Sprakresor

St Julians, Malta

Språkresa för ungdomar till Malta på Languages Plus

Mycket prisvärda ungdomskurser Sol, bad och språk Boende direkt på campus

Skolinfo:

 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Internet Wifi

Languages Plus är en organisation med många språkskolor världen över. Deras engagemang och långa erfarenhet av att erbjuda språkkurser till internationella studenter har gjort deras ungdomskurser mycket populära.

Ungdomskurserna på Malta syftar till att ungdomarna ska få den boost de behöver för få mer självförtroende i att använda och uttrycka sig på engelska.

Ungdomskurserna anordnas under trygga former med många erfarna och engagerade ledare på plats och där man på ett roligt och lättsamt sätt tränar engelskan, upptäcker landet och kulturen och kan träffa andra ungdomar från världens alla hörn! Kurserna är öppna för ungdomar i åldern 13-21 år. Man delas in i grupper efter ålder och språknivå.

Allt detta ingår i EduPlanets paketpriser på Malta:

 • 20 lektioner per vecka
 • Kursmaterial
 • Kursdiplom
 • Aktiviteter
 • Utflykter
 • Helpension
 • Boende på residens
 • Transfer tur & retur

Läs mer om kursinnehållet samt boendet på flikarna ovan. Det finns två olika skolor att välja mellan; en i St Julians och en i St Paul’s Bay.

St Julians

Språkskolan Languages Plus ligger i en lugn del av St Julians-bukten, strax utanför de mer hektiska stadsdelarna i ett område som heter St Andrews. Skolan är belägen i en vacker byggnad från 1900-talet på skolans exklusiva campusområde ”Club Village”, en stimulerande miljö som de är mycket stolta över att ha skapat. På själva skolområdet ligger förutom klassrummen, även studentbostäder, restaurang och café, volleybollplan, studierum, bibliotek- och spelrum, en stor trädgård samt kanske en av Maltas största pooler! Skolan har modern utrustning och tillgång till Wi-Fi. Detta är LP’s huvudskola på Malta och här hålls även vuxenkurser året om. Här bor du bekvämt i residens på skolområdet i 3- eller 7-bäddsrum.

Ungdomskursen i St Julians är öppen för deltagare i åldern 14-21 år (Medelålder 15-16 år). Är du från 18 år rekommenderar vi att du läser på samma skola men en språkkurs riktade för vuxna deltagare istället. Läs gärna mer om det kursupplägget.

St Paul’s Bay

St Paul’s Bay är en mindre och lite lugnare ort än St Julians. Den passar bra för ungdomar i lite yngre åldrar. Skolan har 9 klassrum och är belägen nära stranden och havet, vilket inbjuder till många aktiviteter på stranden eller kanske ett dopp innan eller efter skoldagen. Här bor du på residens, oftast i 3-bäddsrum. Residenset har en liten pool och ett soldäck. Promenadavstånd på 5 minuter till skolan och till stranden.

I St Paul’s Bay hålls kurser endast sommartid och endast för ungdomar 13-17 år (Medelålder 14 år).

Fritid

Som komplement till lektionerna har skolan ett varierat aktivitetsprogram. Det ordnas många roliga eftermiddags- och kvällsaktiviteter såsom t ex: Välkomstparty, filmkväll, fotbollsturnering, zumba, paintball, shopping i Sliema, ridning, go-kart, promenad till hamnen, bowling, Pool Games, Hawaiian Party, strandsporter, volleyball, surfing, Quiz Night, Boat Party (mot extra kostnad), Beach BBQ (mot extra kostnad) m.m.

Varje vecka ordnas det även utflykter där du t.ex.  kan följa med och upptäcka huvudstaden Valetta eller grannön Camino med den härliga blå lagunen. Man kan också få chansen att åka med på en tur runt hela Malta. I en vistelse på 2 veckor ingår en heldagsutflykt och två halvdagsutflykter. En språkresa på 3 veckor innehåller två heldagsutflykter och tre halvdagsutflykter.

Kurser

Klasserna är internationella och ungdomar kommer från hela världen för att delta i kurserna. Du kan själv bestämma hur många veckor du vill läsa, vanligast är 2-3 veckor. Undervisningen är lustfylld och anpassad för att de som deltar ska känna att de får stöd, plats och tid att delta aktivt.

Lektionerna består till stor del av dialoger mellan elever och lärare. Lärarna använder sig ofta av diskussioner, debatter, spel, rollspel och artiklar från dags- och veckotidningar. Detta för att lektionerna ska kännas roliga och ämnena aktuella. Eleven får även en inblick i landets kultur och historia. Efter lektionstid ordnas det aktiviteter och utflykter.

Ungdomskurs i engelska

Lektioner per vecka: 20, 30

Språkkursen med 20 lektioner i veckan har undervisning måndag – fredag på förmiddagarna mellan cirka kl 09.00-10.30 och 11.00-12.30, dvs 4 lektioner á 45 minuter per dag. Gruppens storlek brukar vara ca 12-15 ungdomar per grupp/språknivå.

Vill du läsa mera intensivt kan du mot kostnad lägga till 2 lektioner per dag utöver standardkursen. Det vill säga, 6 lektioner á 45 minuter per dag mellan kl 09.30-10.30, 11.00-12.30 samt 13.00-14.30. Ca 30% av de som läser på ungdomskursen väljer intensivkursen. Lektionerna på eftermiddagarna brukar bestå av ca 7-8 ungdomar per grupp /språknivå.

Boende

Vi kan varmt rekommendera residensboendet som finns på skolområdet. Det är även möjligt att bo i familj men residens är det boendealternativ som våra studenter varit absolut mest nöjda med så därför har vi valt att främst jobba just med det boendealternativet.

Residens

I St Julians bor du på Languages Plus vackra campusområde ”Club Village”. Du kan välja mellan att bo i ett 4-7 bäddsrum, 3-bäddsrum eller 2-bäddsrum med studenter från kursen eller med en kompis. Badrum delas. Residenset ligger på skolområdet med ca 5 minuters promenad till en supermarket och 10 minuters promenad in till St Julians. En bussfärd på cirka 30 minuter tar dig till sandstränderna som ligger på den norra delen av ön. På detta residens finns en liten tvättstuga och ett mindre kök som får användas av studenterna. På ungdomskursen ingår dock helpension (frukost, enklare lunchlåda och middag). Som äldre student mellan 18-21 år placeras du tillsammans med kursdeltagare i samma ålder. Sängkläder och handdukar ingår i priset. Ta dock med egen badhandduk.

I St Paul’s Bay bor du med promenadavstånd till stranden! Skolresidenset erbjuder trippelrum som är utrustade med bland annat TV. På området finns också en swimmingpool, restaurang, spelhall och en liten snackbar. Helpension ingår. Detta residens är beläget med 5 minuters promenad från skolan och det är inte långt till strand och mataffärer. Städning, sängkläder och handdukar ingår i priset.

Priser & Datum 2021

Paketpris St Julians
Boende i 4-7 bäddsrum
1 vecka: 8 020
2 veckor: 15 090
3 veckor 22 260
Boende i 3 bäddsrum
1 vecka:  8 500
2 veckor 15 600
3 veckor: 22 260
Boende i dubbelrum
1 vecka: 8 820
2 veckor 16 240
3 veckor 23 120
Frivilliga tillägg till din språkkurs
+10 lektioner / veckan: 430 / vecka
Paketpris St Paul´s Bay
Boende i 3 bäddsrum
1 vecka: 7 330
2 veckor: 14 230
3 veckor 22 150
Frivilliga tillägg till din språkkurs
+10 lektioner / veckan 430 / vecka
Vad ingår i priset?
20 lektioner engelska per vecka, kursmaterial, kursdiplom, aktiviteter, utflykter, helpension, boende på residens samt transfer tur och retur från Maltas internationella flygplats. 

Kursstarter 2021

Kursstarter
Resdagar: Ankomst söndagar med kursstart måndagar. Hemresa lördagar (eller sön mot extra kostnad).
Startdatum St Julians: 3/1, 10/1, 17/1, 24/1, 21/3, 28/3, 4/4, 11/4, 23/5, 30/5, 6/6, 13/6, 20/6, 27/6, 4/7, 11/7, 18/7, 25/7, 1/8, 8/8, 15/8, 22/9, 29/9, 5/9, 3/10, 10/10, 17/10, 24/10, 31/10
Startdatum St Pauls Bay: 4/7, 11/7, 18/7, 25/7, 1/8, 8/8, 15/8
Kurslängd: Valfritt antal veckor, från en vecka och uppåt. Vanligt är 2-4 veckor.

Lovdagar 2021

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 2/4, 7/6, 8/9 (endast St Julians)

Deltagarkommentarer

Kristin, mamma till Lovisa 15 år, 2 veckor

Tack för superlyckad språkresa! Vi är så nöjda, kan inte nog uttrycka tacksamhet för hjälp med bokning. Lovisa var enda svenskan, ingen norsk eller dansk deltagare heller, så mycket engelska blev det, en del tyska, tjeckiska och polska också. Lovisa säger också att hon haft bästa läraren någonsin, rektorn på skolan i St Pauls Bay. Första gången Lovisa varit med om att man som elev verkligen ville ha ännu lärarledd undervisning, och absolut inte titta på film. Hela klassen lär ha protesterat mot en kort film, nej, vi vill ha mer lektion med dej!!!

Så, språkresan gav mersmak och Lovisa går nu runt på sin vanliga skola och rekommenderar er på Malta! Stort tack!!

Max 16 år, 2 veckor

En dag kall vinterdag bestämde jag mig. Jag bestämde mig för att åka ensam till Malta. Tidigare hade jag försökt få med mig en kompis men det var ingen som kunde.

Några månader senare, dagen innan då jag skulle åka till Malta var jag supernervös, jag frågade till och med min mamma om hon kunde följa med. Dagen efter tog jag min resväska och åkte själv till den lilla ön Malta. När jag kom till hotellet blev jag väl bemött av personalen som visade mig till mitt rum som jag skulle dela med sju andra. Det första som jag möttes av var en ryska. Ryskan berättade att hon också hade rest till Malta helt ensam. Vi mötte fler och fler som hade åkt ensamma från hela världen tex Polen, Italien och en andra massa länder. Vi hade så kul under två veckor. Man hann nästan inte längta hem för det var aktiviteter hela tiden!

Om du tvekar att åka ensam ta resväskan ändå för det är en av de bästa sakerna jag har gjort!

Elin 16 år, 2 veckor

På två veckor pratade jag inte svenska med någon. Bara engelska hela tiden, med massor av nya människor från väldigt många olika länder, varav några jag fortfarande har kontakt med. Det var heller inte helt fel att kombinera språkkursen med sol och bad och roliga aktiviteter där jag också utvecklade min engelska. Jag har blivit mer van vid att prata engelska samtidigt som jag har blivit mer världsvan och har lättare att prata med nya människor. Alla händelser under en sådan här resa medför lärdomar, och jag kan utan tvekan säga att den här språkresan är det bästa jag gjort i hela mitt liv!

Linnea 17 år, 3 veckor

Fritidsaktiviteterna var något av de bästa. Speciellt lasertag som var 15 min promenad från skolan. Det var en aktivitet som inte bara var något jag aldrig testat i Sverige, men också ett bra sätt att lära känna nya personer. Heldagsutflykterna var helt underbara, platserna man fick åka till var som tagna ur en resebroschyr.

Tips! Prata med så många som möjligt, alla har troligtvis något nytt och spännande att berätta. Att ligga och bränna på stranden må ha varit härligt men det är samtalen med andra människor som jag alltid kommer att minnas.

EduPlanet har hjälpt mig massor. De har kunnat svara snabbt och bra på alla mina och mina föräldrars frågor.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982