Sprakresor

Biarritz, Frankrike

Språkresa till Biarritz på France Langue

Nyrenoverade lokaler Promenadavstånd till strand Kombinera med surf

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Air Condition
  • Internet Wifi
  • Rullstolsanpassat

France Langue grundades år 1983 och har skolor i bland annat storstäderna Bordeaux, Paris, Nice och här – i det charmiga kust- och surfparadiset Biarritz.

Denna skolkedja håller en hög klass på språkkurserna och sin undervisning. De är b.la. medlemmar av den internationella organisationen IALC som garanterar god kvalitet på sina språkskolor. Sen 2022 är kedjan också medlemmar i International House, ett större nätverk av flera språkskolor världen över. France Langue undervisar numera även franska studenter i främmande språk vilket gör att du kan få chansen till ett nyttigt och bra utbyte under din språkkurs.

Skolan håller till i nyrenoverade lokaler med mycket bra läge – bara 10 minuters promenad från välkända Côte des Basques beach. Du har även nära till Halles, ett livligt område med mycket marknader, affärer, boutiquer och mysiga caféer. Alla studenter på skolan har tillgång till gemensamt kök, vardagsrum, loungeytor. I skolans lokaler organiseras ibland övriga event för bland annat franska näringsidkare. Corinne och hennes team finns på plats för att hälsa alla studenter välkomna!

Till Biarritz åker självklart du som är frälst av surfing på språkresa. Här kan du hitta den bästa vågsurfingen i Europa. Med bara 30 minuter i bil så är du i San Sebastián i Spanien, även där är surfingen otrolig.

För mera inspiration kan du läsa i Studerautomlandsbloggen vad EduPlanets student Sofia tyckte om sin språkresa till Biarritz!

Biarritz

Välkommen till Biarritz – surfarnas Mecka i Europa. Biarritz är en enormt vacker liten stad och en otroligt populär badort som fullständigt glöder under sommarmånaderna.

Du kan ta dig till Biarritz på flera sätt. Antingen flyger du till Paris och tar ett anslutande flyg vidare direkt till Biarritz, snabbtåg TGV funkar också och tar runt 6 timmar. Under vissa perioder flyger också Norwegian direkt till Bordeaux, därifrån tar det cirka 1,5-2 timmar med tåg till Biarritz. Lågprisbolaget Ryanair flyger vissa månader direkt till Biarritz.

Fritid

France Langue lägger stor vikt på fritidsaktiviteter som ofta knyts till skolans språkkurser. Här finns mycket att se och uppleva!

Biarritz är en charmig stad som domineras av havet och strandliv. Det är framför allt den absolut bästa och populäraste staden i Frankrike för vågsurfing. Här går även att utföra andra sporter såsom ridning, cykling och golf.

Staden omges av en otroligt vacker natur där du på din fritid kan vandra runt och njuta av den franska miljöns skönhet. Du bör även ta tillfället i akt och bege dig utanför landets gränser till Spanien och San Sebastián som endast är en 30 minuters bilfärd från Biarritz.

Kurser

Språkkurs i franska

Lektioner per vecka: 20

Detta är skolans mest populära språkkurs och går att läsa året runt från 1 vecka och uppåt. Innehållet på kursen är en blandning av språkets alla element och ger en bra introduktion och fördjupning i både språk och kultur. Lektionerna startar på morgonen och slutar vid lunch, 20 lektioner varje vecka. Grupperna är på max 12 studenter (i genomsnitt 8 studenter) men under lågsäsong september-maj är det klart färre deltagare än så.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 26

Denna språkkurs är densamma som kursen ovan men utökad med 6 extra språklektioner. Eftermiddagslektionerna är avsedda för extra konversationsträning. Skall du vara borta 1-4 veckor rekommenderar vi denna kurs för maximal språkträning! Önskar du ännu mer intensiv undervisning kan skolan även erbjuda 30 lektioner per vecka, kontakta oss för priser.

Boende

Värdfamilj

Rekommenderas! Välj mellan enkelrum (eget sovrum) eller dubbelrum (delat sovrum) i noga utvalda franska familjer. Frukost eller halvpension ingår (vilket betyder att man får frukost och middag hos sin värd). Detta boende kan varmt rekommenderas för den som söker extra språkträning och vill komma närmare den franska kulturen och vardagslivet. En del familjer bor inne i centrala Biarritz medan vissa kan bo i stadsdelarna Bayonne eller Anglet, lämna därför gärna önskemål om det är någon speciell del du önskar bo i.

Mot extra kostnads kan du bo i en familj med eget badrum.

Residens

Via France Langue kan du också boka studio på residens som alternativ till värdfamilj. Kostnad för en studio varierar beroende under vilken säsong du reser. Du behöver vara minst 18 år gammal för att boka detta boendealternativ.

Söka eget boende

Vill du söka eget boende går det också bra. I Biarritz finns gott om semesterbostäder och lägenhetshotell i olika prisklasser. Victoria Surf är ett alternativ som är beläget centralt nära både havet och stadskärnan.

Priser & Datum 2023

Kurspriser
20 lektioner per vecka 
2 veckor: 8 610
3 veckor: 10 350
4 veckor: 13 310
6 veckor: 16 990
8 veckor: 22 230
12 veckor: 24 060
16 veckor: 29 350
20 veckor:  36 450
24 veckor:  42 540
Extra vecka, från vecka 25:  1 750
Sommartillägg 1/5-3/9
Tillägg per vecka:  290
26 lektioner per vecka
1 veckor:  5 450
2 veckor:  9 830
3 veckor:  14 000
4 veckor:  18 180
Extra vecka:  3 300
5 surflektioner
Per vecka:  2 520

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj
Enkelrum, halvpension: 3 370
Enkelrum, frukost: 2 530
Säsongstillägg 28/5-26/8 & 17/12-31/12
Tillägg per vecka: 340
Diet/matallergi (gluten, vegan, laktos etc)
Tillägg per vecka: 510
Eget badrum
Tillägg per vecka: 640
Studio i residens
1/1-25/3 och 29/10-31/12: 4 060
26/3-27/5 och 27/8-28/10: 5 710
28/5-26/8: 8 400
Bokningsavgift boende (studio/familj)
Engångsavgift: 680
Transfer (Biarritz flygplats/tågstation):
Enkel väg: 650

Kursstarter 2023

Kursstarter
Nybörjare: 5/6, 3/7, 4/9
För dig med förkunskaper: varje måndag

Lovdagar 2023

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 10/4, 1/5, 8/5, 18/5, 29/5, 14/7, 15/8, 1/11
Juluppehåll: 18/12-31/1 2023

Deltagarkommentarer

David 21 år, 9 veckor

Boendet är perfekt – tack för allt ni har gjort för att jag skulle få detta. Värden, Christian, är super och rummet är jättefint, läget nästintill oslagbart och maten är också riktigt bra. Jag är jättenöjd! Skolan har kommit igång bra och jag är även nöjd med den och hur hela organisationen funkar. Det känns som om jag inte behöver tänka så mycket vilket är rätt skönt. Det enda är att vädret är riktigt uselt men det är ju inget att göra åt. Men det är underbart att få leva här och uppleva det dagliga Biarritz. Så nu längtar jag efter sol och värme!

Pär 42 år, 4 veckor

Lärarna var duktiga och brydde sig om undervisningen. Tips, ta några dagar extra och res runt i området. Aquitanien är verkligen fint.

Frida 21 år, 4 veckor

Hjälpsamma och trevliga människor på skolan som värnade om allas bästa. De arrangerade en massa aktiviteter och hade svar på alla sortens frågor. Bodde på Victoria Surf i centrala Biarritz. Kan verkligen rekommendera det till andra. Skolan i helhet var enkel men tillräcklig. Fina gemensamma utrymmen. Bra bussförbindelser både till Biarritz, Anglet och Bayonne.

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982