Sprakresor

Biarritz, Côte Basque, Frankrike

Språkresa för ungdomar till Biarritz på France Langue

Residens & värdfamiljer Surfing ingår Få svenska deltagare

Skolinfo:

 • Air Condition
 • Internet Wifi

France Langue grundades år 1983 och har skolor i storstäderna Lyon, Nice och Bordeaux samt även här i den mindre kuststaden Biarritz. Skolkedjan har mer än 40 års erfarenhet av att bedriva språkundervisning och tar årligen emot deltagare från 100 olika nationaliteter.

Skolan håller en hög standard på sina språkkurser och på sin undervisning. France Langue är även medlemmar av den internationella skolorganisationen IALC som garanterar god kvalitet på språkkurserna.

Språkkursen för ungdomar i åldern 14-17 (medelålder 16 år) är uppdelad i lite olika ålderskategorier och med olika boendealternativ. Gemensamt är dock ett upplägg med både lektioner i franska och surflektioner under eftermiddagar. Ungdomskursen i Biarritz passar den som vill ha mycket aktiviteter efter lektionstid och för den som har en aktiv livsstil.

14-15 år. För kursens yngre deltagare mellan 14-15 år sker språkkursen och undervisningen på residens Lycée Etxepare strax norr om stan. Härifrån har du ca 10 minuters bussväg till stranden. I samma byggnad finns boende för upp till 80 deltagare. På residenset finns en stor matsal och flera möjligheter till sportaktiviteter i och utanför campusområdet.

16-17 år. Är du mellan 16-17 år bor du hos någon av skolans utvalda värdfamiljer. Lektionerna äger rum på France Langues huvudskola i Biarritz, bara 10 minuters promenad till Côte des Basques beach. Skolan är nyligen renoverad och du har här tillgång till flera gemensamma utrymmen som kök, vardagsrum och en relaxdel. Vill du hellre bo på residenset så kan du meddela oss på EduPlanet detta så undersöker vi möjlighet till det.

Biarritz, Anglet och Bayonne

Biarritz – Anglet – Bayonne, ”B.A.B” – är alla tre mer eller mindre sammanväxta orter i den sydvästra regionen Nouvelle-Aquitaine. Här bor sammanlagt cirka 200.000 invånare som under sommarmånaderna fylls av turister. Alla vallfärdar de för naturen, surfingen och den fransk-baskiska atmosfären som genomsyrar orterna. B.A.B – alla orter med sin specifika charm och prägel!

Biarritz, och även Anglet, kallas ofta för surfarnas Mecka i Europa. Biarritz i sig är en enormt vacker stad och en otroligt populär badort som fullständigt glöder under sommarmånaderna. Staden har nästan 30 000 invånare men under sommaren så ökar antalet drastiskt. Turister från hela världen kommer hit för att förföras av stadens sprudlande liv, exotiska charm och vänliga atmosfär. I detta strandparadis finner du modern lyx i majestätisk form. Ett av de vackraste exemplen är det berömda Hotel du Palais, som ursprungligen uppfördes 1855 av Napoleon III som sommarresidens till hans älskade Eugenie de Montijo. I dag fungerar byggnaden som hotell och kombinerar svunna tiders prakt och elegans med lyx och moderna faciliteter.

Anglet är en större stad än Biarritz med ca 40 000 invånare, mest känd för sin 5 km vita sandstrand i öster, skogar och naturreservat. Härifrån in till centrala Biarritz, där även skolan finns, tar det mellan 10-20 minuter med lokalbussen. Några av de mest kända och namngivna stränderna i Anglet är Barre, Cavaliers och Sables d’Or, den sistnämnda med flera tillhörande restauranger och barer. Även Izadia, en välkänd naturpark i Anglet, är väl värd ett besök när du är här.

Bayonne, i den norra delen, möts floderna Nive och Adour och det är längs med floden du hittar Bayonnes centrala kärna med karaktäristiska fransk-baskiska villor med färgglada träbalkar och fönsterluckor. Staden beskrivs som lugn, vacker och avkopplande och längs med floden hittar du flertalet barer och restauranger att slå dig ner vid.

Från Bayonne in till Biarritz är det inte mer än 8 km och en busstur brukar ta ca 30-35 minuter. Staden är även känd för att anordna den största sommarfestivalen i Frankrike, flertalet butiker- och tillverkare av choklad håller till här och det är även härifrån den välkända Bayonneskinkan härstammar.

Är du sportintresserad finns det i dessa områden av Frankrike ett imponerande antal golfbanor, möjlighet till cykling och ridning, men inte minst ett enormt utbud av vattensporter såsom segling, simning, surfing och vindsurfing.

Fritid

France Langue lägger stor vikt på fritidsaktiviteter som ofta knyts till skolans språkkurser. Här finns mycket att se och uppleva. För dig som reser ner för att gå ungdomskursen är utbudet av aktiviteter ännu större! Biarritz är en charmig stad som domineras av havet och strandliv. Det är framför allt den absolut bästa och populäraste staden i Frankrike för vågsurfing. Här går även att utföra andra sporter såsom ridning, golf, cykling och rugby.

Staden omges av en otroligt vacker natur där du på din fritid kan vandra runt och njuta av den franska miljöns skönhet. Du bör även ta tillfället i akt och bege dig utanför landets gränser till Spanien och San Sebastian som ligger endast en 30 minuters bilfärd från Biarritz.

Kurser

Ungdomskurs i franska

Lektioner per vecka: 20

Skolans populära ungdomskurs innehåller 20 lektioner á 45 minuter franska per vecka (vilket motsvarar 15 timmar per vecka). Innehållet på denna språkkurs är en väl avvägd blandning av kommunikationsövningar, hör- och läsförståelse samt skrivövningar där lärarna utvecklat roliga, pedagogiska aktiviteter som passar ungdomar på språkresa.

Fokus läggs på muntlig och skriftlig kommunikation, att stärka ordförrådet, grammatik, att kunna uttrycka sig mer flytande och även att utveckla kunskapen kring fransk kultur och franskt vardagsliv. Lärarna behandlar alla kompetensområden i europaskalan för språknivåer – CEFR och uppmanar och uppmuntrar eleverna att tala så mycket franska de bara kan, både under lektionstid men också under eftermiddagarna. Majoriteten av deltagarna har läst lite franska sedan tidigare men även nybörjare välkomnas hit, dock endast på utvalda datum.

I snitt består grupperna av 8 deltagare, som mest 14 stycken. Lektionerna pågår mellan klockan 09.00-12.30 måndag-fredag. Första måndagen avlägger studenterna ett språktest vid 08.30 och lektionerna drar sedan igång ca 10.10.

Innehållet på språkkursen baseras efter nivån på studenterna i gruppen. Du kommer gå igenom grundläggande grammatik samt utveckla dina muntliga och skriftliga färdigheter genom motiverande övningar.

Aktiviteter

Vad som är utmärkande för en ungdomskurs är att det alltid finns ett fartfyllt och roligt aktivitetsprogram vid sidan av studierna. Att åka på en språkresa ska vara roligt! Här i Biarritz ingår surflektioner.

Surf

Biarritz är ju världsberömt för vågsurfing, så det finns ingen bättre plats än här att utöva sporten på. Väljer du att lägga till detta till din språkkurs ingår nedan:

 • 4 sessioner surf á 1,5 h på närliggande stränder. Du kommer uppleva vågor av olika slag så det spelar ingen större roll om du är nybörjare eller en mer inbiten surfare. Schemat för lektionerna är lite beroende på väderförhållande men är förlagda på måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar.
 • Utbildade instruktörer från France Langues partnerskola som är helt inriktade på surfing.
 • Lektionerna anpassas helt efter alla individers förmåga och färdigheter.
 • Max 8 deltagare per grupp.
 • Allt materiel som våtdräkter och brädor ingår.
 • Obligatoriskt simtest första kursdagen på Plage du Port Vieux, ca 10 minuter från skolan.

Övriga aktiviteter

Vid sidan av aktiviteterna ovan finns det gott om andra sociala och roliga sysselsättningar du kan ta del av innan eller efter aktiviteterna ovan. Exempel på dessa är:

 • Volleybollturneringar, fotboll, fototävlingar och frågesporter.
 • På onsdagseftermiddagarna anordnar skolan ofta halvdagsutflykter till olika orter i Côte Basque.
 • På lördagar heldagsutflykter till t.ex. Bayonne, St Jean de Luz, Espelette och St Jean Pied de Port.
 • Totalt ges 4 övriga aktiviteter, före eller efter surf/sportaktiviteterna.

Boende

Residens

Ungdomarna i åldern 14-15 år bor på residens Lycée Etxepare. Residenset är idealiskt beläget i norra delen av staden och en perfekt plats för ungdomar på språkresa. Här finns 20 rum där varje rum har ett eget badrum. Varje rum rymmer 4 ungdomar.

Direkt på campus finns en stor matsal och tillgång till diverse sportmöjligheter (bollvägg, utrustad gymnastiksal, fotbolls- och rugbyplaner).

Inga obehöriga har möjlighet att komma in i residenset och skolan samlar även in läkarintyg eller undertecknade blanketter från alla föräldrar där man fyller i sjukdomshistoria och om det är något speciellt personalen bör veta.

Det är inte tillåtet att gå ut efter kl 22.00 under vardagarna eller efter kl 22.30 på lördagar.

Lunchpaket tillhandahålls för luncher under veckodagarna och utflykter. Övriga måltider serveras på residenset. Särskilda kostvanor bör informeras vid bokningstillfället.

All transport till och från aktiviteter och utflykter ingår och sker tillsammans med kursens gruppledare.

 • En lärare och max 14 ungdomar per grupp under lektioner
 • En ledare och max 12 ungdomar per grupp under utflykter
 • Två ledare och max 8 ungdomar under aktiviteter i vatten

Minsta bokningsperiod 2 veckor.

Värdfamilj

Ungdomar i åldern 16-17 år kan bo i skolans noga utvalda franska värdfamiljer. Då bor du tillsammans med en annan kursdeltagare i ett dubbelrum (i vissa enstaka fall kan fler än två kursdeltagare bo hos familjen). Helpension ingår vilket betyder att du får frukost och middag hos din värdfamilj, lunchen är enklare och äts ofta på skolan eller packas med om det är någon utflykt eller aktivitet inplanerad.

Familjerna bor inne i Biarritz och flertalet i det natursköna och angränsande Anglet sydväst om Biarritz (eftersom skolan finns inne i Biarritz bör du räkna med max ca 30 min med buss, i snitt 10-15 minuter, om du bor i Anglet) eller i Bayonne som ligger ca 35 minuters bussresa från skolan. Busskort ingår inte i våra priser utan kostar ca 12 Euro per vecka.

Det går tyvärr inte att reservera familjer i förväg utan adress till familjen meddelas ca 1-2 veckor innan avresa. Boendet är tillgängligt från söndag innan kursstart till lördag efter kursslut om inget annat är överenskommet med oss eller France Langue. Efter bokning kommer du få information av oss om de regler som finns när du bor inneboende hos en familj samt övrigt som är bra att veta.

Priser & Datum 2022

Kurspriser
Ungdomskurs 16-17 år och boende i familj
1 vecka: 9 790
2 veckor: 18 590
Extra vecka: 9 290
Ungdomskurs 14-15 år och boende i residens
2 veckor: 23 420
Extra vecka: 11 660
Vad ingår i priset?
Språkkurs 20 lektioner per vecka, 4 surflektioner/vecka, aktiviteter, kursmateriel, transfer t/r från flygplatsen eller tågstationen i Biarritz, boende med helpension i residens eller familj.

Kursstarter 2022

Kursstarter
Ungdomskurs i franska: Ankomst söndag med kursstart måndag. Hemresa lördagar.
Kursstart varje måndag under perioden: 6/6-8/8

Lovdagar 2022

Lovdagar
Enskilda lovdagar:  14/7

Resa hit

Det går att ta sig till Biarritz på flera sätt, antingen med flyg eller tåg. Väljer man att flyga ner kan man antingen flyga via Paris och där ta ett anslutande flyg vidare direkt till Biarritz. Under vissa perioder flyger också Norwegian till närliggande Bordeaux, därifrån tar man enklast tåg vidare till Biarritz.

Ryanair samt Norwegian flyger även vissa månader direkt till Biarritz. Flygplatsen i Biarritz ligger belägen ca 7-8 km från stadskärnan.

Väljer ni tåg som färdsätt kan man t.ex. ta snabbtåget TGV från Paris Montparnasse vilket tar runt 4,5 timmar. Från Bordeaux kan man också ta tåg vilket tar ca 2 timmar utan några byten.

En ur France Langues personalstyrka som valts ut möter upp vid ankomst till Biarritz flygplats eller Biarritz tågstation och skjutsar dig som deltagare till boendet, samt följer med när det är dags att resa hem, detta utan kostnad. Några lokala resor ingår inte i priserna utan betalas på plats (ett busskort kostar ca 12 € per vecka).

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982