Sprakresor

Los Angeles, Kalifornien, USA

Språkresor till Los Angeles på College of English Language

Centralt läge nära Santa Monica beach Flera boendemöjligheter Modern teknisk utrustning Aktiviteter & utflykter

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi

College of English Language (CEL), är en språkskola med över 30 års erfarenhet som erbjuder språkkurser för internationella deltagare.

Språkskolan CEL i Los Angeles har inte bara ett fantastiskt läge nära både centrum och Santa Monica beach, utan är i sig en skola som passar den som söker en högkvalitativ utbildning i det engelska språket. CEL tillämpar den modernaste tekniken, vilket gör skolan till den mest tekniskt avancerade skolan i hela området.

Det finns 8 högteknologiska klassrum med Smart TVs som hjälpmedel under skolans interaktiva lektioner. En fördel är också att varje klassrum är luftkonditionerat och att det finns en lounge med datorer och självklart fri wifi.

CEL’s främsta prioritet är dig som kursdeltagare och din akademiska framgång. Därför består personalen bara av de mest erfarna lärarna, och grupperna hålls små med ett snitt på 7 studenter per klass och aldrig över 12. De små grupperna gör att du får mycket tid med läraren och kan få ut så mycket som möjligt av din utbildning och vistelse här.

Skulle du behöva hjälp med något som rör kursen, boende eller något annat så finns dedikerad personal på plats för att hjälpa dig. CEL är utan tvekan en av de bästa språkskolorna i Los Angeles-området och är ett utmärkt val för dig som vill åka på språkresa till USA.

CEL driver även två skolor i San Diego.

Los Angeles

Los Angeles ligger beläget i Kalifornien och är USA:s näst största stad med 10,2 miljoner invånare. Denna världsmetropol myllrar av spännande och varierande stadsdelar som erbjuder allt mellan himmel och jord.

CEL ligger belägen i den omtyckta stadsdelen Santa Monica i västra Los Angeles. Njut av en härlig promenad längs den långa, vita sandstranden, ta del av matkulturen på en mysig restaurang eller varför inte försöka se några kändisar på Hollywood Boulevard! Endast tio minuters promenad från populära Santa Monica Beach finner du skolans lokaler. Strax intill ligger också omtyckta 3rd Street Promenade som är ett välbesökt nöjesdistrikt. Där finner du biografer, restauranger, begåvade gatumusikanter och självklart Santa Monicas berömda nattliv.

Vad sägs om en liten klassisk amerikansk roadtrip? Santa Monica ligger perfekt för en dagsutflykt till några av Los Angeles mest kända platser. Besök t ex:

 • Beverly Hills (10 km nordost)
 • Venice Beach (5 km söder)
 • Hollywood (22 km nordost)

Fritid

Varför inte passa på att gå på en NBA-match, en basebollmatch eller en fotbollsmatch? För sportälskare är LA en utmärkt stad!

För dig som inte är så sportintresserad finns det givetvis också en mängd saker att göra! Missa inte att besöka de populära stadsdelarna Hollywood, Melrose och Rodeo Drive. Många spenderar mycket tid vid LA´s populära stränder Huntington och Venice Beach där du kan spela beachvolley, åka inlines eller ta det lugnt med kompisar på stranden. Skolan ordnar också olika aktiviteter och utflykter både i Santa Monica men också till Los Angeles, San Diego och Las Vegas.

CEL’s dedikerade aktivitets-koordinator sammanställer ett veckoprogram exklusivt för studenter, så det finns alltid något spännande planerat för dig! Aktiviteterna är inte obligatoriska, men skolan uppmuntrar dig som student att delta och anmäla dig om du är intresserad. Aktiviteter som vandring till Hollywood-skylten, shopping på The Grove och besök på Getty Museum finns på agendan, medan spännande utflykter till t ex San Diego, Las Vegas och San Francisco arrangeras under helgen. Gratis aktiviteter erbjuds på tisdagar och återstående aktiviteter erbjuds till rabatterade priser.

Exempel på skolans halvdagsaktiviteter:

 • Hollywood Tour
 • Shopping Grove/Farmers market
 • Basketmatch (La Lakers eller Clippers)
 • Beachvolleyboll
 • Griffiths Observatory
 • Hollywood Sign Hike
 • Venice Beach tour
 • Getty museum
 • Valsafari
 • m.m.

Exempel på utflykter som skolan erbjuder (till rabatterade priser):

 • San Diego
 • Las Vegas
 • Disneyland
 • Six Flags temapark
 • Universal Studios
 • San Francisco

Kurser

Alla CEL’s kurser är ackrediterade av Commission on English Language Accreditation (CEA).

Språkkurs i engelska

Lektioner per vecka: 20 eller 23,75

Språkkurs i engelska som tar upp språkets alla moment så som konversation, grammatik, hör-, läs- och skrivövningar, uttal och ordförråd. I snitt 7 studenter per grupp (max 12). Språkkursen finns på 6 olika nivåer, från låg nivå till avancerad engelska (A1-C2). Dessa språkkurser med 20-23,75 lektioner per vecka kan du studera upp till 90 dagar, 12 veckor på vanligt inresetillstånd (ESTA). Du behöver då inte ansöka och betala för ett studentvisum. Om du vill studera 13 veckor eller längre rekommenderar vi att boka 24 eller 30 lektioner per vecka på grund av landets visumregler.

Lektionstider 20 lekt/v:

Måndag-fredag 8.45-12.00.
eller
Måndag-fredag 14.15-17.30 (endast högsäsong).

Lektionstider 23,75 lekt/v:

Måndag-fredag 8.45-12.00 + 3,75 lektioner per vecka fördelat på 2 dagar per vecka.
eller
Måndag-fredag 14.15-17.30 + 3,75 lektioner per vecka fördelat på 2 dagar per vecka (endast högsäsong).

Dessa språkkurser kräver inte så mycket självstudier eller hemarbete vilket ger dig mer fritid och tid till att upptäcka Los Angeles och Santa Monica!

Språkkurs i engelska

Lektioner per vecka: 24

Rekommenderas för dig som vill kunna ansöka om studiemedel eller bara studera på CEL 13 veckor eller längre! Intensiv språkkurs i engelska med totalt 24 lektioner per vecka med undervisning måndag – fredag 8.45 – 12.00 samt med två eftermiddagslektioner mellan 12.15-13.45. Under högsäsongen kan tiderna även förskjutas och istället starta under eftermiddagen.

Denna typ av språkkurs kräver ett studerandevisum eftersom du studerar mer än 18 klocktimmar per vecka. Vill du slippa ansöka om studentvisum behöver du istället boka 20 eller 23,75 lektioner per vecka och stanna i max 12 veckor.

Lektionstider 24 lekt/v:

Måndag-fredag 8.45-12.00 + två dagar per vecka mellan 12.30-14.00.
eller
Måndag-fredag 14.15-17.30 + två dagar per vecka mellan 12.30-14.00 (endast högsäsong).

Extra intensiv kurs

Lektioner per vecka: 30

Extra intensiv språkkurs i engelska med 30 lektioner per vecka där du läser måndag till fredag mellan kl. 8.45 – 14.00 eller under högsäsong 12.30-17.30. Denna kurs rekommenderas dig som vill maximera din språkträning och som kanske bara planerat att stanna ett mindre antal veckor.

Denna typ av språkkurs kräver ett studerandevisum eftersom du studerar mer än 18 klocktimmar per vecka. Vill du slippa ansöka om studentvisum behöver du istället boka 20 eller 23,75 lektioner per vecka.

TOEFL examenskurs

Lektioner per vecka: 20+6 eller 24+6

TOEFL är en officiell examen inom det engelska språket som är giltig i 2 år och som ofta används för att ansöka till amerikanska universitet eller college, såväl som en bra merit på ditt CV. TOEFL-kurserna består av 6 examens-förberedande lektioner per vecka i kombination med 20 eller 24 allmänna engelskalektioner. Du bör ha minst låg avancerad (C1) i engelsknivå för att gå denna kurs.

Surf

Lektioner per vecka: 4

Surfkursen består av 4 lektioner som är uppdelade under två eftermiddagar med två lektioner vardera. Surfkursen finns för nybörjare upp till medelvan utövare och det är max 5 studenter per instruktör. Lån av våtdräkt och surfbräda ingår. Kan kombineras med ovan språkkurser. Rekommenderas!

Boende

CEL i Santa Monica erbjuder flera olika boendeformer, i olika kategorier och prisklasser. Boendekostnaden i USA är väldigt hög i jämförelse med andra länder, vilket gör att det många gånger är svårt att bekosta det enbart med hjälp av studiemedel från CSN. Om du vill leta billigare boendeformer rekommenderar vi starkt att du söker efter ett privat boende i första hand. Alternativt att du bokar ett av skolans utvalda boenden för dina första veckor och letar eget på plats. Alla boendealternativ inkluderar boende från lördag till lördag.

Värdfamilj

Ett av CEL’s mest populära boendealternativ. Att bo i en noga utvald värdfamilj ger dig en inblick i den amerikanska kulturen och chansen att använda språket på en daglig basis. Välj att boka med antingen halvpension (frukost + middag), eller endast frukost. Du bor i enkelrum (eget rum) och delar badrum med familjen/den du bor hos. Om du bokar tillsammans med en kompis så är det möjligt att boka dubbelrum (delat rum) och reser du själv kan du bo i enkelrum (eget rum). De flesta familjerna erbjuder gratis WiFi och tvättmöjligheter. Sängkläder och handdukar ingår. Räkna med att det tar ca 40-50 minuter med kollektivtrafik till skolan.

Student House – sovkapslar

Xxx

Bild

Delad lägenhet

Väljer du att bo i delad lägenhet så bor du med både internationella studenter och studenter som har engelska som modersmål vilket möjliggör övning av språket även efter skoltid. Dessa lägenheter har blivit topprankade som val av boende för många Santa Monica-studenter de senaste åren. Lägenheterna har fullt utrustade kök, vardagsrum och fritt WiFi. En deposition lämnas i och med incheckning.

Delad lägenhet

Väljer du att bo i delad lägenhet så bor du med både internationella studenter och studenter som har engelska som modersmål vilket möjliggör övning av språket även efter skoltid. Dessa lägenheter har blivit topprankade som val av boende för många Santa Monica-studenter de senaste åren. Lägenheterna har fullt utrustade kök, vardagsrum och fritt WiFi. En deposition lämnas i och med incheckning.

Lägenheterna finns att boka i kategorierna Economy, Standard & Comfort.

Economy: Dessa lägenheter ligger i olika delar av LA (t ex Westwood) och kan bokas för mist 4 veckor. Restid till skolan CEL brukar ligga på ca 30-45 minuter. Du bor i eget litet rum (mycket litet, ca 7 kvm), och delar badrum med övriga i lägenheten. Väggarna mellan rummen kan ibland vara av plast och av det tunnare slaget. Du har tillgång till fri wifi och ett gemensamt fullt utrustat kök. Sängkläder och handdukar ingår i hyran.

Comfort: Här bor du i en fullt möblerad lägenhet med 2 sovrum och 2 badrum som delas med andra internationella studenter från hela världen! Du kan välja mellan enkelrum (eget rum) eller delat tvåbäddsrum som du delar med en kompis eller annan student. Sovrummen har eget badrum. Lägenheten ligger mitt i centrala Santa Monica; en kort 10 minuters promenad till CEL och 10 minuters promenad till stranden! I lägenheten finns bland annat fullt utrustat kök med diskmaskin, tvättmaskin, luftkonditionering, vardagsrum, balkong, Smart TV med Netflix och fri wifi. Sängkläder och handdukar ingår. Denna lägenhet är perfekt för den student som vill vara nära skolan och alla de fantastiska attraktionerna Santa Monica har att erbjuda.

Standard: Något enklare utrustade lägenheter som består av enkel-, tvåbädds (twin)- och fyrbäddsrum (quad). Vill du bo billigast möjligt ska du boka plats i ett quad- eller twin-rum, detta rum delas då med en eller tre studenter av samma kön som du.

En standardlägenhet består ofta av 4 sovrum och 2 badrum, samt gemensamt rymligt kök som är fullt utrustat. Fritt Wifi, sängkläder och handdukar ingår i hyran. Lägenheterna är moderna med trägolv och ligger utspridda i West Los Angeles, t.ex. i området Westwood. Boendet erbjuder dig gott om utrymme och i närheten ligger alltid köpcentrum, fantastiska matställen och utomhusaktiviteter. Räkna med ca 30-40 minuters restid med kommunala färdmedel till skolan.

Egen lägenhet

Dessa pittoreska lägenheter erbjuder alla nödvändigheter för bekvämt boende på ett utmärkt läge i downtown Santa Monica med tillgång till allt man kan tänkas behöva. Lägenheterna har dubbelsäng (queen size), trägolv, ett rymligt kök och en gemensam uteplats. Du kan promenera till CEL på 10 minuter och till stranden på 15 minuter. Du har även nära till lokala kaféer, bryggerier och restauranger i centrala Santa Monica. Upplev den livliga atmosfären i en modern stad genom att bo i hjärtat av Santa Monica! Observera att detta boende tenderar att vara ett populärt alternativ, vi rekommenderar studenter att boka så tidigt som möjligt. Lägenheten går att boka för minst 3 veckor.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 5 530
2 veckor: 8 640
3 veckor: 12 020
4 veckor:  15 440
6 veckor:  22 230
8 veckor:  28 180
10 veckor:  34 770
12 veckor:  41 320
24 lektioner per vecka
1 vecka: 5 930
2 veckor: 9 360
3 veckor:  13 210
4 veckor:  16 940
6 veckor:   24 430
8 veckor:  31 170
12 veckor: 45 560
13 veckor:  47 930
16 veckor: 57 950
20 veckor:  65 540
24 veckor: 76 720
28 lektioner per vecka
1 vecka:  6 430
2 veckor: 10 150
3 veckor:  14 270
4 veckor:  18 490
6 veckor: 26 730
8 veckor:  34 070
12 veckor:  49 350
13 veckor: 51 050
Surf
4 lektioner: 2 690
Kursmaterial 
Per vecka: 120 kr/vecka
Information om studiemedel
Du måste boka minst 13 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. För en språkkurs kan du söka studiemedel för kursstart tidigast den 1 juli det år du fyller 20 år. Självklart kan du söka studiemedel även som äldre student.

Boende

Pris per vecka
Bokningsavgift boende i värdfamilj
Engångsavgift: 2 160
Bokningsavgift övrigt boende
Engångsavgift: 1 090
Värdfamilj
Enkelrum, halvpension: 4 000
Dubbelrum, halvpension: 3 670
Enkelrum, frukost: 3 670
Dubbelrum, frukost: 3 350
Högsäsongstillägg/vecka: 3/6-30/9
För boende i värdfamilj, enkelrum 330
För boende i värdfamilj, dubbelrum 220
Student House, ”sleeping pods”
Sovkapsel, delat badrum 4-11v: 4 880
Sovkapsel, delat badrum 12+v: 4 180
Delad lägenhet ”Economy”, delat badrum
Enkelrum: 7 000
Del i tvåbäddsrum: 3 670
Delad lägenhet ”Comfort” 
Enkelrum, eget badrum (minst 4v): 9 690
Del i tvåbäddsrum, eget badrum (minst 4v): 5 400
Egen lägenhet för 1-2 pers
Studio, eget badrum, från 4 veckor: ca 9 680*
*Priset för egen lägenhet är per lägenhet (ej per person)
Transfer
Enkel väg från Los Angeles (LAX): 1 560

Kursstarter 2024

Kursstarter
Alla nivåer: Kursstart varje måndag

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 15/1, 19/2, 27/5, 4/7, 2/9, 28/11, 29/11, 25/12

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982