Sprakresor

Toulouse, Occitanie, Frankrike

Språkresa till Toulouse på Langue Onze

En av Frankrikes främsta studentstäder Uppskattat aktivitetsprogram Cirka 900 studenter per år från mer än 55 länder

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat
 • Online & Distanskurser
 • Data labb

Langue Onze grundades 1991 och var då den första skolan med språkkurser i franska i sydvästra Frankrike. De har sedan dess gjort sig kända över hela världen för att vara en högkvalitativ skola med professionell och kreativ undervisning.

Deras språkkurser ger dig en djup inblick i det franska språket och den franska kulturen, vilket är väsentligt för att förstå ett språk till fullo.

Langue Onze ingår i, och är officiellt erkända, av flera nationella och internationella organisationer för språkundervisning och språkresor som t.ex FLE.Fr. Skolan är sedan 2023 medlem i KLF – Keep Learning French där även EduPlanets skolor i Montpellier och Lyon är anslutna. KLF är ett nätverk av ackrediterade och välkända skolor som varit i branschen i mer än 20 år och som välkomnat mer än 6450 studenter genom åren från över 100 olika länder.

Skolan ligger belägen mitt i centrala Toulouse med bara 5 minuters promenad till det välkända Place du Capitole och har 12 luftiga och soliga klassrum som alla har luftkonditionering.

Toulouse är ett bra och prisvärt storstadsalternativ till Paris och Nice. Skolan har ett brett och spännande utbud av kurser och fritidsaktiviteter i sitt program. Det är förhållandevis få svenskar som studerar i Toulouse så söker du en genuin studentstad med få svenskar är Toulouse något för dig.

Toulouse

Toulouse i sydvästra Frankrike är landets fjärde största stad och i storlek jämförbar med Göteborg. Staden är belägen på en bördig, flack slätt vid floden Garonne. Det är en av Frankrikes främsta studentstäder, med över 150,000 studenter, och erbjuder en härlig atmosfär med tillgång till allt man kan önska sig. Överallt möter du här studenter av olika nationaliteter som cyklar eller promenerar mellan sina hem och skolor.

Fritid

Langue Onze erbjuder sina studenter ett brett aktivitetsprogram med flera olika alternativ varje vecka. På skolan finns en anställd person som ansvarar för arrangemang och hjälper studenter att hitta på saker på fritiden. Exempel på aktiviteter som brukar ordnas är:

 • Guidade rundturer och ”skattjakt” i staden
 • Filmkvällar
 • Sing-a-long på franska
 • Besök på museum
 • Matlagningskurser
 • Sportevenemang
 • Vinprovningar
 • Båtutflykter på Garonne
 • Restaurangbesök

Utöver detta har staden mycket att upptäcka på egen hand. Bland annat rekommenderas ett besök på teatern Le Capitole, detta kommer garanterat bli en oförglömlig upplevelse. Är du mer sugen på att shoppa loss så erbjuder staden riktigt bra shopping, det största utbudet av butiker hittar du i området runt Place du Capitol. Det är även lätt att ta sig till närliggande städer både med tåg och flyg.

Kurser

Språkkurs i franska

Lektioner per vecka: 20

Skolans standardkurs i franska består av 20 lektioner per vecka och startar varje måndag. På denna kurs ges du grundläggande ordkunskap och grammatikkunskaper för att kunna kommunicera på franska. Du får också utveckla fem olika språkdelar; hör- och läsförståelse, muntlig kommunikation, skrivfärdigheter och interaktiv kommunikation.

Läser du minst 9 veckor erbjuds du ett språktest/diplom som kallas Evalang certificate. Ett slags språktest/certifikat utformat av språkexperter från France Èducation international. Läser du mindre än 9 veckor ges skolans egna certifikat.

Lektioner sker antingen för- eller eftermiddagar.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 26

Skolans intensivkurs i franska innebär 26 lektioner varje vecka. 20 lektioner med samma innehåll som kursen ovan men med ett tillägg på 6 workshops varje vecka för extra språkträning inom olika områden.

Språkkursen ges både under för- och eftermiddagar.

Superintensivkurs

Lektioner per vecka: 40

Skolans mest intensiva språkkurs består av hela 40 lektioner varje vecka. Språkkursen kan endast bokas mellan 1-4 veckor. Språkkursen lämpar sig inte för kompletta nybörjare i franska utan minst en elementär nivå krävs vid inskrivning. Passar dig som snabbt vill nå framsteg i språket.

Språkkursen ges både under för- och eftermiddagar.

Boende

Värdfamilj

Boende i värdfamilj är ett perfekt sätt att komma det franska vardagslivet nära! Välj om du vill boka till halvpension (frukost och middag – rekommenderas) eller endast med frukostpension. Önskar du tillaga egna måltider kan du boka alternativet utan måltider men med matlagningsmöjlighet.

Vissa värdfamiljer tar även emot mer än en student åt gången så önskar du bo själv i en familj är det viktigt att du meddelar det när du bokar.

Mot kostnadstillägg kan du boka rum med eget badrum samt boende cirka 20 minuters promenad från skolan.

Studio

Om du önskar bo mer enskilt kan Langue Onze på begäran även ordna med en privat lägenhet/studio åt dig. Lägenheterna är av mindre storlek, från 20 kvm och uppåt, med fullt utrustade kök och badrum. Oftast är lägenheterna inhysta i större komplex eller i villor där även ägarna bor. Sängkläder och handdukar ingår. Oftast har även lägenheterna en liten trädgård eller mindre uteplats.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 4 210
2 veckor: 6 490
3 veckor: 9 220
4 veckor: 11 850
6 veckor: 16 030
8 veckor: 20 970
12 veckor: 29 760
13 veckor: 30 400
16 veckor: 37 010
20 veckor: 45 230
24 veckor: 53 850
36 veckor: 78 320
Extra vecka fr 13 v: 2 230
26 lektioner per vecka
1 vecka: 4 730
2 veckor: 8 120
3 veckor: 11 720
4 veckor: 14 820
Extra vecka: 3 140
40 lektioner per vecka
1 vecka: 6 610
2 veckor: 11 890
3 veckor: 16 820
Extra vecka: 4 800
20+6 lektioner per vecka:
1 vecka: 7 390
2 veckor: 13 140
Extra vecka: 5 080
Information om studiemedel
Du måste boka minst 3 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka studiemedel först för höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 3 050
Extra natt: 590
Värdfamilj med frukost
Enkelrum: 2 400
Värdfamilj utan måltider
Enkelrum med matlagningsmöjlighet: 2 140
Tillägg eget badrum (värdfamilj)
Tillägg per vecka: 470
Närmre skolan (ca 20 min promenad)
Tillägg per vecka: 350
Studio 1 person
1-3 veckors vistelse: 3 050
Från 4 veckor: 2 690
Studio 2 personer
1-3 veckors vistelse: 1 960
Från 4 veckor: 1 660

Kursstarter 2024

Kursstarter
För dig med förkunskaper: varje måndag
Nybörjare 8/1, 4/3, 29/4, 1/7, 2/9, 28/10

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/4, 1/5, 8/5, 20/5, 15/8, 1/11,  11/11
Juluppehåll: 23/12 – 5/1 2025

Deltagarkommentarer

Michael 52 år, 2 veckor

Mycket duktiga lärare och service för oss studenter. Speciellt privatlektionerna uppskattar jag mycket.

Agnes 20 år, 13 veckor

Otroligt lärorik kurs där jag fick möjlighet att utvecklas både i tal och skrift samt läs- och hörförståelse. Varje måndag slussas nya elever in i de olika klasserna vilket håller undervisningen vid liv och jag har lärt känna så många trevliga människor från hela världen tack vare detta. Helt klart en oförglömlig upplevelse!

Jag hade fyra olika lärare under mina tretton veckor och varenda en var helt fantastisk. Den första gången som det var dags att byta lärare var jag osäker och såg det som en förlust eftersom min första lärare var helt underbar och jag hade svårt att tänka mig någon annan. Men jag förstod senare att alla lärare på skolan är precis lika kompetenta och engagerade. Det som skiljer dem åt är egentligen deras favoritämnen och vad de väljer att lägga fokus på i undervisningen. Det var väldigt utvecklande för mig att ha flera olika lärare, då jag fick chansen att lära in språket på många olika sätt.

Eurica 20 år, 36 veckor

Plötsligt började jag till och med tänka på franska men det bästa var nog ändå när jag förstod franska ordvitsar. Då visste jag att jag verkligen lärt mig ett nytt språk!

Sofia 25 år, 4 veckor

Väldigt bra skola och lärare. Bra upplägg och väldigt bra nivå på gruppen, alltså att alla var jämnduktiga. Bra med uppkopierat material så man ej behövde köpa bok med onödiga bitar. Det var en fantastisk helhetslösning, det var bara att fixa flygbiljett och åka, allt annat ordnade EduPlanet!

Johanna 25 år, 3 veckor

Toulouse är en älskvärd, precis lagom stor stad med mycket nöjesliv och fina människor. En skola med bra upplägg, duktiga lärare.

Nina 22 år, 13 veckor

Stort utbud av relevanta och bra aktiviteter vid sidan om, det är verkligen lätt att lära känna andra studenter. Skolans personal har också alltid funnits till hands med tips om saker att göra. Jag är mycket nöjd med skolans aktivitetsprogram (och givetvis med allt annat roligt som Toulouse har att erbjuda)!

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982