Sprakresor

Bagno di Romagna, Emilia di Romagna, Italien

Språkkurs i Bagno Di Romagna på Scuola Palazzo Malvisi

Max 6 studenter per klass Passar äldre kursdeltagare Uppskattade värdfamiljer

Skolinfo:

  • Ej Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Internet Wifi

Scoula Palazzo Malvisi grundades 1981 och har sedan dess skaffat sig ett mycket gott anseende världen över. Denna privata språkskola har en mycket vänlig och familjär atmosfär och erbjuder en mängd kultur- och språkkurser i italienska.

Lärarna är mycket uppskattade eftersom de alltid sätter studenten i centrum och är angelägna att se resultat på skolans språkkurser så fort som möjligt. Skolan i Bagno di Romagna ligger i en elegant 1800-talsbyggnad och har 8 fullt utrustade klassrum.

Denna skola passar dig som vill läsa i ett intensivt tempo och får ut mycket av din språkkurs under dina veckor. Vill du dessutom till en väldigt lugn och naturskön plats har du kommit helt rätt.

Vissa tider på året kan du även kombinera din språkkurs med t.ex. golf, vinprovning, matlagning, cykling och tryffeljakt! Kontakta EduPlanet för mera information och aktuella priser.

Bagno di Romagna

Bagno di Romagna är en liten och gammal stad med en gästvänlig och välkomnande befolkning. Denna natursköna stad, omgiven av orörd, sagolik grönska och glittrande vattenkällor är känd för sitt Spa och bekväma hotell men även för sitt italienska kök. De italienska läckerheterna kan du bl.a. njuta av på de exklusiva restaurangerna ”Paolo Teverini” och ”Gambero Rosso”. Här kan du strosa runt på stadens små krokiga gator, stanna till i butikerna eller slå dig ner med en cappuccino på något av stadens trevliga caféer.

Ett rekommenderat sätt att se mer av stadens omgivande miljö är att ge dig ut på en ridtur och från hästryggen beskåda naturens skönhet.

Fritid

Skolan ordnar bland annat filmkvällar, olika seminarier, restaurangbesök, vinkurser och sportaktiviteter. Dessutom anordnas guidade utflykter till exempelvis Bertinori, känt för sitt vin, Cesenatico med sin vidsträckta strand, Rimini, Ravenna och Arezzo. Den vackra naturen kring Bagno di Romagna är idealisk för dig som gillar att vandra, eller varför inte uppleva den vackra omgivningen från hästryggen.

Kurser

Språkkurs i italienska

Lektioner per vecka: 20

Denna språkkurs omfattar 20 lektioner per vecka. Klasserna består av maximalt 6 studenter vilket gör att varje deltagare får mycket tid och individuell coachning (i genomsnitt kan du dock räkna med endast 4 deltagare). Syftet med denna språkkurs är att utveckla kommunikationsförmågan i skrift, tal, läs- och hörförståelse. Både böcker och digitalt materiel används i undervisningen. Ett språktest första dagen på kursen ligger till grund för i vilken grupp du placeras i. Allt kursmateriel ingår i kursavgiften.

Lektionstid: 08.30-12.30 måndag-fredag

Kombinationskurs

Lektioner per vecka: 26+2/4

Studenterna kan kombinera en språkkurs i italienska med 2 eller 4 privatlektioner per vecka. Här kan du fördjupa dig i:

  • Business
  • Förberedelse inför CILS, AIL och CELE examination
  • Litteratur och konsthistoria
  • Turism

Privatlektioner

Lektioner per vecka: 1-20

Skolan erbjuder privatlektioner för den som vill ha hjälp efter sina individuella behov. Privatlektioner börjar varje vecka året om.

Boende

Värdfamilj

Rekommenderas! Scoula Palazzo Malvisi i Bagno di Romagna har mycket bra boenden. Att bo i familj är alltid mycket roligt och givande för dig som kursdeltagare. Se till att boka i god tid så att vi kan boka en av deras riktigt bra familjer. Priset för familj inkluderar frukost och du kan sedan lägga till cirka 15 Euro per middag. De flesta brukar boka cirka 3-4 middagar per vecka och äta resterande måltider ute på någon trevlig trattoria.

Värdfamilj är ett mycket bra alternativ då man naturligt får en bra kontakt, man pratar mycket italienska och får en inblick i en italiensk familjs liv.

Studio

Skolan har även lägenheter som ligger på nära promenadavstånd från skolan, mitt i centrum av Bagno. Räkna med ca 10-15 minuters promenad eller 5 minuter med bussen. Det är inga fashionabla lägenheter, men de har helt klart godtagbar standard och det fungerar alltid bra. Sängkläder och handdukar ingår. Kostnad för värme tillkommer. På förfrågan kan skolan också boka in dig på hotell och b&b´s.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 4 560
2 veckor: 7 400
3 veckor: 10 690
4 veckor: 13 880
Extra vecka: 3 220
Språk + Gourmet:
1 vecka: 10 700
Observera!
Då detta är en liten skola med stundtals väldigt få studenter, kan antalet grupplektioner reduceras (i vissa fall till endast privatlektioner) om antalet kursdeltagare är för få.
Boendepriser
Värdfamilj med frukost 
Enkelrum
1 vecka: 2 260
2 veckor: 4 770
3 veckor: 7 080
4 veckor: 9 390
Extra vecka: 2 580
Dubbelrum:
1 vecka: 2 020
2 veckor: 4 300
3 veckor: 6 370
4 veckor: 8 440
Extra vecka: 2 330
Studio 1 person
Pris per vecka, cirkapris: 3 700-5 950
Studio 2 personer
Pris per vecka, cirkapris: 5 300-7 200
*Måltider i värdfamilj
Frukost alla dagar i veckan. Middagar mot kostnad.
Transfer, enkel väg
Cesena busstation: 1 070

Kursstarter 2024

Kursstarter
För dig med förkunskaper: varje måndag
Nybörjare: 11/3,  25/3, 8/4, 22/4, 6/5, 20/5, 3/6, 17/6, 1/7, 15/7, 29/7, 12/8, 26/8, 9/9, 23/9, 7/10, 21/10, 4/11, 18/11

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/4, 1/5, 15/8, 1/11
Skolan stängd: Från 2/12 2024 till mars 10/3 2025

Deltagarkommentarer

Eva 49 år, 2 veckor

Ett pensionerat par från Holland, en butiksägare och en psykolog från Österrike, en inredningsarkitekt från England, en musikstuderande från Japan och jag, lärare, dock ej i italienska, från Sverige, möttes under några sommarveckor i Bagno di Romagna för att lära oss italienska. Varför vi valt att vika två veckor av våra liv till detta varierade. För nöjes skull eller för arbetes skull eller en kombination av dessa båda anledningar. Det vi hade gemensamt var att vi alla tyckte om Italien, ville lära oss språket och samtidigt ha kul och träffa andra människor. Och kul hade vi tillsammans på fritiden och tillsammans med våra entusiastiska lärare som gjorde lektionerna till en ren fröjd!

Denna form av semester är perfekt. Du kan göra allt som tillhör en ”vanlig” semester. Sola, bada, äta och dricka gott, shoppa, lära känna nya människor och vara kulturell, dessutom hinner du med att lära dig ett språk.

Lära ett språk? Hur gick det då med det? Med handen på hjärtat måste jag nog erkänna att ett par veckor till behöver nog italienskan för att sitta perfekt…

Ma la vita in Italia è dolce!!

Anthony 56 år, 11 veckor

Skolan är mera anpassad till den mogna studenten som dessutom har tillgång till bil. Men med ett öppet sinne och lite res/läslust är det hur skojigt som helst!

Resa hit

Om du kommer med flyg till Bologna tar du dig enklast till Bagno di Romagna genom att ta tåget till Cesena och sedan sista biten med buss. Alternativt kan du boka skolans transfer sista sträckan via skolan.

Närmaste flygplats är ”G. Marconi” i Bologna, ca 13 mil från Bagno di Romagna.

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982