Sprakresor

Bordeaux, Aquitaine, Frankrike

Språkresor till Bordeaux på France Langue

Språk- och vinkurser Något högre medelålder Flera studentresidens

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat

France Langue ligger mitt i hjärtat av Bordeaux med närhet till det mesta som är värt att se och uppleva. Skolan grundades 1992 och dess språkkurser har sedan dess kommit att bli mycket uppskattade av studenter från mer än 65 länder. Ännu finns inte så många svenskar här vilket underlättar för inlärningen av det franska språket.

Skolan har 9 bekväma luftkonditionerade klassrum, datorer, fritt WiFi, studentlounge och en trevlig liten trädgård. France Langue är medlem av Soufflé, en organisation som har kvalitetskontroller på franska skolor och universitet. Skolans språkkurser hålls i små grupper vilket medför goda möjligheter för varje student att aktivt medverka i undervisningen. France Langue använder sig av effektiva undervisningsmetoder och inriktar sig mycket på konversation för att få varje student att använda språket dagligen. Skolan har en vänlig atmosfär och personalen är där för att göra din språkresa så lärorik och givande som möjligt.

Vin- och matälskaren har mycket att hämta i Bordeaux och dess omgivning. Den som söker en medelstor fransk stad med ett bra utbud av nöjen & kultur, restauranger & cafeér, affärer mm känner sig hemma. Staden är tillräckligt stor för att inte bli mätt på under en längre vistelse. Många uppskattar även närheten till Atlanten och Spanien. Skolan håller hög klass på språkkurser, boende och övriga arrangemang och vi har haft många nöjda deltagare som åkt på språkresor just hit.

För mera inspiration och fina Bordeauxbilder så rekommenderar vi ett klick in på vår Studerautomlandsblogg!

Bordeaux

Bordeaux står för kvalitet, gastronomiska underverk och en vinkultur utan motstycke. Hit reser människor för att sätta guldkant på tillvaron, och vad kan inte vara ett bättre mål för språkresor, än att uppleva denna livsnjutning kombinerat med tillfredsställelsen av att lära dig ett nytt språk.

Fritid

France Langue lägger ner stor vikt vid sina fritidsaktiviteter och har ett brett program som ofta knyts till deras språkkurser. Staden är stor och det finns ett rikligt utbud av det mesta här. Som komplement för din språkresa ges här möjlighet att få uppleva regionen, kulturen och historien medans du övar upp din franska. Bland annat kan du gå på balett, museum eller varför inte njuta av den vackra utsikten över Atlanten från de högsta sanddynorna i Europa, Dune du Pyla? Du kan även delta i matlagnings- eller vinkurser genom skolan, något som verkligen passar bra i denna kulinariska del av Frankrike.

Bordeaux har en gammal fin stadskärna som omges av moderna byggnader. Staden ligger i Aquitaine, en region i Frankrike som är välkomnande för alla sorters sportaktiviteter – inte minst för vattensporter. Pyreneerna lockar till skidåkning endast ca 3 timmars bilfärd från Bordeaux. De flesta har nog också hört talas om Bordeauxvinerna. Det finns gott om vingårdar i närområdet som många studenter brukar göra utflykter till. Klimatet i regionen är varmt och behagligt. Det finns alltså många aktiviteter att kombinera med sin språkkurs.

Kurser

Bordeaux står för kvalitet, gastronomiska underverk och en vinkultur utan motstycke. Hit reser människor för att sätta guldkant på tillvaron. Vad kan inte vara ett bättre mål för språkresor än att uppleva denna livsnjutning kombinerat med tillfredsställelsen av att lära dig ett nytt språk?

Språkkurs

Lektioner per vecka: 20

Detta är skolans mest bokade språkkurs och består av 20 grupplektioner i franska per vecka. På nybörjarnivå är mycket fokus på grammatik men allt eftersom blandas innehållet och du får möjligt att uttrycka dig både i skrift och tal för att klara av vardagliga situationer. Du börjar skolan på morgonen och slutar efter lunch och i snitt är ni 10 personer per grupp, max 12.

På denna språkkurs får du en bra grovgrund att stå på och för dig som läst franska sen innan ger det dig en bra uppfräschning. I och med att du slutar mitt på dagen ges du mycket fritid där du kan delta i skolans aktivitetsprogram som tar vid under eftermiddagen.

Observera att inga lektioner ges första måndagen på kursen. Denna dag anordnas språktest samt att du får allmän och bra information om skolan. Ska du därför boka en kortare språkkurs rekommenderar vi att du t.ex. adderar en privatlektion eller liknande för att inte gå miste om lektionstid.

Språkkurs  – Trimester

Lektioner per vecka: 20 (12 klassrumslektioner + 8 online)

Den här kursen är på 12 veckor och är innehåller veckovis 12 lektioner i klassrum på skolan och 8 online-lektioner. Det är alltså en så kallad hybridkurs med mix av fysiska lektioner face-to-face och lektioner som du har på distans via online. Kursen startat 4 gånger per år.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 26

Denna intensivkurs består av 26 lektioner per vecka. Kursen passar dig som vill läsa något mer intensivt och kanske redan läst en del franska sen innan. Eftermiddagslektionerna är främst inriktade på konversationsövningar eller om du önskar förberedande för Delf/Dalf-test. Om du vill studera ännu mera intensivt finns en superintensiv språkkurs med 30 lektioner per vecka.

Språk + Kultur, Vin & Gastronomi

Lektioner per vecka: 20+4

Under 1 vecka har du möjlighet att kombinera din språkkurs i franska med att uppleva Bordeauxs gömda skatter och regionens delikatesser och viner. Detta är ett perfekt upplägg för dig som vill sätta lite extra kulturell prägel på din språkkurs!

På förmiddagen ges fransklektioner i grupper om max 12 deltagare. Utöver detta ingår 4 workshops som inkluderar;

 • 1 ”gourmettur” till fots
 • 1 kulturell rundtur till sevärda och undangömda smultronställen i Bordeaux
 • 1 workshop inom franska desserter (pastry workshop)
 • 1 utflykt till vingård med vinprovning

På ”gourmetturen” genom den historiska delen av staden får du chans att se flera av Bordeauxs vackra och stolta byggnader. Längs promenaden görs flera stopp och spännande möten där du får smaka av lokala specialiteter som bjuds.

Bordeaux är den enda staden i Frankrike, och en av fåtal i världen, vars hela stadskärna är UNESCO-klassad. Under en session ges möjlighet att upptäcka detta kulturella världsarv med b.la. besök på museum och intressanta utställningar.

En av de workshops som ingår fokuserar helt på franska desserter där du får bra grundkunskaper till att själv lära dig komponera ihop en väl vald dessert. Vad sägs om t.ex. klassiska macaroons, canelés, fransk citronpaj eller dunes blanches? Självklart avslutas denna workshop med att du får smaka på dina små mästerverk!

Kursen brukar avslutas med en utflykt till en vingård i Bordeaux och besök på något av de mest berömda slotten. Vinprovning arrangeras av passionerade vinexperter.

Du bör ej vara nybörjare i franska för att söka till denna kurs, nivå A2 rekommenderas starkt av skolan då workshops och rundturer sker på franska.

Lärarkurs i franska

Lektioner per vecka: 26

Kursen ger en uppfräschning av språket i tal och skrift. Kurserna hålls i små grupper med deltagare från andra länder. Fokus ligger på att få flyt i språket, samt att få inspiration i sin lärarroll.

Lektionerna startar 9.30 och slutar 12.45 måndag-fredag. 2 dagar per vecka fortsätter kursen på eftermiddagen mellan klockan 14.00-15.30.

Språkkursen för lärare fokuserar på och innehåller:

 • Riktade workshops för reflektion, utbyte och kreativitet där alla deltagare bidrar både muntligt och skriftligt
 • Språklig förbättring inom kommunikation-, skrift-, hör- och läsförståelse
 • Nya idéer och undervisningmetoder som kan användas direkt i klassrummet
 • Lärarkursen leds av professionella lärare med franska som modersmål
 • Utveckla ditt eget undervisningsmateriel från de materiel och källor som finns inom de olika workshops som erbjuds
 • Guidade turer och kulturella besök som sen analyseras i grupp
 • Fokus på språk och det sociala sammanhanget med inslag av filmer, press, litteratur och musik

Boende

Värdfamilj

Välj mellan enkelrum (eget sovrum) eller dubbelrum (delat sovrum) i noga utvalda franska värdfamiljer. Halvpension eller frukost finns som tillval. I vissa fall kommer du som gäst även bo i samma familj som andra studenter på skolan, lite beroende på hur stort familjen bor. Detta boende kan varmt rekommenderas för dig som söker extra språkträning och komma närmare den franska kulturen och vardagslivet. Transfer ingår, dock måste du bekräfta dina ankomsttider till oss senast 15 dagar innan kursstart.

Sommarresidens

Är du borta mellan juni-augusti kan France Langue ordna boende på universitetsresidens. Du bor enkelt men bekvämt i en mindre studio (liten lägenhet) med köksvrå, wc/dusch samt enklare möblemang. Wifi ingår. Det finns olika residens att välja på, oftast belägna i direkt anslutning till universitetsområdena i Bordeaux med cirka 15-20 minuter till skolan med buss eller spårvagn. Sängkläder ingår sällan utan kostar runt 7€ extra. Parkeringsmöjligheter mot kostnad.

Lägenhetshotell

Boende i en egen liten studio/lägenhet med ett eller flera sovrum. Skolan kan erbjuda flera olika lägenhetshotell i olika prisklasser runt om i staden. Priserna är relativt höga jämfört med rum i värdfamilj/universitetsresidens men detta alternativ kan passa dig som söker ett självständigt, privat boende. Dessa lägenheter ligger allt mellan 10 minuters gångpromenad från skolan upp till 20-30 minuter med buss/spårvagn. Kontakta oss för prisinformation och tillgänglighet.

Priser & Datum 2022

Kurspriser
20 lektioner per vecka (CSN)
1 vecka: 4 160
2 veckor: 7 840
3 veckor: 9 510
4 veckor: 12 340
6 veckor: 18 790
8 veckor: 24 850
12 veckor: 21 220
13 veckor: 22 740
16 veckor: 27 790
20 veckor: 34 450
24 veckor: 40 91
36 veckor: 51 87
Extra vecka: 2 930
20 (12+8), 12 v special: 20 500
26 lektioner per vecka 
1 vecka: 3 940
2 veckor:  7 240
3 veckor: 10 650
4 veckor: 13 660
30 lektioner per vecka 
1 vecka: 4 680
2 veckor: 8 730
3 veckor: 12 680
4 vecka: 15 440
Tillägg förKultur, Vin & Gastro
Per vecka: 3 410
Lärarkurs 
2 veckor: 9 240

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj
Enkelrum, halvpension: 2 870
Enkelrum, frukost: 2 350
Dubbelrum, halvpension 2 650
Dubbelrum, frukost 2 170
Sommarresidens 29/5-27/8
Studio 1 pers 2 760
Lägenhetshotell
Studio, 1-2 pers: 4 790
Turistskatt: Tillkommer
Skolans bokningsavgift: 880

Kursstarter 2022

Kursstarter
Nybörjare: 10/1,14/2, 14/3, 4/4, 9/5, 13/6, 4/7, 16/8, 19/9, 10/10, 14/11
Kursstart  för dig med förkunskaper. Varje måndag
Lärarkurs (L), 12v Special (S) 20: 12+8: L: 25/7, S: 17/1, 11/4, 4/7, 26/9
Kultur, Vin & Gastronomi: 1/3, 11/4, 2/5, 6/6, 11/7, 8/8, 5/9, 10/10, 7/11

Lovdagar 2022

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 18/4, 26/5, 14/7, 15/8, 1/11
Juluppehåll: 18/12-1/1 2023

Deltagarkommentarer

Lisa och Cecilia 19 och 21 år, 13 veckor

Prata mycket franska på fritiden! Vi bodde inte i familj och för att maximera inlärningen tror jag egentligen att man måste omges av språket dygnet runt. Försök att inte hänga mycket med folk från skolan, då pratar man mest engelska. Satsa på att lära känna lokala människor.

Jan 74 år, 3 veckor

Trevlig, hjälpsam och bra personal på skolan.

Maria 37 år, 3 veckor

Bordeaux var jättetrevligt! Åker gärna tillbaka dit. Bra sommarstad med inte alltför långt till stränder (särskilt Archachon som är 40 minuter med tåg var en mysig badort att besöka).

Linda 30 år, lärarkurs 2 veckor

Jag hade bara en lärare som höll i kursen för undervisande lärare, men hon var helt fantastisk. Kursmaterialet utgjordes endast av autentiskt material vilket gav både en hög språklig nivå och kulturell input.

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982