Sprakresor

Toulouse, Occitanie, Frankrike

Språkresa till Toulouse på Langue Onze

En av Frankrikes främsta studentstäder Prisvärda boendealternativ Cirka 900 studenter per år från mer än 55 länder

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat
 • Online & Distanskurser
 • Data labb

Langue Onze grundades 1991 och var då den första skolan med språkkurser i franska i sydvästra Frankrike. De har sedan dess gjort sig kända över hela världen för att vara en högkvalitativ skola med professionell och kreativ undervisning.

Deras språkkurser ger dig en djup inblick i det franska språket och den franska kulturen, vilket är väsentligt för att förstå ett språk till fullo.

Langue Onze ingår i, och är officiellt erkända, av flera nationella och internationella organisationer för språkundervisning och språkresor som t.ex FLE.Fr, TANDEM International etc.

Skolan ligger belägen mitt i centrala Toulouse med bara 5 minuters promenad till det välkända Place du Capitole och har 10 luftiga och soliga klassrum som alla har luftkonditionering.

Toulouse är ett bra och prisvärt storstadsalternativ till Paris och Nice. Skolan har ett brett och spännande utbud av kurser och fritidsaktiviteter i sitt program. Det är förhållandevis få svenskar som studerar i Toulouse så söker du en genuin studentstad med få svenskar är Toulouse något för dig.

Toulouse

Toulouse i sydvästra Frankrike är landets fjärde största stad och i storlek jämförbar med Göteborg. Staden är belägen på en bördig, flack slätt vid floden Garonne. Det är en av Frankrikes främsta studentstäder, med över 150,000 studenter, och erbjuder en härlig atmosfär med tillgång till allt man kan önska sig. Överallt möter du här studenter av olika nationaliteter som cyklar eller promenerar mellan sina hem och skolor.

Fritid

Langue Onze erbjuder sina studenter ett brett aktivitetsprogram med flera olika alternativ varje vecka. På skolan finns en anställd person som ansvarar för arrangemang och hjälper studenter att hitta på saker på fritiden. Exempel på aktiviteter som brukar ordnas är:

 • Guidade rundturer och ”skattjakt” i staden
 • Filmkvällar
 • Sing-a-long på franska
 • Besök på museum
 • Matlagningskurser
 • Sportevenemang
 • Vinprovningar
 • Båtutflykter på Garonne
 • Restaurangbesök

Skolan uppdaterar sitt utbud regelbundet och du kan ladda ner aktuella aktiviteter från skolans hemsida.

Utöver detta har staden mycket att upptäcka på egen hand. Bland annat rekommenderas ett besök på teatern Le Capitole, detta kommer garanterat bli en oförglömlig upplevelse. Är du mer sugen på att shoppa loss så erbjuder staden riktigt bra shopping, det största utbudet av butiker hittar du i området runt Place du Capitol. Det är även lätt att ta sig till närliggande städer både med tåg och flyg.

Kurser

Språkkurs i franska

Lektioner per vecka: 15+6

Den här kursen är den vi rekommenderar för de flesta och kommer med 15 lektioner per vecka + 6 workshops. Kursen ger dig kunskaper inom språkets alla element (hörförståelse, skrivning och kommunikation). Du får också chansen att fördjupa dig i vokabulär och fransk grammatik. Lektionerna är utvecklade för att ge dig ökat självförtroende i språket med fokus på både fransk kultur och med målet att du skall klara av vardagliga samtal.

På tisdagar, onsdagar och torsdagar kompletteras språkkursen med 2 workshops per tillfälle á 45 minuter. Det finns olika workshops att välja bland, de finns till för bredda kunskapen inom mer riktade områden. Exempel på workshops är fonetik, kommunikation, press/TV, grammatik, fransk kultur m.fl. Alla workshops leds av en lärare.

Denna språkkurs kan också väljas med 10 workshops  istället för 6 om du önskar läsa mer intensivt.

Lektionstider kan vara både på för- och eftermiddag. Detta beror på din nivå i franska.

Språkkurs och Fransk Cuisine

Lektioner per vecka: 21+1-2

I denna kurs i franska i Toulouse kombinerar du 21 språklektioner i veckan med 1 eller 2 workshops i gastronomins tecken. Vid sidan av studierna tar du del av franska matrecept och får förbereda och tillaga såväl klassiska som kreativa franska rätter. Givetvis kommer en fransk professionell kock assistera under kurstillfällena. I slutet av varje matlagningspass samlas alla kursdeltagare till bords och avnjuter måltiden tillsammans. Kursstart året om, minst 2-4 veckors kurs.

Kombinationskurs

Lektioner per vecka: 15+6+5

Samma upplägg som ovan med gruppkurs i franska och workshops inom olika ämnesområden. Med detta kursupplägg läser du dessutom 5 privatlektioner per vecka som ger språkkursen extra udd. Passar för dig som vill studera en kortare period men maximera inlärningen och tiden i skolan.

Språkkurs och Vin

Lektioner per vecka: 21+1

Detta är en kurs där du kombinerar språkstudier i franska om 21 lektioner i veckan med 1 workshop per vecka som går i vinets tecken. Kursen går att boka mellan 2-4 veckor och pågår året om. Rekommenderad språknivå är B1 innan kursen påbörjas. Varje vecka, under kvällstid i en fransk vinkällare, ges 1 workshop á 2 timmar i små grupper med temat vin. Ämnen varieras vecka efter vecka. Exempel på workshops:

 • Provsmakning och introduktion vita/röda viner
 • Provsmakning av viner från Languedoc-Roussillon
 • Smakkombinationen vin och ostar
 • Champagne och franska mousserande viner
 • med mera!
 • Workshops tillgängliga året om (men ej i augusti).

Boende

I Toulouse kan du välja att bo i en familj, delat boende i lägenhet eller på egen hand i en liten studio. Transfer från Toulouses tågstation eller flygplats ingår i priset om du bokar rum med halvpension hos en värdfamilj eller bor inneboende hos en fransk värd.

Värdfamilj

Boende i värdfamilj är ett perfekt sätt att komma det franska vardagslivet nära! Du erbjuds frukost och middag varje dag och ibland brukar också familjen förbereda en lättare lunch som du kan ta med till skolan om du önskar. Du kan också boka in dig i ett ”Executive room” hos din värdfamilj – då har du även ditt egna badrum. Räkna med upp till 25 minuters resväg till och från skolan om du bor hos en familj.

Vissa värdfamiljer tar även emot mer än en student åt gången så önskar du bo själv i en familj är det viktigt att du meddelar det när du bokar. Se gärna ett klipp från skolan med en student som valde att just bo hos en värdfamilj under hans studietid i Toulouse.

Boende med fransk värd

Känner du för att bo mer självständigt är boende i delad lägenhet ett mycket bra alternativ. Som student har du då ditt egna sovrum men delar ett fullt utrustat kök samt badrum med den/de du bor hos.

Du kan komma att dela hushållet med en familj som hyr ut ett rum åt dig eller en ensamstående person som kan vara studerande eller yrkesverksam. Denna boendeform är dock inte att jämföra med boende i värdfamilj då inga måltider ingår. Räkna med upp till 25 minuters resväg till och från skolan om du bor hos inneboende hos en fransk värd.

Boende med andra studenter är väldigt ovanligt i Frankrike så chansen att du får dela med dina kurskamrater är inte särskilt stor även om du kan lämna vissa önskemål om detta. Sängkläder ingår och tvättas en gång i veckan åt dig.

Studio

Om du önskar bo mer enskilt kan Langue Onze på begäran även ordna med en privat lägenhet/studio åt dig. Lägenheterna är av mindre storlek, från 20 kvm och uppåt, med fullt utrustade kök och badrum. Oftast är lägenheterna inhysta i större komplex eller i villor där även ägarna bor. Sängkläder och handdukar ingår. Oftast har även lägenheterna en liten trädgård eller mindre uteplats. Kontakta EduPlanet för priser.

Priser & Datum 2023

Kurspriser
15+6 lektioner per vecka
1 vecka: 3 970
2 veckor: 6 040
3 veckor: 8 560
4 veckor: 10 980
6 veckor: 14 770
8 veckor: 19 290
12 veckor: 28 240
13 veckor: 27 740
16 veckor: 33 750
20 veckor: 41 160
24 veckor: 48 970
36 veckor: 65 310
Extra vecka fr 13 v: 2 100
Extra vecka fr 25 v: 1 860
15+10 lektioner per vecka
1 vecka: 4 440
2 veckor: 6 880
3 veckor: 9 810
4 veckor: 12 650
Extra vecka: 2 600
15+6+5 lektioner per vecka
1 vecka:  6 390
2 veckor: 10 940
3 veckor: 15 690
Språkkurs och Fransk Cuisine
2 veckor: 8 050
Extra vecka:  4 250
Språkkurs och Vin
2 veckor: 7 980
3 veckor: 10 630
Information om studiemedel
Du måste boka minst 3 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka studiemedel först för höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Pris per vecka
Bokningsavgift boende
Engångsavgift: 690
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum (pris vid 1 veckas bokning): 2 820
Enkelrum (pris vid minst 2 veckors bokning): 2 540
Inneboende hos fransk värd
Enkelrum (pris vid 1 veckas bokning): 1 690
Enkelrum (pris vid minst 2 veckors bokning): 1 460
Egen studio
1 person (1 vecka): 3 510
1 person (minst 2 veckor): 2 930
Städning avresa (betalas 1 gång): 460

Kursstarter 2023

Kursstarter
För dig med förkunskaper: varje måndag
Nybörjare 9/1, 20/2, 6/3, 24/4, 9/5, 19/6, 3/7, 21/8, 4/9, 16/10, 30/10, 11/12
Affärsspråk: varje måndag
Mat & vinkurs: året om (dock ej under augusti och med väldigt få deltagare i december)

Lovdagar 2023

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 10/4, 1/5, 8/5, 29/5, 14/7, 15/8,  1/11
Juluppehåll: 16/12 – 1/1 2024

Deltagarkommentarer

Michael 52 år, 2 veckor

Mycket duktiga lärare och service för oss studenter. Speciellt privatlektionerna uppskattar jag mycket.

Agnes 20 år, 13 veckor

Otroligt lärorik kurs där jag fick möjlighet att utvecklas både i tal och skrift samt läs- och hörförståelse. Varje måndag slussas nya elever in i de olika klasserna vilket håller undervisningen vid liv och jag har lärt känna så många trevliga människor från hela världen tack vare detta. Helt klart en oförglömlig upplevelse!

Jag hade fyra olika lärare under mina tretton veckor och varenda en var helt fantastisk. Den första gången som det var dags att byta lärare var jag osäker och såg det som en förlust eftersom min första lärare var helt underbar och jag hade svårt att tänka mig någon annan. Men jag förstod senare att alla lärare på skolan är precis lika kompetenta och engagerade. Det som skiljer dem åt är egentligen deras favoritämnen och vad de väljer att lägga fokus på i undervisningen. Det var väldigt utvecklande för mig att ha flera olika lärare, då jag fick chansen att lära in språket på många olika sätt.

Eurica 20 år, 36 veckor

Plötsligt började jag till och med tänka på franska men det bästa var nog ändå när jag förstod franska ordvitsar. Då visste jag att jag verkligen lärt mig ett nytt språk!

Sofia 25 år, 4 veckor

Väldigt bra skola och lärare. Bra upplägg och väldigt bra nivå på gruppen, alltså att alla var jämnduktiga. Bra med uppkopierat material så man ej behövde köpa bok med onödiga bitar. Det var en fantastisk helhetslösning, det var bara att fixa flygbiljett och åka, allt annat ordnade EduPlanet!

Johanna 25 år, 3 veckor

Toulouse är en älskvärd, precis lagom stor stad med mycket nöjesliv och fina människor. En skola med bra upplägg, duktiga lärare.

Nina 22 år, 13 veckor

Stort utbud av relevanta och bra aktiviteter vid sidan om, det är verkligen lätt att lära känna andra studenter. Skolans personal har också alltid funnits till hands med tips om saker att göra. Jag är mycket nöjd med skolans aktivitetsprogram (och givetvis med allt annat roligt som Toulouse har att erbjuda)!

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982