Sprakresor

Bologna, Emilia-Romagna, Italien

Språkresor till Bologna på Centro Cultura Italiana

Prisvärt boende Klassisk studentstad Nöjda studenter

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Fikaautomat
  • Internet Wifi

Centro Cultura Italiana är en trevlig språkskola, belägen mitt i Bolognas historiska stadsdel, i en vacker medeltidsbyggnad vid namn Palazzo Pepoli.

Undervisningen är uppdelad i två block varje dag – två lektioner med teoretisk språkinlärning och två lektioner med praktisk språkinlärning. För dig som vill få ut det mesta av din språkkurs erbjuds 6 extralektioner i veckan utöver den obligatoriska läroplanen. Dessa extralektioner kan exempelvis vara besök på museum, guidade turer, föreläsningar, olika grupparbeten och underhållningar. Skolan har en datasal där du kan göra skolarbeten, surfa och kolla mail.

Skolan har ett samarbete med universitet i Bologna samt med 40 andra universitet världen över. Detta är den första språkskolan som godkändes av utbildningsdepartementet i Italien som en skola med inriktning mot italienska för utländska studenter.

Centro Cultura Italiana har varit verksam som skola sen 1980 och tar årligen emot deltagare från världens alla hörn, Tyskland, Japan, Schweiz och Frankrike bland annat. Det är en medelstor skola med 9 klassrum.

Bologna är en idealisk stad att lära sig italienska i. Staden är fortfarande inte upptäckt av så många turister, vilket gör att du får uppleva den genuina italienska livsstilen. Bolognas invånare är kända i Italien för att vara mycket öppna och varma människor som är lätta att få kontakt med.

Bologna

Bologna har tre utmärkande smeknamn som alla beskriver olika egenskaper hos denna enastående stad – Bologna den feta, den lärda och den röda. Bologna lockar många till språkresor eftersom staden är känd som lärdomsstaden med Europas äldsta universitet, grundat 1088, därav smeknamnet ”den lärda”.

Fritid

Den naturliga mötesplatsen för studenter efter studierna är torget Piazza Maggiore. Här kan man på sin fritid koppla av på något av de karaktäristiska caféerna eller på en liten taverna. I Bologna anordnas ofta olika konserter och utställningar som är värda att se när du befinner dig här på språkresa. Eftersom Bologna är en stad med många studenter finns det ett stort utbud av sportanläggningar, där studenter kan träna eller tävla mot varann. På skolan har du möjlighet att hyra cykel om du vill utforska mer av staden och dess omgivningar på din fritid. Skolan erbjuder ett brett aktivitetsprogram med bland annat utflykter till närliggande städer och kulturella sevärdheter.

Kurser

Språkkurs i italienska

Lektioner per vecka: 20

Denna språkkurs består av 4 lektioner per dag och klasserna har 6-12 elever i varje grupp. Du skriver ett språktest första dagen som ligger till grund för i vilken av skolans 10 nivåer du får läsa på. Första delen av kursen fokuserar på vokabulär och grammatik medan den andra delen handlar mer om uttryck och kommunikation. Lektionerna är oftast mellan klockan 09.00-12.40 men ibland förläggs lektionerna till eftermiddagen mellan klockan 13.00-16.40. Du som är på en låg (elementär) nivå läser i regel alltid på förmiddagen.

Språkkurs i minigrupp

Lektioner per vecka: 20

Centro Cultura Italianas intensiva språkkurs består av 20 lektioner per vecka och ges i mindre grupper á 3-5 studenter per klass. Denna språkkurs passar dig som vill ha ett snabbare och mer effektivt resultat. Du ges mer lärarledd tid än om du läser den vanliga språkkursen i italienska. Skulle skolan inte hitta tillräckligt många studenter på just din nivå erbjuder skolan bra lösningar som gör att du ändå får ut maximalt av din språkkurs.

Privatlektioner

Lektioner per vecka: Valfritt

Vill du ha helt anpassad undervisning kan du välja att ta en språkkurs med tillägg av privatlektioner som fokuserar på dina individuella behov av hjälp i språket.

Boende

Värdfamilj

För att komma det italienska vardagslivet närmare är boende i värdfamilj ett bra alternativ. Alla familjer tycker det är roligt och trevligt att välkomna studenter till sina hem. Som boende får du ditt eget rum och delar kök samt badrum med familjen. Några måltider ingår i regel inte men du får allt som ofta låna köket för att tillaga frukost mot en kostnad. Sängkläder ingår i priset. Du har tillgång till ditt boende från och med söndagen innan kursstart till lördagen efter kursslut.

Delad lägenhet

Att bo i delad lägenhet är ett bra sätt att snabbt lära känna nytt folk på! Du väljer om du vill bo i enkel- eller dubbelrum. Kök och badrum delar du med andra kursdeltagare. De flesta lägenheter är belägna inom gångavstånd, cirka 15 minuter, från skolan. Lakan och handdukar ingår i hyran. Mot extra betalning och på förfrågan finns även ett fåtal lägenheter där du har tillgång till eget badrum.

Priser & Datum 2023

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 3 430
2 veckor: 5 030
3 veckor: 6 760
4 veckor: 8 510
6 veckor: 12 510
8 veckor: 15 200
10 veckor 18 690
12 veckor: 20 690
13 veckor: 22 630
16 veckor: 26 620
20 veckor: 34 700
24 veckor:  40 840
32 veckor: 54 100
36 veckor: 60 190
Språkkurs i minigrupp
1 vecka: 5 630
2 veckor: 9 760
3 veckor: 14 350
4 veckor: 19 010
Information om studiemedel
Du måste boka minst 3 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka studiemedel först höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj, utan måltider
Enkelrum: 1 670
Dubbelrum: 1 270
Delad lägenhet
Enkelrum: 1 670
Dubbelrum: 1 270
Eget badrum i värdfamilj/delad lägenhet
Enkelrum: 2 050
Dubbelrum: 1 440
Egen lägenhet
Pris mellan: 4 260 – 5 300
Obs! Alla boendepriser är inklusive avgift för värme.

Kursstarter 2023

Kursstarter
Nybörjare: varje måndag
För dig med förkunskaper: varje måndag

Lovdagar 2023

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 10/4, 1/5, 15/8, 1/11, 25/12

Deltagarkommentarer

Niklas 53 år, 2 veckor

Att vara lite äldre var inte, som jag fruktat, något problem på skolan i Bologna. Åldersblandningen visade sig vara stor; här fanns studenter mellan 18 och 70 år. Skolan var en hit med otroligt engagerande lärare. Mina italienskkunskaper fick sig en ordentlig skjuts. Till det bidrog också middagarna med min hyresvärdinna och hennes vänner!

Agnes 24 år, 13 veckor

Utöver lektionerna tycker jag att skolan erbjöd en bra mängd av fritidsaktiviteter av olika slag. De guidade turerna var ofta väldigt bra. Det finns mycket att se och göra i Bologna med omnejd.

Alenoosh 31 år, 4 veckor

Lärarna var väldigt trevliga och duktiga. All kommunikation var på italienska, vilket är väldigt viktigt när man vill lära sig ett språk. Cultura Italiana var den bästa skolan jag har varit på (har varit på tre olika skolor via EduPlanet). Bologna var perfekt med tanke på att det inte fanns så mycket turister. Man fick möjlighet att använda sig av språket. Det var bra uteliv. Staden var inte för stor och inte för liten. Perfekt!

Stina 22 år, 4 veckor

Bologna är en toppenstad att studera italienska eftersom dom inte talar mkt engelska. Det är också en stad full med studenter och uteliv och därför får man tillfälle att praktisera italienskan med folk i min egen ålder plus att folket och studenterna är mycket öppna och gästvänliga. 🙂

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982