Sprakresor

Biarritz, Frankrike

Språkresa till Biarritz på France Langue

Språkkurser för både vuxna och ungdom 10 minuter från stranden Franska + surf

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Air Condition
  • Internet Wifi
  • Rullstolsanpassat

France Langue grundades år 1983 och har skolor i bland annat storstäderna Bordeaux, Nice och här – i det charmiga kust- och surfmeckat Biarritz.

Denna skolkedja håller en hög klass på språkkurserna och sin undervisning. De är b.la. medlemmar av den internationella organisationen IALC som garanterar god kvalitet på sina språkskolor. France Langue undervisar numera även franska studenter i främmande språk vilket gör att du kan få chansen till ett nyttigt och bra utbyte under din språkkurs.

Undervisningen i Biarritz bedrivs i en typisk baskisk villa med anor ända från 1850-talet. Själva skolbyggnaden är belägen centralt i Biarritz med bara några minuters promenad till Halles, ett livligt område med mycket marknader, affärer och mysiga caféer. Härifrån har du bara ca 10 minuters promenad till stranden, Côte des Basques Beach – vågsurfarnas självklara tillhåll.

Skolan består av 10 klassrum, datasal, en terrass samt en liten swimmingpool. Det finns också fritt wifi att nyttja. I en byggnad bredvid huvudskolan bedrivs under sommaren även ungdomskurser i franska för dig som är i åldern 14-17 år.

Till Biarritz åker självklart du som är frälst av surfing på språkresa. Här kan du hitta den bästa vågsurfingen i Europa. Med bara 30 minuter i bil så är du i San Sebastián i Spanien, även där är surfingen otrolig.

För mera inspiration kan du läsa i Studerautomlandsbloggen vad EduPlanets student Sofia tyckte om sin språkresa till Biarritz!

Biarritz

Välkommen till Biarritz – surfarnas Mecka i Europa. Biarritz är en enormt vacker liten stad och en otroligt populär badort som fullständigt glöder under sommarmånaderna.

Du kan ta dig till Biarritz på flera sätt. Antingen flyger du till Paris och tar ett anslutande flyg vidare direkt till Biarritz, snabbtåg TGV funkar också och tar runt 6 timmar. Under vissa perioder flyger också Norwegian direkt till Bordeaux, därifrån tar det cirka 1,5-2 timmar med tåg till Biarritz. Lågprisbolaget Ryanair flyger vissa månader direkt till Biarritz från Skavsta flygplats.

Fritid

France Langue lägger stor vikt på fritidsaktiviteter som ofta knyts till skolans språkkurser. Här finns mycket att se och uppleva!

Biarritz är en charmig stad som domineras av havet och strandliv. Det är framför allt den absolut bästa och populäraste staden i Frankrike för vågsurfing. Här går även att utföra andra sporter såsom ridning, cykling och golf.

Staden omges av en otroligt vacker natur där du på din fritid kan vandra runt och njuta av den franska miljöns skönhet. Du bör även ta tillfället i akt och bege dig utanför landets gränser till Spanien och San Sebastián som endast är en 30 minuters bilfärd från Biarritz.

Kurser

Språkkurs i franska

Lektioner per vecka: 20

Detta är skolans mest populära språkkurs och går att läsa året runt från 1 vecka och uppåt. Innehållet på kursen är en blandning av språkets alla element och ger en bra introduktion och fördjupning i både språk och kultur. Lektionerna startar på morgonen och slutar vid lunch, 20 lektioner varje vecka. Grupperna är på max 12 studenter men under lågsäsong september-juni är det oftast färre deltagare än så.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 26

Denna språkkurs är densamma som kursen ovan men utökad med 6 extra språklektioner. Eftermiddagslektionerna är avsedda för extra konversationsträning. Skall du vara borta 1-4 veckor rekommenderar vi denna kurs för maximal språkträning!

Språkkurs + Surfkurs

Lektioner per vecka: + 5

Ta chansen att kombinera dina franskstudier med vågsurfing i Biarritz! Denna surfkurs är skräddarsydd för att passa behoven hos varje deltagare. Undervisningen hålls oftast på vackra Côte des Basques Beach i Biarritz. Instruktörerna är certifierade och mycket kunniga. Dessutom ingår all utrustning som våtdräkter och brädor samt transport i kurspriset! En surflektion är 1.30 minuter lång och på en vecka får du 5 sessioner. Dessa surflektioner kan bokas som tillägg till en valfri språkkurs.

Språkkurs + Golfkurs

Lektioner per vecka:  +5 golf

Utveckla din franska i kombination med ditt golfspel på natursköna 9-hålsbanan Ilbarritz Golf Club med utsikt över havet och bergen. Golflektionerna ger dig stora möjligheter att utvecklas i ditt spel där du bland annat får möjlighet att videofilma ditt spel och få ett personligt träningsprogram framtaget av en professionell instruktör. Golfkursen bokas i samband med en språkkurs om 20 lektioner per vecka genom att lägga till 5 golfsessioner/vecka.

Boende

Värdfamilj

Rekommenderas! Välj mellan enkelrum (eget sovrum) eller dubbelrum (delat sovrum) i noga utvalda franska familjer. Frukost eller halvpension ingår (vilket betyder att man får frukost och middag hos sin värd). Detta boende kan varmt rekommenderas för den som söker extra språkträning och vill komma närmare den franska kulturen och vardagslivet. En del familjer bor inne i centrala Biarritz medan vissa kan bo i stadsdelarna Bayonne eller Anglet, lämna därför gärna önskemål om det är någon speciell del du önskar bo i. Familjen möter upp dig vid din ankomst och skjutsar dig till ditt boende, detta utan kostnad. Obs! Om du är under 20 år och åker till Biarritz under högsäsong, juni-augusti, kan du i vissa fall bo få bo med en annan student i ett twin room i samma familj.

Residens

Les Sourcettes

Vill du bo nära skolan med en rad tänkbara bekvämligheter kan France Langue numera även erbjuda bra boende på sitt egna residens Les Sourcettes. På Avenue de la République – i direkt anslutning till skolan finner du residensboendet Les Sourcettes. Här kan du välja att boka en egen studio (plats för 1-6 gäster) eller bo i dubbelrum med delat badrum och kök. På området finns en swimmingpool som är öppen mellan juni-september samt WiFi. Sängkläder och handdukar lånas på plats och tvättmöjligheter finns i huset.

Priset varierar beroende på säsong och kostar från 295 € – 605 € per vecka. Vill du söka eget boende går det också bra. I Biarritz finns gott om semesterbostäder och lägenhetshotell i olika prisklasser. Victoria Surf är ett alternativ som är beläget centralt nära både havet och stadskärnan.

Priser & Datum 2022

Kurspriser
20 lektioner per vecka 
2 veckor: 7 940
3 veckor: 11 710
4 veckor: 15 580
6 veckor: 23 320
8 veckor: 31 080
12 veckor: 40 490
16 veckor: 59 510
20 veckor:  73 390
24 veckor:  75 980
Extra vecka:  3 770
26 lektioner per vecka
1 veckor:  4 830
2 veckor:  9 460
3 veckor:  13 890
4 veckor:  18 020
Extra vecka:  4 420
Surf -tillägg
Per vecka: 2 130
Golf-tillägg
Per vecka: 5 370

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj, lågsäsong 
Enkelrum, halvpension: 3 100
Enkelrum, frukost: 2 350
Dubbelrum, halvpension 2 840
Dubbelrum, frukost 2 070
Värdfamilj, högsäsong (29/5-27/8, 18/12-1/1)
Enkelrum, halvpension: 3 440
Enkelrum, frukost: 2 670
Dubbelrum, halvpension: 3 160
Dubbelrum, frukost: 2 380
Residens, cirkapris
Jan-mars, sept-dec: 3 190
Maj-juni, sept-dec: 4 810
Juli-augusti: 6 570
Bokningsavgift boende
Engångsavgift: 870
Transfer (Biarritz flygplats/tågstation):
Enkel väg: 550

Kursstarter 2022

Kursstarter
Nybörjare: 3/1, 31/1, 28/2, 28/3, 25/4, 23/5, 27/6, 25/7, 22/8, 26/9, 24/10, 21/11
För dig med förkunskaper: varje måndag
Surf & Golf: varje måndag. Nybörjare, se datum ovan.

Lovdagar 2022

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 18/4, 26/5, 6/6, 14/7, 15/8, 1/11, 11/11
Juluppehåll: 19/12-1/1 2023

Deltagarkommentarer

David 21 år, 9 veckor

Boendet är perfekt – tack för allt ni har gjort för att jag skulle få detta. Värden, Christian, är super och rummet är jättefint, läget nästintill oslagbart och maten är också riktigt bra. Jag är jättenöjd! Skolan har kommit igång bra och jag är även nöjd med den och hur hela organisationen funkar. Det känns som om jag inte behöver tänka så mycket vilket är rätt skönt. Det enda är att vädret är riktigt uselt men det är ju inget att göra åt. Men det är underbart att få leva här och uppleva det dagliga Biarritz. Så nu längtar jag efter sol och värme!

Pär 42 år, 4 veckor

Lärarna var duktiga och brydde sig om undervisningen. Tips, ta några dagar extra och res runt i området. Aquitanien är verkligen fint.

Frida 21 år, 4 veckor

Hjälpsamma och trevliga människor på skolan som värnade om allas bästa. De arrangerade en massa aktiviteter och hade svar på alla sortens frågor. Bodde på Victoria Surf i centrala Biarritz. Kan verkligen rekommendera det till andra. Skolan i helhet var enkel men tillräcklig. Fina gemensamma utrymmen. Bra bussförbindelser både till Biarritz, Anglet och Bayonne.

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982