Sprakresor

Biarritz, Frankrike

Språkresa till Biarritz på France Langue

Nyrenoverade lokaler Promenadavstånd till strand Kombinera med surf

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Air Condition
  • Internet Wifi
  • Rullstolsanpassat

France Langue grundades år 1983 och har skolor i bland annat storstäderna Bordeaux, Paris, Nice och här – i det charmiga kust- och surfparadiset Biarritz.

Denna skolkedja håller en hög klass på språkkurserna och sin undervisning. De är b.la. medlemmar av den internationella organisationen IALC som garanterar god kvalitet på sina språkskolor. Sen 2022 är kedjan också medlemmar i International House, ett större nätverk av flera språkskolor världen över. France Langue undervisar numera även franska studenter i främmande språk vilket gör att du kan få chansen till ett nyttigt och bra utbyte under din språkkurs.

Skolan håller till i nyrenoverade lokaler med mycket bra läge – bara 10 minuters promenad från välkända Côte des Basques beach. Du har även nära till Halles, ett livligt område med mycket marknader, affärer, boutiquer och mysiga caféer. Alla studenter på skolan har tillgång till gemensamt kök, vardagsrum, loungeytor. I skolans lokaler organiseras ibland övriga event för bland annat franska näringsidkare. Corinne och hennes team finns på plats för att hälsa alla studenter välkomna!

Till Biarritz åker självklart du som är frälst av surfing på språkresa. Här kan du hitta den bästa vågsurfingen i Europa. Med bara 30 minuter i bil så är du i San Sebastián i Spanien, även där är surfingen otrolig.

För mera inspiration kan du läsa i Studerautomlandsbloggen vad EduPlanets student Sofia tyckte om sin språkresa till Biarritz!

Biarritz, Anglet och Bayonne

Biarritz – Anglet – Bayonne, ”B.A.B” – är alla tre mer eller mindre sammanväxta orter i den sydvästra regionen Nouvelle-Aquitaine. Här bor sammanlagt cirka 200.000 invånare som under sommarmånaderna fylls av turister. Alla vallfärdar de för naturen, surfingen och den fransk-baskiska atmosfären som genomsyrar orterna. B.A.B – alla orter med sin specifika charm och prägel!

Biarritz, och även Anglet – kallas ofta för surfarnas Mecka i Europa. Biarritz i sig är en enormt vacker stad och en otroligt populär badort som fullständigt glöder under sommarmånaderna. Staden har nästan 30 000 invånare men under sommaren så ökar antalet drastiskt. Turister från hela världen kommer hit för att förföras av stadens sprudlande liv, exotiska charm och vänliga atmosfär. I detta strandparadis finner du modern lyx i majestätisk form. Ett av de vackraste exemplen är det berömda Hotel du Palais, som ursprungligen uppfördes 1855 av Napoleon III som sommarresidens till hans älskade Eugenie de Montijo. I dag fungerar byggnaden som hotell och kombinerar svunna tiders prakt och elegans med lyx och moderna faciliteter.

Anglet är en större stad än Biarritz med ca 40 000 invånare, mest känd för sin 5 km vita sandstrand i öster, skogar och naturreservat. Några av de mest kända och namngivna stränderna i Anglet är Barre, Cavaliers och Sables d’Or, den sistnämnda med flera tillhörande restauranger och barer. Även Izadia, en välkänd naturpark i Anglet, är väl värd ett besök när du är här.

Bayonne, i den norra delen, möts floderna Nive och Adour och det är längs med floden du hittar Bayonnes centrala kärna med karaktäristiska fransk-baskiska villor med färgglada trädetaljer och fönsterluckor. Orten beskrivs som lugn, vacker och avkopplande och längs med floden hittar du flertalet barer och restauranger att slå dig ner vid.

Från Bayonne in till Biarritz är det inte mer än 8 km och en busstur brukar ta ca 30-35 minuter. Staden är även känd för att anordna den största sommarfestivalen i Frankrike, flertalet butiker- och tillverkare av choklad håller till här och det är även härifrån den välkända Bayonneskinkan härstammar.

Är du sportintresserad finns det i dessa områden av Frankrike ett imponerande antal golfbanor, möjlighet till cykling och ridning, men inte minst ett enormt utbud av vattensporter såsom segling, simning, surfing och vindsurfing.

Fritid

France Langue lägger stor vikt på fritidsaktiviteter som ofta knyts till skolans språkkurser. Här finns mycket att se och uppleva!

Biarritz är en charmig stad som domineras av havet och strandliv. Det är framför allt den absolut bästa och populäraste staden i Frankrike för vågsurfing. Här går även att utföra andra sporter såsom ridning, cykling och golf.

Staden omges av en otroligt vacker natur där du på din fritid kan vandra runt och njuta av den franska miljöns skönhet. Du bör även ta tillfället i akt och bege dig utanför landets gränser till Spanien och San Sebastián som endast är en 30 minuters bilfärd från Biarritz.

Kurser

Bokar du 20 eller 30 lektioner per vecka får du utan extra avgift tillgång till FL Online school. Olika kurser och aktiviteter finns tillgängligt för dig som komplement till lektionerna i klassrummet. Du kan också få tillträde till FLAlumni network och på ett bra sätt förbereda dig för din språkkurs redan innan kursstart och repetera övningar efter kursslut.

Språkkurs i franska

Lektioner per vecka: 20

Detta är skolans mest populära språkkurs och går att läsa året runt från 1 vecka och uppåt. Innehållet på kursen är en blandning av språkets alla element och ger en bra introduktion och fördjupning i både språk och kultur. Lektionerna startar på morgonen och slutar vid lunch, 20 lektioner varje vecka. Grupperna är på max 12 studenter (i genomsnitt 8 studenter) men under lågsäsong september-maj är det klart färre deltagare än så.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 30

Denna intensivkurs består av 30 lektioner per vecka. Utöver morgonlektionerna har du även 5 specialiserade workshops per vecka. Klasserna består av maximalt 12 studenter. De 20 första grupplektionerna fokuserar på alla språkets moment såsom konversation-, skrift-, läs- och hörförståelse samt grammatik enligt kurstypen ovan.

5 workshops under eftermiddagen ger dig möjlighet att avancera ytterligare i språket då du kan välja inrikting lite efter behov, kanske att du behöver bättra på ordförrådet eller bli bättre på ditt uttal? Är du på en avancerad nivå finns workshops inom t.ex. fransk civilisation, traditioner och nutidshistoria. Utbudet av worskhops kan variera beroende på vilken av France skolor du väljer att läsa vid. Varje workshop är 1,5h, oftast schemalagda mellan kl 13.30 till 15.00, måndag-fredag.

Inga språklektioner ges på måndagar då språktestet äger rum, lektionerna återupptas på tisdagen. Det är bra att känna till om du bara bokar 1 veckas kurs eftersom ingen kompensation ges för detta.

Språkkurs i franska + Surf

Lektioner per vecka: 20+5

Om du vill kombinera din språkresa i Biarritz med surfing så har skolan satt ihop ett kurspaket som kombinerar både språkkurs i franska med just surflektioner under eftermiddagar. Varje vecka studerar du 20 lektioner franska följt av 5 surflektioner i veckan.

Lektionerna äger rum på Côte des Basques beach (andra stränder kan förekomma beroende på väder och vind), ca 10 minuters promenad från skolan. Du kan vara nybörjare likväl som van surfare!

Surflektionerna ges av en fullt utbildad instruktör som tillhör en partnerskola till France Langue. Det är max 8 deltagare per grupp och alla instruktioner ges på franska utefter nivå på deltagarna. Allt materiel och utrustning som krävs ingår i priset.

Boende

Värdfamilj

Rekommenderas! Välj mellan enkelrum (eget sovrum) eller dubbelrum (delat sovrum) i noga utvalda franska familjer. Frukost eller halvpension ingår (vilket betyder att man får frukost och middag hos sin värd). Detta boende kan varmt rekommenderas för den som söker extra språkträning och vill komma närmare den franska kulturen och vardagslivet. En del familjer bor inne i centrala Biarritz medan vissa kan bo i stadsdelarna Bayonne eller Anglet, lämna därför gärna önskemål om det är någon speciell del du önskar bo i. Räkna med ca 30-40 minuters resväg till skolan.

Mot extra kostnad kan du bo i en familj med eget badrum. Det finns också möjlighet att mot tillägg bo närmre skolan (max 20 min med kollektivtrafik).

Residens

Via France Langue kan du också boka studio på residens som alternativ till värdfamilj. Kostnad för en studio varierar beroende under vilken säsong du reser. Du behöver vara minst 18 år gammal för att boka detta boendealternativ.

Söka eget boende

Vill du söka eget boende går det också bra. I Biarritz finns gott om semesterbostäder och lägenhetshotell i olika prisklasser. Victoria Surf är ett alternativ som är beläget centralt nära både havet och stadskärnan.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka 
1 vecka: 5 250
2 veckor: 9 300
3 veckor: 10 470
4 veckor: 13 430
6 veckor: 17 560
8 veckor: 22 850
12 veckor: 28 870
16 veckor: 37 890
20 veckor:  47 110
24 veckor:  49 020
Extra vecka 1-12:  3 640
Extra vecka >12: 2 620
Extra vecka >25 veckor: 2 540
30 lektioner per vecka
1 veckor:  6 230
2 veckor:  11 350
3 veckor:  12 950
4 veckor:  16 760
Extra vecka:  4 580
20+5 surflektioner
1 vecka:  7 540
2 veckor:  13 670
3 veckor:  17 330
4 veckor:  20 880

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj
Enkelrum, halvpension: 3 480
Enkelrum, frukost: 2 670
Säsongstillägg 26/5-24/8
Tillägg per vecka: 460
Frivilliga tillägg
Diet/matallergi (gluten, vegan, laktos etc)
Tillägg per vecka: 530
Eget badrum
Tillägg per vecka: 650
Boende nära skolan (max 30 min)
Tillägg per vecka: 530
Studio i residens
1/1-23/3 och 27/10-31/12: 4 200
24/3-25/5 och 25/8-26/10: 5 910
26/5-264/8: 8 690
Bokningsavgift boende (studio/familj)
Engångsavgift: 940
Transfer (Biarritz flygplats/tågstation):
Enkel väg: 660

Kursstarter 2024

Kursstarter
Elementär nivå: 29/4, 8/7, 2/9
För dig med förkunskaper: varje måndag

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 1/4, 1/5, 8/5, 9/5, 20/5, 15/8, 1/11, 11/11
Juluppehåll: 21/12-6/1 2025

 

Deltagarkommentarer

David 21 år, 9 veckor

Boendet är perfekt – tack för allt ni har gjort för att jag skulle få detta. Värden, Christian, är super och rummet är jättefint, läget nästintill oslagbart och maten är också riktigt bra. Jag är jättenöjd! Skolan har kommit igång bra och jag är även nöjd med den och hur hela organisationen funkar. Det känns som om jag inte behöver tänka så mycket vilket är rätt skönt. Det enda är att vädret är riktigt uselt men det är ju inget att göra åt. Men det är underbart att få leva här och uppleva det dagliga Biarritz. Så nu längtar jag efter sol och värme!

Pär 42 år, 4 veckor

Lärarna var duktiga och brydde sig om undervisningen. Tips, ta några dagar extra och res runt i området. Aquitanien är verkligen fint.

Frida 21 år, 4 veckor

Hjälpsamma och trevliga människor på skolan som värnade om allas bästa. De arrangerade en massa aktiviteter och hade svar på alla sortens frågor. Bodde på Victoria Surf i centrala Biarritz. Kan verkligen rekommendera det till andra. Skolan i helhet var enkel men tillräcklig. Fina gemensamma utrymmen. Bra bussförbindelser både till Biarritz, Anglet och Bayonne.

Resa hit

Det går att ta sig till Biarritz på flera sätt, antingen med flyg eller tåg. Väljer du att flyga ner kan du antingen flyga via Paris och där ta ett anslutande flyg vidare direkt till Biarritz. Under vissa perioder flyger också Norwegian till närliggande Bordeaux, därifrån tar man enklast tåg vidare till Biarritz.

Ryanair samt Norwegian flyger även vissa månader direkt till Biarritz. Flygplatsen i Biarritz ligger belägen ca 7-8 km från stadskärnan.

Väljer du tåg som färdsätt kan du t.ex. ta snabbtåget TGV från Paris Montparnasse vilket tar runt 4,5 timmar. Från Bordeaux kan du också ta tåg vilket tar ca 2 timmar utan några byten.

Om du önskar transfer från tågstationen eller flygplatsen i Biarritz går detta att boka mot en kostnad. Även transfer från flygplatserna i San Sebastian och Bilbao (Spanien) är möjligt samt från Bordeaux Mèrignac flygplatsen.

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982