Sprakresor

London, England

Språkresa för ungdomar till London på St Giles International

Högklassig språkkurs för ungdomar Aktiviteter under eftermiddagar och kvällar I centrala London Pålitlig kursarrangör

Skolinfo:

  • Ej Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram

St Giles International är en trygg kursarrangör som har lång erfarenhet av att anordna språkkurser för ungdomar. Deras språkkurs i London passar utmärkt för lite mer självständiga ungdomar som vill studera i universitetsmiljö på ett tryggt och säkert sätt nära Londons stadspuls, med det mesta inkluderat.

St Giles ungdomskurser erbjuder ungdomar från hela världen ett pedagogiskt och roligt program i en säker miljö. Intressanta engelskalektioner under ledning av kvalificerade lärare kombineras med lärorika och roliga aktiviteter och utflykter. St Giles har lång erfarenhet av att arrangera engelskakurser och är en pålitlig organisation som vi på EduPlanet haft glädjen av att samarbeta med länge.

St Giles ungdomskurser i London hålls vid två prestigefyllda universitet; historiska Westminster University och Londons mest kända universitet University College London (UCL), inom bekvämt gångavstånd från grönområden och Londons West End. Skolans campus erbjuder utmärkta moderna faciliteter och en perfekt miljö för inlärning såväl som fritidsaktiviteter.

Kursdeltagarna bor i enkelrum (eget sovrum) i ett säkert och tryggt residens i hjärtat av staden i fashionabla Bloomsbury, där personal från St Giles alltid finns tillgängliga och håller koll. Boendet ligger i ett relativt lugnt område av centrala London, känt för sitt utbud av trädgårdar och parker.

Åker man hit på språkresa har man chansen att uppleva allt som London har att erbjuda med ett spännande aktivitetsprogram som inkluderar utflykter till några av Londons främsta attraktioner. St Giles högkvalificerade lärare kommer att leverera en akademisk kursplan med fokus på språkutveckling, projektarbete och kommunikativ kompetens samtidigt som ungdomarna också får möjlighet att lära sig mer om London – en av världens mest levande städer!

Språkkursen för ungdomar tar som mest emot 150 deltagare varje sommar som delas upp i åldrarna 12-15 och 16-17 år.

Måltider serveras i skolans matsal, men under inplanerade utflykter erbjuds dock matsäck eller lunchkuponger istället.

London

I London möts historia och det moderna livet för att skapa en unik upplevelse för alla som har turen att besöka staden. I London finns det något för de allra flesta. Som ungdom på språkresa får man möjlighet att uppleva stadens guldkorn i form av ett välorganiserat program.

Fritid

Ungdomskursen i London är full av aktiviteter, utflykter, besök till Londons attraktioner, sport och spel. Aktivitetsprogrammet är noggrant utformat för att passa åldersmässigt och vara både pedagogiskt och roligt. Det hjälper ungdomarna att hitta nya vänner och träna sin engelska. Bland annat ordnas utflykter till Camden Town, London Zoo, Notting Hill, Harrods, Buckingham Palace, Chelsea Stadium, Cambridge, Brighton m.m. Det ingår minst två heldagsutflykter och två halvdagsutflykter per vecka. Aktiviteterna är obligatoriska.

Här kan du se schemat för 2022 års ungdomskurs >>

Kurser

Ungdomskurs i engelska

St Giles ungdomskurs i London är öppen för deltagare i åldern 12-17 år.

I kursen följer St Giles professionella lärare en omfattande temabaserad kursplan med fokus på språkutveckling och kommunikativ kompetens. Det ingår 20 lektioner á 50 min per vecka – man brukar ha lektioner mellan ca 08.20-13.00 fyra dagar per vecka. 

Det ingår två heldagsutflykter och två halvdagsutflykter per vecka. Det finns även möjlighet till fri tid två eftermiddagar per vecka.

Kursen avslutas med en ”awards ceremony” där alla ungdomar som deltagit får ett kursintyg och fullständig rapport.

Kurslängd: 1, 2, 3 eller 4 veckor.

I ungdomskursen ingår:

  • Test av språknivå
  • 20 lektioner (16,7 timmar) per vecka
  • Kurslitteratur
  • Tryggt och fräscht boende i residens, enkelrum
  • Helpension (21 varierade måltider per vecka)
  • Aktiviteter och utflykter
  • Kursdiplom efter avslutad kurs
  • Personal på plats dygnet runt

Boende

Residens Ramsey Hall

Alla kursdeltagare bor i skolans residens som hör till University College London. Här finns 150 enkelrum och gott om gemensamma sällskapsytor. Badrum delas men alla har eget handfat på rummet. Personal bor på residenset och finns på plats dygnet runt. Handdukar tillhandahålls och tvättmöjligheter finns.

Priser & Datum 2023

Kurspriser
Ungdomskurs i engelska
1 vecka: 15 050
2 veckor: 28 100
3 veckor: 42 150
Vad ingår i priset?
Språktest, 20 lektioner á 50 min per vecka, boende i residens, utflykter, eftermiddags- och kvällsaktiviteter, helpension, kursmaterial, försäkring, slutcertifikat, tillsyn av ledare dygnet runt.
Transfer
Delad grupptransfer, Heathrow*
Enkel väg: 630
Tur och retur: 1 260
Privat transfer, Gatwick*
Enkel väg, söndagar: 1 390
Vilka tider gäller för transfern?
Delad transfer = ungdomarna åker tillsammans med vuxen i en bokad minibuss. Avgår från flygplatsen Heathrow 16.00 varje söndag. Returen till flygplatsen går från skolan kl 8.00 varje söndag. Resan tar ca 40 minuter.

Kurstarter

Kursstarter 2023
Ungdomskurs i engelska:
Ankomstdagar, välj mellan: 2/7, 9/7, 16/7, 23/7, 30/7
Ankomstdag: söndagar
Hemresedag: söndagar
Ungdomskursen öppen 2/7-6/8

Resa hit

Transfer & Meet & Greet service

Vi är noga med att ankomsten till England och resan hem till Sverige ska kännas trygg! Vi rekommenderar att du bokar till skolans transfer. Det innebär att man som kursdeltagare möts upp i ankomsthallen på flygplatsen av en representant från St Giles med en skylt. De har blivit informerade på förhand om vilken tid man kommer och med vilken flight. De ser till att alla på ett säkert sätt tas emot och de följer med hela vägen till boendet.

Assistans för ensamresande barn:

Vissa flygbolag erbjuder en assistanstjänst för ensamresande barn där de tar hand om en under hela resan. Den är ofta obligatorisk för barn mellan 5-11 år men kan ibland bokas även för äldre barn och ungdomar. Servicen brukar innebära att flygbolaget ansvarar för att barnet blir följt ombord på flyget, blir introducerat för besättningen ombord och blir lämnat till dem som möter barnet på ankomstflygplatsen. Flygbolaget får veta namn och telefonnummer till den som möter på flygplatsen och den personen måste kunna uppvisa giltig legitimation med bild. Observera att denna information är generell, vi rekommenderar att ni själva kollar med aktuellt flygbolag vad som gäller.

Transfer från och till flygplatsen London Heathrow eller London Gatwick går att köpa till.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982