklubb, filmklubb, Banksy Street Art Trails, shopping, International Food Parties, Laser Fusion, BBC Studio Tours, Golf Bowling, salsa, hamnkryssning, Bristol Zoo, SS Great Britain, paintball, yoga.

Programmet inkluderar ofta olika sportaktiviteter, minst två kvällsaktiviteter per vecka och en dagsutflykt på helgerna, t ex till London, Oxford, Bath, Cardiff, Avebury/Stonehenge/Salisbury, Cambridge, Longleat House & Safari Park, The Cotswolds & Gloucester.

I Bristol har man sällan tråkigt då det är lätt att hitta vänner och staden har ett så stort utbud av saker att göra. Students Union Card ger dig tillgång till Bristol University’s aktiviteter och klubbar men även till deras swimmingpool och restauranger där studenterna ofta äter lunch.

Som student på ELC Bristol kan du även använda poolen på Clifton College Sports Centre och även gymmet och badmintonanläggningarna mot en mycket låg avgift. Du behöver betala en engångsavgift på £10, och sedan är det helt gratis varje gång du går.

Kurser

Språkkurs i engelska

Lektioner per vecka: 28

Allmän språkkurs med 28 lektioner per vecka (21 timmar totalt i veckan) som finns på 7 olika nivåer från låg nivå (A2) till avancerad+ nivå (C2) och med flera klasser på de flesta nivåer. Första dagen testas din nivå så att du kan placeras i rätt grupp på rätt nivå. Kursen innehåller träning i språkets alla moment så som konversation, grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Alla klasser är internationella och deltagare kommer från världens alla hörn. Max 14 studenter per grupp (genomsnitt 10).

Du får en kursbok som utgör grunden för den allmänna engelska kursplanen på ELC Bristol. De använder också ett brett utbud av andra hjälpmedel och kursmaterial för att tillhandahålla en balanserad läroplan och spegla studenters behov och önskemål. För att öka konversationsträningen så ber läraren ofta studenterna att arbeta i par eller i små grupper. 

Om du vill gå en allmän språkkurs och har minst B2 ”Hög Medel” i språknivå kan du välja mellan ett antal tillvalsämnen vilka läses 2 eftermiddagar i veckan. Exempel på tillvalsämnen är Business English, litteratur, kultur, konversation och kommunikation. Tillvalsämnen väljs på plats i skolan och kan variera beroende på efterfrågan och tid på året. De lägre nivåerna fokuserar istället på konversationsträning.

Undervisningen är schemalagd fem förmiddagar samt fyra eftermiddagar per vecka. Utöver detta kan man räkna med en uppgift i hemarbete/läxa per dag som tar ca 30-45 minuter att göra. Det finns även möjlighet att delta i skolans Conversation Club, en lättsam och väldigt användbar konversationsklass i en avslappnad miljö som hålls en dag i veckan på närliggande ”Roo Bar”. På skolans Self-study centre som har öppet alla vardagar i veckan kan studenter få rådgivning och stöd i sina studier, eller bara en lugn stund att göra sina läxor.

Varannan fredag hålls ett kort test för att se till att alla studenter i klassen är på lämplig språknivå samt tagit del och förstått alla moment i undervisningen.

Lektionstider: 9.15-10.45 + 11.15-12.45 + 14.00-15.30, måndag-torsdag. På fredagar har man lektioner fram till lunch. Lunchuppehåll vanligen mellan 12.45-14.00.

IELTS examenskurs

Lektioner per vecka: 28

Intensivkurs med 28 lektioner per vecka vilken förbereder dig inför en IELTS-examen. Kursen erbjuds året runt och kan läsas minimum 4 veckor och för dig med språknivå B2 (Hög medel) eller mer avancerad. Skolan kör oftast kursen på två olika nivåer; B2 och C1. Det är en intensiv, mer krävande kurs som kräver hög studiemotivation. Om du har ett särskilt mål att nå en viss nivå så är det viktigt att du har realistiska förväntningar, du kan titta på tabellen här och räkna ut ungefär hur lång tid det tar att nå målet. Generellt tar det ca 12 veckor att avsluta varje nivå och förbättra din IELTS-nivå med en poäng.

Innan kursstart testas din nivå med ett särskilt förkunskapstest för IELTS så att du hamnar i rätt grupp på rätt nivå. Efter avslutad kurs har du möjlighet att skriva examen på plats i Bristol eller närliggande städer. Examenstillfällen finns varje månad. Examensavgift tillkommer och den betalar du direkt till testcentret.

En IELTS-examen är en vanligt förekommande examen inom engelska språket som är bra för dig som inom en snar framtid planerar att studera vidare på universitet i Storbritannien eller annat engelsktalande land. En IELTS-examen är också en bra merit för ditt cv och visar enkelt vilken nivå på engelska språket du har. Själva IELTS examen finns inte på olika nivåer utan det är ett och samma test, som man sedan får betyg mellan 1-10 inom de olika momenten av examen.

Cambridge examenskurs

Lektioner per vecka: 28

Cambridge examenskurs med 28 lektioner per vecka finns på tre nivåer och förbereder dig för en Cambridge-examen. Kursen är mellan 9-13 veckor beroende på nivå men kan förlängas med en vanlig språkkurs till önskad kurslängd. Examensavgift tillkommer. Även i denna språkkurs kan du välja två tillvalsämnen/aktiviteter till din språkkurs. Du kan välja att skriva Cambridge-examen i Bristol, vid ett examenscenter endast 15 minuters promenad från skolan.

Boende

The English Language Centre har bra boenden på gångavstånd från skolan och standarden är ofta bättre jämfört med andra städer i England. Alla boenden bokas från söndagen innan kursstart till lördagen efter kursslut. En extranatt kan bokas på förfrågan och mot ett litet tillägg.

Värdfamilj

Rekommenderas! Boende i noga utvald värdfamilj där halvpension ingår (frukost och middag varje dag). Alla skolans familjeboenden håller hög standard och är belägna på gångavstånd från skolan. Skolan kontrollerar regelbundet att familjerna lever upp till de höga krav som finns. Många av värdfamiljerna har varit knutna till skolan i flera år. Skolan uppger att runt 55% av studenterna väljer att bo hos deras familjer och runt 35% väljer boende i Student house samt 10% väljer att ordna en privat boendelösning. Vi på EduPlanet rekommenderar varmt boende i värdfamilj! Minimiålder 18 år.

Student House & Delad lägenhet

Populärt och trevligt boende i någon av skolans Student Houses eller större studentresidens där du bor i enkelrum (eget sovrum) och delar fullt utrustat kök med andra internationella studenter från skolan. Vissa rum har egen dusch eller eget komplett badrum (bör bokas tidigt) men de allra flesta har gemensamma badrum. Alla lägenheter har tillgång till tvättmaskin samt fri WiFi. Vissa lägenheter har trädgård. I de mindre husen som alla har olika storlek och planlösning bor mellan 3-9 studenter medan i skolans största residens finns det plats för upp till 28 studenter fördelade över flera våningar med gott om kök och badrum. Alla skolans lägenheter ligger på 7-20 minuters gångavstånd från skolan. Sänglakan ingår men du bör ta med egna handdukar. Du betalar en boendedeposition på plats på 30 GBP (denna återbetalas i slutet av din vistelse).

Studentresidens +18 år (sommar)

Ett socialt boende med andra internationella studenter från skolan. Residenset hör till universitetet i Bristol och finns tillgängligt från juli till slutet av augusti. Residenset är bekvämt beläget 5 min från centrum, nära shopping och hamnen, och 25 minuters promenad eller en kort bussresa på 10 minuter från skolan. Residenset är indelat i lägenheter och varje lägenhet har 6 eller 7 låsbara sovrum och ett fullt utrustat kök. Du har eget badrum på rummet. Lägenheten delas enbart med internationella ELC Bristol-studenter. Residenset har bra gemensamma sällskapsytor med biljard, fotbollsspel, pingisbord, TV och soffor. Residenset har även ett serviceteam på plats som kan hjälpa till med det mesta.

Studentresidens 16-17 år (sommar)

Populärt residensboende för dig som är 16-17 år och reser under sommaren. Residenset är bekvämt beläget 5 min från centrum och ca 25 minuters promenad från skolan alternativt 10 minuter med buss. Residenset är indelat i lägenheter och varje lägenhet där varje elev har ett eget låsbara sovrum och eget badrum. I priset ingår halvpension med frukostbuffé på residenset samt gemensam middag på restaurang i närheten, men det finns även ett fullt utrustat kök i varje lägenhet. Lägenheten delas enbart med internationella ELC Bristol-studenter som är under 16 – 17 år, samt en residensansvarig anställd av skolan.

Priser & Datum 2024

Kurspriser (EduPlanets specialpriser)
28 lektioner per vecka
2 veckor: 8 100
3 veckor: 11 780
4 veckor: 15 120
6 veckor: 22 590
8 veckor: 29 860
10 veckor: 36 730
12 veckor: 43 500
13 veckor: 46 930
16 veckor: 57 240
20 veckor: 70 880
24 veckor: 84 620
26 veckor: 91 390
32 veckor: 107 400
40 veckor: 133 080
Extra vecka: 3 290
Priserna gäller för standardkurs, IELTS-kurs och Cambridge-kurs.
Säsongstillägg för språkkurser (bara för kurslängder kortare än 10 veckor)
10/6 – 9/8: 370 per vecka
Kursmateriel samtliga språkkurser
Engångsavgift: 690
Information om studiemedel
Du behöver boka minst 13 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Detta gäller för alla länder utanför EU. Språk­kurser på språkskolor är ofta på gymnasial nivå, vilket innebär att de ger rätt till studie­medel från och med den 1 juli det år du fyller 20 år. Är du yngre kan du ha rätt till studiehjälp (studiebidrag) för gymnasiestudier.

Boendepriser

Priser per vecka
Värdfamilj med halvpension 
Enkelrum: 2 800
Specialkost (gluten, laktos etc)
Tillägg per vecka: 270
Student House & Delad lägenhet
Enkelrum: 3 410
Sommarresidens 18+
Enkelrum, eget badrum: 3 410
Sommarresidenset för +18 år har öppet 14/7-24/8
Sommarresidens 16-17 år
Enkelrum, eget badrum, halvpension: 4 770
Sommarresidenset för 16-17 åringar har öppet 16/6-24/8
Bokningsavgift boende
Alla boendetyper: 685

Kursstarter 2024

Kursstarter
Språkkurs i engelska
Alla nivåer (utom elementär): Kursstart varje måndag
*Rekommenderade startdatum, elementär nivå:
2/1 (tisdag), 18/3, 10/6, 1/7, 8/7, 29/7, 19/8, 16/9
Cambridge Exam, förberedande kurs
Startdatum:
2/1, 18/3, 10/6, 16/9
IELTS Exam, förberedande kurs
Startdatum:
Kursstart varje måndag

Lovdagar 2024

Lovdagar
Officiella lovdagar: 1/1, 29/3, 1/4, 6/5, 27/5, 26/8
Skolan är stängd under officiella lovdagar, men en utflykt/aktivitet arrangeras dessa dagar.
Juluppehåll: 23/12 2024-6/1 2025
 

 

Deltagarkommentarer

Anna 24 år, 13 veckor

Jag hade ingen aning om vart jag ville åka, det ända jag visste var att jag ville till England och att jag ville åka själv för att få ut så mycket som möjligt av min språkkurs. Jag bestämde mig för att ringa till EduPlanet för att höra vad de rekommenderade och fick svaret Bristol. Jag hade tidigare mest tänkt på de ”vanliga” orterna så som Cambridge, Oxford och Brighton men fastnade direkt Bristol. Jag tror anledningen till att det är så bra stämning på ELC Bristol är för att personalen verkligen är intresserad av eleverna. De tar sig tid att lära sig allas namn och prata med var och en. Själv bodde jag i delad lägenhet, vilket kändes som det naturliga valet för mig eftersom jag föredrar att laga min egen mat och leva lite mer självständigt men efter att ha pratat med mina klasskompisar och även besökt några av dem i deras värdfamiljer hade jag verkligen kunnat tänka mig att bo i familj. Slutligen vill jag bara säga att mina 13 veckor i England har varit de bästa i mitt liv. Jag har träffat fantastiska människor som jag verkligen hoppas att jag kommer kunna hålla kontakten med och självklart lärt mig massor!

Eric 25 år, 13 veckor

Att välja att åka på en språkresa istället för att börja på högskola/universitet direkt efter gymnasiet är ett av de bästa valen jag gjort. Att studera utomlands utvecklar inte bara ens språkkunskaper, utan man växer även som människa. Att träffa människor från hela världen, studera ihop och bo tillsammans är en upplevelse som jag kommer att ha nytta av resten av livet! Man utvecklar dessutom, självklart, språket man läser på ett helt annat sätt än när man studerar det i Sverige. Många svenskar tror att de är bra på engelska, men jag inser nu i efterhand hur mycket jag hade att lära. Efter 3 månader i England känner jag att jag både pratar och skriver flytande engelska; någonting som jag kommer ha stor nytta utav i framtiden. Man har dessutom fantastiskt roligt och upplever en tid man aldrig kommer att glömma. På det hela taget är en språkkurs bland det bästa jag gjort och jag hoppas verkligen att alla någon gång får uppleva detta!

Lovisa 19 år, 22 veckor

Underbar skola, man märker att det finns personligt engagemang bland personal och rektor. Alla är otroligt trevliga och lättsamma. Hade inte kunnat bott i ett bättre hus än detta. Älskade mitt rum & mina rumskompisar. Det fanns ett stort utbud av aktiviteter och man kunde alltid vara sysselsatt. Jättetrevligt med alla utflykter på helgerna som skolan arrangerade – det gav möjligheten till att se mer utav England. Bristol är en fantastisk stad som har allt. Clifton är ett av de absolut trevligaste områdena och jag kände mig trygg under min period där. Det är otroligt enkelt att ta sig till olika städer från Bristol om man vill se mer utav England. Ångrar inte en sekund att jag valde Bristol framför London. Dessutom mycket billigare att leva, i jämförelse med London.

Julia 18 år, 12 veckor

Supermysig liten skola. Precis lagom stor och lärarna var suveräna! Rektorn, John Duncan, var helt underbar. Han kunde varenda elevs namn vilket visar att han verkligen tar sitt jobb seriöst. Jag och min värdfamilj hade en bra kommunikation och jag kommer ha fortsatt kontakt med dom i framtiden! Jag blev förvånad över hur bra skolans aktiviteter var. Jag hade förväntat mig aktiviteter som ingen var intresserad av men vi deltog flera gånger. Det var ett bra sätt att träffa de andra eleverna från skolan på. Bristol passar perfekt för en student som mig. Hela staden kryllar av studenter som är där för att ha kul. Tänker verkligen återvända till Bristol någon gång i framtiden. En oförglömlig resa där jag träffade vänner för livet. Ångrar inte en sekund att jag åkte! Vilka tips skulle du vilja ge till framtida studenter på skolan där du läste? Ha kul! Ta vara på tiden och prata alla människor du träffar – var inte blyg. Alla är i samma sits. Du kommer få vänner för livet!

Johan 22 år, 8 veckor

Riktigt bra skola med ruskigt väl fungerande organisation. Har haft den bästa läraren någonsin, utan tvekan en ren källa av inspiration som gör att du vill lära dig mer. De undervisar på en helt annan nivå än vad man är van vid. Bättre boende än vad jag trodde att det skulle vara. Kom i hus med personer som höll stället i bra skick. Ett stort utbud av aktiviteter i skolans program. Det var nästan någonting man kunde göra varje dag. Bristol är en grym stad. Kultur. Uteställen. Parker. Mat. Det finns allt och mer där till. Jag hade bara hört gott om företaget EduPlanet och det kändes ”tryggt” att ha en seriös mellanhand.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982