Sprakresor

Bordeaux, Aquitaine, Frankrike

Språkresor till Bordeaux på France Langue

Språk- och lärarkurs i franska Något högre medelålder Flera studentresidens

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat

France Langue ligger mitt i hjärtat av Bordeaux med närhet till det mesta som är värt att se och uppleva. Skolan grundades 1992 och dess språkkurser har sedan dess kommit att bli mycket uppskattade av studenter från mer än 65 länder. Ännu finns inte så många svenskar här vilket underlättar för inlärningen av det franska språket.

Skolan huserar i en större byggnad med anor från 1800-talet, i hjärtat av Chartronsdistriktet. Här finns 5 bekväma klassrum, en större lounge och en mycket trevlig innergård. Från skolan har du närhet till flertalet butiker, Place des Quinconces och Place Gambetta där du hittar många inbjudande restauranger.  France Langue är medlem av Soufflé, en organisation som har kvalitetskontroller på franska skolor och universitet. Skolans språkkurser hålls i små grupper vilket medför goda möjligheter för varje student att aktivt medverka i undervisningen. France Langue använder sig av effektiva undervisningsmetoder och inriktar sig mycket på konversation för att få varje student att använda språket dagligen. Skolan har en vänlig atmosfär och personalen är där för att göra din språkresa så lärorik och givande som möjligt.

Vin- och matälskaren har mycket att hämta i Bordeaux och dess omgivning. Den som söker en medelstor fransk stad med ett bra utbud av nöjen & kultur, restauranger & cafeér, affärer mm känner sig hemma. Staden är tillräckligt stor för att inte bli mätt på under en längre vistelse. Många uppskattar även närheten till Atlanten och Spanien.

För mera inspiration och fina Bordeauxbilder så rekommenderar vi ett klick in på vår Studerautomlandsblogg!

Bordeaux

Bordeaux står för kvalitet, gastronomiska underverk och en vinkultur utan motstycke. Hit reser människor för att sätta guldkant på tillvaron, och vad kan inte vara ett bättre mål för språkresor, än att uppleva denna livsnjutning kombinerat med tillfredsställelsen av att lära dig ett nytt språk.

Fritid

France Langue lägger ner stor vikt vid sina fritidsaktiviteter och har ett brett program som ofta knyts till deras språkkurser. Staden är stor och det finns ett rikligt utbud av det mesta här. Som komplement för din språkresa ges här möjlighet att få uppleva regionen, kulturen och historien medans du övar upp din franska. Bland annat kan du gå på balett, museum eller varför inte njuta av den vackra utsikten över Atlanten från de högsta sanddynorna i Europa, Dune du Pyla? Du kan även delta i matlagnings- eller vinkurser genom skolan, något som verkligen passar bra i denna kulinariska del av Frankrike.

Bordeaux har en gammal fin stadskärna som omges av moderna byggnader. Staden ligger i Aquitaine, en region i Frankrike som är välkomnande för alla sorters sportaktiviteter – inte minst för vattensporter. Pyreneerna lockar till skidåkning endast ca 3 timmars bilfärd från Bordeaux. De flesta har nog också hört talas om Bordeauxvinerna. Det finns gott om vingårdar i närområdet som många studenter brukar göra utflykter till. Klimatet i regionen är varmt och behagligt. Det finns alltså många aktiviteter att kombinera med sin språkkurs.

Kurser

Bokar du 20 eller 30 lektioner per vecka får du utan extra avgift tillgång till FL Online school. Olika kurser och aktiviteter finns tillgängligt för dig som komplement till lektionerna i klassrummet. Du kan också få tillträde till FLAlumni network och på ett bra sätt förbereda dig för din språkkurs redan innan kursstart och repetera övningar efter kursslut.

Språkkurs i franska

Lektioner per vecka: 20

Detta är skolans mest bokade språkkurs och består av 20 grupplektioner i franska per vecka. På nybörjarnivå är mycket fokus på grammatik men allt eftersom blandas innehållet och du får möjligt att uttrycka dig både i skrift och tal för att klara av vardagliga situationer. Du börjar skolan på morgonen och slutar efter lunch och i snitt är ni 10 personer per grupp, max 12.

På denna språkkurs får du en bra grovgrund att stå på och för dig som läst franska sen innan ger det dig en bra uppfräschning. I och med att du slutar mitt på dagen ges du mycket fritid där du kan delta i skolans aktivitetsprogram som tar vid under eftermiddagen.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 30

Denna intensivkurs består av 30 lektioner per vecka. Utöver morgonlektionerna har du även 5 specialiserade workshops per vecka. Klasserna består av maximalt 12 studenter. De 20 första grupplektionerna fokuserar på alla språkets moment såsom konversation-, skrift-, läs- och hörförståelse samt grammatik enligt kurstypen ovan.

5 workshops under eftermiddagen ger dig möjlighet att avancera ytterligare i språket då du kan välja inrikting lite efter behov, kanske att du behöver bättra på ordförrådet eller bli bättre på ditt uttal? Är du på en avancerad nivå finns workshops inom t.ex. fransk civilisation, traditioner och nutidshistoria. Utbudet av worskhops kan variera beroende på vilken av France skolor du väljer att läsa vid. Varje workshop är 1,5h, oftast schemalagda mellan kl 13.30 till 15.00, måndag-fredag.

Inga språklektioner ges på måndagar då språktestet äger rum, lektionerna återupptas på tisdagen. Det är bra att känna till om du bara bokar 1 veckas kurs eftersom ingen kompensation ges för detta.

Lärarkurs

Lektioner per vecka: 26

Kursen ger en uppfräschning av språket i tal och skrift. Kurserna hålls i små grupper med deltagare från andra länder. Fokus ligger på att få flyt i språket, samt att få inspiration i sin lärarroll.

Lektionerna startar 9.30 och slutar 12.45 måndag-fredag. 2 dagar per vecka fortsätter kursen på eftermiddagen mellan klockan 14.00-15.30.

Språkkursen för lärare fokuserar på och innehåller:

 • Riktade workshops för reflektion, utbyte och kreativitet där alla deltagare bidrar både muntligt och skriftligt
 • Språklig förbättring inom kommunikation-, skrift-, hör- och läsförståelse
 • Nya idéer och undervisningmetoder som kan användas direkt i klassrummet
 • Lärarkursen leds av professionella lärare med franska som modersmål
 • Utveckla ditt eget undervisningsmateriel från de materiel och källor som finns inom de olika workshops som erbjuds
 • Guidade turer och kulturella besök som sen analyseras i grupp
 • Fokus på språk och det sociala sammanhanget med inslag av filmer, press, litteratur och musik

Boende

Värdfamilj

Välj mellan enkelrum (eget sovrum) eller dubbelrum (delat sovrum) i noga utvalda franska värdfamiljer. Halvpension eller frukost finns som tillval. I vissa fall kommer du som gäst även bo i samma familj som andra studenter på skolan, lite beroende på hur stort familjen bor. Detta boende kan varmt rekommenderas för dig som söker extra språkträning och komma närmare den franska kulturen och vardagslivet. Mot tillägg kan du boka familj med eget badrum, gångavstånd till skolan eller om du har specialkost du behöver.

Residens

Mer et Golf – Bordeaux Lac

Planerar du en längre språkkurs kanske boende på studentresidens kan vara ett alternativ, relativt prisvärt ju längre tid du stannar. Här har du fördelen att träffa många internationella studenter under vistelsen som du kan bekanta dig med. Residenset är beläget i det relativt nya området Ginko-Eco, med både en ”urban” atmosfär, närhet till service och shopping samt med naturen nära inpå tack vare området Bordeaux-Lac med rosenträdgårdar och vandringsstigar.

Detta residens håller öppet året om, det är modernt utrustat och du har bland annat dubbelsäng, privat badrum och egen kokvrå på rummet. WiFi finns att tillgå (kostnadsfritt) och tvättmöjligheter mot kostnad. Minimiålder 18 år och minsta bokningstid är 4 veckor.

Sommarresidens

Är du borta från slutet av maj-augusti kan France Langue ordna boende på residens endast öppet sommartid. Du bor enkelt men bekvämt i en mindre studio (liten lägenhet) med köksvrå, wc/dusch, bäddsoffa samt enklare möblemang. Wifi ingår. Residenset är beläget i ett studentområde av Bordeaux, cirka 20 minuter med spårvagnen från skolan. En turistskatt betalas på plats.  Minimiålder 18 år.

Lägenhetshotell

Boende i en egen liten studio/lägenhet (***) med ett eller flera sovrum. Skolan kan erbjuda flera olika lägenhetshotell i olika prisklasser runt om i staden. Priserna är relativt höga jämfört med rum i värdfamilj/universitetsresidens men detta alternativ kan passa dig som söker ett självständigt, privat boende. Dessa lägenheter ligger allt mellan 10 minuters gångpromenad från skolan upp till 20-30 minuter med buss/spårvagn. Kontakta oss för prisinformation och tillgänglighet. Minimiålder 18 år.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 4 840
2 veckor: 8 420
3 veckor: 10 730
4 veckor: 13 720
6 veckor: 18 650
8 veckor: 24 380
12 veckor: 29 880
13 veckor: 32 590
16 veckor: 39 520
20 veckor: 49 360
24 veckor: 51 310
36 veckor: 75 340
Extra vecka, från 24 veckor: 2 100
30 lektioner per vecka 
1 vecka: 6 260
2 veckor:  11 170
3 veckor: 12 150
4 veckor: 15 780
Lärarkurs 
2 veckor: 10 910

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj
Enkelrum, halvpension: 3 480
Enkelrum, frukost: 2 730
Högsäsongstillägg 26/5-24/8
Per vecka: 360
Eget badrum
Per vecka: 530
Året runt Residens 
Per vecka lågsäsong: 4 190
Per vecka högsäsong 5/5-31/8: 4 680
Sommarresidens 26/5-24/8
1-3 veckor: 3 620
Från 4 veckor: 3 380
Lägenhetshotell för 1-2 personer ***
Lågsäsong 16/9-6/4 7 030
Högsäsong 7/4-15/9 8 570
Turistskatt (betalas där), cirka: 60/dygn
Bokningsavgift boende
Engångskostnad: 980

Kursstarter 2024

Kursstarter
Elementär nivå (ej komplett nybörjare): 15/1, 22/4, 29/7, 9/9
Kursstart  för dig med förkunskaper. varje måndag
Lärarkurs: 22/7 (max 2 veckor), 29/7 (max 1 vecka)

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 1/4, 1/5, 8/5, 9/5, 20/5, 15/8, 1/11, 11/11
Juluppehåll: 21/12-6/1 2025

Deltagarkommentarer

Lisa och Cecilia 19 och 21 år, 13 veckor

Prata mycket franska på fritiden! Vi bodde inte i familj och för att maximera inlärningen tror jag egentligen att man måste omges av språket dygnet runt. Försök att inte hänga mycket med folk från skolan, då pratar man mest engelska. Satsa på att lära känna lokala människor.

Jan 74 år, 3 veckor

Trevlig, hjälpsam och bra personal på skolan.

Maria 37 år, 3 veckor

Bordeaux var jättetrevligt! Åker gärna tillbaka dit. Bra sommarstad med inte alltför långt till stränder (särskilt Archachon som är 40 minuter med tåg var en mysig badort att besöka).

Linda 30 år, lärarkurs 2 veckor

Jag hade bara en lärare som höll i kursen för undervisande lärare, men hon var helt fantastisk. Kursmaterialet utgjordes endast av autentiskt material vilket gav både en hög språklig nivå och kulturell input.

Narcisa, mamma till Victor 18 år, 2 veckor

Frankrike och skolan i Bordeaux var helt perfekt. Kanske talar det mest om mina fördomar, men uppriktigt sagt hade jag inte förväntat mig att organisationen kring sommarspråkkurser i Frankrike skulle bli bättre än i Japan. Skolan i Bordeaux gjorde verkligen en insats att kolla i förväg och matcha Victors intresse med rätt familj, trots faktum att vi gjorde en så sen bokning. Det var också en riktigt bra familj som tog på fullaste allvar sin mission att lära ut både franska språket och den franska kulturen. Och jämställdhet på köpet! Victor kom hem inte bara med förmågan att tala franska utan med mycket respekt för hemmafruar. Mamma i familjen, Astrid, tydligen var en superkvinna som styrde sin familj som en företagsledare och pappa både hjälpte till och visade stor uppskattning för fruns matlagning.

Allt annat fungerade också väldigt bra kring skolan och sociala aktiviteter. Toppbetyg från oss – bästa hittills – och som sagt, vi har en hel del att jämföra med.

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982