Sprakresor

Torquay, England

Språkresor till Torquay på Kaplan

Passar 40 och 50 plussare Swimmingpool Upplev Englands riviera!

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi
  • Rullstolsanpassat
  • Online & Distanskurser

Kaplan Torquay ingår i en organisation med många språkskolor världen över.

Organisationens medlemmar är alla seriösa språkskolor där du garanteras en språkkurs av hög kvalitet undervisad av erfarna och engagerade lärare.

Till skolan kommer deltagare av blandande nationaliteter för att läsa en språkkurs, sommar som vinter. Kaplan Torquay är en populär språkskola belägen på Englands riviera i den mysiga staden Torquay. Skolan ligger centralt och har en stor, härlig trädgård med terass och pool. Skolan erbjuder bra möjligheter till självstudier efter lektionerna i klassrummet då de har ett Computer Centre, Self Access Room och Library Area.

Torquay

Torquay är en mysig, genuin brittisk ort med 65 000 invånare belägen i Devon längs Englands sydkust.

Området kallas ofta Englands Riviera och här kan man avnjuta varma sommardagar och milda vintrar. Fokus i staden ligger på det inbjudande havet som omgärdar orten. Du kan spendera tid med dina nyfunna vänner från din språkresa på strandcaféerna, uppleva hamnens attraktioner eller shoppa i Torquays shoppingcentrum. Det milda vädret och tropiska vindarna gör de flesta typer av utomhusaktiviteter perfekta, allt från vattensporter till strandfester.

Naturens skönhet kring Torquay får dig nästan att tappa andan då den bjuder på en kombination av en 35 kilometer lång häpnadsväckande kustlinje med grottor, klippor och långa stränder samt en mängd lantliga små byar med fantastisk grönska. En av de mest pittoreska byarna, belägen endast en knapp kilometer från staden är det natursköna Cockington som definitivt är värt ett besök på din språkresa. I närheten finner du även den antika fiskebyn Brixham och naturreservatet Berry Head, en stenig udde med dramatisk utsikt över havet.

Fritid

För att få ut så mycket som möjligt av din språkkurs rekommenderar vi verkligen att utnyttja skolans organiserade aktivitetsprogram. Här erbjuds aktiviteter så som temakvällar på skolan, matlagning, guidade turer, pubkvällar och diverse sportaktiviteter.

Dessutom anordnas dagsutflykter till närliggande platser som Cornwall, London, Bath eller Dartmoore. Torquay erbjuder en härlig medelhavskänsla och kallas också mycket riktigt för Englands Riviera. Längs kusten kan du promenera samt äta och dricka gott på något av strandfiken. Staden erbjuder något för alla smaker.

Kurser

General English

Lektioner per vecka: 20

Språkkurs i engelska med 20 lektioner per vecka som tar upp språkets alla moment så som konversation, grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Finns på olika nivåer, från låg nivå till avancerad. Denna kurs kräver inte så mycket självstudier eller hemarbete vilket ger dig mer fritid och tid till att upptäcka Torquay!

Semi intensive English

Lektioner per vecka: 27

Semi-intensiv språkkurs med 27 lektioner (20,25 timmar) per vecka där 20 lektioner är General English (som ovan) och där 7 lektioner är så kallade K+tools och K+clubs vilket innebär att du får tillgång till ett stort utbud av övningar, test och quiz online samt kan delta i workshops, studiegrupper, föreläsningar, konversationsklubbar m.m. Dessa 7 lektioner ger dig möjlighet att träna och utveckla det du lär dig under baskursen med stöd av lärare.

Intensive English

Lektioner per vecka: 35

Intensiv språkkurs med 35 lektioner per vecka där 20+7 lektioner är General + Semi intensive English (som ovan) och med tillägget att 8 lektioner per vecka, så kallade Specific Skills lessons, innehåller ett valfritt tillvalsämne. Tillvalsämnet väljs på plats och de som finns att välja mellan varierar mellan Kaplans olika skolor och vilken språknivå du har. Exempel är ”Ordförråd”, ”English for Business”, ”Kultur” och ”Film”. Exakt vilka tillvalsämnen som erbjuds får du veta på plats.

IELTS – förberedande kurs

Lektioner per vecka: 35

IELTS-examen är en officiell examen inom det engelska språket som är giltig i 2 år och som ofta används för att ansöka till brittiska universitet eller college såväl som en bra merit på ditt CV. IELTS-kurserna består av antingen 20 General English-lektioner + 8 lektioner IELTS-förberedelse + 7 lektioner strukturerade självstudier eller 20 lektioner IELTS-förberedelse + 8 Specific Skills-lektioner med ett tillvalsämne. Examensavgift tillkommer.

40+ kurs

Lektioner per vecka: 20

2 veckors språkkurs för dig över 40 år som önskar fräscha upp och förbättra dina språkkunskaper genom undervisning både i och utanför klassrummet. Kursen kombinerar klassiska språkstudier i klassrummet med spännande aktiviteter, utflykter och studiebesök. Alla klasser är internationella så det ger dig inte bara träning av språket utan många spännande möten med personer, kulturer och platser.

Det ingår mellan 3-4 aktiviteter per vecka samt 1 heldagsutflykt. Typiska aktiviteter i Torquay brukar vara besök till Torre Abbey, en båttur längs kusten mot den fina fiskebyn Brixham samt självklart besök till typiska brittiska pubar. Heldagsutflykterna kan bestå av besök till Katedralen i Exeter, Dartmoor National Park och den charmiga hamnstaden Dartmouth.

Boende

Värdfamilj

Bo i värdfamilj om du vill komma den brittiska kulturen och vardagslivet lite närmare! Alla familjer bor i centrala Torquay med närhet till skolan, mellan 5-35 minuters promenad. Frukost och middag ingår i priset och du kan välja om du vill bo i enkel- eller dubbelrum. Lunch kan du köpa på skolan eller i någon av alla närbelägna restauranger eller affärer. Sängkläder och handdukar finns men det kan ändå vara bra att ta med ett eget badlakan.

Residens

St Michael’s

Om du önskar bo mer självständigt kan boende i residens vara ett alternativ för dig. St Michael´s är ett omgjort hotell där du sköter dig själv, det vill säga, inga måltider ingår i priset. St Michael´s är beläget 5 minuter från Torquays centrum och bara 2 minuters promenad från Kaplan.

Priser & Datum 2020

Kurspriser
20 lektioner per vecka
2 veckor: 5 790
3 veckor: 7 980
4 veckor: 10 170
6 veckor: 13 570
8 veckor: 17 600
10 veckor: 20 820
12 veckor: 24 470
13 veckor: 26 440
16 veckor: 31 850
27 lektioner per vecka
2 veckor: 6 330
3 veckor: 8 790
4 veckor: 11 250
6 veckor: 15 520
8 veckor: 20 200
12 veckor: 27 070
35 lektioner per vecka
2 veckor: 7 200
3 veckor: 10 090
4 veckor: 12 990
6 veckor: 17 800
40+ kurs
2 veckor: 8 590
Säsongstillägg alla kurser
20/6-22/8 190
Information om studiemedel
Du måste boka minst 3 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka studiemedel först för höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Pris per vecka
Bokningsavgift boende
Engångsavgift: 380
Värdfamilj
Enkelrum, halvpension: 1 870
Dubbelrum, halvpension: 1 680
Sommartillägg 20/6-22/8
Tillägg per vecka:  320
St Michael’s
Studiolägenhet: 2 190
Sommartillägg 20/6-22/8
Tillägg per vecka: 380

Kursstarter 2020

Kursstarter
Samtliga kurser: Kursstart varje måndag oavsett nivå i engelska.
40+ kurs: 16/3, 11/5, 7/9

Lovdagar 2020

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 10/4, 13/4, 8/5, 25/5, 31/8, 25/12, 28/12
Juluppehåll: 21/12-28/12 2020

Deltagarkommentarer

Sophia 34 år, 2 veckor

Var beredd på att BARA prata engelska hela tiden, vilket är jättebra! Om du känner dig osäker innan resan, öva innan.

Eva 59 år, 40+ kurs

Nu är jag hemma igen efter mina 14 dagar i Torquay och jag är jättenöjd. Trevlig och hjälpsam värdfamilj och trevlig lärare! Jag har haft jättefina veckor med lektioner på förmiddagen och utflykter runt Torquay på eftermiddagarna. Allt från strandpromenader, Dartmoore och små lantliga byar, till katedraler och pubar. Att bo i värdfamilj var verkligen bra, dels fick jag en inblick i vardagslivet och dels fick jag både god mat och mycket träning i att prata engelska vid varje middag. Det enda negativa var kanske att det var väldigt olika nivå på eleverna i gruppen. Men jag inser att det är så det blir när man klumpar ihop efter ålder och inte efter kunskap. Det fanns möjlighet att byta grupp till en som passade min nivå bättre men jag valde att stanna i 40 + gruppen eftersom vi snabbt hade fått en trevlig gemenskap.

Jag är jättenöjd med min resa, men jag hörde några andra elever småklaga över att värdfamiljen hade för liten dusch, la med äppeldryck istället för cocacola i utflyktsmatsäcken, bodde för långt från skolan, för högt upp med massa trappor osv. Tråkigt att de la energi på att vara missnöjda… Mitt tips är: Ta det som det är, se det som en chans att se hur andra har det. Det är ju också en stor del av det intressanta med resan, att allt inte är som man är van. Stå ut i 14 dagar med att allt inte är som hemma eller tala om innan vad du har för önskemål. Vill du inte äta fisk, skriv det eller säg det första dagen, vill du bo alldeles vid skolan? Skriv det i dina önskemål. Ju tydligare du är i dina önskemål desto lättare blir det för skolan att placera dig, i rätt familj, i rätt nivå.

Gunilla 52 år, 2 veckor

Jag har det bra här, familjen jag bor hos är mycket bra, pratsamma, vänliga, hjälpsamma – hon är även bra på matlagning vilket förvånade mig! 40/50+ klassen är liten, endast 6 personer med olika engelsknivå. De sociala aktiviteterna är bra, trevliga och lagom. Dessutom har vi haft bra väder!

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982