Sprakresor

Paris, Frankrike

Språkkurser i Paris på Institut Catholique de Paris

Stort campus Termins- och sommarkurser Studera i universitetsmiljö Rätt till CSN för 19-åringar

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Kafeteria
  • Fikaautomat
  • Internet Wifi
  • Data labb

Med ett strategiskt läge mitt i Paris, nära Latinkvarteren, Montparnasse, St Germain des Près och stadsparken Parc du Luxembourg finner du Institut Catholique de Paris, en anrik skola grundad 1875.

På detta välkända och privatägda institut läser runt 15 000 studenter årligen. Institut Catholique de Paris består av 6 fakulteter och 4 institutioner och här har och läser franska- likväl som internationella studenter kurser i bland annat kulturhistoria, politik, filosofi och franska.

Institut de Langue et de Culture Francaise, ILCF, är en del av huvuduniversitet och erbjuder utländska studenter undervisning i det franska språket. ILCF har undervisat utländska studenter här sen 60 år tillbaka och kursinnehållet är väl avvägt med lika delar grammatik, fontetik, kommunikation samt med inslag av fransk kulturhistoria. ILCF´s klassrum är belägna i en separat del av huvudbyggnaden men fortfarande väl anslutet, en mysig liten park är det som skiljer byggnaderna åt.

På universitetets campus finns allt du behöver för en lyckad språkkurs. På området finner du bland annat ett multimediacenter där du kan öva såväl det muntliga som det skriftliga, ett bibliotek, studentrestaurang, ett teatersällskap samt en studentexpedition som bland annat anordnar fester, utflykter och sätter samman utställningar av olika slag. På området finns också en kyrka med anor från långt tillbaka i tiden. Vid sidan av renodlad språkundervisning kan ILCF också erbjuda kostnadsfria konversationssessioner som arrangeras av personer med franska som modersmål.

ILCF är ett utmärkt val om du vill läsa franska i anrika miljöer med universitetsatmosfär i hjärtat av Paris.

Paris

Paris med sina 9 miljoner invånare är drömmarnas och romantikens stad, men det är inte bara hopplösa romantiker som söker sig till denna stad. Paris har sedan länge varit känd som en av världens främsta modestäder och hit kommer modeälskare från hela världen. Dessutom benämns staden ofta som kulturens och gastronomins huvudstad. Så är du intresserad av mode och kultur så är Paris en perfekt stad för din språkresa. Här finner du några av världens mest kända konstverk. Louvren har bland annat da Vincis Mona Lisa och den armlösa statyn Venus från Milo.

Fritid

I Paris finns verkligen något för alla olika smaker och intressen med allt från några av de kändaste muséerna i världen, Le Louvre, Musée d’Orsay och Centre Pompidou, till nattklubbar som inte stänger förrän solen går upp. Ett besök på världens största loppmarknad, Les Puces de Paris, är ett måste om man vill fynda bland både antikviteter och moderna kläder.

ILCF arrangerar inte särskilt många fritidsaktiviteter, det finns ett socialt program men det är inte särkilt utbyggt. I Paris finns dock mycket att göra på egen hand så fråga gärna personalen om tips om du vill ha förslag på aktiviteter!

Kurser

ILCF erbjuder två terminskurser årligen (som kan läggas ihop till ett akademiskt läsår) likväl som kortare kurser som ges främst under sommaren. Alla språkkurser på ILCF genererar ECTS-poäng, det innebär att utbildningen klassas som universitetsstudier och ger därmed dig som är under 20 år gammal, även rätt att ansöka om studiemedel från CSN.

Månads- och sommarkurser i franska

Timmar per vecka: 15, 21

ILCFs månadskurser ges från januari till september och går att läsa från 3 till cirka 11 veckor. Du kan läsa mellan 15-21 lektionstimmar per vecka, lite beroende på i vilken månad kursen startar samt vilken nivå i franska du är på. Gruppen du kommer läsa i består av max 18 studenter och kursinnehållet är en mix av grammatik, konversationsövningar och hörförståelse. För dig som kommit upp någon nivå finns även möjlighet att välja till extralektioner med ämnen så som fransk kulturhistoria, turism & gastronomi och litteratur (endast om du bokar 21 timmar per vecka). Ett språktest kommer genomföras första dagen och därefter bestäms på vilken nivå du är lämpad att läsa.

Sommarkurserna ges från juni till augusti och är på antingen 15 eller 21 timmar per vecka. Dessa sommarkurser är oftast en månad långa.

Termins- och årskurser

Timmar per vecka: 15, 18, 21

En terminskurs pågår i 14 veckor och du kan välja med vilken intensitet du vill läsa (15, 18 eller 21 timmar per vecka).  Antalet timmar du läser avgör i slutänden hur många ECTS-poäng du ges för språkkursen.

Är du på en högre nivå i franska har du möjlighet att lägga till kurser inom Culture & Civilization eller om du vill ha extra övning i fonetik, grammatik etc. Det är tillsammans med din lärare efter avlagt språktest som du får hjälp att sätta ihop ett passande schema. Efter språkkursen får du ett diplom som som visar på kursinnehåll, din språknivå (efter den europeiska språkskalan) samt antal timmar och ECTS-poäng du studerat.

Terminskursen startar två gånger per år, vår och höst.

Observera! CSN kan endast ansökas för 50% och 75% på denna skola.

Boende

I Paris rekommenderar vi våra studenter att ordna med privata boendelösningar. Detta då skolorna ofta har väldigt begränsat med alternativ och som oftast är klart dyrare än vad genomsnittet kan vara. Kontakta EduPlanet om du vill ha förslag på möjliga hemsidor där du kan hitta ditt egna boende.

Om du kan tänka dig bo i värdfamilj kan ILCF lämna ut kontaktuppgifter till en förmedling du själv kan kontakta för att få hjälp att boka boende.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
Terminskurs
15 timmar per vecka (20 ECTS)
14 veckor: 33 220
18 timmar per vecka (24 ECTS) 
14 veckor: 39 200
21 timmar per vecka (28 ECTS)
14 veckor:  44 760
Sommarkurser
15 timmar per vecka
4 veckor: 11 740
21 timmar per vecka
4 veckor 15 140
Januarikurs
20 timmar per vecka
3 veckor: 11 540
Övriga kostnader
Library card
Per termin: 350
Per månad: 85
Studentkort
Engångskostnad: 180
Detta måste du skicka in till oss:
Efter bokning behöver du inkomma med passkopia (passet måste vara giltigt) och ett foto på dig själv som blir ditt ID-kort på skolan. Vi skickar sedan din ansökan till skolan.

Kursstarter 2024

Kursstarter
Januarikurs
Januari: 8/1-26/1
Sommarkurser 
Juni: 3/6-28/6
Juli: 1/7-26/7
Augusti: 5/8-30/8
Terminskurser
Vår 2024: 5/2-24/5
Höst 2024: ej fastställt
Inskrivning/Orientation: ca 1 vecka innan kursstart

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/4, 1/5, 8/5, 9/5, 20/5, 15/8
Vårlov: 4/3-10/5 2024, 15/4-21/4 2024
Jullov:

 

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982