Sprakresor

Eastbourne, England

Språkresa till Eastbourne på St Giles International

Residens nära skolan 2 minuter till stranden Kurser för språklärare

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat

Varje år väljer ca 9 000 studenter från hela världen att studera språkkurser på St Giles International.

Språkorganisationen etablerades i England 1955 och har nu några av de största och mest efterfrågade skolorna i England. St Giles International erbjuder språkkurser på fyra populära orter i England.

Skolan i Eastbourne är en liten, vänskaplig språkskola belägen på den engelska sydkusten. St Giles Eastbourne har tidigare prisats efter att konstant mottagit höga poäng i flera aspekter genom ”Quality Management Project”, inom områden så som faciliteter, fritidsaktiviteter, administration och ledning, boende och utbildningskvalité.

St Giles Eastbourne har plats för totalt 300 studenter med en genomsnittsålder på 21 år. Det finns 20 klassrum, ett studentcafé, studentbokhandel en charmig trädgårdsyta med uteplats samt interaktiva whiteboards i klassrummen, vilket gör undervisningen både stimulerande och uppdaterad.

Skolan och Eastbourne passar dig som söker en något mindre ort, vill komma till ett solsäkert resmål under sommaren och som värdesätter god kvalité och undervisning i små studiegrupper. Är du språklärare i engelska erbjuder denna skola även särskilda kurser för just lärare.

Eastbourne

Eastbourne i södra England är en välkänd semesterort för engelsmännen själva men har ännu inte blivit fullt så uppmärksammad av utländska besökare.

Staden har ca 90 000 invånare och är känd för att vara den soligaste staden på Englands sydkust. Eastbourne bjuder på en fantastiskt vacker natur med sagolik grönska och närhet till Seven Sisters och Beachy Head´s kritvita klippor. Längs kusten sträcker sig 6 kilometer av långa, rena stränder och kantas av en trevlig strandpromenad. På senare tid har nya trendiga butiker, restauranger och caféer kommit till staden vilket bidragit till en livligare atmosfär.

Fritid

Utöver din språkkurs erbjuder St Giles i Eastbourne ett regelbundet aktivitetsprogram. Det är ett utmärkt komplement till din språkkurs och ger även möjligheten att på ett enkelt och roligt sätt träffa nya vänner och träna språket ytterligare. Bland annat ordnas besök till museum, bio eller sportevenemang, konserter, video- och temakvällar, pubträffar och mycket annat. På helger arrangeras ibland dagsresor till andra orter eller platser så som Canterbury, Bath, Stratford-upon-Avon, London och Oxford. Ibland arrangeras även längre resor med övernattning till exempelvis Wales eller Skottland.

Kurser

Språkkurs i engelska

Antal lektioner per vecka: 20

Allmän språkkurs i engelska med 4 lektioner per dag. Kursen innehåller språkets alla moment med fokus på konversation men även grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Kursen kan läsas valfri kurslängd från 1 vecka och uppåt. Kursen går även att studera på eftermiddagarna till ett mer förmånligt pris.

Intensivkurs & English for Business

Lektioner per vecka: 28

Intensiv språkkurs med 28 lektioner per vecka, som ovan. Max antal elever per grupp är 12 (genomsnitt 9). Kursen kan läsas valfri kurslängd.

Om du vill ha extra fokus på affärsengelska kan du välja att att boka kursen ”English for Business”. Den innehåller 20 lektioner generell engelska i kombination med 8 lektioner Business English. Denna kurs läses i grupper med max 12 deltagare per grupp och riktar sig mer till dig som behöver träning i allmän engelska men önskar viss inriktning mot Business English. Kursen läses ej på skolans Executive Centre utan i den allmänna delen av skolan och medelåldern brukar generellt vara något lägre. Kursen kan läsas 2-12 veckor. Alla kursdeltagare behöver ha minst B1 (Medel) i språknivå.

Lektionstider: ca 09.00 – 15.30.

Lärarkurs

Antal lektioner per vecka: 26

Lärarkurs på 2 veckor, med 26 lektioner per vecka, för språklärare i engelska. Innehåller bland annat nya utlärningsmetoder för English Language Teaching och avancerad språkutveckling. Alla klasser har internationella deltagare.

Kursfakta: Kursinnehållet kan variera något men grundtanken är att ge dig som kursdeltagare möjlighet att utveckla och förbättra dina språkkunskaper i alla moment, samt få inspiration och nya idéer att använda i din dagliga undervisning. Nedan följer exempel på några moment som ofta förekommer på våra språkkurser för lärare.

 • Utveckla och förbättra dina språkkunskaper
 • Praktisk träning kring in- och utlärning av språk
 • Olika metoder och tekniker för utlärning
 • Nya trender och nytt material
 • Utbyte av erfarenheter mellan kollegor

Kurserna hålls sommartid, men det finns även vissa alternativ under vår och höst. Se även St Giles andra skolor i London och Brighton för fler startdatum av samma kurs.

Boende

Värdfamilj

Rekommenderas! Att bo hos en engelsk familj är en perfekt möjlighet för dig som önskar träna på språket utanför skolan samt lära dig mer om den engelska kulturen. Familjerna är noga utvalda av skolans personal. Sängkläder och handdukar ingår. Du kan välja mellan enkelrum (eget sovrum) eller dubbelrum (delat rum) med halvpension (frukost och middag). Familjerna bor vanligtvis på ca 15-40 minuters avstånd från skolan. Ibland kan man promenera ibland kan man behöva ta kommunala färdmedel.

Residens

Cherry Tree Residence

Året-runt öppet residens för alla skolans studenter. Residenset är modern och fräscht. Här bor du alldeles nära havet och med bara en kort promenad till stadskärnan. Det finns ett delat kök och vardagsrum öppet för alla boendegäster. Köket är fullt utrustat med b.la. micro, ugn, disk- och tvättmaskin och kyl/frys. Te, kaffe och enklare frukostvaror erbjuds vid inflytt. Fritt WiFi i byggnaden.

Guest House & Hotell

St Giles Eastbourne erbjuder boende i flera olika Guest Houses och Hotell av varierande standard och på gångavstånd från skolan (ca 5-20 minuters promenad). Ett trevligt boendealternativ för dig som stannar en kortare period i Eastbourne och önskar ett privatboende med frukost eller halvpension. Kontakta oss för prisförslag och tillgänglighet.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka, förmiddag
2 veckor: 10 170
3 veckor: 13 690
4 veckor: 16 430
6 veckor: 23 340
8 veckor: 28 650
10 veckor: 35 190
13 veckor: 43 180
16 veckor: 52 380
Extra vecka: 2 710
20 lektioner per vecka, eftermiddag
2 veckor: 8 070
3 veckor: 7 820
4 veckor: 12 540
6 veckor: 18 090
8 veckor: 22 530
10 veckor: 27 380
13 veckor: 33 110
16 veckor: 39 940
Extra vecka: 2 400
Lärarkurs
2 veckor: 12 100
Information om studiemedel
Du måste boka minst 3 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka studiemedel först för höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Pris per vecka
Bokningsavgift boende
Engångsavgift: 690
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum, sept-maj: 3 000
Dubbelrum, sept-maj: 2 570
Enkelrum, jun-aug: 3 570
Dubbelrum, jun-aug: 2 700
Residens Cherry Tree
September-juni: 5 080
Juni-augusti: 5 810

Kursstarter 2024

Kursstarter
20 & 28 lektioner per vecka: varje måndag
Lärarkurs: 2/1, 27/8

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 29/3, 1/4, 6/5, 27/5, 26/8, 23-27/12 2024

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982