Sprakresor

London, England

Språkresa för ungdomar till Oxford på St Giles International

Högklassig språkkurs med allt inkluderat Få en försmak av universitetslivet Pålitlig kursarrangör Boende i residens nära skolan

Skolinfo:

 • Ej Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria

St Giles International är en trygg kursarrangör som har lång erfarenhet av att anordna språkkurser för ungdomar. Deras språkkurs i Oxford passar utmärkt för den som på ett tryggt och ordnat sätt vill få möjlighet att upptäcka en av Englands finaste och mest historiska städer och samtidigt förbättra sin engelska.

St Giles ungdomskurser erbjuder ungdomar från hela världen ett pedagogiskt och roligt program i en säker miljö. Intressanta engelskalektioner under ledning av kvalificerade lärare kombineras med lärorika och roliga aktiviteter och utflykter. St Giles har lång erfarenhet av att arrangera engelskakurser och är en pålitlig organisation som vi på EduPlanet haft glädjen av att samarbeta med länge.

St Giles ungdomskurs i Oxford hålls vid Oxford Brookes University, i en naturskön miljö i utkanten av Oxford, en 20-minuters bussresa från centrala Oxford. Här erbjuds ungdomar ett högklassigt undervisnings- och aktivitetsprogram vilket inkluderar bland annat stora, moderna klassrum och stora ytor utomhus som passar både för avkoppling och för skolans varierade sociala aktivitetsprogram.

Kursdeltagarna bor i residens i enkelrum (eget sovrum) 5 minuters promenad från skolan. I residenset finns gemensamma ytor och det finns ett badrum för var tredje kursdeltagare. Boendet ligger i ett inhägnat område vilket gör det extra säkert.

En språkresa till St Giles Oxford är ett avslappnat, roligt och tryggt alternativ för ungdomar med ledare som är tillsammans med ungdomarna under såväl lektionstid som under aktiviteter och i boendet. St Giles högkvalificerade lärare kommer att leverera en välstrukturerad kursplan med fokus på språkutveckling, projektarbete och kommunikativ kompetens samtidigt som ungdomarna får möjlighet att känna på universitetsatmosfären i och med att man studerar på ett universitetscampus med caféer och butiker.

Språkkursen för ungdomar tar som mest emot 100 deltagare varje sommar i åldrarna 12-17 år. St Giles försöker alltid separera de yngre deltagarna från äldre under både lektioner och aktiviteter, så att man får umgås med ungdomar i sin egen åldersgrupp. De flesta som åker med oss är mellan 15-17 år.

Alla måltider serveras i ett café på campus. Under heldagsutflykter erbjuds dock matsäck eller lunchkuponger istället. Frukost brukar man äta tillsammans vid kl 8.

Oxford

Oxford är beläget i södra England vid övre delen av Themsen och är en av Englands kanske mest kända universitetsstäder tillsammans med närliggande Cambridge. Det är en legendarisk universitetsstad med 35 colleges.

Fritid

Ett eftermiddags- och kvällsprogram med lärorika och roliga aktiviteter ingår. På schemat finns en rad aktiviteter varje vecka såsom disco, filmkvällar, karaoke, escape room, fototävling, fotboll, simning, bowling, biobesök, frågesport och annat för att man ska ha kul och lära känna varandra.

I priset ingår även minst två heldagsutflykter och tre halvdagsutflykter per vecka, med tid för shopping och sevärdheter.

Programmet med aktiviteter och utflykter är utformat för att passa åldersmässigt och för att hjälpa ungdomarna att få nya vänner, träna på sin engelska och ha kul från den allra första dagen på kursen!

Exempel på heldagsutflykter: London, Stratford Upon Avon, Cambridge, Bath, Harry Potter Warner Brothers Studio Tour, besök till något av Oxfords universitet med shopping och middag ute på stan. 

Exempel på halvdagsutflykter: Besök på museum, ”punting” på floden, Escape Room, bowlingkväll, båtkryssning, Bodleian Library, St Mary’s Tower för att njuta av Oxfords bästa utsikt. 

Här kan du se schemat för 2022 års ungdomskurs >>

Kurser

Ungdomskurs i engelska

St Giles ungdomskurs i Oxford är öppen för deltagare i åldern 12-17 år.

St Giles lärarteam är kvalificerade och har alla ett engagemang för att ge alla ungdomar en positiv upplevelse och minnen för livet. I kursen följer de professionella lärararna en omfattande temabaserad kursplan med fokus på språkutveckling och kommunikativ kompetens. De ger det engelska språket liv genom ett levande och praktiskt förhållningssätt. Förutom traditionell språkkunskapsträning inkluderar lektionerna projektarbeten, spel och användning av St Giles Internationals breda utbud av moderna engelska språkundervisningsresurser. Lektionerna kommer också att innehålla förberedelser för utflykter och aktiviteter för att hjälpa till att fortsätta lärandet utanför klassrummet.

Det ingår 20 lektioner á 50 min per vecka – man brukar ha lektioner mellan ca 09.00-13.00 fem dagar per vecka. Varje grupp består av max 15 elever.

Det ingår minst två heldagsutflykter och tre halvdagsutflykter per vecka. Det finns även möjlighet till fri tid två eftermiddagar per vecka. Är man 12 år eller yngre får man inte gå iväg på egen hand men äldre ungdomar har möjlighet till detta särskilda tider med föräldrars medgivande. 

St Giles erbjuder alla ungdomar möjlighet att under 5 timmar fördelat på två eftermiddagar per vecka skräddarsy kursen efter specifika intressen och behov (English Plus Options). I Oxford brukar man kunna välja t ex Performing Arts (drama, teater, musik, dans) eller för den som vill fokusera på det akademiska kan man välja en introduktion till vad som krävs för att studera vid ett brittiskt eller amerikanskt universitet eller till engelska officiella examen såsom Cambridge och IELTS exam. För de ungdomar som inte är intresserad av någon särskild inriktning anordnas annan aktivitet.

Kursen avslutas med en ”awards ceremony” där alla ungdomar som deltagit får ett kursintyg och fullständig rapport.

Kurslängd: 1, 2, 3 eller 4 veckor.

I ungdomskursen ingår:

 • Test av språknivå
 • 20 lektioner (16,7 timmar) per vecka
 • Kurslitteratur
 • Boende i residens, enkelrum (eget rum)
 • Helpension (21 varierade måltider per vecka)*
 • Aktiviteter och utflykter
 • St Giles försäkring (extra trygghet vid tex akut sjukdom, inställt flyg etc)
 • Kursdiplom efter avslutad kurs
 • Personal på plats dygnet runt
 • Skolans nödnummer dygnet runt för elever och föräldrar
 • *Meddela oss om du är i behov av specialkost

Boende

Residens

Alla kursdeltagare bor i residens på kort promenadavstånd från skolan (5 min). Boendet är noga utvalt av St Giles personal för att säkerställa att alla ungdomar ska känna sig bekväma och nöjda med sin vistelse. Residenset är modernt och säkert och skolans team finns hela tiden på plats – dygnet runt. Här finns 100 enkelrum, gemensamma sällskapsytor och gott om gemensamma badrum. Tillgång till internet på rummet. Handdukar ingår ej.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
Ungdomskurs i engelska
1 vecka, paketpris: 15 590
2 veckor, paketpris:: 29 090
3 veckor, paketpris: 43 330
Vad ingår i priset?
Språktest, 20 lektioner á 50 min per vecka, boende i residens, utflykter, eftermiddags- och kvällsaktiviteter, helpension, kursmaterial, St Giles försäkring, slutcertifikat, tillsyn av ledare dygnet runt.
Transfer Meet and Greet
Heathrow
Enkel väg: 1 090
Tur och retur: 2 170
Gatwick
Enkel väg 1 460
Tur och retur: 2 920
Vilka tider gäller för transfern?
Tre ungdomar delar en av skolan förbokad taxi.  Ibland kan viss väntetid på flygplats förekomma för att vänta in fler ungdomar. Transfer avgår från flygplatsen Heathrow och Gatwick mellan 08.00-20.00 varje söndag. Resan tar ca 40 minuter.

Kursstarter 2024

Kursstarter
Ungdomskurs i engelska:
Ankomstdagar att välja emellan: 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8
Ankomstdag: söndagar
Hemresedag: söndagar
Ungdomskursen öppen 7/7-11/8

Resa hit

Transfer & Meet & Greet service

Vi är noga med att ankomsten till England och resan hem till Sverige ska kännas trygg! Vi rekommenderar att du bokar till skolans transfer. Det innebär att man som kursdeltagare möts upp i ankomsthallen på flygplatsen av en representant från St Giles med en skylt. De har blivit informerade på förhand om vilken tid man kommer och med vilken flight. De ser till att alla på ett säkert sätt tas emot och de följer med hela vägen till boendet.

Assistans för ensamresande barn:

Vissa flygbolag erbjuder en assistanstjänst för ensamresande barn där de tar hand om en under hela resan. Den är ofta obligatorisk för barn mellan 5-11 år men kan ibland bokas även för äldre barn och ungdomar. Servicen brukar innebära att flygbolaget ansvarar för att barnet blir följt ombord på flyget, blir introducerat för besättningen ombord och blir lämnat till dem som möter barnet på ankomstflygplatsen. Flygbolaget får veta namn och telefonnummer till den som möter på flygplatsen och den personen måste kunna uppvisa giltig legitimation med bild. Observera att denna information är generell, vi rekommenderar att ni själva kollar med aktuellt flygbolag vad som gäller.

Transfer från och till flygplatsen London Heathrow eller London Gatwick går att köpa till.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982