Sprakresor

Alghero, Sardinien, Italien

Språkresa till Alghero på Italiano In Riviera

Passar korta kurser Litet & personligt Sommarskola

Skolinfo:

  • Ej Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Air Condition
  • Internet Wifi

Skolan Italiano in Riviera har erbjudit språkkurser i italienska sen 2006 och är belägen i centrala Alghero, ett stenkast från stranden och nära den mysiga ursprungliga stadskärnan.

Italiano in Riviera har språkkurser i italienska för internationella studenter, samt engelska, spanska och franska för italienare. Skolan håller enbart öppet en begränsad tid mellan juni-oktober.

Alla skolans klassrum är utrustade med luftkonditionering. Lärarna är alla kvalificerade för språkundervisning och har italienska som modersmål. De flesta av lärarna har mångårig rutin av att undervisa språkkurser. Med effektiva undervisningsmetoder, praktiska övningar, samt modern teknik, har studenterna på skolan en underhållande och stimulerande miljö. Små klasser, med max 6-8 deltagare, ger dig stora möjligheter att komma till tals och få lärarens uppmärksamhet. Syftet är att på kort tid förbättra studentens italienska inom alla områden, men huvudfokus ligger naturligtvis på konversation. Små klasser, enkla och effektiva undervisningsmetoder, samt entusiastisk och kvalificerad personal garanterar dig både nytta och nöje på din språkkurs.

Alghero

Alghero är beläget på en liten udde på Sardiniens nordvästra kust och omges av böljande blått hav. Denna charmiga kuststad är en av Italiens mest eftertraktade badorter med kilometerlånga sandstränder, ett av Europas bästa dykvatten, smågator med trevliga butiker, samt hundratals restauranger specialiserade på fisk och skaldjur.

Fritid

Här kan du njuta av en båttur längs Riviera del Corallo och Capo Caccia, eller medverka på guidade turer till bland annat den romerska staden Turris Lybissonis och helgedomen Monte d’Accord. I Alghero finner du även ett av Europas bästa dykvatten, så du bör passa på att utforska den italienska vattenvärlden på din språkresa. Du kan även ägna dig åt diverse vattensporter vid sidan av din språkkurs. Alla studenter på skolan erbjuds att medverka på en fri cykeltur till närliggande orter. Denna utflykt måste bokas två veckor i förväg.

Kurser

Språkkurs i italienska

Lektioner per vecka: 20

Denna språkkurs består av 20 lektioner per vecka och erbjuds i olika nivåer. Undervisningen är uppdelad i två block; det ena fokuserar på konversation och hörförståelse, det andra fokuserar på grammatik. I och med att detta är en väldigt lite skola får du vara beredd på att grupperna kan vara mycket små, ibland i klass med privatundervisning!

Kombinationskurs

Lektioner per vecka: 20+5

Studenter kan kombinera en språkkurs i italienska med en privatlektion per dag. Denna språkkurs passar dig som vill få individuell hjälp efter dina egna språkliga behov.

Boende

Värdfamilj eller lägenhet

Bo i värdfamilj om du vill komma den italienska kulturen nära! Välj om du vill boka plats i enkel- eller dubbelrum. I regel ingår inte måltider utan du får fri tillgång till familjens kök. Notera att priset varierar bereonde på säsong.

Studio

Önskar du bo mer självständigt kan skolan hjälpa dig att hitta en egen liten studio för din vistelse, de flesta lägenheter har en enkel standard och det är inte vanligt med luftkonditionering vilket kan vara bra att känna till om du åker sommartid. Wifi brukar ytterst sällan finnas så se till att skaffa mobilt bredband eller liknande om du skall vara borta en längre tid. Kontakta gärna EduPlanet för mer information.

Priser & Datum

Kontakta  oss
Kontakta EduPlanet  för aktuella  priser och daum för denna skola.
Tel:     018-551020
Mejl:  info@eduplanet.se
Ej godkänd för studiemedel
Observera att denna skola i nuläget inte är studiemedelsberättigad hos CSN. Är detta en förutsättning för dig rekommenderar vi skolan Babilonia i Taormina, på systerön Sicilien.

Deltagarkommentarer

Silvia 33 år, 4 veckor

Sardinien är en fantastisk ö med mycket att uppleva. Sardinien är olikt övriga Italien. Vill man uppleva en annorlunda kultur med spanska influenser och Europas bästa stränder så ska man definitivt åka hit. Alghero är en mysig stad, med helt ok matställen och utställen. Efter att ha rest runt i Sardinien, så kändes Alghero som en perfekt studieort och bra utgångsläge för att ta sig runt till andra intressanta platser och orter. Jag rekommenderar dock att hyra bil för längre resor. Skolan är liten, mysig och trivsam. Personalen är pratglada och väldigt hjälpsamma med information.  En trevlig upplevelse som alltid när man åker på språkresa.

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982