Sprakresor

Biarritz, Frankrike

Språkresa för ungdomar till Biarritz på International House

Residens & värdfamiljer Surfing ingår Få svenska deltagare

Skolinfo:

 • Ej Studiestöd/CSN
 • Air Condition
 • Internet Wifi

International House i Biarritz erbjuder en spännande och heltäckande språkresa med franska och surf som inrikting. Programmet är anpassat för deltagare 13-14 år och 15-17 år.

International House är en världsomspännande språkorganisation som grundades redan 1953, idag är det ett nätverk med mer än 150 skolor i 50 länder. Skolorna ägs ibland av International House själva men många driver sig själva men är alla medlemmar i organisationen. International House är ledande när det kommer till språkundervisning inom många olika språk och vidareutbildning av språklärare, de ordnar regelbundna mässor för lärare och agenter och jobbar mycket för fortbildning inom språk och kvalitetssäkring.

Språkkursen för ungdomar är uppdelad i lite olika ålderskategorier och med olika boendealternativ. Gemensamt är dock ett upplägg med både lektioner i franska och surf under eftermiddagar. Majoriteten av ungdomarna som deltar i språkkurserna kommer från Spanien, Tyskland, Italien, Schweiz och Irland. Ungdomskursen i Biarritz passar den som vill ha mycket aktiviteter efter lektionstid och för den som har en aktiv livsstil.

13-14 år. För kursens yngre deltagare sker undervisningen på residens Domaine Pignada mellan Bayonne och Biarritz. Det är även här alla deltagare bor. Residenset är beläget i ett stort grönskande område med flertalet sportfaciliteter inpå knuten och en swimmingpool.

15-17 år. Är du mellan 15-17 år bor du hos någon av skolans utvalda värdfamiljer. Lektionerna äger rum på Collège Immaculée Conception belägen på Rue de Frères, cirka 20 minuters promenad från Plage de la côte Basques.

Biarritz, Anglet och Bayonne

Biarritz – Anglet – Bayonne, ”B.A.B” – är alla tre mer eller mindre sammanväxta orter i den sydvästra regionen Nouvelle-Aquitaine. Här bor sammanlagt cirka 200.000 invånare som under sommarmånaderna fylls av turister. Alla vallfärdar de för naturen, surfingen och den fransk-baskiska atmosfären som genomsyrar orterna. B.A.B – alla orter med sin specifika charm och prägel!

Biarritz, och även Anglet – kallas ofta för surfarnas Mecka i Europa. Biarritz i sig är en enormt vacker stad och en otroligt populär badort som fullständigt glöder under sommarmånaderna. Staden har nästan 30 000 invånare men under sommaren så ökar antalet drastiskt. Turister från hela världen kommer hit för att förföras av stadens sprudlande liv, exotiska charm och vänliga atmosfär. I detta strandparadis finner du modern lyx i majestätisk form. Ett av de vackraste exemplen är det berömda Hotel du Palais, som ursprungligen uppfördes 1855 av Napoleon III som sommarresidens till hans älskade Eugenie de Montijo. I dag fungerar byggnaden som hotell och kombinerar svunna tiders prakt och elegans med lyx och moderna faciliteter.

Anglet är en större stad än Biarritz med ca 40 000 invånare, mest känd för sin 5 km vita sandstrand i öster, skogar och naturreservat. Några av de mest kända och namngivna stränderna i Anglet är Barre, Cavaliers och Sables d’Or, den sistnämnda med flera tillhörande restauranger och barer. Även Izadia, en välkänd naturpark i Anglet, är väl värd ett besök när du är här.

Bayonne, i den norra delen, möts floderna Nive och Adour och det är längs med floden du hittar Bayonnes centrala kärna med karaktäristiska fransk-baskiska villor med färgglada trädetaljer och fönsterluckor. Orten beskrivs som lugn, vacker och avkopplande och längs med floden hittar du flertalet barer och restauranger att slå dig ner vid.

Från Bayonne in till Biarritz är det inte mer än 8 km och en busstur brukar ta ca 30-35 minuter. Staden är även känd för att anordna den största sommarfestivalen i Frankrike, flertalet butiker- och tillverkare av choklad håller till här och det är även härifrån den välkända Bayonneskinkan härstammar.

Är du sportintresserad finns det i dessa områden av Frankrike ett imponerande antal golfbanor, möjlighet till cykling och ridning, men inte minst ett enormt utbud av vattensporter såsom segling, simning, surfing och vindsurfing.

Fritid

International House lägger stor vikt på fritidsaktiviteter som ofta knyts till skolans språkkurser. Här finns mycket att se och uppleva. För dig som reser ner för att gå ungdomskursen är utbudet av aktiviteter ännu större! Biarritz är en charmig stad som domineras av havet och strandliv. Det är framför allt den absolut bästa och populäraste staden i Frankrike för vågsurfing. Här går även att utföra andra sporter såsom ridning, golf, cykling och rugby.

Staden omges av en otroligt vacker natur där du på din fritid kan vandra runt och njuta av den franska miljöns skönhet. Du bör även ta tillfället i akt och bege dig utanför landets gränser till Spanien och San Sebastian som ligger endast en 30 minuters bilfärd från Biarritz.

Kurser

Ungdomskurs i franska

Lektioner per vecka: 20

Skolans populära ungdomskurs innehåller 20 lektioner á 45 minuter franska per vecka (vilket motsvarar 15 timmar per vecka). Innehållet på denna språkkurs är en väl avvägd blandning av kommunikationsövningar, hör- och läsförståelse samt skrivövningar där lärarna utvecklat roliga, pedagogiska aktiviteter som passar ungdomar på språkresa.

Fokus läggs på muntlig och skriftlig kommunikation, att stärka ordförrådet, grammatik, att kunna uttrycka sig mer flytande och även att utveckla kunskapen kring fransk kultur och franskt vardagsliv. Lärarna behandlar alla kompetensområden i europaskalan för språknivåer – CEFR och uppmanar och uppmuntrar eleverna att tala så mycket franska de bara kan, både under lektionstid men också under eftermiddagarna. Majoriteten av deltagarna har läst lite franska sedan tidigare men även nybörjare välkomnas hit, dock endast på utvalda datum.

I snitt består grupperna av 8 deltagare, som mest 14 stycken. Lektionerna pågår mellan klockan 09.00-12.30 måndag-fredag. Första måndagen avlägger studenterna ett språktest vid 08.30 och lektionerna drar sedan igång ca 10.10.

Innehållet på språkkursen baseras efter nivån på studenterna i gruppen. Du kommer gå igenom grundläggande grammatik samt utveckla dina muntliga och skriftliga färdigheter genom motiverande övningar.

Språkkursen i Biarritz lämpar sig inte för kompletta nybörjare i Biarritz. Som lägst nivå A1.1. Denna nivå kan uppnås om du pluggar mycket på egen hand innan kursstart men önskvärt är att du har lite förkunskaper i franska.

Aktiviteter

Vad som är utmärkande för en ungdomskurs är att det alltid finns ett fartfyllt och spännande aktivitetsprogram vid sidan av studierna. Att åka på en språkresa ska vara roligt! Här i Biarritz kännetecknas det främst av surflektioner.

Surf

Biarritz är ju världsberömt för vågsurfing, så det finns ingen bättre plats än här att utöva sporten på. I kurspaketet ingår:

 • 4 sessioner surf á 1,5 h på närliggande stränder. Du kommer uppleva vågor av olika slag så det spelar ingen större roll om du är nybörjare eller en mer inbiten surfare. Schemat för lektionerna är lite beroende på väderförhållande men är förlagda på måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar.
 • Utbildade instruktörer från International House´s partnerskola som är helt inriktade på surfing.
 • Lektionerna anpassas helt efter alla individers förmåga och färdigheter.
 • Max 8 deltagare per grupp.
 • Allt materiel som våtdräkter och brädor ingår.
 • Obligatoriskt simtest första kursdagen

Övriga aktiviteter

Vid sidan av aktiviteterna ovan finns det gott om andra sociala och roliga sysselsättningar du kan ta del av innan eller efter aktiviteterna ovan. Syftet är att främja utbyte mellan studenter och komma igång att tala franska under avslappnade och roliga former!

15-17 år

 • Sociala och kulturella aktiviteter 2 gånger per vecka (fotboll, quiz, beach volley, fototävlingar med mera)
 • På fredagskvällen anordnar skolan utbyte mellan studenter, övriga kvällar spenderas med värdfamiljen. Här nedan ser du ett exempel på hur en första vecka på skolan kan se ut:

13-14 år

 • Sociala och kulturella aktiviteter 4 gånger per vecka (fotboll, quiz, beach volley, fototävlingar med mera)
 • På söndagar, onsdagar och fredagar anordnar skolan utbyte mellan studenter, övriga kvällar spenderas på residenset
 • En halvdagsutflykt eller social/kulturell aktivitet på onsdagar
 • En heldagsutflykt på lördagar

Boende

Residens

13-14 år

Ungdomarna i åldern 13-14 år bor på residens Domaine Pignada, beläget idealiskt mellan den historiska delen av Bayonne och Grand Plage i Biarritz. Residenset är beläget på ett 4 hektar grönskande område med flertalet sportfaciliteter som minigolf, gymnastiksal, swimmingpool, bollvägg, fotbolls- och rugbyplan. Även två restauranger finns att tillgå. Residenset har totalt 110 rum och varje rum rymmer 2-8 deltagare, badrum delas. Tvättmöjligheter finns att tillgå en gång per vecka och sängkläder ingår. Personal finns på plats dygnets alla timmar för att vistelsen ska kännas trygg. Av säkerhetsskäl finns inte möjlighet för deltagare att själva vistas ute i Bayonne och Biarritz, så det är viktigt att tänka på att vistelsen sker på och runt själva residenset.

All transport till och från aktiviteter och utflykter ingår och sker tillsammans med kursens gruppledare.

 • En lärare och max 14 ungdomar per grupp under lektioner
 • En ledare och max 12 ungdomar per grupp under utflykter

Minsta bokningsperiod 2 veckor.

Värdfamilj

15-17 år

Ungdomar i det äldre åldersspannet bor i utvalda franska värdfamiljer. Du bor tillsammans med en annan kursdeltagare i ett dubbelrum (i vissa fall kan fler än två kursdeltagare bo hos familjen). Helpension ingår vilket betyder att du får frukost och middag hos din värdfamilj, lunchen är enklare och äts ofta på skolan eller packas med om det är någon utflykt eller aktivitet inplanerad.

Familjerna bor inne i Biarritz och flertalet i det natursköna och angränsande Anglet sydväst om Biarritz eller i Bayonne. Räkna med max 30 minuters bussresa till skolan.

Det går tyvärr inte att reservera familjer i förväg utan adress till familjen meddelas ca 1-2 veckor innan avresa. Boendet är tillgängligt från söndag innan kursstart till lördag efter kursslut om inget annat är överenskommet med oss eller International House. Efter bokning kommer du få information av oss om de regler som finns när du bor inneboende hos en familj samt övrigt som är bra att veta.

Alla deltagare måste respektera de tider som finns uppsatta. För deltagare i åldern 15-17 år gäller det att vara hemma senast klockan 23.00 på vardagar och senast klockan 01.00 på fredagar och lördagar.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
Ungdomskurs 15-17 år och boende i familj
1 vecka: 13 930
2 veckor: 26 270
Extra vecka: 12 740
Ungdomskurs 13-14 år och boende i residens
2 veckor: 31 150
Extra vecka: 16 720
Allergi/diet (gluten, laktos etc)
Tillägg per vecka: 530
Vad ingår i priset?
Språkkurs 20 lektioner per vecka, 4 lektioner surf per vecka, aktiviteter, kursmateriel, transfer t/r från flygplatsen eller tågstationen i Biarritz, boende med helpension i residens eller familj (dubbelrum eller flerbäddsrum).

Kursstarter 2024

Kursstarter
Ungdomskurs i franska: Ankomst söndag med kursstart måndag. Hemresa lördagar.
13-14 år: 1/7 (2 veckor till 4 veckor)

15/7 (2 veckor)

*Ankomsttid: för 13-14 åringar krävs ankomst senast kl 13:00 på söndagar!
15-17 år: 24/6, 1/7, 8/7, 15/7, 22/7, 29/7, 5/8, 12/8 (minst en vecka)

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar:  1/1, 1/4, 1/5, 8/5, 9/5, 20/5, 15/8, 1/11, 11/11

21 december 2024 till 6 januari 2025 är det jullov.

Resa hit

Det går att ta sig till Biarritz på flera sätt, antingen med flyg eller tåg. Väljer man att flyga ner kan man antingen flyga via Paris och där ta ett anslutande flyg vidare direkt till Biarritz. Under vissa perioder flyger också Norwegian till närliggande Bordeaux, därifrån tar man enklast tåg vidare till Biarritz.

Ryanair samt Norwegian flyger även vissa månader direkt till Biarritz. Flygplatsen i Biarritz ligger belägen ca 7-8 km från stadskärnan.

Väljer ni tåg som färdsätt kan man t.ex. ta snabbtåget TGV från Paris Montparnasse vilket tar runt 4,5 timmar. Från Bordeaux kan man också ta tåg vilket tar ca 2 timmar utan några byten.

En ur International House´s personalstyrka som valts ut möter upp vid ankomst till Biarritz flygplats eller Biarritz tågstation och skjutsar dig som deltagare till boendet, samt följer med när det är dags att resa hem, detta utan kostnad. Några lokala resor ingår inte i priserna utan betalas på plats (ett busskort kostar ca 12 € per vecka).

Deltagarkommentarer

Liv 17 år, 2 veckor

Jag kände att jag verkligen lärde mig något i klassrummet. Lektionerna var både utmanade och lärorika. Jag kände mig alltid trygg i klassrummet. Aktiviteterna var roliga och fick alla att komma lite närmare. Staden var mysig och vacker med sina solnedgångar i horisonten. Det var perfekt att den var så pass intim och ”liten”, det gick fort att lära sig orientera sig. Jag kände mig aldrig otrygg eller obekväm.

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982