Sprakresor

Språkresa till Montpellier på LSF/Institut Européen de Français

Härlig universitetsstad Flera boendemöjligheter E-learning ingår

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Internet Wifi
  • Rullstolsanpassat
  • Online & Distanskurser

Skolorganisationen LSF och den privata skolan Institut Européen de Français (IEF) slogs under 2021 samman under namnet LSF/IEF. De två skolorna ihop har tillsammans skapat ett stort och mångsidigt kursutbud – både online och med fysiska kurser som passar de allra flesta. Skolan ligger optimalt placerad mitt i Montpelliers historiska stadskärna, i den mest centrala delen av staden.

Skolan tar emot studenter, lärare och yrkesverksamma språkfantaster i alla åldrar, från hela världen, året om. Dess välkomnande och vänskapliga atmosfär gör att du snabbt känner dig hemma och kan komma till ro i dina studier. LSF/IEF jobbar aktivt för att du ska integreras i den franska kulturen och bygger upp en stor del av sin undervisning på detta. Båda skolorna har sen tidigare belönats med Label Qualité FLE, med högsta betyg. LSF/IEF är sedan 2023 medlem i KLF – Keep Learning French där även EduPlanets skolor i Toulouse och Lyon är anslutna. KLF är ett nätverk av ackrediterade och välkända skolor som varit i branschen i mer än 20 år och som välkomnat mer än 6 450 studenter genom åren.

Undervisningen ges i små grupper om max 12 studenter och klasserna ses över och omorganiseras efter behov varje vecka. Som student på skolan får du utöver undervisning och aktiviteter fri tillgång till e-learingplattform som vidare hjälp i dina studier.

Montpellier har de senaste åren seglat upp som en av de mest populära destinationerna bland studenter vi är i kontakt med. Mycket pågrund av ett gynnsamt klimat, den sköna studentatmosfären och närheten till havet. På skolan LSF/IEF har vi tack vare ett gott samarbete dessutom möjlighet att erbjuda dig som student mycket konkurrenskraftiga kurspriser, främst på de lite längre kurserna.

Vår student Elsa, 19 år, spenderade en höst på LSF/Institut Européen de Francais. Läs gärna om hela hennes upplevelse om tiden i Montpellier!

Montpellier

Av Montpelliers 277 000 invånare räknas upp till en fjärdedel vara studenter och staden kan vara stolt över sitt universitetet som är ett av de äldsta i världen. Staden kryllar även av internationella studenter som åker hit på språkresor, vilket skapar en fin gemenskap mellan stadens ungdomar.

Fritid

Montpellier och dess närområde har gott om historiska landmärken, pittoreska byar och sköna vyer att erbjuda och om du vill ha hjälp att hitta dessa på ett roligt sätt så erbjuder skolan utflykter till en mängd olika destinationer. De har även ett stort och varierat aktivitetsprogram med bl.a. filmkvällar, vinprovningar, sporter, traditionella danser och en guidad tur av Montpellier varje vecka. På Youtube kan du se ett filmklipp från skolan och sekvenser från de aktiviteter som arrangeras! En språkresa till Montpellier tar dig till ett fantastiskt landskap väl värt att upptäcka!

Kurser

Språkkurs i franska

Lektioner per vecka: 20

Skolans standardkurs i franska består av 20 lektioner per vecka och startar varje måndag. På denna kurs ges du grundläggande ordkunskap och grammatikkunskaper för att kunna kommunicera på franska. Du får också utveckla fem olika språkdelar; hör- och läsförståelse, muntlig kommunikation, skrivfärdigheter och interaktiv kommunikation.

Läser du minst 9 veckor erbjuds du ett språktest/diplom som kallas Evalang certificate. Ett slags språktest/certifikat utformat av språkexperter från France Èducation international. Läser du mindre än 9 veckor ges skolans egna certifikat.

Lektioner sker antingen för- eller eftermiddagar.

Intensivkurs i franska

Lektioner per vecka: 26

Skolans intensivkurs innebär 26 lektioner varje vecka. 20 lektioner med samma innehåll som kursen ovan men med ett tillägg på 6 workshops varje vecka.

Språkkursen ges både under för- och eftermiddagar.

Onlinekurs i franska

Lektioner per vecka: 4-13

LSF/IEF erbjuder onlinekurser i franska på nivåerna A2-B2/C1 (ej kompletta nybörjare). Du kan välja att studera på dagtid (för- eller eftermiddag) eller kvällar. 4, 8 eller 12 veckor långa kursperioder med mellan 4-13 lektioner per vecka. Kurserna på kvällarna (4 lektioner per vecka) är riktade till dig som vill förbättra språkets alla element medan kurserna på dagtid är anpassade för au pair samt Delf/Dalf förberedelse. Grupperna består av som mest 14 deltagare

Onlinekurserna ger ej rätt till studiemedel från CSN.

E-learning

Skolans plattform, vars innehåll är helt skapat av dess pedagogiska team, innehåller 500 träningsmoduler och mer än 6000 övningar! Det finns 7 teman som bland annat grammatik, vokabulär och fonetik. Det finns även inriktningar mot affärsfranska, franska & matlagning samt internationella relationer.

Boende

LSF/IEF förmedlar en rad olika boendeformer för dig som student. Här finns något för alla smaker oavsett om du vill bo ihop med andra studenter, i familj eller mer på egen hand. 

Värdfamilj

Detta alternativ är idealiskt för dig som vill ut få maximalt av din språkresa. Här får du dels extra möjlighet att tala språket men också ett kulturellt och socialt utbyte vid sidan av dina studier. Familjerna är handplockade med omsorg av skolan och du har möjlighet att lämna särskilda önskemål när det kommer till vilken typ av familj du vill bli placerad i. Vissa familjer tar emot flera studenter åt gången vilket är bra att känna till innan du ankommer. Du kan välja att boka boende med frukost eller också med halvpension (frukost och middag). Bokar du med frukost ingår tyvärr inte möjlighet att laga egna måltider i familjens kök, då rekommenderas valet ”Delad lägenhet”. Transfer tur och retur arrangeras utan kostnad om du bokar boende i värdfamilj, från Montpellier airport och Montpellier Sud de France och Saint Roch tågstation.

Delad lägenhet

Boende med studenter eller fransk värd

Populärt! Att bo i delad lägenhet är både ekonomiskt och ett bra sätt att lära känna nya studenter på. Det är LSF/IEF som själva valt ut lägenheterna och i ditt boende har du ett eget sovrum men delar kök och badrum med ca 1-3 andra personer. Oftast är det studenter som också läser på skolan och ibland kan det vara studenter som studerar på universitet. I vissa fall bor även hyresvärden i lägenheten och hyr ut resterande rum till studenter. Lägenheterna är belägna i centrala Montpellier, ibland med gångavstånd till skolan och ibland med buss/spårvagn 15-30 minuter. Transfer går att boka mot kostnad.

En obligatorisk avgift för städning vid avresa faktureras i samband med bokning.

Studio

Önskar du bo mer självständigt och känna på hur det är att faktiskt leva i Frankrike har skolan möjlighet att ordna en privat lägenhet/studio åt dig för tiden du studerar. Dessa finns att boka för 1 eller 2 personer. Lägenheterna ligger i och utanför Montpelliers centrum. Kontakta gärna oss för mera information samt exakta priser.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 3 960
2 veckor: 6 290
3 veckor: 9 020
4 veckor: 11 550
6 veckor: 15 530
8 veckor: 20 440
13 veckor: 29 100
16 veckor: 35 210
20 veckor: 43 230
24 veckor: 52 050
36 veckor: 75 320
Extra vecka: 2 170
26 lektioner per vecka
1 vecka: 4 730
2 veckor: 8 120
3 veckor: 11 720
4 veckor: 14 820
8 veckor: 26 420
12 veckor: 36 110
Extra vecka: 3 140
Information om studiemedel
Du måste boka minst 3 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka studiemedel först från höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj
Enkelrum, halvpension: 2 690
Extra natt: 470
Enkelrum, frukost: 2 020
Eget badrum i värdfamilj
Tillägg per vecka: 470
Delad lägenhet
Enkelrum: 1 790
Städning vid avresa (delad lägenhet)
Engångsavgift: 470
Studio
1 person: 3 000
2 personer: 1 790
Transfer
Enkel väg, flygplatsen: 850
Enkel väg, St Roch tågstation: 620

Kursstarter 2024

Kursstarter
Nybörjare: 8/1, 4/3, 29/4, 1/7, 2/9, 28/10
För dig med förkunskaper: varje måndag

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/4, 1/5, 8/5, 20/5, 15/8, 1/11, 11/11
Juluppehåll: 23/12-6/1 2025

Deltagarkommentarer

Mohamed 23 år, 20 veckor

Resan gick bra, åkte till Nice först så jag hann se Nice och Marseille lite innan jag kom till Montpellier på söndagen innan skolan! Kursen jag går på är en bra nivå för mig att börja på. Lärarna är jättesnälla och förklarar allt bra. Staden är jättefin och jag har inte kunnat få en bättre start här med alla nya trevliga elever man träffar från hela världen!

Elin 19 år, 16 veckor

Världen har aldrig känts så stor och samtidigt så liten som under min tid i Montpellier på IEF. Folk från hela världen samlas på ett ställe, vilket får en att vidga sina vyer och man utvecklas som person tack vare detta. Jag är så tacksam för min höst i Montpellier. Jag har nu vänner från hela världen som jag fortfarande håller kontakt med. Jag kommer bära med mig detta äventyr för resten av mitt liv.

Simon 31 år, 12 veckor

Trevlig, halvstor stad nära havet, små gränder och sol och bad in i oktober!

Nathaly 20 år, 8 veckor

Jag saknar och jag tänker hela tiden på Montpellier, att åka dit var något av det bästa jag har gjort. Jag hade verkligen ”the time of my life”, vilket jag tror att många som varit där delar med mig. Jag måste tacka EduPlanet för den service och stöd jag fick innan jag åkte iväg. Om man vill och har bra kontakt med sina lärare och med skolan så är IEF rätt skola och Montpellier rätt stad. Det är en studentstad där det alltid händer något!!

Pernilla 35 år, 3 veckor

Allt är på franska, och grammatik är uppblandat med hör- och läsförståelse. För att träna på grammatiken vi lärde oss så samtalade vi om diverse vardagligheter, vilket även ger samtalsfärdighet.

Jag bodde lite utanför stan, men i slutändan gjorde det absolut ingenting för familjen som sådan var så fantastisk. Jag längtade ofta tills kvällen när vi alla skulle samlas kring middagsbordet och prata om allt från vad vi gjort idag till världens olika politiska frågor. Vi jämförde ofta livet och värderingar länder emellan. I familjen bodde även en amerikanska och en schweizare, vilket öppnade för många åsikter och jämförelser. Och mitt i samtalet så åt vi alltid en fantastisk middag.

Vad jag framförallt har tagit med mig hem från min Frankrikevistelse är maten. Självklart tänker ni, la cuisine français är ju vida känt, men det är så mycket mer än bara sniglar och grodlår (vilka jag för övrigt aldrig åt)! Matkulturen skiljer sig lite beroende på vart i Frankrike man befinner sig, men i södra delarna där jag befann mig är olivoljan och färska grönsaker viktiga komponenter. Och det var så läckert! Jag har aldrig i Sverige njutit så mycket av att bara äta en tomat där jag har ringlat över riktigt fin olivolja och även en nypa av det lokala saltet. Senap från Dijon är också något som jag oftare kommer ställa fram på bordet här hemma från och med nu. Och så har vi ju osten! Jag hann inte prova alla av de över 300 franska ostarna, men jag fick en favorit: Roquefort ”La Cave des Templiers”. Den osten på en bit färsk baguette är inte dumt alls. Och förresten så är myten om fransmannen som bär på bänder av baguetter helt sann. En syn jag såg nästan varje dag! Men jag förstår dem, bröd har verkligen en helt annan status och är även så oerhört mycket godare i Frankrike. Allt är så oerhört fräscht, vällagat och välproducerat!

Karl 21 år, 8 veckor

Montpellier var ett bra val för språkstudier under 2 månader. Närheten till havet, skolans läge och alla fantastiska människor bidrog till en härlig vistelse i Frankrike. Jag kände verkligen att min franska utvecklades då lärarna var både kompetenta och väldigt sympatiska. Språkkursen var alltigenom ett bra val och jag besöker mer än gärna Montpellier igen!

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982