Sprakresor

Galway, Irland

Språkresa till Galway på Galway Cultural Institute

Gångavstånd till det mesta Brett kursutbud & prisvärt Mysig universitetsstad

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Internet Wifi
 • Data labb

Galway Cultural Institute har sedan 1989 framgångsrikt erbjudit språkkurser i engelska till studenter från hela världen.

GCI delar lokaler med Galway Business School vilket ger en trevlig inramning och en ännu bättre blandning av studenter. Skolan ligger beläget i området Salthill, cirka 15 minuters promenad från centrum. I byggnaden finns ett trevligt café med smaskiga kaffe lattes, smörgåsar och enklare luncher till bra priser.

Skolan har 25 klassrum utspridda på 4 våningar. Det finns tillgång till datorer samt material för självstudier utanför lektionstid som komplement till din språkkurs. Max antal kursdeltagare per grupp är 12 förutom under sommartid och på examenskurserna där det är 14. Lärarna på skolan är alla mycket professionella och uppmuntrar även eleverna att medverka i aktiviteter utanför språkkursen. Sociala och kulturella aktiviteter bidrar minst lika mycket till inlärningen av språket som språkstudierna i klassrummet.

Galway är en mysig universitetsstad med mycket som attraherar turister. Skolan och staden passar mycket bra för en student som uppskattar charmen av en trevlig universitetsstad. En språkresa till Galway passar även lika bra för äldre resenärer som vill ha en aktiv semester och komma den irländska kulturen nära.

Galway

Universitetsstaden Galway med ca 85 000 invånare är västra Irlands kommersiella och kulturella mecka. Det är en mycket livlig stad med ett stort utbud av aktiviteter oavsett vilken tid på året du väljer att åka hit på språkresa.

Fritid

Staden Galway bjuder på ett rikt utbud av kulturella aktiviteter och evenemang och endast en kort resa från staden ligger det vackra området Connemara.

Galway Bay är känt för sin långa strandpromenad och är sommartid populärt för sol och badgäster. Skolan ordnar en rad aktiviteter och utflykter som komplement till din språkkurs i klassrummet och dessa ordnas såväl inom Galway som runtom på Irland. Missa exempelvis inte att se en match av den irländska nationalsporten Hurling.

Har du tre dagar över på din språkresa rekommenderas du att ge dig ut på ”Adventure West of Ireland Tour”. Denna prisbelönta äventyrliga tur genom Irlands mest beundransvärda natur pågår i tre dagar och är inte lik någon annan turistisk busstur. Här får du möjlighet att uppleva fantastiska kvällar på autentiska pubar, andas in Europas renaste luft på Irlands landsbygd och besöka orörda stränder. Under resan kommer du att beskåda ett förtrollande landskap av slättmark, ojämna berg, mystiska mörka sjöar, bortglömda byar och gömda små stugor. Ett perfekt sätt att se Irlands bästa och mest beundransvärda sidor på din språkresa!

Kurser

Språkkurs i engelska

Lektioner per vecka: 20

Språkkurs med fokus på språkets alla moment så som konversation, grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Kursen finns på olika nivåer och erbjuds från två veckor och uppåt. Klasserna är alltid internationella och består av högst 12 studenter per grupp (max 14 stycken sommartid).

Lektionstider: 09.00-12.30 inkl 30 min rast (på sommaren: 08.30-12.00 inkl 30 min rast)

Språkkurs i engelska

Lektioner per vecka: 26

Här kombineras språkkursen med 20 lektioner per vecka med extra lektioner 3 eftermiddagar per vecka som ger dig extra träning i att kommunicera på engelska.

Lektionstider: 09.00-12.30 inkl 30 min rast (på sommaren: 08.30-12.00 inkl 30 min rast). 3 dagar per vecka: 9.00-15.00 inkl 30 min rast och 1 timmes lunch (på sommaren: 8.30-14.30 inkl 30 min rast och 1 timmes lunch)

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 30

Intensiv språkkurs med fokus på språkets alla moment så som konversation, grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Kursen finns på olika nivåer och erbjuds från två veckor och uppåt. Klasserna är alltid internationella och består av högst 12 studenter per grupp (max 14 sommartid). Språkkursen innehåller 30 lektioner per vecka (22,5 timmar per vecka) och passar dig som vill ha ett lite intensivare schema och maximera språkkursen.

Lektionstid: 09.00-12.30 och 13.30-15.00 (på sommaren startar lektionerna 08.30)

Cambridge examenskurs

Lektioner per vecka: 20, 30

Cambridge Examenskurs (CeK) 13 veckor eller 7 veckor inklusive en examensvecka. Cambridgeexamen finns på olika nivåer. Max 14 kursdeltagare per grupp. Examensavgift tillkommer med cirka 1 400 kronor.

50+ kurs

Lektioner per vecka: 20

50+ kursen är speciellt framtagen för kursdeltagare från 50 år och uppåt. Kursen kombinerar klassisk språkträning i klassrummet med trevliga utflykter, aktiviteter och studiebesök. Kursen är 2 veckor lång och klasserna är internationella, allt för att ge bästa möjlighet till språkträning. 50+ kursen innehåller 20 lektioner språkstudier per vecka samt ett fullt aktivitets- och utflyktsprogram. Aktiviteterna sker på eftermiddagar och vissa kvällar.

Under två veckor ingår följande aktiviteter (med reservation för ändringar!):

 • Välkomstlunch med skolpersonal
 • Guidad rundtur i Galway i regi av en av skolans lärare
 • Halvdagsutflykt till t.ex. Cool Park, alternativt en båttur ”Corrib Princess boat tour”
 • Irländsk workshop (”Irish music”, ”Tin Whistle with master musician Celtic”, ”Ogham writing with local artist)
 • Irländsk dans med professionell dansare
 • Besök på museum (ej med guide)
 • Filmklubb på skolan
 • ”Trad on the Prom” (dansshow, liknande Riverdance)
 • Pubkväll med skolans deltagare och personal från skolan
 • Greyhound racing
 • Heldagsutflykt till t.ex. Cliffs of Moher och Aran Islands

Boende

Värdfamilj

Noga utvalda värdfamiljer där man bor i enkelrum med delat eller eget badrum mot tillägg. Halvpension ingår vilket betyder frukost och middag alla dagar i veckan, på helgerna ingår även lunch (helpension). Familjerna bor ca 10-25 min med buss från skolan, i vissa fall kan man också promenera.

Perfekt boendelösning för dig som söker extra språkträning och en större inblick i den irländska kulturen och vardagslivet. Om du t.ex. är vegetarian, vegan eller glutenkänslig bör du meddela oss detta vid bokning. Ett kostnadstillägg för sådana måltider tillkommer.

Du kan mot extra betalning även få möjlighet att bo i en värdfamilj närmare skolan (max 25 min promenad). Detta tillägg är dock i mån av plats så kolla alltid med EduPlanet innan du bokar detta.

Residens

Populärt studentboende för internationella studenter på Galway Cultural Institute. Passar dig som önskar ett mer självständigt boende och vill bo bekvämt nära skolan tillsammans med andra studenter.  Här bor man i enkelrum eller dubbelrum och delar sedan badrum och sällskapsrum med de övriga i lägenheten. Lägenheten har gemensamt kök med kyl, frys, ugn och kokplatta, micro, brödrost, vattenkokare, köksredskap, tvättmaskin, torktumlare och skåp där du kan förvara din mat. Eget badrum kan bokas mot kostnadstillägg. Detta är ett bra sätt att träffa andra studenter på! Residensboende bokas från lördagen innan kursstart till lördagen efter kursslut.

Residensen erbjuds i två kategorier, 3 & 4-stjärnigt. På hemsidan har vi presenterat priserna för boende på de 3-stjärniga residensen i första hand. Skillnaden är främst finishen på residensen, det som är 3-stjärnigt är äldre lägenheter med mindre boendeyta och lite enklare i utförandet. Kontakta EduPlanet om du vill ha pris på det 4-stjärniga.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
2 veckor: 6 340
3 veckor: 9 050
4 veckor: 11 820
8 veckor: 17 150
12 veckor: 31 020
13 veckor: 33 400
16 veckor: 40 850
20 veckor: 50 270
26 veckor: 55 210
38 veckor: 80 280
Extra vecka >38 veckor: 2 080
30 lektioner per vecka
2 veckor: 8 130
3 veckor: 11 360
Extra vecka: 3 400
50+ kurs
2 veckor: 9 350
Kursmaterial, alla kurser
Engångskostnad: 880

Boende

Pris per vecka
Skolans bokningsavgift
Engångsavgift: 800
Värdfamilj
Enkelrum, halvpension: 3 240
Enkelrum med eget badrum, halvpension: 3 920
Tillägg nära till skolan (inom 25 min gång): 470
Sommartillägg: kontakta oss!
Residens 
Enkelrum, delat badrum: 3 300
Enkelrum, eget badrum: 3 760
Sommartillägg: kontakta oss!
Transfer 
Taxi från Dublin airport: 4 640
Taxi från Shannon/Knock airport: 2 610
Taxi från Galway busstation*: 410
*Taxi från Galway busstation är obligatoriskt att boka om du bor i residens!

Kursstarter 2024

Kursstarter
20 & 30 lektioner per vecka: kursstart varje måndag oavsett nivå i engelska.
50+ kurs: 6/5, 10/6, 12/8, 9/9

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 5/2, 17/3, 1/4, 6/5, 3/6, 5/8, 28/10
Juluppehåll: 23/12 2024 – 3/1 2025

Deltagarkommentarer

Yvonne 54 år, 2 veckor

Galway är en fantastisk vacker stad, lagom stor med en härlig atmosfär och närheten till Atlanten är oslagbar. Betänk då att jag var där i okt-nov, kan bara fantisera hur vackert det måste vara där under våren och sensommaren…..

Karin 30 år, 13 veckor

Hyr en cykel. Titta i tidningar och på hemsidor efter saker att göra på fritiden. Det finns saker för de flesta. Bio och teater är bra möjligheter att öva lite extra på språket. Åk på utflykter. Jättefina omgivningar!

Sol-Britt 54 år, 12 veckor

Jag har det jättebra, skolan är liten men jättemysig det passar mig bra, jag tycker inte om när det är för stort. Min lärare är jätteduktig och rolig, vi är en liten klass på 7st elever från olika delar av världen, men det var lite roligt att jag är den första svenska eleven här i skolan!

Jag älskar den här staden, med alla dessa gamla hus i olika glada färger och kullerstensgatorna, det påminner mig lite grann om Gamla stan i Stockholm!

Familjen är underbar, jag är ensam student än så länge iallafall, men jag tror att det kommer en tjej till om några veckor. Jag har ett jättestort rum med dubbelsäng och en stor toa med dusch, maten är jattegod som hon tillagar, hon har aldrig lagat vegetarisk mat men jag måste säga att hon är duktigare än jag på att laga mat!

Jag känner mig som en i familjen, det gör jag faktiskt, för det sa hon direkt när jag kom att ville jag ha nåt att äta sa var det bara att gå och ta det jag ville, inga regler eller sånt! Jag är så glad att jag valde Galway för skolan och familjen också, för staden och människorna, jag stortrivs här!!!

Isa 18 år, 16 veckor

Ta chansen och åk!! Nästan alla mina kompisar sa att jag var helt knäpp som åkte ensam men jag ångrar mig inte. Det utvecklade mig till en mycket självständigare person. Det är jag tacksam för! De månader jag tillbringade i Galway var de bästa i mitt liv! Staden är underbar, skolan är jättebra och lärarna är superbra och riktigt roliga… Jag har numera systrar, bröder och vänner över hela Europa. Jag önskar att jag kunde leva de 4 månaderna igen för de var underbara!!

Mia 24 år, 4 veckor

Lagom stort, man hann se allt och lära känna omgivningarna. Trevligt uteliv och kulturliv. Vacker natur som man ska kolla på. Många utflykter anordnades av skolan till sevärda platser. Upplev publivet och nattklubbslivet!

Fråga vår studievägledare Johan!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982