Sprakresor

Vancouver, British Columbia, Kanada

Språkresa till Vancouver på St Giles International

Skyline & fantastisk natur Nära Coal Harbour Business English

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Online & Distanskurser

St Giles International i Vancouver ligger beläget mitt i stadens affärsdistrikt, med närhet till såväl shopping, underhållning och sevärdheter som Stanley Park och Vancouver Art Gallery.

Bara ett stenkast från skolan ligger spektakulära Coal Harbour med sina spegelblanka skyskrapor och vackra hamnpromenader. Skolan tar upp en hel våning i den moderna kontorsbyggnaden med sina 17 rymliga klassrum och kafeterian där det serveras enklare luncher och fika. På skolan finns tillgång till fritt WiFi och språklabb med datorer för självstudier.

St Giles i Vancouver har tilldelats EQA-status (Education Quality Assurance). Detta innebär att regeringen i British Columbia har kvalitétstämplat  skolan och dess språkkurser för internationella studenter. Stämpeln EQA är global och är en bra indikation på att skolan är kontrollerad och håller hårda krav vad gäller kvalitén på undervisningen. Läs gärna mer om EQA här.

Vancouver

Vancouver är kuststaden i sydvästra Kanada som förutom affärscentrum och ett avancerat nattliv erbjuder ett omfattande friluftsliv i ett varierande landskap. Här finns gröna regnskogar, klippiga berg, vidsträckta stränder och en mängd öar.

Fritid

St Giles International erbjuder olika aktivitetsprogram som komplement till språkundervisningen i klassrummet. Detta för att du som deltagare på kursen ska ha möjlighet att uppleva platsen du besöker, lära känna andra och träna språket. På eftermiddagar och kvällar ordnas ofta utflykter, besök till museum, musikaler eller sportevenemang, videokvällar, pubträffar och mycket annat. Under helgen ordnas ofta någon dagsutflykt till platser som Whistler Ski Resort, Seattle och även halvdagsutflykter till platser som Banf i Rocky Mountains.

Kurser

Språkkurs i engelska

Lektioner per vecka: 20

Allmän språkkurs i engelska med 20 förmiddagslektioner per vecka. Kursen innehåller språkets alla moment med fokus på konversation men även grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Kursen kan läsas valfri kurslängd från 1 vecka och uppåt och finns för många nivåer från nybörjarnivå upp till avancerad.

Förmiddag: 09.00-12.40, måndag-fredag.
Eftermiddag: 13.40-17.20, måndag-fredag.

Som du ser finns även möjlighet att läsa kursen med 20 lektioner per vecka under eftermiddagarna. Detta kan passa dig som kanske arbetar på förmiddagen. Dessa språkkurser ges dessutom till ett reducerat pris.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 30

Allmän språkkurs i engelska med 30 lektioner per vecka. Kursen innehåller språkets alla moment med fokus på konversation men även grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Kursen kan läsas valfri kurslängd från 1 vecka och uppåt.

Lektionstider: 09.00-15.30, måndag – fredag.

30+ kurs

Lektioner per vecka: 20

Är du minst 30 år gammal och planerar en kurs mellan 1-10 veckor kan du ansluta till St Giles 30+ kurs i engelska. Kursen pågår under en bestämd period under sommaren fram till tidig höst varje år. Du läser med andra i liknande ålder som dig och skolan gör också ett anpassat aktivitetsprogram som ska passa deltagarna på kursen. Som kursdeltagare här får du också tillgång till vissa utvalda event som normalt sett bara ges till studenter på Platinumkurserna. Lägsta språknivå: B1+.

Lektionstider: 09.00-13.00, måndag-fredag.

Platinum Courses

Lektioner per vecka: 15, 20, 25, 30 eller 35

Platinum Course är språkkurser speciellt framtagna för dig som arbetar, söker en intensiv språkkurs i mindre grupp och för en kort kursperiod. De flesta deltagare läser dessa kurser mellan 1-4 veckor. Välj mellan 15, 20, 25, 30 eller 35 lektioner per vecka. Du kan även välja att endast läsa ”Affärsengelska”, kombinera ”Affärsengelska” med ”Generell engelska” eller endast läsa ”Generell engelska”. Max 5 deltagare per grupp och en stor variation av nationaliteter. Kursen tar upp alla viktiga moment där du har användning av det engelska språket i arbetssituationer. Exempel på kursinnehåll:

 • Vokabulär och uttryck
 • Förhandlingar
 • Möten och diskussioner
 • Muntliga anföranden/presentationer
 • Skrivträning för e-mail och brev
 • Telefon- och socialkonversation

Deltagarna uppmanas att konversera mycket för att få in flytet i språket och verkligen använda sina kunskaper i och utanför skoltid. Kursen är främst till för dig som på kort tid vill läsa en intensiv och givande engelskkurs. Kurserna finns på olika nivåer och kan kombineras med privatlektioner. Lektionerna bedrivs på skolans speciella Platinum Centre.

English for Business

Lektioner per vecka: 20+8

Kursen English for Business, med 28 lektioner per vecka, innehåller 20 lektioner generell engelska i kombination med 8 lektioner Business English. Denna kurs läses i något större klasser och riktar sig mer till dig som behöver träning i allmän engelska men önskar viss inriktning mot Business English. Kursen läses ej på skolans Executive Centre utan i den allmänna delen av skolan. Kursen kan läsas 2-8 veckor med vissa specifika startdatum.

Boende

Värdfamilj

Noga utvalda värdfamiljer där man bor i enkelrum (eget sovrum) och har frukost och middag inkluderat (halvpension). Boende i värdfamilj ger en fantastisk chans att verkligen praktisera språket och uppleva den brittiska kulturen. Familjerna bor vanligtvis cirka 30-45 minuters resväg från skolan. Boende bokas alltid från söndag-söndag.

Superior Värdfamilj

Som ovanstående boende i värdfamilj men med tillgång till eget badrum och något högre standard. Passar vuxna kursdeltagare som söker ett lite mer privat boende och kanske bara planerar en kurs på 2-4 veckor. Välj mellan frukost- eller halvpension.

Residens

YMCA Residence

Detta residens är öppet året runt för studenter vid St Giles. Du kan välja rum med privat badrum eller delat (på hemsidan visar vi pris för delat badrum). YMCA är beläget ca 15 minuters promenad från skolan. På förfrågan skickar vi gärna en PDF med mera information om detta residens.

APT Living

30 minuter med buss från St Giles ligger APT Living som består av flera mindre studios med privat badrum och litet kök. Detta alternativ går att boka året om och är prisvärt för främst längre vistelser, minsta vistelse är 1 månad. På förfrågan skickar vi gärna en PDF med mera information om detta residens.

Priser & Datum 2021

Kurspriser
20 lektioner per vecka
2 veckor: 5 220
3 veckor: 7 150
4 vecka: 8 250
6 veckor: 11 780
8 veckor: 14 960
30 lektioner per vecka
2 veckor: 6 020
3 veckor: 8 430
4 vecka: 9 650
6 veckor: 13 580
8 veckor: 16 890
13 veckor: 25 970
16 veckor: 30 720
20 veckor: 37 370
Extra vecka: 1 900
Platinum Course 15 lektioner per vecka
1 vecka: 5 480
2 veckor: 9 400
Platinum Course 20 lektioner per vecka
1 vecka: 7 670
2 veckor: 13 750
3 veckor: 19 540
Kursmateriel på St Giles
På St Giles skolor kan du välja att låna eller köpa böcker direkt från skolans reception.
Pris per bok: ca 100 CAD per bok. Rabatt på ca 10% ges på böcker om köp görs vid skolan. Böcker kan kan också lånas mot en deposition.

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj med halvpension
Priser september-juni
Enkelrum: 1 810
Dubbelrum: 1 520
Priser juli-augusti
Enkelrum: 1 970
Superior Familj med halvpension
Priser juli-augusti
Enkelrum: 2 400
Dubbelrum: 1 920
Priser september-juni
Enkelrum: 2 240
Dubbelrum: 1 850
Residens YWCA
Priser oktober-april
Per vecka: 4 210
Priser maj-september
Per vecka: 5 160
APT Living
Enkelrum, pris från*: 9 000 per månad
*Även frukost och wifi ingår i detta pris.
Bokningsavgift boende
Engångsavgift: 1 620

Kursstarter 2021

20 & 30 lektioner per vecka, Platinumkurser
Kursstart: varje måndag. För Cambrigekurser, vänligen kontakta oss för datum och kursperioder.
30+ kurs
Kursstart: varje måndag mellan 20/7-21/9

Lovdagar 2021

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 15/2, 2/4, 24/5, 1/7, 2/8, 6/9, 11/10 11/11, 27/12
Jullov: 21/12-31/12 2021

Deltagarkommentarer

Therese 25 år, 2 veckor

Fräsch skola med ett perfekt läge mitt i downtown Vancouver! Skolan var alldeles lagom stor och det var lätt att komma i kontakt med både andra studenter och personalen. Språkkursen var givande och om jag hade kunnat skulle jag definitivt stannat längre. Ett plus var den feedback man fick utöver sitt intyg när man slutade, med tips om hur man kan fortsätta förbättra sin engelska även efter sin kurs. 

Jag trivdes med mitt boende i värdfamilj. Bussen till skolan tog ungefär en halvtimme, och väl i downtown tog jag mig mestadels runt till fots. Det gick bra att promenera längs såväl shoppingstråk som parker och stränder 🙂 Ett annat tips är att hyra en cykel (eller köpa om du stannar längre), då det är ett perfekt sätt att ta sig runt, inte minst i Stanley Park med sina fantastiska vyer ut över havet och bergen och in mot Coal Harbour’s skyskrapor. Favorittransportmedlet blev dock den flytande Sea Bus:en över fjorden mellan downtown och Norra Vancouver! 

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982