Sprakresor

St Julians, Malta

Språkresa för ungdomar till Malta på Languages Plus

Mycket prisvärda ungdomskurser Sol, bad och språk Populärt boende bo på campus

Skolinfo:

 • Ej Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Internet Wifi

Languages Plus är en organisation med många språkskolor världen över. Deras engagemang och långa erfarenhet av att erbjuda språkkurser till internationella studenter har gjort deras ungdomskurser mycket populära.

Ungdomskurserna på Malta syftar till att ungdomarna ska få den boost de behöver för att få mer självförtroende i att använda och uttrycka sig på engelska.

Välj mellan kursorten St Julian’s som tar emot ungdomar mellan 14-21 år eller St Paul’s Bay som tar emot ungdomar mellan 12-17 år.

Ungdomskurserna anordnas under trygga former med engagerade ledare på plats och där man på ett roligt och lättsamt sätt tränar engelskan, upptäcker landet och kulturen och kan träffa andra ungdomar från världens alla hörn! Man delas in i grupper efter ålder och språknivå.

Skolans kvalitet kontrolleras regelbundet av FELTOM (Federation of English Language Teaching Organisations Malta) med strikta kriterier. De fastställer att skolan uppnått och vidhåller en hög akademisk nivå. Skolan strävar efter att hålla en hög kvalitet och standard inom alla aspekter relaterade till ungdomarnas vistelse på Malta.

Allt detta ingår i EduPlanets paketpriser på Malta:

 • 20 lektioner á 45 min per vecka
 • Kursmaterial
 • Kursdiplom
 • Aktiviteter
 • Utflykter
 • Helpension
 • Boende på residens
 • Transfer tur & retur

Läs mer om kursinnehållet samt boendet på flikarna ovan. Det finns två olika skolor att välja mellan; en i St. Julian’s och en i St Paul’s Bay.

St. Julian’s

Språkskolan Languages Plus ligger i en lugn del av St Julians-bukten, strax utanför de mer hektiska stadsdelarna i ett område som heter St Andrews. Skolan består av en vacker byggnad från 1900-talet och har ett stort och exklusivt campusområde som kallas ”Club Village”, en stimulerande miljö som de är mycket stolta över att ha skapat. Här välkomnas upp emot 300 studenter under sommaren. På själva skolområdet ligger förutom klassrummen även studentbostäder, restaurang och bar som serverar måltider, dricka och snacks, volleybollplan, studierum, bibliotek- och spelrum med biljard, tv-rum, en stor trädgård samt kanske en av Maltas största pooler! Skolan har modern utrustning och självklart tillgång till gratis WiFi. Detta är Languages Plus huvudskola på Malta och här hålls även vuxenkurser året om. Här bor du i residens på skolområdet i 2-, eller 3-bäddsrum.

Räkna med ca 30 minuters busstur från skolan till sandiga stränder på den norra delen av ön. Det finns också en mindre sandstrand ca 20 minuters promenad från skolan och flertalet stenstränder.

Ungdomskursen i St Julians är öppen för deltagare i åldern 14-21 år (Medelålder ca 15-16 år). Är du 18 år eller äldre rekommenderar vi att du läser på samma skola men en språkkurs riktade för vuxna deltagare istället. Läs gärna mer om det kursupplägget.

St Paul’s Bay

Mysiga och pittoreska St Paul’s Bay på norra delen av ön, är en mindre och lite lugnare ort än St Julians, belägen 10 km från Maltas huvudstad Valletta. Orten passar bra för ungdomar i lite yngre åldrar. Här tas det emot uppemot 180 studenter under sommaren. Skolan har 9 luftkonditionerade klassrum och är belägen nära stranden och havet, vilket inbjuder till många aktiviteter på stranden eller kanske ett dopp innan eller efter skoldagen. Här bor man i ett 3+stjärnigt hotellresidens i delat rum med 2 eller 3 bäddar. Promenadavstånd från boendet ca 15 minuter till skolan och 5 minuter till stranden. Kursen finns för engelskanivåerna A1-B2.

I St Paul’s Bay hålls kurser endast sommartid och endast för ungdomar 12-17 år (Medelålder ca 14 år).

Fritid

Som komplement till lektionerna har skolan ett varierat aktivitetsprogram. Det ordnas många roliga eftermiddags- och kvällsaktiviteter såsom t ex: Välkomstparty, filmkväll, fotbollsturnering, zumba, paintball, shopping i staden Sliema, ridning, go-kart, promenad till hamnen, bowling, Pool Games, Hawaiian Party, strandsporter, volleyball, surfing, Quiz Night, Boat Party (mot extra kostnad), Beach BBQ (mot extra kostnad) m.m.

Varje vecka ordnas det även utflykter där du t.ex. kan följa med och upptäcka huvudstaden Valetta eller grannön Camino med den härliga blå lagunen. Man kan också få chansen att åka med på en tur runt hela Malta. I en vistelse på 2 veckor ingår en heldagsutflykt och två halvdagsutflykter. En språkresa på 3 veckor innehåller två heldagsutflykter och tre halvdagsutflykter. Utöver utflykterna ingår aktiviteter under eftermiddagar och kvällar, men även tid till att t ex ta det lugnt vid poolen. Som äldre deltagare från 18 år har man mer frihet att göra saker på egen hand och kan välja vilka aktiviteter man vill delta i.

Kurser

En effektiv språkkurs kräver kompetenta och erfarna lärare. Languages Plus lärare är kvalificerade med engelska som modersmål, dedikerade till att hjälpa varje elev att öva sin engelska på ett roligt och stimulerande sätt.

Klasserna är internationella och ungdomar kommer från hela världen för att delta i kurserna. Välj hur många veckor du vill gå, vanligast är 2-4 veckor. Undervisningen är lustfylld och anpassad för att de som deltar ska känna att de får stöd, plats och tid att delta aktivt.

Lektionerna består till stor del av dialoger mellan elever och lärare. Lärarna använder sig ofta av diskussioner, debatter, spel, rollspel och artiklar från dags- och veckotidningar. Detta för att lektionerna ska kännas roliga och ämnena aktuella. Eleven får även en inblick i landets kultur och historia. Efter lektionstid ordnas det aktiviteter och utflykter.

Ungdomskurs i engelska

Lektioner per vecka: 20

Standardkursen med 20 lektioner á 45 minuter i veckan motsvarar 15 timmars undervisning per vecka och är den mest populära kursen. Undervisningen hålls måndag – fredag på förmiddagarna mellan cirka kl 09.00-10.30 och 11.00-12.30. Gruppens storlek brukar vara ca 12-15 ungdomar per grupp/språknivå (max 15).

Intensivkurs i engelska

Lektioner per vecka: 30

Vill man läsa mer intensivt kan man mot ett kostnadstillägg lägga till 2 lektioner per dag utöver standardkursen. Det vill säga, 30 lektioner á 45 minuter per vecka som motsvarar 22,5 timmars undervisning per vecka. Undervisningen hålls måndag-fredag mellan cirka kl 09.30-10.30, 11.00-12.30 samt 13.00-14.30. Ca 30% av de som läser på ungdomskursen väljer intensivkursen. Lektionerna på eftermiddagarna brukar bestå av ca 7-8 ungdomar per grupp.

Workshops

Skolan erbjuder också specialinriktade workshops mot extra kostnadstillägg. Här förbättrar man inte bara sina engelskakunskaper utan kan t ex öva på skolpresentationer eller anställningsintervjuer. Dessa workshops är helt valfria och absolut inget man måste lägga till.

 • Öva på jobbintervjuer (start 1:a och 3:e måndagen/månad)
 • Retorik och presentation (start 2:a och 4:e måndagen/månad)
 • Engelska & drama (start 1:a och 3:e måndagen/månad)

Boende

Vi kan varmt rekommendera skolans residensboende i St Julian’s och St Paul’s Bay. Det är även möjligt att bo i familj men residens är det boendealternativ som våra studenter varit absolut mest nöjda med så därför har vi valt att främst jobba just med det boendealternativet.

Residens

St Julian’s

I St. Julian’s bor du på Languages Plus vackra campusområde ”Club Village”. Du kan välja mellan att bo i ett 3-bäddsrum eller 2-bäddsrum med studenter från kursen eller med en kompis. Badrum delas. Samtliga rum har nyligen fräschats upp och uppgraderats. Residenset ligger på skolområdet där man har tillgång till skolans alla faciliteter. På detta residens finns bland annat en liten tvättstuga och ett mindre kök som får användas av studenterna. A/C i alla rum. Helpension (frukost, lunch och middag) ingår. Deltagare brukar dela rum med ungdomar i samma åldersgrupp; 14-15 år, 16-17 år och 18-21 år. Sängkläder och handdukar ingår i priset. Ta dock med egen pool-/badhandduk.

St Paul’s Bay

I St Paul’s Bay bor man med 5 minuters promenadavstånd till stranden på ett trevligt 3+stjärnigt hotellresidens i centrum. Skolresidenset erbjuder fräscha tvåbäddsrum och trebäddsrum med luftkonditionering. Rummen renoverades 2019 med nya badrum. På området finns inomhuspool och utomhuspool, solterasser med panoramautsikt över havet och omgivningarna, kafeteria, restaurang, och en liten snackbar vid poolen. Fri wifi i rummen och på området. Helpension ingår. Detta residens är beläget ca 15 minuters promenad från skolan. Deltagarna brukar dela rum med ungdomar i samma åldersgrupp; 12-14 år och 15-17 år. Städning dagligen, sängkläder och handdukar ingår i priset. Ta med egen pool-/strandhandduk.

Priser & Datum 2024

Paketpris St Julians
Boende i 3-bäddsrum
2 veckor 18 400
3 veckor: 26 620
Boende i 2-bäddsrum
2 veckor 19 360
3 veckor 28 060
Frivilliga tillägg 
Fun Pack (extra aktiviteter)/vecka: 840
+10 lektioner/vecka: 570
Paketpris St Paul´s Bay
Boende i 3-bäddsrum
2 veckor: 20 520
3 veckor: 29 640
Frivilliga tillägg
Fun Pack (+4 extra aktiviteter/v): 840
+10 lektioner/vecka: 590
Vad ingår i priset?
Lektioner, kursmaterial, kursdiplom, aktiviteter, utflykter, helpension, boende på residens samt transfer tur och retur från Maltas internationella flygplats. 

Kursstart 2024

Kursstarter
Resdagar: Ankomst söndagar med kursstart måndagar. Hemresa lördagar (eller sön mot extra kostnad).
Startdatum St Julians: 14/1, 21/1, 28/1, 4/2, 11/2, 17/3, 24/3, 31/3, 7/4, 19/5, 26/5, 2/6, 9/6, 16/6, 23/6, 30/6, 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4(8, 11/8, 18/8, 25/8, 25/8, 1/9, 6/10, 13/10, 20/10, 27/10
Startdatum St Paul’s Bay: 30/6, 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8
Kurslängd: Valfritt antal veckor, från 2 veckor och uppåt. 1 vecka endast möjligt under vår och höst.

Kursstart 2025

Kursstarter
Resdagar: Ankomst söndagar med kursstart måndagar. Hemresa lördagar (eller sön mot extra kostnad).
Startdatum St Julians: 5/1, 12/1, 19/1, 26/1
Kurslängd: Valfritt antal veckor, från 2 veckor och uppåt. 1 vecka endast möjligt under vår och höst.

Lovdagar 2024

Lovdagar (inga lektioner)
Enskilda lovdagar: 29/3, 7/6, 15/8 (endast i St Julians). I St Pauls Bay är det endast lovdag den 15/8.

Deltagarkommentarer

Kristin, mamma till Lovisa 15 år, 2 veckor

Tack för superlyckad språkresa! Vi är så nöjda, kan inte nog uttrycka tacksamhet för hjälp med bokning. Lovisa var enda svenskan, ingen norsk eller dansk deltagare heller, så mycket engelska blev det, en del tyska, tjeckiska och polska också. Lovisa säger också att hon haft bästa läraren någonsin, rektorn på skolan i St Pauls Bay. Första gången Lovisa varit med om att man som elev verkligen ville ha ännu lärarledd undervisning, och absolut inte titta på film. Hela klassen lär ha protesterat mot en kort film, nej, vi vill ha mer lektion med dej!!!

Så, språkresan gav mersmak och Lovisa går nu runt på sin vanliga skola och rekommenderar er på Malta! Stort tack!!

Max 16 år, 2 veckor

En dag kall vinterdag bestämde jag mig. Jag bestämde mig för att åka ensam till Malta. Tidigare hade jag försökt få med mig en kompis men det var ingen som kunde.

Några månader senare, dagen innan då jag skulle åka till Malta var jag supernervös, jag frågade till och med min mamma om hon kunde följa med. Dagen efter tog jag min resväska och åkte själv till den lilla ön Malta. När jag kom till hotellet blev jag väl bemött av personalen som visade mig till mitt rum som jag skulle dela med sju andra. Det första som jag möttes av var en ryska. Ryskan berättade att hon också hade rest till Malta helt ensam. Vi mötte fler och fler som hade åkt ensamma från hela världen tex Polen, Italien och en andra massa länder. Vi hade så kul under två veckor. Man hann nästan inte längta hem för det var aktiviteter hela tiden!

Om du tvekar att åka ensam ta resväskan ändå för det är en av de bästa sakerna jag har gjort!

Elin 16 år, 2 veckor

På två veckor pratade jag inte svenska med någon. Bara engelska hela tiden, med massor av nya människor från väldigt många olika länder, varav några jag fortfarande har kontakt med. Det var heller inte helt fel att kombinera språkkursen med sol och bad och roliga aktiviteter där jag också utvecklade min engelska. Jag har blivit mer van vid att prata engelska samtidigt som jag har blivit mer världsvan och har lättare att prata med nya människor. Alla händelser under en sådan här resa medför lärdomar, och jag kan utan tvekan säga att den här språkresan är det bästa jag gjort i hela mitt liv!

Michelle 16 år, 1 vecka

Bästa sättet att utveckla sin engelska är 100% en sån här språkresa där man kombinerar både engelska lärande och roliga aktiviteter! Rekommenderar varmt! 😍

Linnea 17 år, 3 veckor

Fritidsaktiviteterna var något av de bästa. Speciellt lasertag som var 15 min promenad från skolan. Det var en aktivitet som inte bara var något jag aldrig testat i Sverige, men också ett bra sätt att lära känna nya personer. Heldagsutflykterna var helt underbara, platserna man fick åka till var som tagna ur en resebroschyr.

Tips! Prata med så många som möjligt, alla har troligtvis något nytt och spännande att berätta. Att ligga och bränna på stranden må ha varit härligt men det är samtalen med andra människor som jag alltid kommer att minnas.

EduPlanet har hjälpt mig massor. De har kunnat svara snabbt och bra på alla mina och mina föräldrars frågor.

Resa hit

I paketpriserna ingår transfer tur och retur från Maltas internationella flygplats (MLA). Transfer erbjuds vid ankomst (söndagar) och vid hemresa (lördagar) från tidig morgon till senare på kvällen. Vi rekommenderar (om möjligt) att ankomma dagtid. Senast 4 veckor innan kursstart ber vi dig kontakta oss med dina flygtider (dag, tider och flightnummer) så transfer ska kunna arrangeras.

Som deltagare möts du upp i ankomsthallen och blir skjutsad till ditt boende. Ibland kan du behöva vänta kvar på flygplatsen och invänta fler deltagare som kommer med ankommande flyg. Resan till St Julians tar ca 20-25 minuter beroende på trafik och till St Pauls Bay är det beräknat att ta ca 30-40 minuter.

Om du som deltagare bokat in en UM-service (unaccompanied minor) via flygbolaget innebär det ett kostnadstillägg på ca 150 Euro.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982