Sprakresor

Biarritz, Côte Basque, Frankrike

Språkresa för ungdomar till Biarritz på France Langue

10 minuter till stranden Surf och sport Brett aktivitetsprogram Få svenska deltagare

Skolinfo:

 • Air Condition
 • Internet Wifi

France Langue grundades år 1983 och har skolor i storstäderna Lyon, Nice och Bordeaux samt även här i den mindre kuststaden Biarritz. Skolkedjan har mer än 40 års erfarenhet av att bedriva språkundervisning och tar årligen emot deltagare från 100 olika nationaliteter.

Skolan håller en hög standard på sina språkkurser och på sin undervisning. France Langue är även medlemmar av den internationella skolorganisationen IALC som garanterar god kvalitet på språkkurserna.

Språkkursen för ungdomar i åldern 14-17 (medelålder 16 år) hålls i en närliggande byggnad till huvudskolan, vid namn Ecole Sainte-Marie. Det innebär att skolans vuxna deltagare läser på France Langues huvudskola, som är separerad från ungdomskursen men som ligger alldeles intill. På Ecole Sainte-Marie har du bara cirka 10 minuters promenad till stranden, Côte des Basques Beach – vågsurfarnas självklara tillhåll och blott 5 minuter till området Halles med flera restauranger, marknader, caféer och trevliga boutiquer.

Ungdomskursen i Biarritz passar den som vill ha mycket aktiviteter efter lektionstid och för den som har en aktiv livsstil.

Biarritz, Anglet och Bayonne

Biarritz – Anglet – Bayonne, ”B.A.B” – är alla tre mer eller mindre sammanväxta orter i den sydvästra regionen Nouvelle-Aquitaine. Här bor sammanlagt cirka 200.000 invånare som under sommarmånaderna fylls av turister. Alla vallfärdar de för naturen, surfingen och den fransk-baskiska atmosfären som genomsyrar orterna. B.A.B – alla orter med sin specifika charm och prägel!

Biarritz, och även Anglet, kallas ofta för surfarnas Mecka i Europa. Biarritz i sig är en enormt vacker stad och en otroligt populär badort som fullständigt glöder under sommarmånaderna. Staden har nästan 30 000 invånare men under sommaren så ökar antalet drastiskt. Turister från hela världen kommer hit för att förföras av stadens sprudlande liv, exotiska charm och vänliga atmosfär. I detta strandparadis finner du modern lyx i majestätisk form. Ett av de vackraste exemplen är det berömda Hotel du Palais, som ursprungligen uppfördes 1855 av Napoleon III som sommarresidens till hans älskade Eugenie de Montijo. I dag fungerar byggnaden som hotell och kombinerar svunna tiders prakt och elegans med lyx och moderna faciliteter.

Anglet är en större stad än Biarritz med ca 40 000 invånare, mest känd för sin 5 km vita sandstrand i öster, skogar och naturreservat. Härifrån in till centrala Biarritz, där även skolan finns, tar det mellan 10-20 minuter med lokalbussen. Några av de mest kända och namngivna stränderna i Anglet är Barre, Cavaliers och Sables d’Or, den sistnämnda med flera tillhörande restauranger och barer. Även Izadia, en välkänd naturpark i Anglet, är väl värd ett besök när du är här.

Bayonne, i den norra delen, möts floderna Nive och Adour och det är längs med floden du hittar Bayonnes centrala kärna med karaktäristiska fransk-baskiska villor med färgglada träbalkar och fönsterluckor. Staden beskrivs som lugn, vacker och avkopplande och längs med floden hittar du flertalet barer och restauranger att slå dig ner vid.

Från Bayonne in till Biarritz är det inte mer än 8 km och en busstur brukar ta ca 30-35 minuter. Staden är även känd för att anordna den största sommarfestivalen i Frankrike, flertalet butiker- och tillverkare av choklad håller till här och det är även härifrån den välkända Bayonneskinkan härstammar.

Är du sportintresserad finns det i dessa områden av Frankrike ett imponerande antal golfbanor, möjlighet till cykling och ridning, men inte minst ett enormt utbud av vattensporter såsom segling, simning, surfing och vindsurfing.

Fritid

France Langue lägger stor vikt på fritidsaktiviteter som ofta knyts till skolans språkkurser. Här finns mycket att se och uppleva. För dig som reser ner för att gå ungdomskursen är utbudet av aktiviteter ännu större! Biarritz är en charmig stad som domineras av havet och strandliv. Det är framför allt den absolut bästa och populäraste staden i Frankrike för vågsurfing. Här går även att utföra andra sporter såsom ridning, golf, cykling och rugby.

Staden omges av en otroligt vacker natur där du på din fritid kan vandra runt och njuta av den franska miljöns skönhet. Du bör även ta tillfället i akt och bege dig utanför landets gränser till Spanien och San Sebastian som ligger endast en 30 minuters bilfärd från Biarritz.

Kurser

Ungdomskurs i franska

Lektioner per vecka: 20

Skolans populära ungdomskurs innehåller 20 lektioner franska per vecka (vilket motsvarar 15 timmar per vecka). Innehållet på denna språkkurs är en väl avvägd blandning av kommunikationsövningar, hör- och läsförståelse samt skrivövningar. Lite mer fokus läggs ofta på det kommunikativa, lärarna uppmanar och uppmuntrar eleverna att tala så mycket franska de bara kan, både under lektionstid men också under eftermiddagarna. Majoriteten av deltagarna har läst lite franska sedan tidigare men även nybörjare välkomnas hit, dock endast på utvalda datum.

I snitt består grupperna av 8 deltagare, som mest 14 stycken. Lektionerna pågår mellan klockan 09.00-12.30 måndag-fredag. Första måndagen avlägger studenterna ett språktest vid 08.30 och lektionerna drar sedan igång ca 10.10.

Innehållet på språkkursen baseras efter nivån på studenterna i gruppen. Du kommer gå igenom grundläggande grammatik samt utveckla dina muntliga och skriftliga färdigheter genom motiverande övningar.

Aktiviteter

Vad som är utmärkande för en ungdomskurs är att det alltid finns ett fartfyllt och roligt aktivitetsprogram vid sidan av studierna. Att åka på en språkresa ska vara roligt! Här i Biarritz kan du välja mellan två olika alternativ; surf eller sport. Här nedan listar vi vad som ingår i respektive paket.

Surf

Biarritz är ju världsberömt för vågsurfing, så det finns ingen bättre plats än här att utöva sporten på. Väljer du att lägga till detta till din språkkurs ingår nedan:

 • 4 sessioner surf á 1,5 h på närliggande stränder. Du kommer uppleva vågor av olika slag så det spelar ingen större roll om du är nybörjare eller en mer inbiten surfare. Schemat för lektionerna är lite beroende på väderförhållande men är förlagda på måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar.
 • Utbildade instruktörer från France Langues partnerskola som är helt inriktade på surfing.
 • Lektionerna anpassas helt efter alla individers förmåga och färdigheter.
 • Max 8 deltagare per grupp.
 • Allt materiel som våtdräkter och brädor ingår.
 • Obligatoriskt simtest första kursdagen på Plage du Port Vieux, ca 10 minuter från skolan.

Sport

Vid sidan om surfing så erbjuder France Langue också ett program med en blandning av olika sporter. Programmet varierar vecka efter vecka, allt för att variationen skall bli så stor som möjligt

 • 4 sportaktiviteter per vecka; bergsklättring, rafting, cykling, kajak och golf till exempel.
 • Programmet varieras vecka efter vecka.
 • Alla aktiviteter är noga övervakade av professionella och erfarna instruktörer samt personal från France Langue.
 • Grupperna består av mellan 8-12 deltagare.
 • Obligatoriskt simtest första dagen på kursen på Plage du Port Vieux, ca 10 minuter från skolan.

Övriga aktiviteter

Vid sidan av aktiviteterna ovan finns det gott om andra sociala och roliga sysselsättningar du kan ta del av innan eller efter aktiviteterna ovan. Exempel på dessa är:

 • Volleybollturneringar, fotboll, fototävlingar och frågesporter.
 • På onsdagseftermiddagarna anordnar skolan ofta halvdagsutflykter till olika orter i Côte Basque.
 • På lördagar heldagsutflykter till t.ex. Bayonne, St Jean de Luz, Espelette och St Jean Pied de Port.
 • Totalt ges 4 övriga aktiviteter, före eller efter surf/sportaktiviteterna.

Boende

Värdfamilj

På ungdomskursen i Biarritz ingår boende i noga utvalda franska familjer. Du bor tillsammans med en annan kursdeltagare i ett dubbelrum. Helpension ingår vilket betyder att du får frukost och middag hos din värdfamilj, lunchen är enklare och äts ofta på skolan eller packas med om det är någon utflykt eller aktivitet inplanerad.

Familjerna bor inne i Biarritz och flertalet i det natursköna och angränsande Anglet sydväst om Biarritz (eftersom skolan finns inne i Biarritz bör du räkna med max ca 30 min med buss, i snitt 10-15 minuter, om du bor i Anglet) eller i Bayonne som ligger ca 35 minuters bussresa från skolan. Busskort ingår inte i våra priser utan kostar ca 12 Euro per vecka.

Det går tyvärr inte att reservera familjer i förväg utan adress till familjen meddelas ca 1-2 veckor innan avresa. Boendet är tillgängligt från söndag innan kursstart till lördag efter kursslut om inget annat är överenskommet med oss eller France Langue. Efter bokning kommer du få information av oss om de regler som finns när du bor inneboende hos en familj samt övrigt som är bra att veta.

Priser & Datum 2020

Kurspriser
Ungdomskurs i franska
1 vecka: 10 620
2 veckor: 19 000
Extra vecka: 8 690
Vad ingår i priset?
Språkkurs 20 lektioner per vecka, Surf/Sportaktiviteter samt övriga sociala aktiviteter och utflykter, kursmateriel, transfer t/r från flygplatsen eller tågstationen i Biarritz, boende med helpension i dubbelrum hos värdfamilj.

Kursstarter 2020

Kursstarter
Ungdomskurs i franska: ankomst söndag med kursstart måndag. Hemresa lördagar.
Kursstarter mellan perioden: 7/6-22/8

Lovdagar 2020

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 13/4, 1/5, 8/5, 21/5, 1/6, 14/7, 15/8, 1/11, 11/11

Resa hit

Du kan ta dig till Biarritz på flera sätt, antingen med flyg eller tåg. Väljer du att flyga ner kan du antingen flyga via Paris och där ta ett anslutande flyg vidare direkt till Biarritz. Under vissa perioder flyger också Norwegian till närliggande Bordeaux, därifrån tar du enklast tåg vidare till Biarritz.

Ryanair samt Norwegian flyger även vissa månader direkt till Biarritz. Flygplatsen i Biarritz ligger belägen ca 7-8 km från stadskärnan.

Väljer du tåg som färdsätt kan du t.ex. ta snabbtåget TGV från Paris Montparnasse vilket tar runt 4,5 timmar. Från Bordeaux kan du också ta tåg vilket tar ca 2 timmar utan några byten.

Värdfamiljen (i vissa fall en representant från skolan) som valts ut åt dig möter upp dig vid din ankomst och skjutsar dig till ditt boende, detta utan kostnad. Du blir uppmött på Biarritz flygplats eller Biarritz tågstation beroende på var du väljer att ankomma. Några lokala resor ingår inte i priserna utan betalas på plats (ett busskort kostar ca 12 € per vecka).

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982