Sprakresor

Vancouver, British Columbia, Kanada

Språkresa till Vancouver på St Giles International

Skyline & fantastisk natur Nära Coal Harbour Business English

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Online & Distanskurser

St Giles International i Vancouver ligger beläget mitt i stadens affärsdistrikt, med närhet till såväl shopping, underhållning och sevärdheter som Stanley Park och Vancouver Art Gallery.

Bara ett stenkast från skolan ligger spektakulära Coal Harbour med sina spegelblanka skyskrapor och vackra hamnpromenader. Skolan tar upp en hel våning i den moderna kontorsbyggnaden med sina 17 rymliga klassrum och kafeterian där det serveras enklare luncher och fika. På skolan finns tillgång till fritt WiFi och språklabb med datorer för självstudier.

St Giles i Vancouver har tilldelats EQA-status (Education Quality Assurance). Detta innebär att regeringen i British Columbia har kvalitétstämplat  skolan och dess språkkurser för internationella studenter. Stämpeln EQA är global och är en bra indikation på att skolan är kontrollerad och håller hårda krav vad gäller kvalitén på undervisningen. Läs gärna mer om EQA här.

Vancouver

Vancouver är kuststaden i sydvästra Kanada som förutom affärscentrum och ett avancerat nattliv erbjuder ett omfattande friluftsliv i ett varierande landskap. Här finns gröna regnskogar, klippiga berg, vidsträckta stränder och en mängd öar.

Fritid

St Giles International erbjuder olika aktivitetsprogram som komplement till språkundervisningen i klassrummet. Detta för att du som deltagare på kursen ska ha möjlighet att uppleva platsen du besöker, lära känna andra och träna språket. På eftermiddagar och kvällar ordnas ofta utflykter, besök till museum, musikaler eller sportevenemang, videokvällar, pubträffar och mycket annat. Under helgen ordnas ofta någon dagsutflykt till platser som Whistler Ski Resort, Seattle och även halvdagsutflykter till platser som Banf i Rocky Mountains.

Kurser

Språkkurs i engelska

Lektioner per vecka: 20

Allmän språkkurs i engelska med 20 förmiddagslektioner per vecka. Kursen innehåller språkets alla moment med fokus på konversation men även grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Kursen kan läsas valfri kurslängd från 1 vecka och uppåt och finns för många nivåer från nybörjarnivå upp till avancerad.

Förmiddag: 09.30-13.00, måndag-fredag.
Eftermiddag: 14.00-17.35, måndag-fredag.

Som du ser finns även möjlighet att läsa kursen med 20 lektioner per vecka under eftermiddagarna. Detta kan passa dig som kanske arbetar på förmiddagen. Dessa språkkurser ges dessutom till ett reducerat pris.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 30

Allmän språkkurs i engelska med 30 lektioner per vecka. Kursen innehåller språkets alla moment med fokus på konversation men även grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Kursen kan läsas valfri kurslängd från 1 vecka och uppåt.

Lektionstider: 09.30-15.40, måndag – fredag.

30+ kurs

Lektioner per vecka: 20

Är du minst 30 år gammal och planerar en kurs mellan 1-10 veckor kan du ansluta till St Giles 30+ kurs i engelska. Kursen pågår under en bestämd period under sommaren fram till tidig höst varje år. Du läser med andra i liknande ålder som dig och skolan gör också ett anpassat aktivitetsprogram som ska passa deltagarna på kursen. Som kursdeltagare här får du också tillgång till vissa utvalda event som normalt sett bara ges till studenter på Platinumkurserna. Lägsta språknivå: B1+.

Lektionstider: 09.00-13.00, måndag-fredag.

Platinum Courses

Lektioner per vecka: 15, 20, 25, 30 eller 35

Platinum Course är språkkurser speciellt framtagna för dig som arbetar, söker en intensiv språkkurs i mindre grupp och för en kort kursperiod. De flesta deltagare läser dessa kurser mellan 1-4 veckor. Välj mellan 15, 20, 25, 30 eller 35 lektioner per vecka. Du kan även välja att endast läsa ”Affärsengelska”, kombinera ”Affärsengelska” med ”Generell engelska” eller endast läsa ”Generell engelska”. Max 5 deltagare per grupp och en stor variation av nationaliteter. Kursen tar upp alla viktiga moment där du har användning av det engelska språket i arbetssituationer. Exempel på kursinnehåll:

 • Vokabulär och uttryck
 • Förhandlingar
 • Möten och diskussioner
 • Muntliga anföranden/presentationer
 • Skrivträning för e-mail och brev
 • Telefon- och socialkonversation

Deltagarna uppmanas att konversera mycket för att få in flytet i språket och verkligen använda sina kunskaper i och utanför skoltid. Kursen är främst till för dig som på kort tid vill läsa en intensiv och givande engelskkurs. Kurserna finns på olika nivåer och kan kombineras med privatlektioner. Lektionerna bedrivs på skolans speciella Platinum Centre.

English for Business

Lektioner per vecka: 20+8

Kursen English for Business, med 28 lektioner per vecka, innehåller 20 lektioner generell engelska i kombination med 8 lektioner Business English. Denna kurs läses i något större klasser och riktar sig mer till dig som behöver träning i allmän engelska men önskar viss inriktning mot Business English. Kursen läses ej på skolans Executive Centre utan i den allmänna delen av skolan. Kursen kan läsas 2-8 veckor med vissa specifika startdatum.

Boende

Värdfamilj

Under din studietid kan du välja att bo hos en noga utvald värdfamilj, i enkelrum (eget sovrum) där du har frukost och middag inkluderat (halvpension), eller endast frukost. Om ni är två som reser tillsammans kan ni välja att dela ett tvåbäddsrum. Boende i värdfamilj ger en fantastisk chans att verkligen praktisera språket och uppleva den kanadensiska kulturen. Familjerna bor cirka 30-60 minuters resväg från skolan. Det är normalt sett inte tillåtet att använda familjens kök. Är du i behov av specialkost såsom t ex glutenfritt eller laktosfritt går det att ordna mot ett kostnadstillägg. Boende i värdfamilj bokas med inflytt och utflytt på söndagar.

Superior Värdfamilj

Som ovanstående boende i värdfamilj men med tillgång till eget badrum och eventuellt också något högre standard. Passar vuxna kursdeltagare som söker ett lite mer privat boende och kanske bara planerar en kurs på 2-4 veckor. Välj mellan frukost- eller halvpension.

Residens

GEC VIVA Tower Residence

GEC Viva är ett studentresidens med moderna möblerade lägenheter av hög standard. Varje lägenhet har plats för 5-8 studenter, av samma kön. Residenset har ett bra läge på 1311 Howe Street, intill False Creek marinas i centrala downtown Vancouver, vilket ger dig en perfekt bas för att kunna utforska allt Vancouver har att erbjuda. Till skolan tar det ca 20-25 minuter att promenera. I residenset finns både enkelrum och dubbelrum, gemensam lounge och delat badrum samt kök med diskmaskin, ugn, kyl, brödrost, kaffebryggare, micro och annan köksutrustning. Många rum har tillgång till en gemensam balkong med utsikt över staden. Boendet har gratis wifi, luftkonditionering, dörrvakt/säkerhetssystem och städning varje vecka. För att bo här behöver man vara minst 19 år.

APT Living

30 minuter med buss från St Giles ligger APT Living som består av flera prisvärda mindre studiolägenheter där du bor i eget rum med eget badrum och eget litet pentry/kök. Rummet är litet men inkluderar bäddsoffa, skrivbord, stol, litet kylskåp, micro, spishäll och ett grundutbud av köksredskap. I boendet ingår wifi, lakan och handdukar, samt tillgång till gemensamt tv-rum, studierum, litet träningsrum, minigolf och uppvärmd utomhuspool. Residenset har ett bra läge på 1125 W 12th Avenue, där du snabbt kan ta dig till de allra mest centrala delarna av Vancouver. Läget gör det också smidigt att ta sig till och från flygplatsen. Detta alternativ går att boka året om, minimum 4 veckor.

YWCA Residence

Detta fräscha residens är öppet året runt för dig som går en kurs på St Giles. I residenset finns både enkelrum och dubbelrum. Priserna för dubbelrum är per rum och kan bokas för en person eller för två personer som reser tillsammans. Du kan välja enkelrum (eget rum för 1 pers) med badrum i hallen eller badrum som delas mellan två rum. Dubbelrummen har eget tillhörande badrum.
Alla rum har luftkonditionering och minikylskåp. I boendet ingår även wifi, lakan och handdukar.  Inga måltider ingår utan du har istället tillgång till ett gemensamt kök. YWCA är centralt beläget i downtown Vancouver på 733 Beatty Street, ca 15-20 minuters promenad från skolan. För att bo här behöver man vara minst 19 år.

Priser & Datum 2023

Kurspriser
20 lektioner per vecka
2 veckor: 6 260
3 veckor: 8 570
4 vecka: 9 900
6 veckor: 14 140
8 veckor: 17 920
12 veckor: 26 560
13 veckor: 27 350
20 veckor: 39 630
Extra vecka: 2 160
30 lektioner per vecka
2 veckor: 7 090
3 veckor: 9 920
4 vecka: 11 360
6 veckor: 16 030
8 veckor: 19 970
12 veckor: 28 050
13 veckor: 30 670
16 veckor: 36 440
20 veckor: 44 470
Extra vecka: 2 320
Platinum Course 15 lektioner per vecka
1 vecka: 6 530
2 veckor: 11 060
Platinum Course 20 lektioner per vecka
1 vecka: 8 970
2 veckor: 16 100
3 veckor: 22 680
Kursmateriel på St Giles
På St Giles skolor kan du välja att låna eller köpa böcker direkt från skolans reception.
Pris per bok: ca 100 CAD per bok. Rabatt på ca 10% ges på böcker om köp görs vid skolan. Böcker kan kan också lånas mot en deposition.

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj med halvpension
Priser september-juni
Enkelrum: 2 280
Dubbelrum: 1 910
Priser juli-augusti
Enkelrum: 2 520
Dubbelrum: 2 030
Superior Familj med halvpension
Priser september-juni
Enkelrum: 2 860
Dubbelrum: 2 370
Priser juli-augusti
Enkelrum: 3 070
Dubbelrum: 2 470
Residens YWCA*
*En ansökningsavgift på 1820 sek tillkommer för YWCA.
Priser januari-april
Enkelrum, delat badrum: 5 690
Dubbelrum, eget badrum, pris per rum: 8 430
Enkelrum, delat badrum, 30 dagar: 10 510
Priser maj
Enkelrum, delat badrum: 6 070
Dubbelrum, eget badrum, pris per rum: 8 810
Enkelrum, delat badrum, 30 dagar: 12 830
Priser juni-sept
Enkelrum, delat badrum: 7 010
Dubbelrum, eget badrum, pris per rum: 10 670
Priser oktober-december
Enkelrum, delat badrum: 5 780
Dubbelrum, eget badrum, pris per rum: 8 430
APT Living*
Enkelrum: 2 600
*En ansökningsavgift på 2470 sek tillkommer för APT Living
Bokningsavgift boende
Engångsavgift: 1 990

Kursstarter 2023

Kursstarter
Kursstart, alla språnivåer: Kursstart varje måndag
Cambridgekurs
Kursstart: Kursstarter i mars, april, juni, juli, sept, okt. Kontakta oss för info!

Lovdagar 2023

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 2/1, 20/2, 7/4, 22/5, 3/7, 7/8, 4/9, 2/10, 9/10, 13/11, 25/12
Jullov: 25-29/12 2023

Deltagarkommentarer

Therese 25 år, 2 veckor

Fräsch skola med ett perfekt läge mitt i downtown Vancouver! Skolan var alldeles lagom stor och det var lätt att komma i kontakt med både andra studenter och personalen. Språkkursen var givande och om jag hade kunnat skulle jag definitivt stannat längre. Ett plus var den feedback man fick utöver sitt intyg när man slutade, med tips om hur man kan fortsätta förbättra sin engelska även efter sin kurs. 

Jag trivdes med mitt boende i värdfamilj. Bussen till skolan tog ungefär en halvtimme, och väl i downtown tog jag mig mestadels runt till fots. Det gick bra att promenera längs såväl shoppingstråk som parker och stränder 🙂 Ett annat tips är att hyra en cykel (eller köpa om du stannar längre), då det är ett perfekt sätt att ta sig runt, inte minst i Stanley Park med sina fantastiska vyer ut över havet och bergen och in mot Coal Harbour’s skyskrapor. Favorittransportmedlet blev dock den flytande Sea Bus:en över fjorden mellan downtown och Norra Vancouver! 

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982