Sprakresor

St Julians, Malta

Språkresor till St Julians på Languages Plus

Stor swimmingpool Maltas mest kända språkskola Boende på campus

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Internet Wifi
 • Online & Distanskurser

Languages Plus är en av de största språkskolorna på Malta och organisationen har över 25 års erfarenhet att driva språkutbildningar för internationella studenter.

Skolan ligger i området Pembroke, en lugnare del av St Juliansbukten, 10 minuters promenad från den mer hektiska stadskärnan i St Julians. Skolan är belägen i en vacker byggnad från början av 1900-talet och skolområdet är som ett eget litet campus. Här hittar man klassrum, språklab med datorer, studentbostäder, ett kafé och en restaurang, en volleybollplan och en stor swimmingpool. Många studenter blir kvar på skolområdet efter lektionstid för att göra dagens hemuppgifter, umgås med vänner och träna språket, samtidigt som man kan njuta av sol och bad i en avslappnad miljö. Du har nära till ett flertal badställen, det närmaste ligger på 10-15 minuters gångavstånd. Languages Plus Malta är en populär språkskola och många studenter återvänder hit för en språkkurs år efter år. Tonvikten i undervisningen läggs på konversation och man arbetar i små grupper för att intensivt träna på att uttrycka sig i tal, men givetvis även språkets övriga moment.

St Julians

Trots Maltas storlek så finns det otroligt mycket att se och upptäcka, från historiska tempel och medeltida småstäder och kyrkor till en storstad omgiven av en fästning, en fantastisk hamn, fina stränder och ett sprudlande nöjesliv. Det är en händelserik destination med mycket kulturella event och festligheter, pittoreska byfester, festivaler, konserter, DJ-framträdanden m.m. Det finns en fascinerande blandning av gammalt och nytt, lugnt och kaotiskt och en unik kombination av kultur och historia, nöje och avslappning som gör Malta till en populär destination för språkresor.

Fritid

Skolan ordnar ett brett aktivitetsprogram som komplement till din språkkurs i klassrummet. Detta ger dig utmärkta möjligheter att se och lära dig mer om Malta, samtidigt som du tränar språket i en naturlig miljö. Malta har även en rik och intressant historia och ett besök till Valetta rekommenderas. De megalitiska templen och katakomberna är också sevärda. Bad sker oftast från klippor eller från stegar då stor del av Maltas kust ej har sandstränder. Det finns dock ett par riktigt fina sandstränder en kort bussresa från St Julians. Det finns även mindre sandstränder på promenadavstånd.

Malta är ett eldorado för vattensporter. De flesta dykare gillar Maltas kust med övervägande klippor och grottor där det även bjuds på en rik fauna. För dig som vill prova på att dyka ordnar skolan även språkkurser i kombination med dykkurser. Andra aktiviteter på Malta kan vara golf, tennis, ridning eller bergsklättring. Nattlivet består av barer och diskotek och studenter brukar inte ha svårt att roa sig om kvällen.

Personalen på skolan ordnar aktiviteter och utflykter speciellt för skolans studenter och det är ofta någonting på gång! Många aktiviteter är kostnadsfria medan man för andra får betala en mindre summa för att hänga med, till exempel inträde till bio, bowling, konsert eller något sportevenemang.

Kurser

Språkkurs i engelska

Lektioner per vecka: 20

Populärt val! Denna språkkurs består av 20 lektioner per vecka (4 lektioner per dag) och fokuserar främst på konversation men även grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Klasserna består av maximalt 10 studenter. Kurserna finns från låg nivå upp till hög avancerad engelska. Internationella klasser. Kursmateriel lånas på plats mot en mindre avgift. Denna typ av språkkurs passar dig som vill ha mera tid över till fritidsaktiviteter på Malta eller bara koppla av vid skolans inbjudande swimmingpool.

Om du känner att du vill få ytterligare genomgång av dagens lektioner, hjälp med läxor eller lite extra kreativ brainstorming och kluriga uppgifter har du möjlighet att delta i skolans Study Club 2 ggr per vecka, utan extra kostnad!

Lektionstider: 09.00-10.30 + 11.00-12.30, måndag-fredag.*

*Under högsäsong hålls lektionerna både under förmiddagar och eftermiddagar.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 30

Denna språkkurs består av totalt 30 lektioner/22,5 timmar per vecka och passar dig som vill utveckla språket snabbare och ha en mer intensiv språkkurs. Klasserna består av maximalt 10 studenter. Kursmateriel lånas på plats mot en mindre avgift. Kan läsas från en vecka och uppåt.

Om du känner att du vill få ytterligare genomgång av dagens lektioner, hjälp med läxor eller lite extra kreativ brainstorming och kluriga uppgifter har du möjlighet att delta i skolans Study Club 2 ggr per vecka, utan extra kostnad!

Lektionstider: 09.00-10.30 + 11.00-12.30 + 13.00-14.30, måndag-fredag.

Workshops

Lektioner per vecka: 10

Det finns möjlighet att kombinera din språkkurs med olika typer av workshops. T ex:

 • Business English
 • Job applications & interviews
 • Sales & Marketing
 • Communication Skills
 • Business Negotiations
 • Public Speaking & Presentation
 • English & Drama

Boende

Delad lägenhet på campus

Boende tillsammans med andra kursdeltagare i delade lägenheter. Välj mellan boende i dubbelrum (delat rum med en annan kursdeltagare av samma kön) eller enkelrum (eget rum). Kök och badrum är gemensamt med de övriga i lägenheten och ofta bor man ca 3-6 kursdeltagare per lägenhet. Lägenheterna är fullt utrustade och det ingår städning av gemensamma utrymmen. De flesta lägenheter ligger på skolområdet. Tillgång till liten tvättstuga. Städning ingår en gång per vecka. Måltider går att lägga till om så önskas (frukost, halvpension eller helpension).

Delad lägenhet med högre standard

De så kallade Comfort-lägenheterna är större och mer möblerade med högre standard än de vanliga lägenheterna. Här finns även luftkonditionering. De ligger precis som de vanliga lägenheterna på skolområdet. Varje lägenhet har badrum och fullt utrustat kök som vanligtvis delas med 4 andra studenter. Välj mellan enkel- eller dubbelrum samt om du vill laga din egen mat eller ha frukost-, halvpension-, eller helpension inkluderat. Tillgång till liten tvättstuga. Städning varannan dag.

Studio på campus

Ett mer privat boende beläget på skolområdet. Varje studio har eget badrum, ett litet kök/pentry samt luftkonditionering. Välj mellan enkel- eller dubbelrum samt om du vill laga din egen mat eller ha frukost-, halvpension-, eller helpension inkluderat. Tillgång till liten tvättstuga. Städning ingår dagligen.

Värdfamilj

Bo i en noga utvald värdfamiljer och ta del av den maltesiska kulturen, vardagen och maten! En upplevelse och ett minne för livet! Välj mellan dubbelrum (delat rum med en annan kursdeltagare av samma kön) eller enkelrum (eget rum). Halvpension ingår vilket betyder frukost och middag alla dagar i veckan. Familjerna bor max 30 min från skolan.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 3 530
2 veckor: 5 820
3 veckor: 8 350
4 veckor: 10 530
6 veckor: 15 270
8 veckor: 19 870
12 veckor: 26 620
13 veckor: 28 850
16 veckor: 35 020
20 veckor: 43 270
Extra vecka: 2 190
30 lektioner per vecka
1 vecka: 6 080
2 veckor: 10 920
3 veckor: 16 010
4 veckor: 20 740
6 veckor: 30 580
8 veckor: 40 290
10 extra workshops
Tillägg per vecka: 1 160

Boende

Pris per vecka
Delad lägenhet
Enkelrum: 3 230
Dubbelrum: 1 930
OBS! Säsongstillägg tillkommer vissa perioder under året. Se pristillägg nedan.
Delad lägenhet med högre standard
Enkelrum:  4 460
Dubbelrum: 3 240
OBS! Säsongstillägg tillkommer vissa perioder under året. Se pristillägg nedan.
Studio/privat lägenhet på campus
Enkelrum: 6 070
Dubbelrum: 4 050
OBS! Säsongstillägg tillkommer vissa perioder under året. Se pristillägg nedan.
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 4 060
Dubbelrum: 3 480
OBS! Säsongstillägg tillkommer vissa perioder under året. Se pristillägg nedan.
Säsongstillägg boende
Tilläggen gäller samtliga boendeformer, tillägg per vecka:
17/3-15/6 + 1/9-2/11: 540
16/6-31/8: 1 270
Bokningsavgift boende*
Engångsavgift (alla boendeformer): 940
*Avgiften tillkommer för alla boenden.
Transfer
Tur & retur: 500
Tillval måltider, tillägg per vecka
Dessa val går endast att göra vid bokat boende i studio eller delad lägenhet
Frukost: 530
Halvpension: 1 670
Helpension: 2 510

Kursstarter 2024

Kursstarter
Alla nivåer utom nybörjare: Kursstart varje måndag
Nybörjare (A1-A2): 8/1, 5/2, 4/3, 1/4, 6/5, 3/6, 1/7, 15/7, 29/7, 12/8, 2/9, 7/10, 4/11, 2/12

Lovdagar 2024

Lovdagar
Officiella lovdagar (skolan stängd): 29/3, 1/5, 7/6, 15/8, 13/12, 22/12 – 5/1 (2025)

 

Deltagarkommentarer

Henrietta 21 år, 13 veckor

Rosa, lila, röda exotiska blommor! Havet som sin granne vart du än går och ett klimat som är allt annat än likt hemma i Sverige! Malta, underbara Malta!

Nervositeten var olidlig när jag stod på flygplatsen hemma i Sverige, min första resa på egen hand, skulle jag trivas? Skulle jag träffa nya vänner, boendet? Kursupplägget? Tusen tankar och funderingar om hur allt skulle gå, samtidigt som jag var upprymd och förväntansfull av att äntligen få komma i väg på min språkresa till Malta i hela tre månader!

Allt det där flög förbi mig, så fort jag anlände till skolan. Det första jag gjorde var att träffa nytt folk från världens alla hörn och kanter! Jag fick lära känna mina rumskamrater som jag delade lägenhet med och allt gick som på räls. Jag var en i gänget på nolltid! Alla blev verkligen välkomnade med öppna armar från både elever, personal och lärare på Sprachcaffe/ Languages plus. Det fanns inte en stund på dygnet man hade tråkigt, aktiviter fanns det gott om.

Jag ångrar inte en sekund utav min språkresa till Malta, hitintills är absolut det bästa jag gjort! Mina engelskkunskaper har förbättrats markant vilket var mitt syfte med min språkresa och på köpet fick jag en upplevelse jag inte ens hade kunnat drömma om! Jag har träffat fantastiska människor jag fortfarande har kontakt med och nu väntar världen med nya äventyr för min nya engelska!

Har du planer på att åka på en språkresa? Tänk inte, gör det bara..

Julia 19 år, 6 veckor

Jag rekommenderar skolan Languages Plus och att åka till Malta! Man träffar så otroligt mycket nya och fina vänner över hela världen och man får verkligen öva på sin engelska! Jag skulle tipsa om att gå på salsakursen som dessutom är gratis i Paceville på en klubb som hette Fuego! Superroligt! Dom har andra danser också!

Den läraren jag hade var jättebra och hjälpsam. Trevligt och roligt så det var kul att gå dit liksom 🙂 Nära till allt, till en supermarket, busshållsplatsen och Paceville, även stranden som låg i Paceville. Det var gångavstånd så det va bra 🙂

Det var lätt att få tag på er på EduPlanet och man kunde hålla en bra mailkontakt när man hade frågor. Jag tyckte med det var bra att man hade samma person att prata med hela tiden, det känns tryggare då när man har samma kontaktperson att fråga och få svar ifrån.

Ta vara på tiden för dagarna springer iväg! Det är helt sjukt vad tiden gick fort så besök så mycket som möjligt och utnyttja möjligheten att vara där till max!

Resa hit

Till Malta kan du flyga med direktflyg från Sverige alternativt med ett byte. Flygtiden ligger på cirka 4 timmar om du flyger direkt. Du landar på Maltas Internationella flygplats (Luqa) och därifrån tar det ca 20 minuter med taxi till St Julians. Vi rekommenderar att boka skolans transfer tur och retur, vilket innebär att du möts upp i ankomsthallen på flygplatsen och skjutsad till ditt boende.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982