Sprakresor

Vichy, Auvergne, Frankrike

Språkresa för ungdomar till Vichy på CAVILAM

Franska och sport Få svenska deltagare Fransk Hâute-Culture miljö

Skolinfo:

 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat
 • Online & Distanskurser

Le Centre d’Approches Vivantes des Langues et des Médias – CAVILAM, är en av de största språkskolorna i mellersta Frankrike och har funnits sedan 1964.

Precis som CAREL i Royan ägs skolan till hälften av ett universitet i Clermont-Ferrand och är en av Frankrikes bästa skolor för just språkkurser i franska – för såväl vuxna deltagare som ungdomar.

Ungdomskursen i franska är ett samarbete mellan CAVILAM – Alliance Francaise och sommarcamp-arrangören Vichy Stages (en kvalificerad organisation som finns till för främjandet av sport för ungdomar). Kursen är gjord och anpassad för de som vill lära sig språket på ett avslappnat och roligt sätt under några veckor över sommaren.

Aktiviteterna med de andra ungdomarna gör det lätt att träffa vänner och utveckla både franskan och engelskan. Språkkurserna har väldigt få svenska deltagare och boendet delas med andra nationaliteter. Ungdomarna har alltid någon vuxen ledare i sin närhet, 24 timmar per dygn, vilket gör vistelsen trygg och säker.

Vichy passar dig som är mellan 12-16 år som vill till en undangömd och genuin fransk stad. Hit kommer som sagt inte många svenskar vilket gör att du får mer möjlighet att lära dig franskan på riktigt. Är du dessutom sportintresserad passar CAVILAMs sommarkurs extra bra för dig. 10 minuter från CAVILAM finner du Vichy Stages Sporting Centre där de flesta av skolans eftermiddagsaktiviteter äger rum.

Vichy

Vichy är en kurort på landet i Auvergne och de 60 000 invånarna lever i en avslappnad typisk fransk miljö. Trots det lantliga läget finns senaste infrastruktur samt mycket att se och göra. Vichy bjuder på ett rikt kulturliv med vacker arkitektur, opera, teater mm. Staden ligger i höglandsområdet Centralmassivet, precis där floden Loire börjar, och omges av vacker grönska med många parker och trevliga stråk. Avståndet till Paris är tre timmar med snabbtåg.

Fritid

Vichy är en riktig liten pärla som ligger i ett naturskönt område med genuin fransk Hâute-Culture miljö. Du som vill gå en fransk språkkurs och slippa storstadens stress har verkligen hittat rätt. Arkitekturen är en blandning mellan det moderna och det gamla franska. Trots den ringa storleken på staden finns det mycket att göra som komplement för din språkresa. Du finner t.ex. att de har ett rikt kulturliv med egen opera och teater, samt flera moderna stora sportfaciliteter där du kan utöva alla möjliga sporter. Skolan har ett brett socialt och kulturellt program med aktiviteter vid sidan av deras språkkurser.

Kurser

Ungdomskurs i franska

Lektioner per vecka: 15

På förmiddagen mellan klockan 09.00-12.00 läser du franska i grupp på max 15 deltagare, oftast 10 stycken. Du skriver ett språktest första dagen som sedan ligger till grund för i vilken grupp och nivå du hamnar i. Kursen är blandning av grammatik, hör- och läsförståelse samt kommunikation.

Givetvis sker undervisningen på ett lättsamt och roligt sätt och i slutet av kursen får du ett diplom. Språkkursen för ungdom finns att läsa 2 eller 4 veckor.

Aktiviteter

Sport och kultur

Ungdomskursen i Vichy är ett 24-timmarsprogram som kombinerar anpassad undervisning med roliga och engagerande aktiviter. Grupperna är internationella med deltagare från hela världen. Aktiviteterna efter lektionstid är väldigt sportinriktade, så detta är en perfekt kurs för dig som söker fart och fläkt, samt vill få chansen att prova på en rad olika sporter under 2- till 4 härliga sommarlovsveckor! Exempel på aktiviteter:

 • Simning
 • Kanotturer
 • Rafting
 • Upptäcktsfärder i regionen, t.ex. till Clérmond-Ferrand
 • Bordtennis
 • Mountain bike
 • Klättring
 • Bowling
 • Squash
 • Basket

Vid sidan av sportaktiviteter finns också möjligheten att upptäcka regionala sevärdheter. Ett besök på temaparken Vulcania och Le Pal, vandringar i nationalparken Volcans d´Auvergne och utflykter till Clermond – Ferrand. På kvällarna kan skolan anordna roliga temakvällar, välkomst- och avskedspartyn.

Boende

Residens

På ungdomskursen i Vichy bor du på residens med andra deltagare i din ålder. Residensen har sammanlagt plats för 30 deltagare med 3-2 sängplatser per rum. Dusch och wc delas. Ett gemensamt TV-rum finns. Tjejer och killar sover i separata rum och residensen har personal på plats. Skolan brukar dela upp deltagare efter ålder:

12-13 åringar: Ägaren till Sporting Tennis Club (där vissa av skolans aktiviteter är förlagda) har tillsammans med sin hustru öppnat ett familjeresidens för språkkursens yngsta deltagare. Här bor man 2 eller 3 deltagare per rum och det är full uppsyn av vuxna på plats.

14-16 åringar: Äldre deltagare bor på skolans Junior Residence som är beläget i Vichys stadskärna, max 10 minuter till fots till skolan. Boendet är under uppsyn av vuxna ledare dygnet runt och du går aldrig ensam till och från skolan.

Priser & Datum 2019

Kurspriser
Ungdomskurs i franska
2 veckor: 19 390
Transfer, tur och retur
Clérmont-Ferrand Aulnat Airport (med skolans team): 2 860
Vad ingår i priset?
Boende på residens, helpension, språkkurs, aktiviteter. Transfer mot tillägg.
För ansökan hit
Efter bokning, vänligen inkom med följande till oss:
-Passkopia
-Passfoto
-Läkarintyg som bevisar att du kan delta i skolans sportaktiviteter
-Försäkringsbevis på engelska

Kursstarter 2020

Kursstarter 2020
2 veckor
Kursperiod: 21/6-4/7, 5/7-18/7, 19/7-1/8, 2/8-15/8
3 veckor
Kursperiod: 21/6-11/7, 5/7-25/7, 19/7-8/8, 2/8-22/8

 

Resa hit

Det enklaste sättet att ta sig till Vichy är att flyga till Clérmont-Ferrand (med mellanlandning i Paris) och sedan ta tåget vidare mot Vichys tågstation. Flygplatsen Clérmont-Ferrand ligger belägen ca 6 mil från Vichy. Du kan också flyga till Paris och sedan åka tåg mellan Paris och Vichy. Denna tågresa tar ca tre timmar om man åker med TGV, snabbtåget. Tågen går flera gånger varje dag. Från Vichys tågstation ingår transfer till boendet men om du landar med flyg på Clérmont-Ferrand så kostar det extra.

Deltagarkommentarer

Ellen 16 år, 2 veckor

Om man åker på språkresa kanske man förväntar sig att lära sig mycket av det språk man studera. Men en kanske mindre självklar del är alla nya vänner man får! Mina två veckor i Frankrike hör till de bästa i mitt liv, och jag kommer aldrig glömma allt jag upplevde där. Plugga utomlands, go go go!!

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982