Sprakresor

Los Angeles, CA, USA

Språkresor till Los Angeles på College of English Language

Skola i Santa Monica Nära strand och shopping Flera boendemöjligheter

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi

College of English Language (CEL), är en språkskola med över 30 års erfarenhet som erbjuder språkkurser för internationella deltagare världen över.

Grupperna hålls små med ett snitt på 8 studenter per klass och aldrig över 12. Skolan ligger belägen i vackra Santa Monica, bara fyra kvarter från stranden och den välbekanta piren. Kurslokalerna hittar du på översta våningen av ett trevåningshus med härligt ljusinsläpp och utsikt mot Wilshire Boulevard och Downtown Santa Monica. De små grupperna gör att du får mycket egentid med läraren och kan få ut så mycket som möjligt av din utbildning och vistelse där. CEL har även den senaste teknologin inom bild- och ljudsystem för ett så bra och effektivt lärande som möjligt.

College of English Language driver även två skolor i San Diego downtown och Pacific beach. Kontakta gärna EduPlanet om du är nyfiken på dessa skolor också.

Los Angeles

Los Angeles ligger beläget i Kalifornien och är USA:s näst största stad med 10,2 miljoner invånare. Denna världsmetropol myllrar av spännande och varierande stadsdelar som erbjuder allt mellan himmel och jord.

Skolan ligger belägen i den omtyckta stadsdelen Santa Monica i västra Los Angeles. Njut av en härlig promenad längs den långa, vita sandstranden, ta del av matkulturen på en mysig restaurang eller varför inte försöka se några kändisar på Hollywood Boulevard! Endast tio minuters promenad från populära Santa Monica Beach finner du sen skolans lokaler. Strax intill ligger också omtyckta 3rd Street Promenade som är ett välbesökt nöjesdistrikt. Där finner du biografer, restauranger, begåvade gatumusikanter och självklart Los Angeles berömda nattliv.

Vad sägs om en liten klassisk amerikansk roadtrip? Santa Monica ligger perfekt för en dagsutflykt till några av Los Angeles mest kända platser. Besök t.ex:

  • Beverly Hills (10 km nordost)
  • Venice Beach (5 km söder)
  • Hollywood (22 km nordost)

Fritid

Varför inte passa på att gå på en NBA-match, en basebollmatch eller en fotbollsmatch? För sportälskare är LA en utmärkt stad!

För dig som inte är så sportintresserad finns det givetvis också en mängd saker att göra! Missa inte att besöka de populära stadsdelarna Hollywood, Melrose och Rodeo Drive. Många spenderar mycket tid vid LA´s populära stränder Huntington och Venice Beach där du kan spela beachvolley, åka inlines eller ta det lugnt med kompisar på stranden.Skolan ordnar också olika aktiviteter och utflykter både i Santa Monica men också till Los Angeles, San Diego och Las Vegas.

Kurser

Språkkurs i engelska

Lektioner per vecka: 20

Språkkurs i engelska som tar upp språkets alla moment så som konversation, grammatik, hör-, läs- och skrivövningar, uttal och ordförråd. Max 10 studenter per grupp och i snitt 7. Språkkursen finns på olika nivåer, från låg nivå till avancerad engelska. Lektionstider är på vardagar mellan klockan 8.45 – 12.00 eller mellan klockan 14.00 – 17.15. Exakt schema bestäms på plats. Denna språkkurs kräver inte så mycket självstudier eller hemarbete vilket ger dig mer fritid och tid till att upptäcka Los Angeles och Santa Monica!

Denna språkkurs kan du studera upp till 90 dagar, 12 veckor på vanligt turistvisum. För längre språkkurser rekommenderar vi att boka 24 eller 30 lektioner per vecka på grund av landets visumregler.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 24

Rekommenderas för dig som vill stanna 13 veckor eller mera! Intensiv språkkurs i engelska med totalt 24 lektioner per vecka med undervisning måndag – fredag 8.45 – 12.00 samt med två eftermiddagslektioner mellan 12.15-13.45. Under högsäsongen kan tiderna även förskjutas och istället starta under eftermiddagen.

Denna typ av språkkurs kräver ett studerandevisum eftersom du studerar mer än 18 klocktimmar per vecka. Vill du slippa ansöka om studentvisum behöver du istället boka 20 lektioner per vecka och stanna i max 12 veckor.

Extra Intensivkurs

Lektioner per vecka: 30

Extra intensiv språkkurs i engelska med 30 lektioner per vecka där du läser måndag till fredag mellan kl. 8.45 – 13.45 eller 12.15-17.15. Denna kurs rekommenderas dig som vill maximera din språkträning och som kanske bara bara planerat att stanna ett kortare antal veckor.

Denna typ av språkkurs kräver ett studerandevisum eftersom du studerar mer än 18 klocktimmar per vecka. Vill du slippa ansöka om studentvisum behöver du istället boka 20 lektioner per vecka.

TOEFL examenskurs

Lektioner per vecka: 20, 24

TOEFL examenskurs är en officiell examen inom det engelska språket som är giltig i 2 år och som ofta används för att ansöka till brittiska universitet eller college, såväl som en bra merit på ditt CV. TOEFL-kurserna består av 20 eller 24 TOEFL-förberedande lektioner. Du bör ha minst låg avancerad (C1) i engelsknivå.

Surf

Lektioner per vecka: 4

Surfkursen består av 4 lektioner som är uppdelade under två eftermiddagar med två lektioner vardera. Kan kombineras med ovan språkkurser. Rekommenderas!

Boende

CEL i Santa Monica erbjuder flera olika boendeformer, i olika kategorier och prisklasser. Boendekostnaden i USA är väldigt hög i jämförelse med andra länder, vilket gör att det många gånger är svårt att bekosta det enbart med hjälp av studiemedel från CSN. Om du vill leta billigare boendeformer rekommenderar vi starkt att du söker efter ett privat boende i första hand. Alternativt att du bokar ett av skolans utvalda boenden för dina första veckor och letar eget på plats.

Värdfamilj

Att bo i en noga utvald värdfamilj ger dig en inblick i den amerikanska kulturen och chansen att använda språket på en daglig basis. Välj att boka med antingen halvpension (frukost + middag), eller endast frukost. Du bor i enkelrum (eget rum) och delar badrum med familjen/den du bor hos. Om du bokar tillsammans med en kompis så är det möjligt att boka dubbelrum (delat rum). De flesta familjerna erbjuder också gratis WiFi och tvättmöjligheter. Sängkläder och handdukar ingår. Räkna med att det tar ca 30-60 minuter med kollektivtrafik till skolan. Detta är ett bra alternativ för dig som vill uppleva det amerikanska familjelivet.

Student House

”Ever wished to live in one of those Hollowood mansions in the movies?”. CEL´s Student House är en imponerande byggnad enbart avsedd för internationella studenter. Det finns 8 sovrum, 4 badrum och ger dig perfekta förutsättningar att insupa L.A andan tillsammans med andra studenter, under samma tak!

Här bor du cirka 15 minuter med lokaltrafik från skolan i Santa Monica, och med närhet till grönsakshandlare, Brentwood´s Farmers market och många restauranger. Du kan välja att bo i enkelrum, eller i dubbelrum som du då delar med en annan person av samma kön i huset.

Detta Student House är b.la. utrustat med ett möblerat vardagsrum, matsal och studierum. Det finns ett fullt utrustat kök med diskmaskin, städning ingår en gång per vecka och sängkläder och handdkar lånar du där. Luftkonditionering, Smart TV med Netflix, fritt WiFi och tvättmöjligheter erbjuds. För ca 25 USD per vecka kan du också låna en cykel.

Observera att detta boende måste bokas för minst 4 veckor.

Delad lägenhet

Vid sidan av skolans Student House finns också möjlighet att bo i lägenhet med andra studenter. Här bor både internationella studenter och studenter som har engelska som modersmål vilket möjliggör övning av språket även efter skoltid. Dessa lägenheter har blivit topprankade som val av boende för många Santa Monica-studenter de senaste åren. Lägenheterna har fullt utrustade kök, vardagsrum och fritt WiFi. En deposition lämnas i och med incheckning.

Lägenheterna finns att boka i kategorierna, Standard & Premium.

Premium: De flesta av dessa lägenheter har utomhuspool med soldäck med resortkänsla och grillplats. I boendet inkluderas också ett fullt medlemskap på ett fitnesscenter. Sängkläder och handdukar är inkluderat i priset. Air condition och tvättmöjligheter finns i byggnaden. Lägenheterna ligger oftast nära Venice Beach eller UCLA. Räkna med cirka 20-30 minuter med kommunala färdmedel till skolan. Välj mellan boende i enkelrum eller twinrum, bokar du twinrum delar du rummet med en student av samma kön som du själv. Varje rum har ett eget badrum.

Standard: Något enklare utrustade lägenheter som består av enkel-, twinrum. Vill du bo billigast möjligt ska du boka plats i ett twin-rum, detta rum delas då med en student av samma kön. som du. En lägenhet består ofta av 4 sovrum och 2 badrum. Fritt Wifi ingår i hyran. Lägenheterna ligger utspridda i Los Angeles, t.ex. i området Westwood. Räkna med ca 30 minuters restid med kommunala färdmedel till skolan. Detta boende kan bokas för minst 4 veckor.

Priser & Datum 2019

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 4 370
2 veckor: 6 700
3 veckor: 9 580
4 veckor:  12 380
6 veckor:  16 900
8 veckor:  21 370
10 veckor:  26 340
12 veckor:  32 410
24 lektioner per vecka
1 vecka: 4 610
2 veckor: 7 060
3 veckor:  9 590
4 veckor: 12 930
6 veckor:  18 010
8 veckor:  23 850
12 veckor:  33 840
13 veckor:  35 890
16 veckor: 43 650
20 veckor:  51 710
25 veckor:  62 400
30 lektioner per vecka
1 vecka:  5 220
2 veckor: 8 270
3 veckor:  11 610
4 veckor:  15 360
6 veckor: 21 860
8 veckor:  28 610
12 veckor:  41 230
13 veckor: 43 730
Surf
4 lektioner: 1 400
Kursmateriel 
Per vecka: 100
Information om studiemedel
Du måste boka minst 13 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka studiemedel först för höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Pris per vecka
Bokningsavgift boende
Engångsavgift: 990
Värdfamilj
Enkelrum, halvpension: 2 930
Dubbelrum, halvpension: 2 640
Delad lägenhet Downtown
Enkelrum: 5 260
Dubbelrum:  2 880
Delad lägenhet Pacific Beach
Enkelrum: 4 680
Dubbelrum:  2 690
Residens Downtown – Standard
Enkelrum, 1-3 veckor:  5 110
Dubbelrum, 1-3 veckor: 3 080
Enkelrum, från 4 veckor: 3 270
Dubbelrum, från 4 veckor: 2 060
Residens Downtown – Premium
Studio (max 2 personer): 5 060
Transfer
Enkel väg från Los Angeles (LAX): 2 380

Kursstarter 2019

Kursstarter
Santa Monica: varje måndag, oavsett nivå i engelska.

Lovdagar 2019

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 21/1, 18/2, 27/5, 4/7, 2/9, 28/11, 29/11, 25/12

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982