Sprakresor

Nice, Provençe, Frankrike

Språkresor till Nice på International House

7 min till strandpromenaden Låga kurspriser Stor skola i nya lokaler

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat

International House är en stor organisation som erbjuder språkkurser i många länder runt om i världen. IH Nice grundades år 1984 och är en av de mest populära privata språkskolorna i Nice. De har ett brett utbud av språkkurser på många olika nivåer och med en bra mix av deltagare från olika länder.

Undervisningen sker i fräscha lokaler på ca 400 kvadrat i en 20-årig byggnad, 6 minuter från huvudgatan Avenue Jean Médecin och med en kort promenad ner till havet. Skolan består av 7 ljusa och luftkonditionerade klassrum. Du välkomnas i en reception och vill du fördriva tiden på skolan så finns en student area med datorer, ett litet bibliotek, tv, dagstidningar och spännande magasin.

Precis utanför skolan finns en stor park där du kan koppla av efter lektionerna och du har många kaféer och restauranger alldeles i närheten.International House har också ett annex intill skolbyggnaden med tre moderna klassrum, dryckesmaskiner och ytterligare en reception.

Byggnaderna ligger i nära anslutning till varandra och precis intill en spårvagnstation som gör det lätt för dig att ta dig vidare till andra delar av Nice. Lärarna på skolan är mycket professionella och gör allt för att din språkresa till Nice ska bli så lärorik och minnesvärd som möjligt!

Nice är en destination för dig som vill åka på språkresa till en stor stad med mycket liv och rörelse. Under sommaren har staden en stark internationell prägel och som student här får du många nya intryck och upplevelser!

Nice

Rivierans huvudstad med sina ca 450 000 invånare präglas av exklusivitet, färgsprakande marknader och ett turkosblått inbjudande hav som lockar miljontals att turista här varje år. Nice har i många år varit en av de allra mest populära orterna för att åka på språkkurs i Frankrike till, vilket inte är svårt att förstå…

Fritid

En språkresa till Nice tar dig till den franska rivierans center, med sitt underbara klimat och enorma utbud av allt du kan önska dig på din språkresa. Nice är den perfekta platsen för studenten som söker kulturella upplevelser, nöjen och skönt klimat. Skolan arrangerar flera aktiviteter i veckan. Det kan  t.ex. vara restaurangbesök, nattklubbar, badresor, utflykter till Monaco mm. Vill du bege dig iväg på egen hand och utforska kuststäderna kan du hoppa på det tåg som tar dig längs kusten till bland annat filmstjärnornas Cannes, den spelglades Monaco ända bort till Ventimiglia i Italien med sin berömda marknad.

Den sport- och äventyrslystne har också kommit till paradiset. Det finns nog inte en enda sport som inte går att utöva i eller i närheten av Nice. Tennis och golf spelar man året om. Cykelpaket finns, liksom möjligheter till allt från närbelägen forsränning och bergsklättring till organiserade vandringar och vattenskidåkning.

Kurser

Språkkurs i franska

Lektioner per vecka: 20

Denna språkkurs i franska består av 4 lektioner per dag, morgonlektioner (eller i vissa fall eftermiddagslektioner) mån-fre. Du kan studera allt från 1 vecka och uppåt. Du läser i små grupper om max 10 studenter och genomsnitt runt 7 studenter. Språkkursen fokuserar mycket på konversation genom aktiva övningar i klassrummet, en del skrift-, läs- och hörförståelse beroende på din aktuella nivå i franska samt praktisk och användbar grammatik. För dig som söker studiemedel har skolan kraftigt rabatterat sina kurspriser från och med kursvecka 3!

Lektionstider: 9.00-12.15 eller 13.15-16.30. Slutgiltigt schema ges alltid till dig på plats.

Kombinationskurs

Lektioner per vecka: 20+4

En kombinationskurs passar dig som vill ha det bästa av båda världar – studier i grupp kombinerat med privatlektioner. Kombinationskursen består av 20 lektioner per vecka i grupp, och 4 privatlektioner där du kan öva det som du känner att du behöver öva mest på.

Boende

Värdfamilj

Att bo i värdfamilj är utmärkt sätt att utveckla språket även efter lektionstid samt ta del av det vardagliga livet i en helt vanlig fransk familj. IH Nice kan erbjuda flertalet olika familjekonstellationer och du har möjlighet att själv lämna önskemål om vilka du vill bo hos. De flesta familjer bor i närheten av skolan, max 30 minuter med buss eller spårvagn. Du kan välja att bo i enkel- eller dubbelrum (dubbelrum endast under juli och augusti). och du får din egen nyckel så du kan komma och gå som du själv önskar.

Residens

Önskar du att bo mer på egen hand finns möjlighet att bo i så kallad studio (liten lägenheten) på residens. Residensen, i vilka lägenheterna är belägna, ligger centralt i Nice med närhet till skolan. I närområdet finner du mataffärer och butiker. Residensen kontrolleras av skolan och håller god standard. Det som ingår i en studio är:

 • Kitchenette med liten kyl och frys
 • Enklare köksutrustning
 • Badrum med toalett och dusch
 • Skrivbord med stol och bokhylla
 • En enkelsängWiFi

Residensen erbjuder också följande service/faciliteter

 • Security 24h/7
 • Tvättmöjlighet (ca 3 Euro)
 • Vattenautomat (ca 1 Euro / flaska)

Observera att en deposition tas ut på ca 450 Euro (fås tillbaka efter utflytt), denna behöver betalas i samband med din bokning.

Boka boende på egen hand

IH Nice erbjuder tyvärr inte privata lägenheter men hjälper dig gärna med bra söktips i och runt Nice. En rekommendation är att vara ute i god tid och undvika sommarmånaderna för bästa pris. Här nedan finner du några länkar som kan vara värda att kika närmare på:

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka (pris för dig som söker CSN)
3 veckor: 6 370
4 veckor: 7 960
6 veckor: 11 250
8 veckor: 14 930
12 veckor: 21 800
13 veckor: 23 690
16 veckor: 28 970
20 veckor: 35 740
24 veckor: 42 300
36 veckor: 62 910
Extra vecka: 1 770
20 lektioner per vecka (pris för dig som inte söker CSN)
1 vecka: 4 320
2 veckor: 7 150
3 veckor: 9 290
4 veckor: 11 760
6 veckor: 15 640
8 veckor: 22 830
12 veckor: 30 280
28+2 lektioner per vecka
1 vecka: 10 310
2 veckor: 19 450
3 veckor: 27 880
4 veckor: 36 330
20+4 lektioner per vecka
1 vecka: 6 540
2 veckor: 11 980
3 veckor: 17 220
Extra vecka: 5 540
Information om studiemedel
Du måste boka minst 3 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka studiemedel först för höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj
Enkelrum, halvpension: 3 430
Dubbelrum, halvpension: 2 940
Bokningsavgift värdfamilj
Engångsavgift: 780
Residens
Enkelrum 1-11v, pris från ca: 2 650
Bokningsavgift residens
Engångsavgift: 670
Deposition residens
Engångsavgift: 5 220
Transfer till värdfamilj
Enkel väg, Nice flygplats: 500

Kursstarter 2024

Kursstarter
Nybörjare: 2/1, 5/2, 4/3, 1/4, 6/5, 3/6, 1/7, 5/8, 2/9, 7/10, 4/11
För dig med förkunskaper: varje måndag
DELF/DALF: se datum ovan för dig som är nybörjare, annars valfri måndag. Kontakta oss för examensdatum.
 

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/4, 1/5, 8-9/5, 20/5, 15/8, 1/11, 11/11
Juluppehåll: 23/12 – 1/1 2025

Deltagarkommentarer

Emma 20 år, 2 veckor

I slutet av juni flög jag alltså iväg med en vän för att plugga franska vid rivieran, vi skulle studera i två veckor. När vi kom fram till soliga Nice möttes vi av 30-gradig värme, medelhavet och palmer, och vi tog oss snabbt hem till värdfamiljen vi skulle bo hos. Det var ett trevligt äldre par, Monsieur & Madame Barreaud, varav den ene var en liten rund man med en väldig mustasch och den andra en något smal ”chic” kvinna. De båda var jättetrevliga och bodde mycket nära den lyxiga hamnen i en stor vacker lägenhet där de gamla möblerna och tavlorna inreddes med modern touch.

Femton minuter bort låg vår skola, International House, där vi träffade både härliga elever och lärare – jag tror inte jag någonsin haft så roliga fransklektioner tidigare! Särskilt roligt var det när en amerikan i vår klass försökte förgäves höra och uttala skillnaden på ”ça depends” och ”salle de bains”. Men det är en helt annan historia…

I skolan studerade människor från alla möjliga håll och kanter, USA nämnde jag tidigare men även personer från Ryssland, Spanien, Kina, Italien, Sverige, Brasilien, Schweiz och så vidare. De flesta var i 20 årsåldern, men det förekom även yngre såväl som äldre. Det var en härlig skara som vi delade många skratt och upplevelser med!

Nice i sig var otroligt vackert. Vid Promenade des Anglais var det alltid joggare på språng och kärlekspar satt på stranden och beundrade havet tillsammans. Om kvällarna reflekterades stadsljusen ner i vattnet och himlen och havet smälte samman – det var som en vacker målning. Kulturlivet var också på topp – förutom fantastiska museum med Chagall, Matisse och New York-inspirerad fotografi var även jazzfestivalen där och skänkte staden den mycket passande jazzmusiken att strosa runt till.

Sammanfattningsvis var Nice en otrolig stad och jag ångrar inte en minut att jag åkte! Havet, solen, staden och kulturen – allt samlat på en och samma plats!

Mahshid 24 år, 2 veckor

Det var jättebra i Nice. Kursen gick bra! Alla på skolan var väldigt behjälpliga och allt gick till på ett väldigt smidigt sätt. Tack för all hjälp! Supernöjd!

Madeleine 20 år, 8 veckor

Jag har det jättebra och har fått ett superbra första intryck av allting! Skolan är fin och har jättebra lärare som är både snälla och hjälpsamma! Det är riktigt bra kvalité på undervisningen och en härlig mix av nationaliteter på studenterna!

Susanne 49 år, 1 vecka

Mycket trevlig rektor och effektiv indelning i grupper på måndagen.

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982