Sprakresor

Dublin, Irland

Språkresor till Dublin på Centre of English Studies

Prisvärda språkkurser Studentcafé & takterass Mycket nöjda studenter

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Kafeteria
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Internet Wifi

En av Irlands mest uppskattade språkskolor, Centre of English Studies (CES), erbjuder språkkurser året om till internationella deltagare. Skolan som grundades 1979 är centralt belägen på Dame Street, samma gata där man även finner Trinity College, Christchurch Cathedral och Dublin Castle.

CES Dublin har sina lokaler i tre byggnader, bara ett par minuter från varandra, med totalt 33 klassrum. Lokalerna är ljusa och modernt inredda och här finns väl utvecklade hjälpmedel för språkstudier i skolans språklab, multimediarum med tillgång till internet och möjlighet till wifi uppkoppling med egen laptop eller smartphone. I CES Student Café serveras snacks, dricka och fika och det är en naturlig samlingspunkt under rasten eller efter skoltid precis som skolans stora takterass. Undervisningen vänder sig till studenter och vuxna och det är ofta stor internationell spridning i klasserna.

CES driver även språkskolor i bland annat London, Leeds, Edinburgh och i Toronto, Kanada. Är du sugen på någon av dessa destinationer är du välkommen att kontakta oss!

Dublin

Irlands huvudstad ligger vid mittpunkten på landets östkust, i ett saftigt grönt landskap med floder, bäckar och sjöar. Av stadens ca 1,3 miljoner invånare är majoriteten unga och staden vibrerar av kreativitet och skaparanda.

Fritid

I Dublin möts man av en internationell, livlig och härlig atmosfär. Irlands huvudstad är en storstad med närmare 1,3 miljoner invånare men man får ändå snabbt känslan av att känna sig hemma. Här finns ett stort utbud av shopping, kultur, restauranger och inte minst pubar.

Musik, kultur och konst finns överallt i Dublin. Året om anordnas arrangemang, festivaler och konserter. Områden som Temple Bar och Vicar Street, Dublins latinska kvarter, är alltid sprudlande av liv och rörelse med ett stort utbud av restauranger med mat från världens alla hörn. Vill man ta en paus från det hektiska stadslivet finns många fina parker där man kan promenera eller bara ta det lugnt.

CES erbjuder som komplement till din språkkurs i klassrummet, ett brett aktivitetsprogram med flera aktiviteter under veckorna och ofta någon dagsutflykt under helgen. Bland annat kan du prova att segla i Dublinbukten eller rida i Europas största kommunala park, Phoenix Park. Kring Dublin finns dessutom många golfbanor och kanske det allra viktigaste, en fantastiskt natur.

Kurser

Språkkurs i engelska

Lektioner per vecka: 20

Språkkurs med 4 lektioner per dag i internationella klasser. Kursen finns på olika språknivåer och man kan fritt välja antal veckor att studera. Lektionstid måndag – fredag mellan kl 09.00 – 13.00.

EduPlanets student Johanna reste med oss till Dublin och valde att studera 20 lektioner per vecka i 8 veckor. Läs gärna hennes blogginlägg om hur hon upplevde undervisningen på CES.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 20+6

Intensiv språkkurs med 26 lektioner per vecka. Som ovan standardkurs men dessutom lektionstid tisdag, onsdag och torsdag eftermiddag mellan kl 14.00 – 16.00. Passar dig som har engelskan i fokus och vill maximera inlärningen.

Cambridge/IELTS-kurs

Lektioner per vecka: 20

Språkkurser i engelska som även förbereder dig inför en examen, så som Cambridge eller IELTS. Innehåller 20 lektioner per vecka. Kurser inför IELTS examen kan man läsa valfritt antal veckor och starta löpande varje månad. Cambridge-kurserna är 9, 12 eller 13 veckor långa och startar bestämda datum i januari, mars, juni och september. Kontakta oss för senaste information!

Lärarkurser

Lektioner per vecka: 20

Populära 1-2 veckors språkkurser för språklärare i engelska med 20 lektioner á 55 minuter per vecka. Kurserna riktar sig till dig som undervisar i engelska som främmande språk och som önskar fräscha upp och förbättra dina språkkunskaper, såväl som utvecklas som språklärare och förnya din pedagogik och undervisningsmetod, samt utbyta erfarenheter och idéer med lärare från andra länder. Alla kurser är godkända för att söka stipendier från SFUB och Erasmus+.
Undervisning i klassrummet måndag – fredag, mellan klockan 09.00-13.00. Eftermiddagsprogram vissa dagar mellan 14.00-16.30 med intressanta föreläsningar, aktiviteter och studiebesök, speciellt anpassade för deltagare på lärarkursen.

CES kurser för språklärare är i de allra flesta fall 1 eller 2 veckor och har samma pris, men det finns i flera olika kurser som tex;
CLIL (content anda Language Integrated Learning)
Methodology and Language Development
Language Development for Teachers
Key Teaching Skills 1: Lesson Planen, Material Development, and Classroom Management
Key Teaching Skills 2: Creativity, Project-Based Learning, and Using Media
Teaching Young Learners
CLIL in Primary Schools
CLIL in Secondary Schools
Mindfulness for Teachers
The 21st Century Classroom: New Ideas for a New Era
Advanced Methodology: Take the Next Step

Kontakta gärna oss för att kolla exakta datum, tillgänglighet, få mer info och för att ansöka.

Boende

Värdfamilj

Boende i noga utvalda värdfamiljer där halvpension ingår måndag-fredag (frukost och middag). Under helgerna, lördagar-söndagar, ingår helpension (frukost, lunch och middag). Familjerna kontrolleras regelbundet för att leva upp till skolans höga standard. Perfekt för dig som söker extra språkträning och en större inblick i den irländska kulturen, maten och vardagslivet. Räkna med en genomsnittlig restid på 30-40 minuter med buss eller tåg till skolan.

Residens

HeyDay, Crestfiled, Auburn House och Shanowen Square

Trevligt boende i studentresidens där du bor i enkelrum (eget sovrum) eller dubbelrum (delat sovrum) tillsammans med andra CES-studenter med tillgång till gemensamt kök. Vissa rum har eget badrum. CES Dublin erbjuder året runt öppna residens (Crestfield, HeyDay och Auburn House), rummen är på förfrågan och bokas snabbt upp så se till att vara ute i god tid. I boendet finns trådlöst internet, TV samt tvättmöjligheter. Residensen ligger belägna ca 4-5 km från skolan och centrala stadskärnan.

Önskar du bo som mest självständigt rekommenderar vi boende på Heyday Residence vilket ligger beläget nära CES, 15 minuters promenad kan du räkna med istället. Här finns ett mindre antal rum som alla är utrustade med privata badrum. Delat kök/vardagsrum finns att tillgå.

Mellan juni och augusti erbjuds även boende på residens Shanowen Square. Detta sommaröppna residens ligger ca 5 km från CES och stadskärnan. I ditt rum har du eget badrum men kök delas med andra studenter.

OBS! Det är obligatorisk att boka en ankomsttransfer när du väljer boende i något av residensen, detta för att din ankomst till Dublin och residensboendet ska löpa på smidigt och bekvämt.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
2 veckor: 8 430
3 veckor: 11 450
4 veckor: 14 870
6 veckor: 19 100
8 veckor: 25 270
12 veckor: 34 790
13 veckor: 37 790
16 veckor: 46 460
20 veckor: 57 230
24 veckor: 63 710
30 veckor: 77 890
Extra vecka: 2 300
30 lektioner per vecka 
2 veckor: 8 930
3 veckor: 12 650
4 veckor: 16 370
Extra vecka: 3 590
Kursmateriel
Kan köpas (eller lånas kostnadsfritt): 540
Lärarkurs
1 vecka: 6 560
2 veckor: 12 030

Boende

Priser per vecka
Bokningsavgift boende
Engångsavgift: 990
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 3 220
Säsongstillägg juni-sept: 410
Specialkost (tex gluten, laktos, veg, celiaki): 420
Crestfield & Auburn residence
Enkelrum: 3 380
Dubbelrum: 2 980
Shanowen summer residence
Enkelrum: 3 160
HeyDay residence
Enkelrum: 4 600
Rathmines residence
Enkelrum, inkl halvpension: 4 010
Transfer från Dublin airport*
Enkel resa (ankomst): 1 010
Enkel resa (ankomst) till Rathmines Res: 1 180
*Obligatoriskt att boka vid boende i residens!

Kursstarter 2024

Kursstarter
Allmänna kurser, 20 & 30 lektioner per vecka: Kursstart varje måndag oavsett nivå i engelska
IELTS förberedande kurs: Kursstart varje måndag
Cambridge examenskurs
FCE & CAE-nivå: Kursstart i jan, apr, jun, sept
Lärarkurs
1 vecka: 24/6-13/9
2 veckor: 24/6-2/9

Lovdagar 2024

Lovdagar
Skolan stängd pga lovdagar: 1/1, 5/2, 18/3, 29/3, 1/4, 6/5, 3/6, 5/8, 28/10, 23/12 2024 – 2/1 2025

Deltagarkommentarer

Linda 24 år, 3 veckor

Dublin är en supertrevlig stad med massor av roligt att göra. Människorna är mestadels trevliga och man kan lätt se sig om på resten av Irland utan att det tar så mycket tid.

Hanna 22 år, 4 veckor

Att åka iväg på en språkresa till Dublin var bland det bästa jag gjort! Dublin är en riktigt härlig stad med massor att erbjuda och Irland är ett härligt och vackert land. Mina fyra veckor där gick alldeles för fort! Jag har lärt känna så trevliga människor från olika ställen i världen som jag annars aldrig hade träffat.

Själva skolan, CES, och kurserna de har tycker jag har varit riktigt bra. Det var bra att klasserna var blandade med elever från hela världen och att de var i lite olika åldrar. Lärarna på skolan är kompetenta och bra och om man skulle vilja ändra nivå eller kurs så är det inga problem. Det var bra att sluta kl 13 om dagarna och inte ha eftermiddagslektioner för då hade jag gott om tid att utforska och hitta på saker med mina vänner.

Skolan har ett brett utbud med aktiviteter på eftermiddagar och helger som man kan vara med på. Allt ifrån att besöka museum, spela gaelisk fotboll, pubkvällar, Riverdance och utflykter till andra städer. Vissa kostar en del medan andra är gratis. Jag tyckte att resan till västra Irland var allra bäst och ett måste att göra. Vi besökte staden Galway, de fantastiska klipporna Cliffs of Moher, övernattade i en liten mysig by och åkte båt ut till Aran-öarna utanför där vi hade tid att utforska en utav öarna där alla pratar irländska.

Att bo i värdfamilj tycker jag var ett bra beslut. Jag fick se hur Dublinborna faktiskt bor och veta mer om Irland, dess historia och om människorna som bor där. Jag tyckte att själva boendet och maten hos min värdmamma var bra. Det var fler studerande från min skola som bodde där samtidigt som mig.

Min tid i Dublin och på Irland skulle inte ha kunnat bli bättre. Jag förbättrade min engelska, fick uppleva en ny stad och land och lära känna underbara människor. Det enda jag ångrar är att jag inte valde att stanna längre.

Johanna 19 år, 8 veckor

Den här resan till Dublin var något jag laddat för i flera månader. Att bo i residens med andra studenter var spännande och självklart lite nervöst. Men tack vare att jag bodde som jag gjorde lärde jag känna mycket folk från olika delar av världen. Några av mina klasskamrater kommer även bli vänner för livet. Resan var extremt utvecklande och givande på många sätt både på det språkliga planet och att klara sig själv och lära känna folk.

CES har ett bra upplägg med mindre klasser som är baserade på ens språkliga nivå, blandade nationaliteter ger väldigt intressanta diskussioner och lärarna har bra koll på vad de håller på med. De lägger upp det efter klassen och ger eleverna en möjlighet att påverka innehållet i lektionerna. Dublin är en helt underbar stad, den har allt trots att den inte är så stor. Mycket shopping för den som gillar det, museum och historiska platser för den intresserade och det är lätt att ta sig runt i landet om man har Dublin som utgångspunkt, Galway över helgen, eller Belfast över dagen, hur smidigt som helst.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982