Sprakresor

Bristol, England

Språkkurs i Bristol på The English Language Centre (ELC)

Högst rankade språkskolan i UK Samarbete med universitet Äkta studentstad

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Kafeteria
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi
  • Online & Distanskurser

Familjeägda skolan The English Language Centre (ELC) i Bristol grundades 1969 och kommer alltid topp 3 bland de flera hundra skolor som granskas av British Council varje år. Faktum är att för 2020/2021 hamnar skolan som nr 1! Studenter röstar även fram Bristol som en av Englands bästa studentstäder. 

Skolans lokaler finns i en fin, äldre byggnad i stadens mest attraktiva område Clifton, intill universitetet och en kort promenad från centrum. Här studerar du tillsammans med studenter från många olika delar av världen i trevliga lokaler. På ELC Bristol får du så mycket mer än bara en språkkurs!

Skolan erbjuder gratis konversationsklasser minst 1 timme per vecka utöver det ordinarie kursprogrammet, för dig som önskar extra språkträning. Du som vill ha hjälp att hitta jobb i England kan delta i ELC Job Club där du får rådgivning och gratis hjälp med att finslipa ditt CV och personliga brev och en massa andra tips. ELC Job Club erbjuds 8 ggr per år i 4-veckors block. Skolan har även ett unikt samarbete med Bristol University vilket ger dig möjligheten att gå med i universitetets föreningar. Du kan då, mot en kostnad för medlemsskap på ca 300 kr, delta i aktiviteter och arrangemang tillsammans med brittiska universitetsstudenter under tiden för din språkkurs, en mycket uppskattad möjlighet som du inte får missa om du väljer Bristol.

Personalen är mycket kompetent och gör allt för att din språkresa ska bli ett minne för livet. ELC Bristol har de senaste åren seglat in som en av våra allra mest omtyckta språkskolor i England. Våra studenter uppskattar den familjära och vänliga stämningen på skolan i kombination med språkkurser av hög kvalitet, engagerade lärare och ett stort utbud av aktiviteter och studentliv.

Alla boenden, både i familj och i delad lägenhet, ligger på gångavstånd från skolan vilket gör att man slipper pendla med buss eller tunnelbana morgon och kväll samtidigt som du sparar både pengar och tid. Alla boenden håller dessutom en hög kvalitet och är fräscha. Fråga oss gärna vilka fler fördelar det finns med att välja Bristol!

ELC Bristol har även ett omfattande e-learning program, även kallat ”Study Zone”, där du kan förbereda dig och träna din engelska online innan kursstart fram till tre månader efter att kursen slutat. Det innebär alltså att du efter avslutad kurs kan fortsätta din språkträning! Programmet är kostnadsfritt för skolans studenter.

Bristol

Bristol är en spännande och livlig studentstad i sydvästra England med 500 000 invånare. Här finns allt en storstad har att erbjuda men samtidigt har staden lyckats behålla charmen och atmosfären av en småstad, med gångavstånd till det mesta. Bristol har ett flertal gånger utsetts till den bästa staden i Storbritannien att bo i. Enligt en studentundersökning där 20 000 universitetsstudenter över hela Storbritannien deltagit, är Bristol även den bästa studentstaden.

Fritid

Genom att delta i skolans aktiviteter med engelska studenter får du möjlighet till ytterligare språkträning utöver din språkkurs i klassrummet. Ett rullande program innehållande sportaktiviteter, biobesök samt internationella matkvällar är vanligt under veckorna. Bristol är västra Englands kulturcentrum och staden är känd för dess teatrar, shopping, nattliv och musikliv. Bristol är södra Englands näst största stad efter London som bara ligger ca 1,5-2 timmar bort. På helgerna anordnas ofta utflykter till närliggande städer så som Bath, Oxford och London. Students Union Card ger dig tillgång till Bristol University’s aktiviteter och klubbar men även till deras swimmingpool och restauranger där studenterna ofta äter lunch.

Kurser

Språkkurs i engelska

Lektioner per vecka: 28

Allmän språkkurs med 28 lektioner per vecka (21 timmar totalt i veckan). Kursen innehåller träning i språkets alla moment så som konversation, grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Alla klasser är internationella och deltagare kommer från världens alla hörn. Max 12 studenter per grupp.

Om du vill gå en allmän språkkurs och har minst B2 ”Hög Medel” i språknivå kan du välja mellan ett antal tillvalsämnen vilka läses 2 eftermiddagar i veckan. Exempel på tillvalsämnen är Business English, litteratur, kultur, konversation och kommunikation. Tillvalsämnen väljs på plats i skolan och kan variera beroende på efterfrågan och tid på året. De lägre nivåerna fokuserar istället på konversationsträning.

Undervisningen är schemalagd fem förmiddagar samt fyra eftermiddagar per vecka. Utöver detta kan man räkna med en uppgift i hemarbete/läxa per dag. Det finns även möjlighet att delta i skolans Conversation Club, en lättsam och väldigt användbar konversationsklass. Conversation Club hålls två timmar per vecka i närliggande ”Roo Bar”. På skolans Self-study centre finns personal tillgänglig fram till 17.30 alla vardagar i veckan och här kan studenter få rådgivning och stöd i sina studier, eller bara en lugn stund att göra sina läxor.

Varannan fredag hålls ett kort test för att se till att alla studenter i klassen är på lämplig språknivå samt tagit del och förstått alla moment i undervisningen.

Cambridge examenskurs

Lektioner per vecka: 28

Cambridge examenskurs med 28 lektioner per vecka finns på tre nivåer och förbereder dig för en Cambridge-examen. Kursen är mellan 10-13 veckor men kan förlängas med en vanlig språkkurs till önskad kurslängd. Examensavgift tillkommer. Även i denna språkkurs kan du välja två tillvalsämnen/aktiviteter till din språkkurs.

IELTS examenskurs

Lektioner per vecka: 28

Intensivkurs med 28 lektioner per vecka vilken förbereder dig inför en IELTS-examen. Kursen erbjuds året runt och kan läsas minimum 4 veckor och för dig med språknivå B2 (Hög medel) eller mer avancerad. Efter avslutad kurs har du möjlighet att skriva examen på plats i Bristol eller närliggande städer. Examenstillfällen finns varje månad. En IELTS-examen är bra för dig som inom en snar framtid planerar att studera vidare på universitet i Storbritannien eller annat engelsktalande land!

Boende

The English Language Centre har bra boenden på gångavstånd från skolan och standarden är ofta bättre jämfört med andra städer i England. Alla boenden bokas från söndagen innan kursstart till lördagen efter kursslut. En extranatt kan bokas på förfrågan och mot ett litet tillägg.

Värdfamilj

Rekommenderas! Boende i noga utvald värdfamilj där halvpension ingår (frukost och middag varje dag). Alla skolans familjeboenden håller hög standard och är belägna på gångavstånd från skolan. Skolan kontrollerar regelbundet att familjerna lever upp till de krav som finns. De har samarbetat med flertalet av dessa familjer sen starten 1969 och många värdfamiljer har varit knutna till skolan i flera år. Skolan uppger att runt 55% av studenterna väljer att bo hos deras familjer och runt 35% väljer boende i Student house samt 10% väljer att ordna en privat boendelösning. Vi på EduPlanet rekommenderar varmt boende i värdfamilj!

Student House

Trevligt boende i någon av skolans Student Houses eller större residens där du bor i enkelrum (eget sovrum) och delar fullt utrustat kök med andra internationella studenter från skolan. Vissa rum har egen dusch eller eget komplett badrum (bör bokas tidigt) men de allra flesta har gemensamma badrum. Alla lägenheter har tillgång till tvättmaskin samt fri WiFi. Vissa lägenheter har trädgård. I de mindre husen som alla har olika storlek och planlösning bor mellan 3-9 studenter medan i skolans största residens finns det plats för upp till 28 studenter fördelade över flera våningar med gott om kök och badrum. Alla skolans lägenheter ligger på 3-20 minuters gångavstånd från skolan. Priserna skiljer sig åt så meddela oss gärna vad du har för önskemål så kollar vi tillgänglighet och priser.

Studentresidens 18+ (sommar)

Residenset hör till universitetet i Bristol och finns tillgängligt från juli till slutet av augusti. Residenset är bekvämt beläget 5 min från centrum och 25 minuters promenad från skolan. Residenset är indelat i lägenheter och varje lägenhet har 6 eller 7 låsbara sovrum och ett fullt utrustat kök. Du har eget badrum på rummet. Lägenheten delas enbart med internationella ELC Bristol-studenter. Residenset har bra gemensamma sällskapsytor med biljard, fotbollsspel, pingisbord, TV och soffor. Residenset har även ett serviceteam på plats som kan hjälpa till med det mesta.

Studentresidens 16-17 (sommar)

Populärt residensboende för dig som är 16-17 år och reser under sommaren. Residenset är bekvämt beläget 5 min från centrum och ca 25 minuters promenad från skolan alternativt 10 minuter med buss. Residenset är indelat i lägenheter och varje lägenhet har 6 eller 7 låsbara sovrum och ett fullt utrustat kök. Lägenheten delas enbart med internationella ELC Bristol-studenter som är under 18 år + en residensansvarig personal. Du har eget badrum på rummet.

Priser & Datum 2022

Kurspriser
28 lektioner per vecka
2 veckor: 6 430
3 veckor: 9 170
4 veckor: 11 830
6 veckor: 14 990
8 veckor: 17 050
10 veckor: 22 520
12 veckor: 28 140
13 veckor: 35 820
16 veckor: 43 800
20 veckor: 54 640
24 veckor: 65 280
26 veckor: 69 800
32 veckor: 83 760
40 veckor: 104 040
Extra vecka: 2 530
Priserna gäller både för engelskkurs och förberedande kurs för IELTS och Cambridge-exam.
Sommartillägg för alla språkkurser, ej för de som är mer än 10 veckor långa
13/6 – 13/8: 260 per vecka
Kursmateriel samtliga språkkurser
Engångsavgift: 650
Information om studiemedel
Du måste boka minst 13 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Detta gäller för alla länder utanför EU. Du kan söka studiemedel först för höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boendepriser

Priser per vecka
Värdfamilj med halvpension 
Enkelrum: 2 400
Specialkost (gluten, laktos etc)
Tillägg per vecka: 260
Under 18 år (boende i värdfamilj)
Tillägg per vecka: 250
Student House
Enkelrum: 2 590
Residens St John’s House
Enkelrum: 2 590
Residens eget badrum
Enkelrum: 2 590
Deposition
Engångsutlägg som återbetalas: 30 gbp

Kursstarter 2022

Kursstarter
Språkkurs i engelska
Alla nivåer (utom elementär): Kursstart varje måndag
*Rekommenderade startdatum, elementär nivå:
4/1, 14/3, 13/6, 4/7, 1/8, 22/8, 12/9
Cambridge Exam, förberedande kurs
Startdatum:
4/1, 14/3, 13/6, 12/9
IELTS Exam, förberedande kurs
Startdatum:
Varje måndag

Lovdagar 2022

Lovdagar
Officiella lovdagar: 3/1, 15/4, 2/5, 2/6, 3/6, 29/8
Skolan är stängd under officiella lovdagar, men en utflykt/aktivitet arrangeras dessa dagar.
Juluppehåll: 19/12 2022-2/1 2023
 

 

Deltagarkommentarer

Anna 24 år, 13 veckor

Jag hade ingen aning om vart jag ville åka, det ända jag visste var att jag ville till England och att jag ville åka själv för att få ut så mycket som möjligt av min språkkurs. Jag bestämde mig för att ringa till EduPlanet för att höra vad de rekommenderade och fick svaret Bristol. Jag hade tidigare mest tänkt på de ”vanliga” orterna så som Cambridge, Oxford och Brighton men fastnade direkt Bristol. Jag tror anledningen till att det är så bra stämning på ELC Bristol är för att personalen verkligen är intresserad av eleverna. De tar sig tid att lära sig allas namn och prata med var och en. Själv bodde jag i delad lägenhet, vilket kändes som det naturliga valet för mig eftersom jag föredrar att laga min egen mat och leva lite mer självständigt men efter att ha pratat med mina klasskompisar och även besökt några av dem i deras värdfamiljer hade jag verkligen kunnat tänka mig att bo i familj. Slutligen vill jag bara säga att mina 13 veckor i England har varit de bästa i mitt liv. Jag har träffat fantastiska människor som jag verkligen hoppas att jag kommer kunna hålla kontakten med och självklart lärt mig massor!

Eric 25 år, 13 veckor

Att välja att åka på en språkresa istället för att börja på högskola/universitet direkt efter gymnasiet är ett av de bästa valen jag gjort. Att studera utomlands utvecklar inte bara ens språkkunskaper, utan man växer även som människa. Att träffa människor från hela världen, studera ihop och bo tillsammans är en upplevelse som jag kommer att ha nytta av resten av livet! Man utvecklar dessutom, självklart, språket man läser på ett helt annat sätt än när man studerar det i Sverige. Många svenskar tror att de är bra på engelska, men jag inser nu i efterhand hur mycket jag hade att lära. Efter 3 månader i England känner jag att jag både pratar och skriver flytande engelska; någonting som jag kommer ha stor nytta utav i framtiden. Man har dessutom fantastiskt roligt och upplever en tid man aldrig kommer att glömma. På det hela taget är en språkkurs bland det bästa jag gjort och jag hoppas verkligen att alla någon gång får uppleva detta!

Lovisa 19 år, 22 veckor

Underbar skola, man märker att det finns personligt engagemang bland personal och rektor. Alla är otroligt trevliga och lättsamma. Hade inte kunnat bott i ett bättre hus än detta. Älskade mitt rum & mina rumskompisar. Det fanns ett stort utbud av aktiviteter och man kunde alltid vara sysselsatt. Jättetrevligt med alla utflykter på helgerna som skolan arrangerade – det gav möjligheten till att se mer utav England. Bristol är en fantastisk stad som har allt. Clifton är ett av de absolut trevligaste områdena och jag kände mig trygg under min period där. Det är otroligt enkelt att ta sig till olika städer från Bristol om man vill se mer utav England. Ångrar inte en sekund att jag valde Bristol framför London. Dessutom mycket billigare att leva, i jämförelse med London.

Julia 18 år, 12 veckor

Supermysig liten skola. Precis lagom stor och lärarna var suveräna! Rektorn, John Duncan, var helt underbar. Han kunde varenda elevs namn vilket visar att han verkligen tar sitt jobb seriöst. Jag och min värdfamilj hade en bra kommunikation och jag kommer ha fortsatt kontakt med dom i framtiden! Jag blev förvånad över hur bra skolans aktiviteter var. Jag hade förväntat mig aktiviteter som ingen var intresserad av men vi deltog flera gånger. Det var ett bra sätt att träffa de andra eleverna från skolan på. Bristol passar perfekt för en student som mig. Hela staden kryllar av studenter som är där för att ha kul. Tänker verkligen återvända till Bristol någon gång i framtiden. En oförglömlig resa där jag träffade vänner för livet. Ångrar inte en sekund att jag åkte! Vilka tips skulle du vilja ge till framtida studenter på skolan där du läste? Ha kul! Ta vara på tiden och prata alla människor du träffar – var inte blyg. Alla är i samma sits. Du kommer få vänner för livet!

Johan 22 år, 8 veckor

Riktigt bra skola med ruskigt väl fungerande organisation. Har haft den bästa läraren någonsin, utan tvekan en ren källa av inspiration som gör att du vill lära dig mer. De undervisar på en helt annan nivå än vad man är van vid. Bättre boende än vad jag trodde att det skulle vara. Kom i hus med personer som höll stället i bra skick. Ett stort utbud av aktiviteter i skolans program. Det var nästan någonting man kunde göra varje dag. Bristol är en grym stad. Kultur. Uteställen. Parker. Mat. Det finns allt och mer där till. Jag hade bara hört gott om företaget EduPlanet och det kändes ”tryggt” att ha en seriös mellanhand.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982