Sprakresor

Cannes, Côte d'azur, Frankrike

Språkresa för ungdomar till Cannes på Centre International d’Antibes

Möjlighet till boende direkt på campus Trygg kursort Nära till bad

Skolinfo:

  • Ej Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Kafeteria
  • Internet Wifi

CIA, eller Centre International d’Antibes, i det soldränkta Cannes är en perfekt destination för ungdomar på språkresa! Organisationen Centre International d’Antibes har sitt säte i det närbelägna Antibes, och står för hög kvalitet och moderna metoder vad gäller undervisning.

I Cannes bedrivs ungdomskursen på Campus Carnot som är en historisk byggnad, beläget ca 3 km från den berömda Croisetten och Cannes stränder. Runt 130 deltagare spenderar varje sommar ett par kursveckor här varje år. På campuset finns bortsett från klassrummen, boende för kursens deltagare, en swimmingpool, bufférestaurang och gott om plats att utöva sportaktiviteter. En kostnadsfri shuttlebuss trafikerar campuset med stranden och stadskärnan vissa tider på dagen.

Ungdomskursen i Cannes är indelad i två ålderskategorier. 12-15 år och 16-17 år. Det är i första hand aktiviteterna som sker i indelade åldersgrupper.

Cannes

Cannes är den tredje största staden på den Franska Rivieran, och beläget mellan Nice och Saint Tropez. Kanske är staden mest känd för sin årliga filmfestival, men vad du som student absolut inte får missa är den kända shopping-promenaden La Croisette, de soldränkta stränderna och ett stort antal museum och strandklubbar.

I staden finns också gott om allmänna stränder (vilket inte alltid är en självklarhet längs Rivieran), trevliga och prisvärda kaféer samt charmiga boutiquer. Studenterna här får en avkopplande och lugn vistelse och många i lokalbefolkningen stannar gärna upp och pratar franska med studenterna som är här på språkresa.

Fritid

CIA har ett fullspäckat aktivitetsprogram på sina ungdomskurser – vad sägs om segling, utflykter till lokala nöjes- och djurparker, eller lata heldagar på stranden i sällskap med andra internationella ungdomar? För att få ut det mesta av skolans aktiviteter rekommenderar vi boende på campus, eftersom en hel del av skolans anordnade aktiviteterna sker på kvällen på eller kring skolans område. Utöver detta, finns det även möjlighet att boka och betala aktiviteter på plats; ridning, surfning och paragliding är ett axplock.

Skolan har ett aktivitetsprogram för 12-15-åringar och ett exklusivt program för 16-17-åringar som är särskilt populärt för den åldersgruppen.

Gemensamt för alla aktiviteter är att det alltid finns personal från skolan på plats, 24/7, och du som förälder kan vara säker på att din ungdom är i goda händer.

Kurser

Ungdomskurs i franska

Lektioner per vecka: 20, 25

På ungdomskursen  läser du 20 lektioner franska per vecka, för ”Standard”-kursen i små grupper om max 15 ungdomar. Läser du 20 lektioner per vecka startar du dagen klockan 8.45 och lektionerna pågår fram till 12.05 med en rast på 20 minuter. I kursen ingår bland annat 1 timmes workshop med muntlig kommunikation. Innehållet på språkkursen baseras efter nivån på studenterna i gruppen. Du kommer gå igenom grundläggande grammatik samt utveckla dina muntliga och skriftliga färdigheter genom motiverande övningar.

Vill du läsa mer intensivt rekommenderar vi att du bokar språkkursen som innehåller 25 lektioner per vecka, samtliga lektioner äger då rum under morgon/förmiddag så det fortfarande finns tid att delta i skolans aktivitetsprogram.

CIA tillämpar dynamiska undervisningsmetoder som bygger på en aktiv inlärningsprocess vilket stimulerar och väcker ditt intresse för språket. Dessutom får du chans att fördjupa dina kunskaper inom fransk kultur vilket är en stor del för att förstå ett nytt språk till fullo!

I kursen ingår CIA’s Autonomy Workshop Outline varje fredag. Anpassad till alla nivåer genomför studenterna en gruppaktivitet där de arbetar tillsammans för att hitta lösningar på ett givet problem. Under ledning av läraren deltar studenter i utbildningsverksamhet i form av rollspel och språklekar. Aktiviteten är inriktad på muntliga färdigheter och syftar till att öka spontaniteten inom gruppen genom problemlösning, kreativitet och debatt.

Aktiviteter

Aktiviteter och utflykter ingår i kurspriset. Utöver detta kan du välja att på plats boka s.k. ”kiosk-aktiviteter”, såsom laser-game, guidade turer i närbelägna orter, eller besök på en och annan nöjespark. Här kommer en litet urval av aktiviteter och utflykter som kan komma att ingå:

  • 1 heldagsutflykt till t.ex. Lerin Islands, Nice eller en temapark i närheten
  • Flertalet sportaktiviteter
  • 1 halvdagsutflykt till t.ex. Monaco, Antibes eller Marineland
  • Barbecuekväll
  • Cabaret / disco
  • Segling

Se exempel på hur ett 2-veckors program kan se ut här:

Boende

Campus Carnot

Vill du bo på samma ställe som skolan är belägen på? Detta är relativt nya studentrum belägna i ett av de finaste residensen längs hela Cõte d´Azur! Knappt 3 km från Croisetten och Cannes stränder.

På Campus Carnot finns plats för som mest 130 studenter. Du bor i dubbelrum med en annan student av samma kön som du, vissa rum med havsutsikt. En dusch/wc per 4 studenter. Helpension ingår och samtliga måltider under dagen intas på restaurangen på campuset. Buffé är det som serveras vilket gör att det allt som ofta finns mycket att välja på för alla smaker. Wifi finns inom vissa hänvisade platser på campus.

Inom campusområdet finns b.la. ett café, restaurang, swimmingpool och sportanläggning. Det gör att du aldrig behöver gå rastlös och det finns gott om studenter att umgås med efter skolan.

Vill du åka in stranden? Inget problem, skolan anordnar en kostnadsfri busstransfer (shuttle) från campus till närliggande stränder några tillfällen per dag.

Värdfamilj

Värdfamiljerna är noga utvalda och skolan försöker alltid placera elever så nära skolan som möjligt, dock får man ibland räkna med en busstur på max 30 minuter. Att bo i värdfamilj är det perfekta sättet att få så mycket språkträning som möjligt, samtidigt som du lär känna den sydfranska kulturen. Du äter frukost och middag tillsammans med familjen. Lunch äter du på Campus Carnot.

Du bor i dubbelrum som delas med en annan student av samma kön, men av annan nationalitet. Tvättmaskin kan lånas av familjen, till en kostnad på ca 4€/maskin tvätt.

Regler och tider

På skolan CIA i Cannes tillämpas tidsbestämmelser för när du som deltagare som senast får vistas ute på egen hand. Kontakta oss om du vill veta vad som gäller för din aktuella åldersgrupp.

Priser & Datum 2024

Priser
Ungdomskurs i franska
1 vecka: 13 620
2 veckor: 26 630
3 veckor: 39 670
Intensivkurs (+5 lektioner/v)
Tillägg per vecka: 1 400
Glutenfri kost
Tillägg per vecka: 1 400
Extra kostnad vid endast 1 veckas kurs
Engångsavgift: 590
Boende
Campus  Carnot: 12-17 år
Värdfamilj: 13-15 år
Vad ingår i priset?
Språkkurs med 20 lektioner per vecka, aktiviteter, boende på campus/värdfamilj i dubbelrum , helpension, kursmateriel, diplom samt delad transfer tur & retur från Nice internationella flygplats. Flygbiljett ingår ej i våra priser.

Kursstarter 2024

Kursstarter
Ungdomskurs i franska: ankomst söndag med kursstart måndag. Hemresa lördagar.
Period: 30/6-17/8

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/4, 1/5, 9/5, 29/5, 20/7, 15/8, 1/11, 11/11

Deltagarkommentarer

Shervin 17 år, 2 veckor

Jag åkte med min kompis Carl till Cannes. Vi skulle befinna oss på Centre International D´Antibes i en vecka. Vi mellanlandade i Köpenhamn och ville visa våra franskkunskaper där samt förbereda oss innan resan så vi började prata med varandra och efter ett tag kände vi att vi var väl förbereda inför det som komma skall och därefter satte vi oss på flyget mot Nice. När vi väl anlände blev vi bemötta av ledarna som genast började prata franska och vi stod där som två frågetecken, kollade på varandra och insåg att det här inte var det vi hade väntat oss, vi som hade förberett oss så väl!

Allting löste sig och därefter åkte vi till campuset. Vår ledare kunde även prata engelska med oss vilket underlättade en del om man inte förstod alla instruktioner på franska. Vi bodde med två spanjorer i ett rum, men eftersom rummen var låsta större delen av dagen tillbringar man inte särskilt mycket tid där.

På kvällen var det en barbecuefest där alla var väldigt sociala och pratade mycket med oss. Vi blev chockade över hur trevliga samt pratglada alla var. När vi var där så var det dessutom Frankrikes nationaldag så alla elever spenderade en heldag på ”Aquasplash” och det var oerhört kul. Därefter skulle alla nyinkomna elever utföra ett test, där man visade sina kunskaper grammatiskt samt hur bra man är på att tala och efteråt blev man placerad i en grupp där alla elever var på ungefär samma nivå, vilket var bra! Jag och min kompis hade tagit intensivkurs så efter att våra ordinarie lektioner slutat skulle vi fortsätta med intensivkurserna. Där var det mycket fokus på att tala vilket var väldigt effektivt för man hela tiden var tvungen att förstå samt kommunicera, endast på franska!

Varje lektion var man tvungen att vässa örat för att hänga med så det var svårt, men väldigt bra träning! Vissa kvällar kunde man gå ut och ha det kul med sina vänner man träffat på Campus och spendera tid med dem. En kväll kunde man anmäla sig till sina ledare för att gå på ”Plages Electroniques” vilket var en festival på stranden! Det var först till kvarn som gällde och både jag och min kompis fick chansen att gå. Det var en kväll med DJ`s, dunkande musik, många fransmän och massa annat!

Mot slutet av veckan kunde både jag och min kompis prata bra franska samt förstå vad ledarna sa, till deras förvåning. Vi hade ju inte förstått någonting den första dagen! När vi skulle åka hem skjutsade ledarna oss till flygplatsen och följde även med oss till incheckningen och säkerhetskontrollen för att säga hejdå, hela vägen dit pratade vi franska om allt möjligt vi varit med om. Ledarna var imponerade över vår utveckling på så kort tid och sa att vi skulle fortsätta prata franska för att bli bättre. Vi blev oerhört glada och därefter sa vi hejdå och resan hem pratade vi om vilken bra resa det var, hur mycket vi varit med om och att det överträffat alla våra förväntningar!

Vi pratade även om vår första dag när vi anlände och ledarna log åt oss åt vår förskräckliga franska men hur imponerade de varit över hur bra vi kunde tala den sista dagen! Vi kände båda att vi hade utvecklats och att lärarna hade gjort ett bra jobb! TACK! Vi kommer utan tvekan göra om något liknande igen!

Transfer

Transfer till och från Nice Internationella flygplats- eller Cannes tågstation ingår under helgerna. För transfer under vardagarna tillkommer en transferavgift per person och resa, som tas ut av skolan. Kontakta oss om detta är aktuellt. I och med att kurserna startar varje måndag, rekommenderas studenterna att anlända söndagen före för att kunna installera sig i sina respektive boenden. Vid ankomst en annan dag än söndag, tillkommer som sagt en extra avgift.

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982