Sprakresor

Genua, Ligurien, Italien

Språkresa till Genua på A Door to Italy

Nära Cinque Terre Lugn och familjär atmosfär Studentstad

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Kafeteria
  • Internet Wifi

A Door to Italy grundades år 2002 och blev med det den första internationella språkskolan i Genua.

Varje år tar denna språkskola emot runt ca 300 studenter från världens alla hörn. Skolan är inhyst i en elegant 1800-tals byggnad belägen i hjärtat av denna historiska hamnstad och med gångavstånd till alla stadens sevärdheter.

Det finns åtta stycken rymliga och ljusa klassrum, en balkong samt ett loungerum där du kan ta igen dig med en kaffe och diverse snacks. Bortsett från det finns även ett skolbibliotek samt fritt wifi i skolbyggnaden. Efter lektionerna erbjuds du ett brett och varierat aktivitetsprogram med allt från välkomstcocktails, filmvisningar, guidade stadsturer samt utflykter till mysiga byar i regionen Ligurien. Lärarna på skolan är mycket erfarna och har universitetsstudier i italienska bakom sig, i många fall har de även lärt ut italienska i andra länder tidigare.

A Door to Italy är av det mindre slaget sett till antalet studenter, runt 60 studenter som max under sommaren och betydligt färre under lågsäsong. Fördelen med detta är att du får mycket lärarledd tid och stundtals känslan av privatundervisning.

Läs gärna också EduPlanets inlägg om Genua i vår Studerautomlandsblogg för mer inspiration!

Genua

Välkommen till den spännande och anrika kuststaden Genua, huvudstad i den nordvästra regionen Ligurien. Denna medeltida hamnstad bär på en rik historia och ett mycket spännande kulturutbud.

Fritid

I Genua finns det ingen risk att du går sysslolös! Staden i sig är rik på kulturskatter och det finns flertalet berömda museum att besöka. Tips på attraktioner du ej får missa är det välkända hamnområdet Der Punto Antico. Detta område har genomgått en stor förändring och du finner flertalet spännande utställningar samt ett sjöfartsmuseum. Missa heller inte den mäktiga fyren som finns vid hamninloppet. Denna kan du ta dig uppför och väl uppe har du en fantastisk panoramautsikt över Genua och hamnen.

Här hittar du även Europas näst största akvarium, Acquario di Genua, där du bland annat finner pingviner, krokodiler och delfiner…Mycket av Genuas charm sitter annars i den gamla stadskärnan, Centro Storico, som faktiskt är en av Europas bäst bevarade stadsdelar. Promenera längs huvudgatan Via Garibaldi och imponeras av flera av de palats som idag finns listade på UNESCOS världsarvslista.

Det du heller inte får glömma vad gäller just Genua är att det är en perfekt utgångspunkt för att besöka Cinque Terre, de fem byarna. Hit går det tåg och mellan vissa av dessa byar går det utmärkt att promenera. I skolans egna regi finns också mycket att delta i, bland annat erbjuds regelbundet:

  • En kostnadsfri lektion med fokus på muntlig kommunikation
  • En kostnadsfri guidad tur av Centro Storico
  • Filmvisning på skolan
  • Apertivo med skolans lärarteam

Kurser

Språkkurs i italienska

Lektioner per vecka: 20

Detta lektionsupplägg passar dig som vill läsa i ett lagom tempo. Grupperna består av 3 till max 8 studenter och du ges 20 lektioner per vecka, måndag till fredag. Kursen finns att läsa från nybörjarnivå till avancerad nivå. Nybörjare (A1) startar på utvalda datum under året,  övriga nivåer startar varje måndag året om.

Kombinationskurs

Lektioner per vecka: 20 + privatlektioner

Detta lektionsprogram är en kombinationskurs som passar dig som kanske inte planerat att stanna så länge men ändå vill få ut maximalt av din språkresa. På morgonen ges grupplektioner om max 8 studenter följt av privatlektioner på mellan 4, 6, 8 eller 10 lektioner per vecka.

Övriga språkkurser

Utöver ovan nämnda kurstyper kan skolan även erbjuda förberedelsekurser för en CELI, CILS, CIC och PLIDA examen. Ytterligare kombinationskurser med b.la.  matlagning, foto och keramik finns också i utbudet. Du kan även delta i affärspråkkurser särskilt anpassade inom vissa yrkesområden.

Boende

Värdfamilj

Att bo i värdfamilj är ett utmärkt sätt att komma den italienska vardagen nära. Bor du i värdfamilj ingår frukost och fri tillgång till köket så du kan laga dina egna måltider. Mot kostnadstillägg kan du boka in middagar. Badrum delas med din familj medan vissa familjer erbjuder dig ett eget badrum, mot kostnad. Frukosten serveras inte men familjen köper frukostvaror som du själv får förbereda innan du beger dig till skolan. Städning av ditt rum ingår en gång per vecka. Sängkläder och handdukar finns att låna. Observera att hyra för ditt boende erläggs på plats vid ankomst.

Delad lägenhet

Detta boendealternativ passar dig som vill bo ihop med andra studenter och/eller med italienare. Vill du dela med studenter är dessa oftast från skolan och ibland kan även lägenhetsinnehavaren ha sitt sovrum lägenheten. Du delar badrum och kök med de andra boendegästerna men du har ditt egna rum. De flesta lägenheter har 2-3 sovrum samt ett vardagsrum med tv. Majoriteten av alla lägenheter ligger centralt och med närhet till skolan. I detta pris ingår sängkläder men du bör ta med egna handdukar. Avgift för slutstädning tillkommer och ligger på ca 25 Euro. Avgift för ditt rum betalar du på plats.

Skolan kan också hjälpa dig att hitta en privat studio eller ett passande hotell för din vistelse. Kontakta oss för mer information.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
2 veckor: 5 630
3 veckor: 7 320
4 veckor: 8 920
6 veckor: 12 890
8 veckor: 16 100
13 veckor: 22 450
16 veckor: 26 780
20 veckor: 36 250
Extra vecka: 1 550
Terminskurs
12 veckor: 20 840
24 veckor: 34 070
Information om studiemedel
Du måste boka minst 3 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka studiemedel först höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Boendepriser, cirkapris i kronor*
Värdfamilj med frukost
1 vecka: 3 130
2 veckor: 6 050
Extra vecka: 2 720
Deposition: 2 120
Delad lägenhet
1 vecka: 2 660
2 veckor: 5 110
Extra vecka: 2 250
Deposition: 2 160
Transfer, enkel väg
Från Genuas flygplats, cirka: 700
Från Genuas tågstation, cirka: 600
*Avgift för ditt boende betalas direkt till skolan på plats, detsamma avgift för transfer (ej obligatoriskt). Kontakta oss för exakta priser i Euro.

Kursstarter 2024

Kursstarter
Nybörjare: 8/1, 5/2, 4/3, 2/4, 29/4, 20/5, 17/6, 15/7, 12/8, 16/9, 14/10, 11/11, 9/12
För dig med förkunskaper: varje måndag

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 6/1, 1/4, 25/4, 1/5, 2/6, 24/6, 15/8, 1/11, 8/12, 25/12, 26/12

Deltagarkommentarer

Marco 57 år, 2 veckor

Jag har det bara bra! Resan gick bra frånsett att mitt bagage inte kom fram förrän kvällen efter jag anlänt. Boendet är bra. Paret jag bor hos är mycket trevliga och hjälpsamma. Skolan är bra med hjälpsam personal och lärarna som jag har är bra på att lära ut och har ett stort tålamod. För övrigt är Italien ett underbart land med god mat och dricka, men det visste jag ju redan innan 🙂

Gerd 55 år, 2 veckor

Fantastiska lärare! Mycket engagerade, pedagogiska, hjälpsamma och ville verkligen få oss att förstå och älska Italien. Spännande stad, väldigt olika stadsdelar, det gäller att hitta guldkornen annars kan man lätt känna storstadsstressen flåsa en i nacken, strandpromenaden i Brignole är trevlig och gamla stan har hur mycket charm som helst, fantastiskt vackra kyrkor.

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982