Sprakresor

Tours, Loire, Frankrike

Språkresor till Tours på Institut de Touraine

Flexibla boendelösningar Studentstad Anrik skolbyggnad

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Data labb

Institut de Touraine har undervisat utländska studenter i språk och fransk kultur sedan 1912 och är belägen med centralt läge i staden.

Denna anrika skola har genom åren tagit emot över 200 000 studenter från över 80 olika länder och har än idag en väldigt bra mix av olika nationaliteter. Lärarna har en stor kunskap och erfarenhet av att bedriva språkundervisning och ser alltid till individens behov.

På många språkskolor i Frankrike och i övriga världen blandas nya elever med gamla från vecka till vecka. Likaså brukar det förkomma flera lärare under en och samma studieperiod. På Institut de Touraine ser det annorlunda ut, här placeras alla nybörjare och nytillkomna i nya grupper och du som student läser i samma grupp med samma lärare under hela din studieperiod. Detta ger enligt många studenter en bra stabilitet och trygghet samtidigt som din lärare hela tiden har bra koll på dina färdigheter. Som student på Institut de Touraine kommer du även få redovisa dina kunskaper relativt regelbundet, både dina skrivfärdigheter, hör- och läsförståelse testas med jämna mellanrum.

1924 köpte stadens borgmästare upp det anrika Hôtel Torterue för att ge plats för undervisning på Institut de Touraine. Än idag huserar skolan i denna vackra byggnad som har anor från Napoleon den III tid, 1852-1870.

Institut de Touraine har bland annat fått utmärkelsen Qualité Français Langue Etrangère från det franska utbildningsdepartementet. Detta är en välkänd stämpel som garanterar hög kvalité på hela din språkutbildning.

Tours

Inbäddad invid Loires västa strand finner du staden Tours. Denna stad har i årtionden lockat hit studenter, mycket tack vare en rik och spännande historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden. En annan bidragande orsak är också att staden är belägen just i Loiredalen, enligt många Frankrikes allra vackraste region. Här finner du ett omättligt antal av katedraler, häpnadsväckande slott och gott om framstående vingårdar.

Runt 135 000 personer kallar Tours för sin hemstad och av dessa är runt 30 000 studenter. Nämner man staden Tours är det många som tänker på framförallt historia, det välkända ”slaget vid Tours” samt den starka prägel andra världskriget satt på staden.

Fritid

Tours passar dig som vill uppleva det som många kallar hjärtat av Frankrike. Institut de Touraine anordnar mycket fritidsaktiviteter för sina studenter, både i i och kring själva staden men även utflykter till närliggande städer som Angers, La Rochelle och Amboise. Från Tours är det dessutom bara 1 timme med TGV till Paris.

Två sevärdheter som är värda att nämna är det mäktiga slottet Chenonceau och Mont Saint Michel. Mont Saint Michel är ett kloster som är beläget högt uppe på ett berg på halvön Mont Tombe. Då tidvattnet rullar in förvandlas Mont Tombe till en ö då bron från fastlandet helt försvinner. Denna häpnadsväckande syn lockar runt 3 miljoner turister per år och är helt klart en sevärdhet att besöka.

Inne i själva Tours finns också gott om saker att se och göra. Är du shoppingsugen är det runt Rue Nationale och de angränsade gatorna du skall bege dig. Här finner du gott om spännande klädbutiker, bokhandlare, trevliga mataffärer likväl som större gallerior. På kvällarna upptäcker du ett bra utbud av barer och uteställen i den historiska delen av staden (vid Vieux Tours och Place Plumereau bland annat). Vid Vieux Tours finner du även en del diskotek som brukar anordna särskilda studentkvällar!

Tours känns som en mycket levande och gemytlig stad att leva och studera i. Du kommer till exempel upptäcka många väldoftande och livliga marknader under din vistelse; den traditionella Marché aux fleurs – blomstermarknaden, ett flertal mat- och gourmetmarknader samt ett vimmel av second-hand försäljning.

Kurser

Språkkurs i franska

Lektioner per vecka: 15

Denna språkkurs bokas veckovis och innehåller 15 lektioner (15 timmars) undervisning i grupp per vecka. Grupperna består av 10-15 studenter och passar såväl nybörjare som för dig som kanske redan läst en del franska sen tidigare. Detta är en väl balanserad språkkurs som ger dig färdigheter inom kommunikation, skriv- och läsövningar. Lektionerna sker på förmiddagen och du har då tid att utforska Tours under dina eftermiddagar.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 21

En av skolans populäraste kurser! Passar för dig som vill maximera språkinlärningen på ett snabbt och variationsrikt sätt. I gruppen är ni mellan 10-15 studenter. Det är en bred språkkurs på så vis att du lär dig språkets alla element samt att du får ta del av fonetiklektioner samt bättra på de områden som du känner dig svagast i. Det finns även möjlighet att på eftermiddagarna bredda kunskapen genom 3 timmars workshop’s inom områden som t.ex. gastronomi, litteratur, mode eller fransk historia.

Fördelningen av de olika momenten är som följer:

 • 15 timmar allmän franska under förmiddagen, 2 lärare
 • 1,5 timmar fonetik
 • 1,5 timmar med olika övningar inom läsning och skrivning
 • 3 timmar kulturella workshops t.ex. Fransk civilisation, Mode, Litteratur, Konst etc.

Boende

Värdfamilj

Ta del av den franska vardagen som inneboende i en vanlig fransk familj! I din hyra ingår halvpension måndag-fredag och på helgen ges du helpension. Tvätten sköter din värdfamilj åt dig en gång per vecka om du önskar. Avstånd från familjen till skolan varierar (oftast 5-30 minuters promenad) men du kan gärna lämna önskemål i samband med din anmälan att du vill hamna så nära skolan som möjligt. Mot ett tillägg kan du även välja att boka till eget badrum.

Residens

Les Estudines

Under hela läsåret har du möjlighet att hyra ett rum eller en egen liten lägenhet på universitetsresidens. De flesta residensen är belägna cirka 15 minuters promenad från skolan. Vissa residens är reserverade för dig som läser 3 månader eller mera och andra för dig som ska stanna mindre än 3 månader. Sängläder och handdukar ingår och internetmöjligheter finns. Ska du vara borta mer än 3 månader måste du vara beredd att öppna ett konto för att kunna betala av elförbrukningen du gör av med, detta ingår dock om du ska stanna en kortare tid.

Sommarresidens

Hameau Saint Michel

Mellan juni och augusti går det också att boka rum på residens Hameau Sanit Michel. Rummen är belägna med mellan 2 till 20 minuters gångavstånd från skolan. I priset ingår halvpension (frukost + middag), vatten och el samt sängläder och handdukar. Wifi finns att tillgå. Rummen finns att boka med eller utan eget badrum. EduPlanet fakturerar boendet men var beredd på att betala en månadshyra på plats som deposition.

Egen studio

Skolan hjälper även till att boka upp privata studios, dessa finns av varierande storlek och går att hyrs ut månadsvis. De flesta studios är belägna 5-20 minuters promenad från skolan. Vatten, el, sängkläder och handdukar ingår i hyran. Internetuppkoppling i de flesta studios. En månadshyra brukar behöva erläggas som deposition. Kontakta gärna oss för mer information och aktuella priser.

Priser & Datum 2020

Kurspriser
15 lektioner per vecka
2 veckor: 5 570
3 veckor: 7 600
4 veckor: 9 680
8 veckor: 17 420
12 veckor: 24 610
13 veckor: 26 290
16 veckor: 31 260
20 veckor: 37 760
24 veckor: 44 270
32 veckor: 56 980
36 veckor: 62 980
Extra vecka 13-16 veckor: 1 770
Extra vecka 17-32 veckor: 1 650
21 lektioner per vecka
2 veckor: 7 210
3 veckor: 10 030
4 veckor: 12 950
Extra vecka: 1 980
Lärarkurs 
2 veckor: 7 430

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 2 120
Dubbelrum: 1 740
Extra natt fr:  350
Värdfamilj med eget badrum
Enkelrum med halvpension: 2 490
Extra natt fr: 390
Bokningsavgift Residens
Engångskostnad: 1 080
Hameau Saint Michel med halvpension
Bokas endast under juni-aug
Enkelrum, eget badrum: 1 930
Dubbelrum: 1 590
Studios/Lägenheter
Cirkapris per månad: 6 760 -10 160
Deposition: En månadshyra

Kursstarter 2020

Kursstarter
15 & 21 lektioner per vecka: valfri måndag om du har förkunskaper i franska
Nybörjare:  6/1, 3/2, 2/3, 30/3, 27/4, 25/5, 29/6, 27/7, 24/8, 21/9, 19/10, 16/11
Lärarkurs 1-4 veckor: ges endast under perioden 6/7-31/7

Lovdagar 2020

Lovdagar
Enskilda lovdagar:  13/4, 1/5, 8/5, 21/5, 1/6, 14/7, 15/8, 11/11

Deltagarkommentarer

Karin 56 år, 2 veckor

Tours är en mycket fin stad och lagom stor dvs det är gångavstånd till det mesta.

Noe 19 år, 27 veckor

Skolan är mycket bra och man lär sig väldigt mycket och miljön hjälper till oerhört. Jag rekommenderar starkt skolan för nivån av franska är hög där så det är ett väldigt bra val.

Aktiviteterna var mycket bra, utflykterna speciellt som skolan anordnande var mycket intressanta och givande.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982