Sprakresor

Nice, Côte de Azur, Frankrike

Språkkurser i Nice på Idiom

Äldre medelålder på deltagare Utmärkta värdfamiljer 5 min från city Breda och skräddarsydda kurser

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Internet Wifi
  • Rullstolsanpassat

IDIOM är språkskolan för dig som värdesätter lite mindre grupper, flexibelt kursutbud och en högre medelålder på kursdeltagarna.

Sedan 25 år tillbaka i tiden har språkskolan IDIOM huserat i det före detta lyxhotellet på Boulevard de Cimiez i Nice, men sedan sommaren 2019 har skolan på grund av platsbrist flyttat till nya, fräscha lokaler ett stenkast bort. Skolan huserar nu i en helt egen byggnad med tillhörande liten trädgård i det trendiga området Libération – en klassisk mötesplats för flertalet restauranger, barer, caféer och butiker. Byggnaden skolan håller till i är av typisk sydfransk arkitektur från slutet av 1800-talet. Klassrummen är uppdaterade med modern utrustning. Inom en snar framtid kommer skolans entréplan också anpassas till de deltagare med funktionsnedsättningar så det blir mer bekvämt och lättillgängligt att ta sig runt i lokalerna.

IDIOM har små grupper, vilket resulterar i högkvalitativ undervisning för varje deltagare. De har även stränga kvalitetskrav vad gäller lärare och undervisningsmetoder. Om du söker en skola med effektiva och trevliga intensivkurser har du hittat helt rätt, något flera av våra tidigare deltagare intygat!

Skolan är stolt över att ha ett av Frankrikes mest flexibla kursutbud, och det finns garanterat ett kursupplägg som passar dig. Skolan anlitas flitigt av bland annat företag och lärare som vill fortbilda sig. IDIOM arbetar uteslutande med intensiva- och ofta affärsinriktade språkkurser i mindre grupper, vilket förklarar varför åldern på de som studerar här är något högre än på de skolor som är inriktade på vanliga språkkurser för studenter.

Denna skola passar dig som vill åka på språkkurs till en skola där medelåldern är lite högre, 35+, och om du sätter stort fokus på kvalitén på undervisningen. Du bör också ha läst franska tidigare för att tillgodogöra dig kurserna på ett bra sätt.

Nice

Rivierans huvudstad med sina drygt 450 000 invånare präglas av exklusivitet, färgsprakande marknader och ett turkosblått inbjudande hav som lockar miljontals att turister varje år. Nice har i många år varit en av de allra mest populära orterna för att åka på språkresa i Frankrike i, vilket inte är svårt att förstå.

Fritid

Världsberömda museum och restauranger, pittoreska miljöer och fascinerande natur och omgivning. Nice erbjuder mycket att göra för dig som vill få ut det mesta av din språkresa. Om du vill njuta av annat än bad på den stranden är det relativt lätt att ta sig längs Côte d’Azur till orter som Antibes eller Cannes. Bergen som omger staden bjuder också på trevliga små orter och natursköna upplevelser. Skolan hjälper gärna till med tips och råd om vad du kan göra på din fritid. De har också uppskattade egna aktiviteter för deltagare på deras språkkurser.

Kurser

IDIOM erbjuder ett brett kursutbud – en kurs för alla smaker! Välj om du vill du studera på halvfart eller mera intensivt, delta i en specialutformad kurs för språklärare eller varför inte hoppa på en kurs anpassad för ditt arbete? Läs mer om de olika språkkurserna nedan.

Språkkurs i franska / Semi Intensive Course

Lektioner per vecka: 20

Den här kursen består av två undervisningssessioner i franska per dag. Schemat är upplagt så att du varannan vecka börjar 08.00 och läser till 11.15, för att nästa vecka börja 9.45 och läsa till 13.00. Denna kurs innehåller främst vokabulär och grammatik och passar dig som vill ha mera tid till din fritid. Kursen kan med fördel kombineras med extra privatlektioner.

Intensivkurs / Intensive Course

Lektioner per vecka: 30

Kursen är uppdelad i tre undervisningssessioner per dag; kommunikation, vokabulär och grammatik. Dessa kan läsas på olika nivåer så att du alltid får en kurs anpassad till din nivå. Även om detta är en intensivkurs så betyder det inte att du kommer att spendera hela dagen i skolbänken. Skolan har istället organiserat det så att lektionerna börjar 08.00 på morgonen, och därmed är skoldagen slut redan 13.00. Nya studenter tas emot varje måndag. Denna kurs rekommenderar vi dig som vill maximera din tid i klassrummet och förbättra alla språkets delar.

Franska i minigrupp / Executive Course

Lektioner per vecka: 30

Executive-kursen är upplagd på samma sätt som intensivkursen ovan med 30 lektioner per vecka, men i denna kurs är ni bara max 4 kursdeltagare per grupp. Detta gör att du lättare kan vara med och styra kursinnehållet och får en mycket intensivare undervisning där du själv får chansen att prata mer och vara mer aktiv. Vi rekommenderar denna kurs om du vill maximera språkträningen och är i behöv av mycket lärarledd tid.

Privatlektioner

Lektioner per vecka: 2-50

Du kan både läsa en hel kurs med enbart privatlektioner eller lägga till privatlektioner på ovanstående gruppkurser. Privatlektioner är såklart den ultimata undervisningen där du kan styra kursinnehållet själv och få en undervisning helt anpassad efter dina behov. Några privatlektioner varje vecka, som utbyggnad på en gruppkurs, är ett utmärkt komplement för att fylla eventuella tomrum i din språkkunskap, samt för att få en möjlighet att repetera det som du haft lite svårare för under veckans lektioner.

Affärsspråk

Lektioner per vecka: 6

Denna kurs är 2 veckor lång och passar dig som behöver fräscha upp franskan för dina arbetssyften. Lektionerna fokuserar mycket på affärsvokabulär inom områden som t.ex; företag & organisation, sälj, marknadsföring, och hur man kommunicerar på ett professionellt och riktigt sätt via telefon, mejl samt på möten och konferenser. Programmet är brett och anpassat för internationella deltagare oavsett arbetsbakgrund. Har du särskilda områden du vill fördjupa dig inom (t.ex. juridik, medicin) rekommenderar IDIOM att du bokar ett paket med privatlektioner, antingen som komplement till en gruppkurs eller som en separat kurs.

Undervisningen sker under tre eftermiddagar (3×90 minuter) mellan 13.45-15.15.

50+ kurs

Lektioner per vecka: 20

Denna 2 veckors- kurs är specialdesignad för dig som är 50 år eller äldre och här kombinerar du lättsam språkundervisning med ett kulturellt och trevligt aktivitetsprogram!

Normalt sett pågår lektionerna mellan klockan 9.45-13.00. Efter detta ges en kortare paus för lunch innan eftermiddagsaktiviteterna drar igång. Aktiviteterna som erbjuds är bland annat en välkomstapertif, guidad stadstur, museumbesök, matlagningslektion samt utflykter till närliggande byar. Programmet varierar från år till år och exakt program delges på plats. Entrébiljetter och bussbiljetter ingår i kurspriset.

Denna språkkurs ges inte till dig som är helt och hållet nybörjare i franska. En elementär nivå rekommenderas för att kursen skall kännas givande och meningsfull för dig som deltagare.

OBS! Vid inskrivning kommer du som deltagare få skriva ett språktest som sedan ligger till grund för i vilken grupp du blir placerad. Om det enbart är 1-2 deltagare på samma språknivå som du så kommer du istället ges 2 privatlektioner och 2 grupplektioner per tillfälle under 3 dagar, ibland kan också andra upplägg bli aktuella. Är det heller inte mer än 5 deltagare inskrivna på kursen kommer gruppen att mixas med andra studenter från skolan, oftast yngre än 50 år.

Lärarkurs

Lektioner per vecka: 30

IDIOMS lärarkurs syftar till att fräscha upp din franska, speciellt svårare grammatiska formuleringar och uttal. Franska språket kombineras med studier i de senaste undervisningsmetoderna samt med inslag av fransk kultur och kommunikation. Grupperna hålls små med max 10 deltagare men räkna att det ofta är runt 6 stycken.

Lärarkursen innehåller tre olika block per dag och leds av tre olika lärare. Undervisning sker kl 08.00-13.00 måndag till fredag. Om någon fransk helgdag sammanfaller med din språkkurs, kompenseras detta av skolan med extra lektioner. Minimiålder 23 år.

OBS! Är ni minst tre lärare i franska som vill åka på ovan nämnda kurs men ej kan under dessa datum? På förfrågan kan IDIOM sätta ihop en separat lärarkurs på önskat datum för just er. Kontakta oss för mera information och pris!

Boende

Värdfamilj

Boende i enkelrum i noga utvalda franska värdfamiljer. Halvpension ingår, vilket betyder att du får frukost och middag hos din värd. Detta boende kan varmt rekommenderas dig som söker extra språkträning och vill komma närmare den franska kulturen och vardagslivet. När du bokar boende i familj ingår även transfer från flygplatsen när du anländer till Nice.

Studio/egen lägenhet

Boende i en egen liten studio/lägenhet med ett eller flera sovrum. Skolan kan erbjuda flera olika lägenheter i olika prisklasser runt om i Nice, ofta med gångavstånd till skolan. Priserna är relativt höga jämfört med familjeboende men detta alternativ kan passa dig som söker ett självständigt, privat boende. Kontakta oss för prisinformation och tillgänglighet.

Lägenhetshotell

Idiom samarbetar bland annat med Residence Lamartine som ligger 5 minuters promenad från skolan och stadskärnan. Residenset har fullt utrustade lägenheter och har alla matlagningsmöjligheter för 1-6 personer. Residenset erbjuder bra studentrabatter för just dig som studerar vid Idiom. Kontakta oss för fler alternativ samt prisinformation.

Priser 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 5 480
2 veckor: 9 750
3 veckor: 13 500
4 veckor: 16 990
12 veckor: 49 020
30 lektioner per vecka
1 vecka: 7 100
2 veckor: 12 750
Extra vecka: 5 750
30 lektioner per vecka / minigrupp
1 vecka: 12 730
2 veckor: 23 920
Extra vecka: 9 990
Affärsfranska, 6 lekt/v
2 veckor: 8 680
Privatlektioner 20 lekt/v
1 vecka: 15 100
Privatlektioner 30/lekt v
1 vecka: 21 620
Extra privatlektioner
Tilläggspris på valfri gruppkurs
2 lektioner: 1 760
4 lektioner: 3 100
6 lektioner: 4 480
10 lektioner: 6 710
Lärarkurs
2 veckor: 12 270
50+ kurs
2 veckor: 11 550

Boende

Pris per vecka
Bokningsavgift boende
Engångsavgift: 780
Värdfamilj med halvpension
Pris per vecka: 3 120
Studio, 1 person 
Pris per vecka beroende på säsong och längd 4 180-7 960
Lägenhetshotell
Kontakta oss för information och pris.

Kursstarter 2024

Kursstarter
Nybörjare: kompletta nybörjare måste ta privatlektioner till en början. Kontakta EduPlanet!
Förkunskaper*: varje måndag om du är på elementär nivå, se annars nedan för lämpliga kursstarter
Elementär nivå, A2: 8/1, 29/1, 19/2, 4/3, 25/3, 25/4, 6/5, 27/5, 10/6, 24/6, 8/7, 22/7, 5/8, 19/8, 2/9, 16/09, 7/10, 28/10, 18/11
50+ kurs: 4/3, 27/5, 24/6, 2/9, 7/10
Affärsspråk: 5/1, 12/2, 11/3, 15/4, 13/5, 10/6, 08/7, 19/8, 16/9, 14/10, 18/11
Lärarkurs: 29/7, 12/8

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar:  1/4, 1/5, 8/5, 20/5, 14/07, 15/8, 1/11, 11/11
Jullov:  16/12 2024 – 5/1 2025

Deltagarkommentarer

Sally 50 år, 3 veckor

Fin stämning på skolan, personligt bemötande, avslappnad stämning men mycket professionell.

Henrik 37 år, 1 vecka

Väldigt bra kurs. Jag har gjort ett antal språkkurser tidigare (i Spanien och Frankrike) men IDIOM var på något sätt mer professionell och strukturerad än de andra. Bra introduktion första dagen där de gick igenom vad som skulle hända kommande vecka och sen höll man sig liksom till det. Inga otrevliga överraskningar utan en strukturerad kurs som täckte in mycket användbara områden.

Elisabet 36 år, 2 veckor

Kunnig personal gav studierna och upplevelsen ännu mer genom aktiviteterna runt skolan!

Elisabeth 52 år, 2 veckor

Professionellt upplägg som passar om man är seriös med sina studier. Otroligt hög standard på lärarna med fokus på att ”leverera” sitt budskap. Det här är inte en vanlig språkkurs, utan snarare spännande möten med människor som kommer inspirera dig för livet!

Camilla 45 år, lärarkurs 2 veckor

Lärarna var trevliga, intresserade och engagerade och svarade villigt på frågor. Jag var sjuk i två dagar och missade en hel del lektioner och övningar. Men lärarna ställde villigt upp och gav mig övningar så att jag kunde komma i fatt och rättade och kommenterade det som jag fick jobba hemma med för att komma ifatt.

Jag bodde väldigt centralt (5 min promenad från skolan och alldeles intill affärsgator) hos en fransk dam som var van vid att ha studenter från hela världen. Två andra studenter bodde där samtidigt som mig. God mat och vid kvällens middag satt vi ofta och pratade och diskuterade om allt möjligt i ett par timmar. Jättetrevligt!

Nice har allt! Jag valde just denna kursen eftersom jag ville till Nice. Här finns stränderna, det turkosblå havet, muséer, shopping, Gamla stan med mysiga caféer, barer och restauranger och allt folkvimmel. Dessutom är det otroligt bra förbindelser till att ta sig runt i omgivningarna!

Catherine 53 år, 50+ kurs

Här är allt bra, jag bor jättetrevligt hos Mme Brachman, 2 minuters promenad från skolan. Det är verkligen en bra skola, inte många elever så man lär känna de flesta. Lärarna är toppen, sättet att undervisa passar mig utmärkt. Som du förstår så trivs jag som fisken i vattnet

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982