Sprakresor

Toronto, Ontario, Kanada

Språkresor till Kanada, Toronto på Kaplan

Världsledande språkorganisation Kanadensisk storstad med framåtanda Särskilt program för dig som är 30+

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Kafeteria
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi

Skolorganisationen Kaplan har över 30 års erfarenhet av internationell språkutbildning och erbjuder språkkurser för internationella deltagare världen över.

I Kanada erbjuder Kaplan ett brett utbud av språkkurser på flera välkända orter, stora som små. Till hjälp i undervisningen finns på skolorna ett välutvecklat självstudieprogram och ett brett utbud av aktiviteter som anordnas utanför lektionstid. Kaplan erbjuder kortare semesterkurser på ett par veckor såväl som längre terminskurser och examenskurser. Moderna skolor och ett gediget engagemang från lärare och personal genomsyrar Kaplan’s skolor i Kanada. Toronto är en modern, internationell storstad med en vänlig och avslappnad stämning. Denna storstad vid USA:s gräns är Kanadas finans- och kulturhuvudstad, en världsstad där man lätt känner sig hemma. I Toronto har du möjlighet att göra weekendresor till bland annat Niagarafallen och spännande städer som fransktalande Montreal, Ottawa eller varför inte New York?

I Toronto hittar du Kaplan i downtown, nära nöjeskvarteren och Eaton Centre Shopping Mall. På skolan finns bra möjligheter till självstudier i Kaplan´s Study Centre och det finns tillgång till trådlöst, gratis internet. I loungen som finns på skolan kan du koppla av med en kopp kaffe tillsammans med dina klasskamrater. Kaplan Toronto är också officiellt testcenter för Cambridgeexamen.

Kaplan är kända för sin välkomnande och personliga stämning. Hit lockas studenter från hela världen och det är ofta en bred nationalitetsmix. Tack vare den breda internationella spridningen råder på skolan en spännande multikulturell atmosfär som är mycket uppskattad och du garanteras vänner från alla världens håll och kanter.

Toronto

Toronto är en snabbt växande stad, inte bara i storlek utan i energi, självförtroende och kreativitet. Toronto beskrivs ibland som ett renare, vänligare och billigare New York. Staden har museer, nattklubbar och restauranger, universitet i världsklass och lysande skyskrapor. Men trots att det är en kosmopolitisk och vibrerande storstad så har Toronto en fridfull kvalitet som är sällsynt bland världens stora städer.

Toronto är en klassisk nordamerikansk storstad där skyskrapor skjuter upp i himlen och dit människor har invandrat från hela världen. Staden myllrar av olika etniciteter vilket gör den till en av världens mest multikulturella städer där över 100 skilda språk talas. Bland annat bor här omkring 400 000 kineser som naturligtvis har sitt eget Chinatown. Du kan också vandra omkring i de italienska kvarteren och avnjuta en smakrik pastarätt efter att ha besökt de israeliska gatorna, eller strosa vidare till de grekiskinspirerade kvarteren och lockas av medelhavets smakrika kök. En mer multikulturell stad är svårt att hitta!

Toronto är tvåspråkigt och officiellt talas franskan vid sidan av engelskan. Majoriteten talar dock engelska så de flesta som åker hit på språkresor gör det för att studera engelska. Toronto är Kanadas sydligaste storstad och du når USA på endast en timme vilket gör det lätt att på din språkresa kombinera Toronto med norra USA.

Fritid

Nästan varje dag ordnar skolan aktiviteter som guidade utflykter, studiebesök och sportevenemang. Helgutflykter ordnas ofta till Montreal, Niagara Fallen och Ottawa. I Toronto kan du passa på att besöka CN Tower, Toronto Zoo och ta en båttur till Toronto Island. Toronto är en stor sportstad där bland annat Mats Sundin länge varit stationerad och spelat hockey i hemmalaget Toronto Marple Leafs. Har du möjlighet bör du försöka gå på en hockeymatch. Andra stora sporter är basket och segling.

Kurser

General English

Lektioner per vecka: 20

Detta är Kaplans grundkurs som ligger till grund även för intensivkurserna du kan läsa mera om längre ner.

General English är en språkkurs i engelska som består av 20 lektioner per vecka och kan studeras från 2 veckor och uppåt. En lektion motsvarar 45 minuter så på en vecka läser du sammanlagt 15 timmar. Kursen fokuserar främst på kommunikation och grammatik och passar dig som vill ha mera tid att utforska Toronto på eftermiddagarna. Klasserna består av maximalt 15 studenter.

Kursen är öppen för deltagare från 17 år och uppåt. Du som är 30 år eller äldre har möjlighet att boka den som 30+ kurs.

Semi intensive English

Lektioner per vecka: 27

Intensiv språkkurs i engelska med 27 lektioner per vecka där 20 lektioner är General English (som ovan) och där de övriga 7 lektionerna är strukturerade självstudier. Dessa 7 lektioner ger dig möjlighet att träna och utveckla det du lär dig under baskursen med stöd av lärare genom onlineövningar, projektarbeten, diskussionsklubbar, föreläsningar m.m. Du får tillträde till Kaplans K+ sessions som ger ett bra mervärde till språkkursen.

Kursen är öppen för deltagare från 17 år och uppåt. Du som är 30 år eller äldre har möjlighet att boka den som 30+ kurs.

Intensive English

Lektioner per vecka: 35

Intensiv språkkurs i engelska i Toronto med 35 lektioner per vecka där 20 lektioner består av Semi intensive English (som ovan). Kursen består sedan av 7 sessioner självstudier där du aktivt arbetar med olika projekt och fördjupar dig inom varierade språkliga områden.

Resterande 8 lektioner kallar Kaplan för Specific Skills lessons, som innehåller ett valfritt tillvalsämne. Tillvalsämnet väljs ut på plats och de som finns att välja mellan varierar mellan Kaplans olika campus och vilken språknivå du har. Exempel på tillvalsämnen är ”Ordförråd”, ”English for Business”, ”Kultur” och ”Film”. Exakt vilka tillvalsämnen som erbjuds får du veta på plats.

Kursen är öppen för deltagare från 17 år och uppåt. Du som är 30 år eller äldre har möjlighet att boka den som 30+ kurs.

TOEFL Examenskurs

Lektioner per vecka: 20, 35

TOEFL examenskurs förbereder dig inför en TOEFL examen, vilken är gångbar i USA för bl a antagning till Universitet och College. TOEFL-kursen kan läsas 4-16 veckor och innehåller 15 timmars lektionstid (motsvarar 20 lektioner) alternativt intensivkursen med 35 lektioner per vecka som innehåller 21 timmars lektionstid + 5,25 timmars strukturerade självstudier där du tar hjälp av Kaplans breda utbud av studiematerial och aktiviteter online via deras egen studieplattform.

Cambridge Examenskurs

Lektioner per vecka: 35

Kurs som förbereder inför en cambridgeexamen på nivå FCE (B2 First) eller CAE (C1 Advanced). Kursen ger dig en grundlig, detaljerad förståelse för Cambridge-examens struktur och en mängd olika strategier inför provet. Kursen består varje vecka av 21 timmars lektionstid + 5,25 timmars självstudier där du tar hjälp av Kaplans breda utbud av studiematerial och aktiviteter online via deras egen studieplattform.

Allmänna engelskakurser för 30+

Lektioner per vecka: 20, 27, 35

På Kaplan Toronto finns anpassade kurser för dig som är 30 år eller äldre. Kurserna passar dedikerade deltagare som vill boosta sin engelska i en professionell och fokuserad miljö, tillsammans med likasinnade studenter. Du har även möjlighet att delta i aktiviteter och kan koppla av i skolans lokaler avsedda för just 30+ studenter. Priserna är desamma som för de allmänna kurserna för 17+.

Boende

Vi på EduPlanet hjälper gärna till att boka något av Kaplans boendealternativ i samband med din språkkurs i Toronto. Välj mellan alternativen nedan.

Värdfamilj

Boende i värdfamilj är det perfekta sättet att komma den kanadensiska kulturen nära. Kaplans värdfamiljer är noga utvalda för att vara välkomnande för dig som student. I boendet ingår halvpension – du äter med andra ord frukost och middag med familjen, men köper eller lagar själv lunch. Familjerna bor i snitt 30-45 minuter från skolan.

Residens

Toronto House

Information kommer.

Toronto Downtown Residence

Om du vill bo tillsammans med andra studenter så har du möjlighet till boende på det nya fräscha Toronto Downtown residence som ligger ca 1 km från centrala Toronto. Kaplans kursdeltagare bor på 28e våningen med härlig och vidsträckt utsikt över staden och vattnet. I residenset bor även universitetsstudenter med engelska som modersmål. Det finns 4 sovrum per lägenhet, med gemensamt kök och vardagsrum samt två badrum. I residenset finns även gym, spelytor, studierum, gemensamma lounger med TV-apparater, yogastudio och tvättrum. Wifi, sängkläder och handdukar ingår. Det tar ca 20 minuter att promenera till skolan härifrån, eller 10 minuter med bussen. Antalet rum på residenset är begränsat så boka gärna så tidigt som möjligt för att ha chans att få ett rum.

Priser & Datum 2023

Kurspriser
Erbjudande: Priserna nedan är kraftigt rabatterade med ca 20-30% och gäller t.o.m. 27/3-23
20 lektioner per vecka
2 veckor: 6 650
3 veckor: 8 890
4 veckor: 11 130
6 veckor: 15 100
8 veckor: 19 450
12 veckor: 26 720
13 veckor: 28 700
27 lektioner per vecka
2 veckor: 7 210
3 veckor: 9 790
4 veckor: 12 360
6 veckor: 16 750
8 veckor: 21 820
12 veckor: 30 130
13 veckor: 32 320
16 veckor: 38 990
24 veckor: 51 090
32 veckor: 66 930
40 veckor: 81 870
35 lektioner per vecka
2 veckor: 8 690
3 veckor: 11 380
4 veckor: 14 160
6 veckor: 18 870
8 veckor: 24 250
12 veckor: 32 530
13 veckor:  35 000
Kursmateriel (samtliga kurser)
Pris per vecka:  80
Cambridge examenskurs, 35 lekt/v
4 veckor: 14 160
TOEFL el. IELTS examenskurs, 35 lekt/v
4 veckor: 14 160
6 veckor: 19 240
8 veckor: 24 750

Boende

Pris per vecka
Skolans bokningsavgift för boende
Engångsavgift: 2 280
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 2 900
Enkelrum, eget badrum: 3 900
Dubbelrum: 2 650
Säsongstillägg värdfamilj 3/6-26/8
Per vecka: 310
Toronto House
Enkelrum: 3 670
Säsongsttillägg residens 3/6-26/8
Per vecka: 310
Transfer
Pearson Airport
Enkel väg (1 pers): 1 200
Tur & retur (1 pers): 2 240
Visum i Kanada
För språkresor upp till 6 månader (180 dagar) krävs inget visum. För längre kurser behöver du ansöka online om ett Study Permit.

Kursstarter 2023

Kursstarter
Allmänna kurser med 20, 27 och 35 lekt/v:  Kursstart varje måndag
Cambridge examenskurs, 4v:  Kursstart 3/7
IELTS/TOEFL-kurs:  Kursstart varje måndag

Lovdagar 2023

Lovdagar då skolan är stängd:
Enskilda lovdagar:  2/1, 20/2, 7/4, 22/5, 30/6 el. 3/7, 7/8, 4/9, 9/10, 10/11 el. 13/11, 25/12, 26/12
Juluppehåll:  25/12-1/1

Deltagarkommentarer

Mats 33 år, 8 veckor

Toronto är ju en underbar stad. Jag som har varit i 16 länder, måste säga att det är den mest multikulturella staden som jag hitills besökt och slår städer som London och Singapore (enligt min mening). Har allt att erbjuda.

De lärare som jag hade var riktigt bra!

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982