Sprakresor

Nice, Provençe, Frankrike

Språkresor till Nice på France Langue

Välkänd fransk skolkedja Internationell atmosfär Skola i Liberation–Borriglione

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Internet Wifi
  • Rullstolsanpassat
  • Data labb

France Langue är en välkänd kedja av franska språkskolor som bland annat bedriver undervisning i surfstaden Biarritz och i vin- och gastronomimeckat Bordeaux. Skolan i Nice är belägen inuti en typisk provencalsk byggnad i de chica och restaurangtäta kvarteren Liberation–Borriglione.

Hjärtat av detta område hyser en stor, öppen marknad med festlig och lokal präglad atmosfär. Hundratals handlare finns på plats och erbjuder allt från färsk frukt till typsikt provensalska specialiteter. Med spårvagn når du stranden och dess välkända Promenade Anglais.

I skolan ryms 7 klassrum utspridda på två våningar, utrustade med b.la. air condition för sommarens hetaste dagar. Det finns WiFi i hela byggnaden som du kan koppla upp dig mot samt stationära datorer att låna. Du hittar också ett bibliotek och en student lounge där du kan sitta och koppla av mellan lektionspassen. Även en mindre uteplats finns utanför skolan som blir en naturlig samlingsplats.

Första måndagen varje vecka välkomnas nya studenter av Sylvie och hennes team. De berättar om skolan, fritidsaktiviteter och hur schemat kommer se ut framöver. France Langue anordnar olika typer av språkkurser, allt från gruppkurser i franska för dig som är minst 17 år till privatlektioner samt lektioner som förbereder inför en DELF/DALF-examen.

Nice

Nice är en stad för dig som vill åka på språkresa till en stor stad med mycket liv och rörelse. Under sommaren har staden en stark internationell prägel och som student här får du många nya intryck och upplevelser!NiceRivierans huvudstad med sina ca 450 000 invånare präglas av exklusivitet, färgsprakande marknader och ett turkosblått inbjudande hav som lockar miljontals att turista här varje år. Nice har i många år varit en av de allra mest populära orterna för att åka på språkresa i Frankrike till, vilket inte är svårt att förstå…

Fritid

Nice är den franska rivierans centrum med sitt underbara klimat och enorma utbud av allt du kan önska dig på din språkresa. France Langue och dess skolpersonal gör sitt bästa med att förse studenterna med information om aktiviteter och sevärdheter i och runt Nice och dess riviera. Att delta på skolans aktiviteter är ett bra sätt att komma i kontakt med nya studenter i början av din språkresa. Skolan anordnar ett program ungefär varje vecka, mycket anpassat efter säsong och utbud i staden. Exempel på aktiviteter skolan anordnar kan vara:

  • Filmklubb
  • Weekendresor
  • Guidade stadsturer
  • Mat & kulturupptäckter i Provence

Kurser

Bokar du 20 eller 30 lektioner per vecka får du utan extra avgift tillgång till FL Online school. Olika kurser och aktiviteter finns tillgängligt för dig som komplement till lektionerna i klassrummet. Du kan också få tillträde till FLAlumni network och på ett bra sätt förbereda dig för din språkkurs redan innan kursstart och repetera övningar efter kursslut.

Språkkurs i franska

Lektioner per vecka: 20

Detta är France Langues mest populära språkkurs som pågår året runt och består av 20 lektioner varje vecka. Du kan studera i allt från en till 40 veckor! Språkkursen fokuserar på en bra blandning av konversation, -skrift, -läs- och hörförståelse samt grammatik och ger dig en bra grund att stå på, oavsett syfte med din språkkurs. I nybörjarklassen i franska lär du dig grundläggande grammatik samt att ta dig fram genom enklare konversationer i vardagen.

Hemuppgifter ges på alla nivåer, oftast skrivuppgifter, som gör att du repeterar det som tagits upp under dagen.

France Langue har också särskilda terminskurser på bland annat 12, 16 och 24 veckor som startar utvalda datum under året. På dessa kurslängder studerar du i samma klass hela din kursperiod och inga nya studenter slussas in.

Lektionstid: 8.45-12.45 eller 13.45-17.00. Vilka tider just du studerar visar sig på plats efter språktestet som äger rum första måndagen på din kurs. Observera att det under sommartid kan vara andra lektionstider, ofta med lektioner eftermiddagstid.

Inga språklektioner ges på måndagar då språktestet äger rum, lektionerna återupptas på tisdagen. Det är bra att känna till om du bara bokar 1 veckas kurs eftersom ingen kompensation ges för detta.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 30

Denna intensivkurs består av 30 lektioner per vecka. Utöver morgonlektionerna har du även 5 specialiserade workshops per vecka. Klasserna består av maximalt 12 studenter. De 20 första grupplektionerna fokuserar på alla språkets moment såsom konversation-, skrift-, läs- och hörförståelse samt grammatik enligt kurstypen ovan.

5 workshops under eftermiddagen ger dig möjlighet att avancera ytterligare i språket då du kan välja inrikting lite efter behov, kanske att du behöver bättra på ordförrådet eller bli bättre på ditt uttal? Är du på en avancerad nivå finns workshops inom t.ex. fransk civilisation, traditioner och nutidshistoria. Utbudet av worskhops kan variera beroende på vilken av France skolor du väljer att läsa vid. Varje workshop är 1,5h, oftast schemalagda mellan kl 13.30 till 15.00, måndag-fredag.

Inga språklektioner ges på måndagar då språktestet äger rum, lektionerna återupptas på tisdagen. Det är bra att känna till om du bara bokar 1 veckas kurs eftersom ingen kompensation ges för detta.

Boende

Värdfamilj

Att bo i värdfamilj är utmärkt sätt att utveckla språket även efter lektionstid samt ta del av det vardagliga livet i en helt vanlig fransk familj. France Langue kan erbjuda flertalet olika familjekonstellationer och du har möjlighet att själv lämna önskemål om vilka du vill bo hos. Du kan välja att boka till frukost eller halvpension. Vi på EduPlanet rekommenderar i första hand att du väljer boende med halvpension, då blir det en naturlig träffpunkt och tid att sitta ner och samtala om dagen som varit.

De flesta familjer bor 5-30 minuter från skolan med buss eller spårvagn. Du kan välja att bo i enkel- eller dubbelrum och du får din egen nyckel så du kan komma och gå som du själv önskar. Adress till familjen meddelas normalt sett ca 2 veckor innan avresa.

Residens

Acropolis

Appart´City Acropolis är ett tre-stjärnigt residens som håller öppet året runt. Residenset är beläget i en levande del av Nice med ett nyligen öppnat universitet och med nära läge till både sport och kulturscener. Spårvagnsstoppet ”Vauban” är bara några minuters promenadväg från residenset och du kan nå Place Garibaldi, hamnen och gamla stan inom 15 minuter med spårvagnen. Till skolan får du räkna med ca 25 minuters resväg (kommunala färdmedel).

Du bor i en liten studio på ca 21 kvm. Studion är fullt utrustad och du har egen dusch, toalett och kitchenette. Sängkläder och handdukar erbjuds. Bokar du minst 7 nätter ingår även städning. Frukost och parkering kan du boka till mot kostnad.

Minimiålder är 18 år.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka 
1 veckor: 4 400
2 veckor: 7 430
3 veckor: 9 520
4 veckor: 12 270
6 veckor: 16 440
8 veckor: 21 370
12 veckor: 26 200
13 veckor: 28 310
16 veckor: 34 150
20 veckor: 42 190
24 veckor: 46 520
36 veckor: 69 950
Extra vecka, från 24 veckor: 1 940
30 lektioner per vecka
1 vecka: 5 180
2 veckor:  9 690
3 veckor: 11 460
 Extra vecka: 3 420

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj
Enkelrum, halvpension: 3 550
Enkelrum, frukost: 2 690
Dubbelrum, halvpension: 2 670
Dubbelrum, frukost: 2 010
Sommartillägg 25/5-24/8 
Tillägg per vecka: 350
Eget badrum
Tillägg per vecka: 530
Residens Acropolis
Lågsäsong (1/1-30/3 och 5/10-31/12): 4 490
Högsäsong (31/3-5/10): 4 860
Bokningsavgift boende (alla boendeformer)
Engångsavgift: 500

Kursstarter 2024

Kursstarter
Elementär nivå (ej komplett nybörjare): 29/1, 15/4, 22/7, 23/9
För dig med förkunskaper i franska: varje måndag

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 1/4, 1/5, 8/5, 9/5, 20/5, 15/8, 1 /11, 11/11
Juluppehåll: 21/12-6/1 2025

 

Deltagarkommentarer

Ulrika 33 år, 1 vecka

Så himla bra lärare! Hjälpsamma och inspirerande. Jag kände mig väl mottagen och jag lärde mig massor på den korta tiden jag var där. Skolan använde sig av en mycket bra bok som jag köpte för 20 euro. Lätt värt istället för att bara få papperskopior plus att jag nu kan plugga vidare hemma. Nice är en underbar stad fylld av hjälpsamma och trevliga människor. Underbar shopping och maten var fantastisk! Speciellt musslorna!

Amanda 23 år, 8 veckor

Jag skulle rekommendera alla att åka på en språkkurs! Det ger dig så mycket mer än kunskaper i ett språk. Jag träffade fantastiska människor från hela världen och fick se otroliga platser. France Langue hade en familjär atmosfär och jag kände mig alltid sedd av lärarna. De var hjälpsamma och jag kunde stanna kvar efter lektionerna för att fråga om sådant jag inte förstod osv. Det kom nya personer i klassen varje vecka, vilket gjorde det enkelt att träffa många människor. Jag har förbättrar min franska mycket på 8 veckor. Både grammatik, men också genom att prata med människor på stan.

Nice är en fantastiskt vacker stad som verkligen blommar upp under sommaren; det finns alltid massor att göra! Allt från fester, event och festivaler till strandhäng och muséer. Plus alla vackra byar och städer som finns inom en 30 minuters radie med buss eller tåg.

Marie 60 år, 1 vecka

Jag är supernöjd med språkkursen och kommer att återkomma! Allt funkade så bra, undervisningen, skolans läge superbra, utmärkta lärare. Jag kan varmt rekommendera France Langue!!! Varmt tack för er fina hjälp med detta!

Melat 20 år, studieresa via EduPlanet

Jag tackar verkligen för denna resan, det har varit helt fantastiskt. Jag är supernöjd.

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982