Sprakresor

Lyon, Rhône, Frankrike

Språkresor till Lyon på Lyon Bleu

Välorganiserat aktivitetsprogram Flexibla kurslängder 2900 studenter per år

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi
  • Rullstolsanpassat
  • Online & Distanskurser

Skolan Lyon Bleu är belägen i hjärtat av Lyons centrum, bara ett stenkast från den historiska delen samt på andra sidan av stadens affärsområde.

Det är en skola med vänskaplig atmosfär, lärarna och personalen är alltid mån om att studenterna skall få ut det bästa av sin studietid och efter lektionstid anordnas det alltid aktiviteter. Lyon Bleu är en privatägd språkskola och började undervisa utländska studenter 1999. Genom åren har skoaln välkomnat studenter från strax över 100 länder världen över.

Lyon Bleu har 16 fullt utrustade klassrum samt bland annat ett studentrum med datorer. Lyon Bleu är b.la. medlem i FLE som är en stor och välkänd samlingsorganisation för kvalitétstämplade språkskolor i Frankrike. Skolan är sedan 2023 även medlem i KLF – Keep Learning French där även EduPlanets skolor i Montpellier och Toulouse är anslutna. KLF är ett nätverk av ackrediterade och välkända skolor som varit i branschen i mer än 20 år och som välkomnat mer än 6450 studenter genom åren.

För dig som vill åka på språkresa till en riktig storstad i Frankrike men ändå inte Paris, kan vi varmt rekommendera Lyon som är ett mecka av restauranger, shoppingmöjligheter och fina promenadstråk. Skolan Lyon Bleu passar dig som vill studera i små grupper i en skola med öppen och vänskaplig atmosfär.

Lyon

En språkresa till Lyon tar dig till Frankrikes näst största stad, med 1,3 miljoner människor som anser sig bo i hjärtat av det franska köket. Denna vackra inlandsstad räknas ofta som Frankrikes gastronomiska huvudstad där restauranger med utsökt och prisvärd mat finns i nästan vartenda hörn.

Fritid

I en så pass stor stad som Lyon går du knappast sysslolös. Staden innehåller en skön blandning av kultur, högklassiga restauranger, shopping och massvis av härliga promenadspråk. Missa inte Musée d’Art Contemporain beläget i Tête d´ Or- parken, Lyons Central Park enligt vissa. Museet anordnar ofta exklusiva Andy Warholutställningar och bredvid finner du en amfiteater med plats uppemot 3000 åskådare.

Lyon är en väldigt promenadvänlig stad, följ gator som Rue de la République och Rue Président Edouard Herriot för att hitta bra shoppingmöjligheter av alla de slag. Som den gastronomiska huvudstad som Lyon är får du heller inte missa någon av stadens otaliga matgallerior. På kvällarna hittar du lätt till någon av Lyons bouchons ”hål-i-väggen-krogar” likväl som till mer påkostade restauranger. Känn dig hjärtligt välkommen till gastronomins levande huvudstad!

Kurser

Språkkurs i franska

Lektioner per vecka: 20

Skolans standardkurs i franska består av 20 lektioner per vecka och startar varje måndag. På denna kurs ges du grundläggande ordkunskap och grammatikkunskaper för att kunna kommunicera på franska. Du får också utveckla fem olika språkdelar; hör- och läsförståelse, muntlig kommunikation, skrivfärdigheter och interaktiv kommunikation.

Läser du minst 9 veckor erbjuds du ett språktest/diplom som kallas Evalang certificate. Ett slags språktest/certifikat utformat av språkexperter från France Èducation international. Läser du mindre än 9 veckor ges skolans egna certifikat.

Lektioner sker antingen för- eller eftermiddagar.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 26

Skolans intensivkurs i franska innebär 26 lektioner varje vecka. 20 lektioner med samma innehåll som kursen ovan men med ett tillägg på 6 workshops varje vecka för extra språkträning inom olika områden.

Språkkursen ges både under för- och eftermiddagar.

Superintensivkurs

Lektioner per vecka: 40

Skolans mest intensiva språkkurs består av hela 40 lektioner varje vecka. Språkkursen kan endast bokas mellan 1-4 veckor. Språkkursen lämpar sig inte för kompletta nybörjare i franska utan minst en elementär nivå krävs vid inskrivning. Passar dig som snabbt vill nå framsteg i språket.

Språkkursen ges både under för- och eftermiddagar.

Boende

Värdfamilj

Om du önskar få en djupare inblick i den franska vardagen så är boende i värdfamilj ett utmärkt boendealternativ. Många av familjerna bor i Lyons 6 och 3e distrikt medan vissa bor något längre bort med metron. Mot ett pristillägg kan du boka rum hos familjer som bor ca 20 minuters gångpromenad med skolan annars får du räkna med kommunala färdmedel till och från Lyon Bleu. Du delar kök och badrum med din familj men har ditt egna sovrum med förvaringsmöjligheter och skrivbord. Tvättmaskin finns att låna hos de flesta familjer och sängkläder ingår. Välj mellan alternativen inga måltider, frukost eller halvpension.

Studio på residens

Önskar du bo mer självständigt finns det flera studioresidens som skolan kan hjälpa dig boka upp. Lyon Bleu samarbetar med flera olika residens beroende på prisklass och antal studieveckor du planerar för. Residensen är belägna i närheten av skolan, 10-15 minuter med buss eller 15-30 minuter till fots. Oftast rör det sig om en liten lägenhet som är fullt utrustad (kökstillbehör, sängkläder, handdukar, internet och TV). Välj om du vill boka budget-, medel-, eller hög standard. En lägenhet finns att boka för 1-2 personer.

Det finns två kategorier av residens, ett för kortare vistelser där du oftast betalar per natt. Stannar du mer än två månader betalar du månadsvis. En deposition motsvarande en månadshyra brukar krävas innan du flyttar in och många residens tar också ut en administrativ avgift.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 4 210
2 veckor: 6 490
3 veckor: 9 220
4 veckor: 11 850
6 veckor: 16 030
8 veckor: 20 970
12 veckor: 29 760
13 veckor: 30 400
16 veckor: 37 010
20 veckor: 45 230
24 veckor: 53 850
36 veckor: 78 320
Extra vecka fr 13 v: 2 230
26 lektioner per vecka
1 vecka: 4 730
2 veckor: 8 120
3 veckor: 11 720
4 veckor: 14 820
Extra vecka: 3 140
40 lektioner per vecka
1 vecka: 6 610
2 veckor: 11 890
3 veckor: 16 820
Extra vecka: 4 800
20+6 lektioner per vecka:
1 vecka: 7 390
2 veckor: 13 140
Extra vecka: 5 080
Information om studiemedel
Du måste boka minst 3 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka studiemedel först för höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 2 860
Extra natt: 590
Värdfamilj med frukost
Enkelrum: 2 270
Värdfamilj utan måltider
Enkelrum med matlagningsmöjlighet: 1 960
Tillägg eget badrum (värdfamilj)
Tillägg per vecka: 480
Närmre skolan (ca 20 min promenad)
Tillägg per vecka: 360
Studio
1 person: 3 00
2 personer: 1 790
Bokningsavgift boende
Engångsavgift: 850

Kursstarter 2024

Kursstarter
För dig med förkunskaper: varje måndag
Nybörjare 8/1, 4/3, 29/4, 1/7, 2/9, 28/10

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/4, 1/5, 8/5, 20/5, 15/8, 1/11,  11/11
Juluppehåll: 23/12 – 5/1 2025

Deltagarkommentarer

Bo 64 år, 2 veckor

Lyon är en trevlig öppen stad med bra metro / öppna platser och trevliga människor. Läraren var toppenbra, flexibel och kunnig.

Skolan hade väldigt bra böcker och jättebra aktiviteter, jag följde med på två av dessa. Första gången förstod jag inte mycket som sas eftersom läraren bara pratade på franska, men andra gången jag följde med hade jag lärt mig språket mycket bättre och förstod i och med det mer vad läraren sa om aktiviteten vi var på. Mycket uppskattat!

Margareta 55 år, 4 veckor

Jag är jättenöjd med min vistelse. Skolan fungerade jättebra. Jag hade en fantastisk lärare, skolan sköttes proffsigt och erbjöd även sociala aktiviteter måndag-fredag med olika teman så det var lätt att träffa andra deltagare även utanför den egna gruppen. Jag är också mycket nöjd med mitt boende och tack vare att jag bokade tidigt, fick jag en fin studio med utsikt mot en innergård och en stor balkong. Det var varit fyra toppenveckor och jag kommer absolut tillbaks. Jag funderar på samma tidpunkt nästa år men kanske även några veckor i höst så då hör jag av mig igen.

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982