Sprakresor

Bordeaux, Aquitaine, Frankrike

Språkresor till Bordeaux på France Langue

Språk- och vinkurser Fransk språkorganisation Högre medelålder Flera studentresidens

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat

France Langue ligger mitt i hjärtat av Bordeaux med närhet till det mesta som är värt att se och uppleva. Skolan grundades 1992 och dess språkkurser har sedan dess kommit att bli mycket uppskattade av studenter från mer än 65 länder. Ännu finns inte så många svenskar här vilket underlättar för inlärningen av det franska språket.

Skolan har 9 bekväma luftkonditionerade klassrum, datorer, fritt WiFi, studentlounge och en trevlig liten trädgård. France Langue är medlem av Soufflé, en organisation som har kvalitetskontroller på franska skolor och universitet. Skolans språkkurser hålls i små grupper vilket medför goda möjligheter för varje student att aktivt medverka i undervisningen. France Langue använder sig av effektiva undervisningsmetoder och inriktar sig mycket på konversation för att få varje student att använda språket dagligen. Skolan har en vänlig atmosfär och personalen är där för att göra din språkresa så lärorik och givande som möjligt.

Vin- och matälskaren har mycket att hämta i Bordeaux och dess omgivning. Den som söker en medelstor fransk stad med ett bra utbud av nöjen & kultur, restauranger & cafeér, affärer mm känner sig hemma. Staden är tillräckligt stor för att inte bli mätt på under en längre vistelse. Många uppskattar även närheten till Atlanten och Spanien. Skolan håller hög klass på språkkurser, boende och övriga arrangemang och vi har haft många nöjda deltagare som åkt på språkresor just hit.

För mera inspiration och fina Bordeauxbilder så rekommenderar vi ett klick in på vår Studerautomlandsblogg!

Bordeaux

Bordeaux står för kvalitet, gastronomiska underverk och en vinkultur utan motstycke. Hit reser människor för att sätta guldkant på tillvaron, och vad kan inte vara ett bättre mål för språkresor, än att uppleva denna livsnjutning kombinerat med tillfredsställelsen av att lära dig ett nytt språk.

Fritid

France Langue lägger ner stor vikt vid sina fritidsaktiviteter och har ett brett program som ofta knyts till deras språkkurser. Staden är stor och det finns ett rikligt utbud av det mesta här. Som komplement för din språkresa ges här möjlighet att få uppleva regionen, kulturen och historien medans du övar upp din franska. Bland annat kan du gå på balett, museum eller varför inte njuta av den vackra utsikten över Atlanten från de högsta sanddynorna i Europa, Dune du Pyla? Du kan även delta i matlagnings- eller vinkurser genom skolan, något som verkligen passar bra i denna kulinariska del av Frankrike.

Bordeaux har en gammal fin stadskärna som omges av moderna byggnader. Staden ligger i Aquitaine, en region i Frankrike som är välkomnande för alla sorters sportaktiviteter – inte minst för vattensporter. Pyreneerna lockar till skidåkning endast ca 3 timmars bilfärd från Bordeaux. De flesta har nog också hört talas om Bordeauxvinerna. Det finns gott om vingårdar i närområdet som många studenter brukar göra utflykter till. Klimatet i regionen är varmt och behagligt. Det finns alltså många aktiviteter att kombinera med sin språkkurs.

Kurser

Bordeaux står för kvalitet, gastronomiska underverk och en vinkultur utan motstycke. Hit reser människor för att sätta guldkant på tillvaron. Vad kan inte vara ett bättre mål för språkresor än att uppleva denna livsnjutning kombinerat med tillfredställelsen av att lära dig ett nytt språk?

Språkkurs i franska

Lektioner per vecka: 20

Detta är skolans mest bokade språkkurs och består av 20ngrupplektioner i franska per vecka. På nybörjarnivå är mycket fokus på grammatik men allt eftersom blandas innehållet och du får möjligt att uttrycka dig både i skrift och tal för att klara av vardagliga situationer. Du börjar skolan på morgonen och slutar efter lunch och i snitt är ni 10 personer per grupp, max 12.

På denna språkkurs får du en bra grovgrund att stå på och för dig som läst franska sen innan ger det dig en bra uppfräschning. I och med att du slutar mitt på dagen ges du mycket fritid där du kan delta i skolans aktivitetsprogram som tar vid under eftermiddagen.

Observera att inga lektioner ges första måndagen på kursen. Denna dag anordnas språktest samt att du får allmän och bra information om skolan. Ska du därför boka en kortare språkkurs rekommenderar vi att du t.ex. adderar en privatlektion eller liknande för att inte gå miste om lektionstid.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 26

Denna intensivkurs består av 26 lektioner per vecka. Kursen passar dig som vill läsa något mer intensivt och kanske redan läst en del franska sen innan. Eftermiddagslektionerna är främst inriktade på konversationsövningar eller om du önskar förberedande för Delf/Dalf-test. Om du vill studera ännu mera intensivt finns en superintensiv språkkurs med 30 lektioner per vecka.

Språk + Vin/Cuisine

Lektioner per vecka: 20+4/5 workshops

France Langue i Bordeaux erbjuder två specialsydda program med tema vin och matlagning. På språk+vinkursen får du ta del av den fascinerande vinkulturen i Bordeaux! Denna specialkurs passar både gourmander, nybörjare och alla som har ett intresse för viner och fransk kultur. Under kursen lär du dig mer om Bordeauxs vingårdar, framställan och om traktens unika viner. Bland annat ingår, utöver 20 fransklektioner, två workshops inom temat vin samt 3 besök till vackra vingårdar. Du bör ej vara nybörjare i franska för att söka in till denna kurs, nivå A2 rekommenderas av skolan.

Vid sidan av vin erbjuder skolan också en kombination av språk och matinspiration under 1 vecka, utvalda datum under året. Har du alltid drömt om att lära dig baka den välkända franska croissanten? Tillaga klassiska franska bakverk och lära dig hemligheten bakom traditionell fransk matlagning? I detta paket ingår vid sidan av dina fransklektioner på förmiddagen 4 workshops inom temat fransk cuisine och bakning. Du bör ej vara nybörjare i franska för att söka till denna kurs, nivå A2 rekommenderas av skolan.

Lärarkurs i franska

Lektioner per vecka: 26

Kursen ger en uppfräschning av språket i tal och skrift. Kurserna hålls i små grupper med deltagare från andra länder. Fokus ligger på att få flyt i språket, samt att få inspiration i sin lärarroll.

Lektionerna startar 9.30 och slutar 12.45 måndag-fredag. 2 dagar per vecka fortsätter kursen på eftermiddagen mellan klockan 14.00-15.30.

Språkkursen för lärare fokuserar på och innehåller:

 • Riktade workshops för reflektion, utbyte och kreativitet där alla deltagre bidrar både muntligt och skriftligt
 • Språklig förbättring inom kommunikation-, skrift-, hör- och läsförståelse
 • Nya idéer och undervisningmetoder som kan användas direkt i klassrummet
 • Lärarkursen leds av professionella lärare med franska som modersmål
 • Utveckla ditt eget undervisningsmateriel från de materiel och källor som finns inom de olika workshops som erbjuds
 • Guidade turer och kulturella besök som sen analyseras i grupp
 • Fokus på språk och det sociala sammanhanget med inslag av filmer, press, litteratur och musik

Boende

Värdfamilj

Välj mellan enkelrum (eget sovrum) eller dubbelrum (delat sovrum) i noga utvalda franska värdfamiljer. Halvpension eller frukost finns som tillval. I vissa fall kommer du som gäst även bo i samma familj som andra studenter på skolan, lite beroende på hur stort familjen bor. Detta boende kan varmt rekommenderas för dig som söker extra språkträning och komma närmare den franska kulturen och vardagslivet. Transfer ingår, dock måste du bekräfta dina ankomsttider till oss senast 15 dagar innan kursstart.

Sommarresidens

Är du borta mellan juni-augusti kan France Langue ordna boende på universitetsresidens. Du bor enkelt men bekvämt i en mindre studio (liten lägenhet) med kökvrå, wc/dusch samt enklare möblemang. Wifi ingår. Det finns olika residens att välja på, oftast belägna i direkt anslutning till universietsområdena i Bordeaux med cirka 15-20 minuter till skolan med buss eller spårvagn. Sängkläder ingår sällan utan kostar runt 7€ extra. Parkeringsmöjligheter mot kostnad.

Lägenhetshotell

Boende i en egen liten studio/lägenhet med ett eller flera sovrum. Skolan kan erbjuda flera olika lägenhetshotell i olika prisklasser runt om i staden. Priserna är relativt höga jämfört med familj/universitetsresidens men detta alternativ kan passa dig som söker ett självständigt, privat boende. Dessa lägenheter ligger allt mellan 10 minuters gångpromenad från skolan upp till 20-30 minuter med buss/spårvagn. Kontakta oss för prisinformation och tillgänglighet.

Priser & Datum 2019

Kurspriser
Språkkurs 20 lekt/v, CSN-pris!
2 veckor: 6 480
3 veckor: 7 750
4 veckor: 9 170
6 veckor: 13 400
8 veckor: 17 640
12 veckor: 20 420
13 veckor: 22 130
16 veckor: 26 790
20 veckor: 33 460
24 veckor: 40 030
36 veckor: 50 760
Extra vecka 4-11 veckor: 2 170
Extra vecka +12 veckor: 1 660
Språkkurs 20 lekt/v – Pris för dig som ej söker studiemedel
2 veckor: 6 480
3 veckor: 9 450
4 veckor: 11 430
6 veckor: 16 580
8 veckor: 22 050
12 veckor: 26 870
13 veckor:  28 860
16 veckor:  35 940
20 veckor: 44 340
24 veckor: 52 930
Extra vecka 4-11: 2 700
Extra vecka 12-24: 2 220
Intensivkurs 26 lekt/v – Pris för dig som ej söker studiemedel
1 vecka: 3 840
2 veckor:  7 570
3 veckor: 11 210
 4 veckor: 14 240
Intensivkurs 26 lekt/v – CSN-pris!
1 vecka: 3 220
2 veckor: 6 130
3 veckor: 8 950
4 vecka: 10 870
Superintensiv språkkurs 30 lekt/v
1 vecka: 4 130
2 veckor: 8 120
3 veckor: 12 000
4 vecka: 15 740
Språk + Vin
1 vecka: 8 080
Språk 20 lekt/v + Cuisine 5 lekt/v
1 vecka: 6 760
Lärarkurs 24 lekt/v
2 veckor: 8 040

Boende

 

Pris per vecka
Värdfamilj
Enkelrum, halvpension: 2 860
Enkelrum, frukost: 2 340
Dubbelrum, halvpension 2 640
Dubbelrum, frukost 2 160
Sommarresidens 3/6-25/8
Studio 1 pers 2 280
Lägenhetshotell
Studio, 1-2 pers: 4 660
Turistskatt: Tillkommer
Skolans bokningsavgift: 900

Kursstarter 2019

Kursstarter
Nybörjare: 14/1, 11/2, 11/3, 15/4, 13/5, 11/6, 1/7, 29/7, 19/8, 9/9, 7/10, 4/11
Kursstart  för dig med förkunskaper. Varje måndag
Lärarkurs: 29/7 till 9/8
Språk+Cuisine: 11/3-15/3, 13/5-17/5, 2/9-6/9, 7/10-11/10
Språk+Vin: 20/5-24/5, 29/7-2/8, 16/9-20/9

Lovdagar 2019

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 22/4, 1/5, 8/5, 30/5, 10/6, 15/8, 1/11, 11/11
Juluppehåll: 21/12-5/1 2020

Deltagarkommentarer

Lisa och Cecilia 19 och 21 år, 13 veckor

Prata mycket franska på fritiden! Vi bodde inte i familj och för att maximera inlärningen tror jag egentligen att man måste omges av språket dygnet runt. Försök att inte hänga mycket med folk från skolan, då pratar man mest engelska. Satsa på att lära känna lokala människor.

Jan 74 år, 3 veckor

Trevlig, hjälpsam och bra personal på skolan.

Maria 37 år, 3 veckor

Bordeaux var jättetrevligt! Åker gärna tillbaka dit. Bra sommarstad med inte alltför långt till stränder (särskilt Archachon som är 40 minuter med tåg var en mysig badort att besöka).

Linda 30 år, lärarkurs 2 veckor

Jag hade bara en lärare som höll i kursen för undervisande lärare, men hon var helt fantastisk. Kursmaterialet utgjordes endast av autentiskt material vilket gav både en hög språklig nivå och kulturell input.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982