Sprakresor

Cork, Irland

Språkresor till Cork på ACET

Mitt i den trevliga staden Blandade åldrar Passa korta & långa kurser

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Kafeteria
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Internet Wifi
  • Rullstolsanpassat

ACET (Active Centre of English Training) grundades 1975 och är en av Irlands ledande skolor för språkkurser till internationella studenter. Ett bra utbud av språkkurser och hög kvalitet samlar studenter från hela världen till skolan, vilket bidrar till en härlig internationell atmosfär.

ACET ligger i hjärtat av Cork med närhet till restauranger, caféer och shopping. Inredningen är elegant georgiansk med flera faciliteter som skapar atmosfär och bra förutsättningar för en lyckad studietid. På själva skolan finner du bland annat en kaffebar med varma och kalla drycker, film/TV-rum med DVD-filmer och tillgång till flera olika Tv-program, en trevlig liten trädgård och ett Study room med böcker och kursmateriel du kan låna. Två minuter från ACET finns också gym och en swimmingpool om du vill aktivera dig efter skolan.

ACET lägger också stort fokus på att du som student ska få maximal uppbackning och uppföljning under din språkkurs här. De erbjuder bland mycket annat kontinuerlig uppföljning av dina kunskaper under hela din språkkurs, genom allt ifrån regelbundna studierapporter, tutorials, online support och språkkonsulatation tillgänglig varje dag med skolans Academic manager.

Cork

Cork har utnämnts av Lonely Planet som en av de tre hetaste destinationerna att besöka! Denna pärla på den irländska sydkusten med ett stort hjärta för musik och teater lämnar ingen oberörd. Musiken och teaterintresset har stor plats i irländarnas hjärta vilket märks inte minst i Cork. Bland annat sägs stadens årliga jazzfestival locka musiker från världens alla hörn.

Arkitekturen är georgiansk och utanför stadsmuren väntar det häpnadsväckande irländska landskapet med hedar och mäktiga klippor mot Atlanten. Cork är Irlands näst största stad med 180 000 invånare och sjöfararkulturen är vida känd. Det var här i hamnen som Titanic hörde hemma! Mitt i Cork flyter floden Lee i två huvudkanaler vilket bidrar till stadens charm då du ideligen korsar broarna mellan de olika delarna av staden. Det bästa sättet att ta sig fram över alla broar är att promenera.

På samma sätt som stadens kulliga gator går upp och ner, så gör även invånarnas intensiva röster. Corks invånare är karaktäristiska för sina ”sing-song rytmer”, vilka älskas av nationella komiker och corkborna anses vara det mest pratglada folket i hela Irland. Denna upplyftande miljö med en gästvänlig och oblyg befolkning är den perfekta för språkresor då du alltid kommer att ha någon att prata med! När det gäller sportaktiviteter är det framförallt cykelturer, ridning, golf och fiske som gäller i denna kuststad.

Fritid

Musiken och teaterintresset har stor plats i irländarnas hjärta vilket märks inte minst i Cork. Bland annat sägs stadens årliga jazzfestival locka musiker från världens alla hörn. Arkitekturen är georgiansk och utanför stadsmuren väntar det häpnadsväckande irländska landskapet med hedar och mäktiga klippor mot Atlanten. Cork är Irlands näst största stad med 180 000 invånare och sjöfararkulturen är vida känd. Det var även här i hamnen som Titanic hörde hemma!

Mitt i Cork flyter floden Lee i två huvudkanaler vilket bidrar till stadens charm då du ideligen korsar broarna mellan de olika delarna av staden. Det bästa sättet att ta sig fram över alla broar är att promenera. På samma sätt som stadens kulliga gator går upp och ner, så gör även invånarnas intensiva röster.

Corks invånare är karaktäristiska för sina ”sing-song rytmer”, vilka älskas av nationella komiker och corkianerna anses vara det mest pratglada folket i hela Irland. Denna upplyftande miljö med en gästvänlig och oblyg befolkning är den perfekta för språkresor då du alltid kommer att ha någon att prata med! När det gäller sportaktiviteter är det framförallt cykelturer, ridning, golf och fiske som gäller i denna kuststad.

Kombinera gärna din språkkurs i klassrummet med trevliga utflykter och aktiviteter som staden erbjuder. Ta till vara på tiden utomlands och passa på att se och uppleva så mycket som möjligt av staden, landet och människorna under tiden för din språkkurs. Irlands vackra natur ger möjlighet till många spännande utflykter och besök. Skolan ordnar lokala aktiviteter och det är vanligt med besök på någon av Corks många pubar med livemusik och dans. Staden är idealisk för sportaktiviteter så som vattensporter, ridturer, vandring och golf.

Kurser

Språkkurs i engelska

Lektioner per vecka: 20

Språkkurs där språkets alla moment tas upp så som konversation, grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Kursstart varje måndag, internationella klasser. Kursen ger även en inblick i den irländska kulturen. Klasserna består av 8-10 studenter. Kursen ges på alla nivåer. Språkstudierna kompletteras med studier om Irlands kultur och livsstil, för att ge dig en djupare inblick i språket. 1 gång per vecka gör alla ett språktest och du får också chans till en tutorial av din lärare för extra feedback. Var fjärde vecka ges även en studierapport från dina lärare så du får koll på dina framsteg.

Lektionstider: 09.00 – 12.55, måndag-fredag.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 26

Intensiv språkkurs med 26 lektioner per vecka. Kursen följer samma schema på förmiddagarna som standardkursen med 20 lektioner per vecka. De sex extra lektionerna på eftermiddagarna fokuserar främst på kommunikation.

Lektionstider: 09.00 – 12.55, måndag-fredag + 14.10 – 16.00, tisdag, onsdag, torsdag.

Cambridge examenskurs

Lektioner per vecka: 20

Cambridge examenskurs förbereder dig inför en Cambridge-examen som är en officiell examen i det engelska språket. Du får öva på alla moment som testas i en Cambridge-examen: Reading Comprehension, Writing, Use of English (grammar), Listening Comprehension och Interview. Kursen finns att läsa på mellan 4-11 veckor under fasta startdatum varje år. Examensavgift tillkommer.

Boende

Värdfamilj

Att bo hos en värdfamilj ger dig en extra, ovärderlig inblick i den irländska kulturen och fler möjligheter att träna på att kommunicera. Allra vanligast är att boka familjeboende med halvpension, eftersom det är vid middagen du kommer komma mest i kontakt med familjen. Halvpension här innebär kontinental frukost och middag på vardagar och under helger ingår även lättare lunch hos familjen. Familjerna är noga utvalda och kan bestå av en person, ett par eller en familj med barn. Du bor i eget rum men oftast delar man badrum med familjen. Familjerna bor i typiska bostadsområden, med bussförbindelse in till stan. Räkna med i genomsnitt cirka 40 minuters restid.

Sommarresidens

Åker du till Cork under sommaren (juni-mitten av augusti) kan du välja att bo i någon av skolans delade lägenheter, dessa är belägna med 30 minuters promenad eller med 10 minuters bussfärd från ACET. Du bor tillsammans med 4-6 studenter och ni delar på ett fullt utrustat kök samt vardagsrum. Eget sovrum. Sängkläder ingår, men inte handdukar så det måste du packa med. Internet finns att koppla upp sig mot.

Priser & Datum

Kontakta EduPlanet
Kontakta EduPlanet för aktuella priser och kursdatum. Vi hjälper dig gärna!
E-post: info@eduplanet.se

 

Telefon: 018-55 10 20

Deltagarkommentarer

Ylva 22 år, 4 veckor

Kursen tycke jag var väldigt bra, jag lärde mig massor men jag var där 1 månad och tycke det var för lite tid! Jag bodde hos min farmor och farfar så jag hade ett perfekt boende!! Haha! Jag träffade nya vänner från olika länder och åldrar, jag har fortfarande kontakt med några av dem!! Jag hade en toppenmånad. Det var svårt, roligt och jag lärde ni mkt och jag älskar Cork och Irland!

Gunvor 63 år, 1 vecka

Det var en givande vecka i Cork, jag var mycket nöjd med språkkursen på ACET, bra bemötande på skolan av lärare och öv. personal. En eller två veckor till hade förstås varit ännu mer givande, kanske nästa gång eller år. Boendet var mycket bra, samt mötet med alla trevliga människor som studerade på skolan denna händelserika vecka. Önskar att jag känt till denna Språk-studieform ”+50” mycket tidigare i mitt liv…

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982