Sprakresor

Perugia, Umbrien, Italien

Språkkurser i Perugia på Comitato Linguistico

Få svenska deltagare Liten och familjär skola Brett aktivitetsprogram

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Internet Wifi

Comitato Linguistico grundades 1986 och är medlem i ASILS, den mest kända kvalitetsorganisationen för italienska utbildningsinstitut.

Skolan ligger belägen i den gamla delen av Perugia och erbjuder språkkurser i italienska för utländska studenter året om. Målsättningen är att lära ut språket i en trevlig miljö med en professionell attityd. Den personliga kontakten med studenterna är viktig och både lärare och administrativ personal finns till din hjälp för att ge dig information och råd. Små klasser med ett snitt på sju studenter och ett aktivt och kommunikativt utlärningssätt ger lärarna möjlighet att följa din språkutveckling steg för steg.

Alla språkkurser hålls av infödda italienska lärare med universitetsutbildning och erfarenhet av att lära ut italienska till utländska studenter.

Comitato Linguistico passar dig som vill läsa på en lite mindre skola med relativt få studenter på skolan. Fördelen med det kan vara att du får betydligt mer lärarledd tid än på andra av våra språkskolor. Du har också nära till flera spännande städer härifrån så som Rom, Siena och Pisa. Söker du dessutom en relativt billig studentstad är Perugia ett bra val.

Perugia

Perugia med sina ca 166 000 invånare är belägen i regionen Umbria i mellersta Italien, på en höjd omgiven av olivlundar, vingårdar, cypresser, kastanjeträd och historiska minnen…

Universitetet med anor från 1200-talet och de ca 30.000 studenterna gör staden till en spännande ort för språkresor. Gatorna är trånga och branta och Perugias alla klubbar, barer och caféer är fyllda av studenter från världens alla hörn. Utbudet av musik, film och teater är stort och listan över sevärdheter kan göras lång. De närmaste omgivningarna bjuder på mångtusenåriga byar och inom två timmars tågresa ligger Florens och Rom som båda är värda att besöka på din språkresa.

Stadens storlek bidrar till dess charm; det historiska centrumet är litet nog att spatsera runt i under en dag, men vill du lägga till besök på stadens gallerier och museer har du fullspäckat schema hela veckan. Den historiska stadskärnan flödar av romerska och etruskiska monument som är värda att se för de som åker hit för språkresor.

Fritid

På din fritid kan du delta i de många aktiviteter som skolan ordnar. Det kan bland annat vara stadsturer, utflykter, filmer, museibesök, internationella middagar med mera. Dessa upplevelser kommer att göra din vistelse i Perugia oförglömlig!

Kurser

Språkkurs i italienska

Lektioner per vecka: 20

Denna språkkurs består av 20 lektioner per vecka och är den mest populära på skolan. Kursen fokuserar på konversation, grammatik, läs- och hörförståelse samt skriftliga övningar. Lektionerna innehåller allt från rollspel till lekar och rundturer utanför klassrummet där du får information om staden och uppgifter. Det är lite det som är skolans filosofi, att undervisningen ska vara rolig och varierande. Skolans lärare vidareutbildar sig ständigt och ser till att använda uppdaterat kursmateriel som speciellt anpassas efter skolans kurser. Språkkursen i italienska ges på alla nivåer, från nybörjare till avancerad.

Lektionstider: 09.20-13.00

Första delen mellan 09.20-11.00 ägnas mest åt grammatik och språkstruktur. Andra delen fram till klockan 13.00 är mer inriktad på kommunikation.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 20+10

Denna språkkurs består av 30 lektioner per vecka (6 lektioner per dag) och fokuserar på konversation, grammatik, läs- och hörförståelse, skriftliga övningar samt den italienska kulturen. Skall du vara borta 1-4 veckor och verkligen vill få ut det mesta av din språkresa rekommenderas denna typ av språkkurs.

Lektionstider: 09.20-13.00 och 14.00-15.40 under två eftermiddagar per vecka.

De två eftermiddagslektionerna fokuseras främst mot olika kommunikationsövningar som behandlar ämnen som t.ex. aktuella nyhetshändelser, italiensk kultur och kulturella skillnader.

Skolan erbjuder även följande språkkurser:

 • Språk och matlagning
 • Språk och design
 • Språkkurs för lärare
 • 50+ kurser
 • Språk och konst i Umbrien
 • Förberedande kurs för antagning till italienskt universitet

Boende

Värdfamilj

Att bo i värdfamilj är ett mycket bra sätt att tillgodogöra sig språket på. Dessutom får du ett mycket bra utbyte både kulturellt och socialt. Halvpension, frukost + middag ingår. Incheck är söndag innan kursstart och utcheckning är lördag. Merparten av familjerna bor inom gångavstånd från skolan. Vatten, gas och el betalas separat efteråt.

Delad lägenhet

Skolan förmedlar även lägenheter som du delar tillsammans med andra studenter. Du väljer om du vill bo i dubbel- eller enkelrum, kök och badrum delas. Sängkläder ingår och byts 1 gång per vecka. Städning går att lägga till mot en kostnad. Vatten, gas och el betalas separat efteråt. I regel bor du med promenadavstånd från skolan.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 4 300
2 veckor: 6 460
3 veckor: 8 350
4 veckor: 10 020
6 veckor: 14 040
8 veckor: 18 260
12 veckor: 26 300
Extra vecka:  2 160
+10 lektioner per vecka
Tillägg per vecka: 980
Privatlektioner
Per styck: 390

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 4 790
Dubbelrum: 4 300
Delad lägenhet
Enkelrum: 2 820
Dubbelrum: 2 330
Obs! Gas, vatten och el ingår ej i dessa priser utan betalas efter förbrukning på plats till din hyresvärd/värdfamilj.

Kursstarter 2024

Kursstarter
För dig med förkunskaper i italienska: varje måndag
Nybörjare:  8/1, 5/2, 4/3, 8/4, 6/5, 3/6, 8/7, 5/8, 2/9, 7/10, 4/11, 2/12

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar:  1/1, 1/4, 25/4, 1/5, 15/8, 1/11, 25/12, 26/12

 

Deltagarkommentarer

Clara 25 år, 3 veckor

Ciao! Med tanke på att det tog mig 10 dagar att svara på det här mailet så kan man dra slutsatsen att jag trivs… 🙂

Skolan och mina lärare är verkligen hur bra som helst och jag har lärt mig mycket italienska. Staden är så vacker och allt har fungerat bra med mitt boende. Har hunnit resa runt lite också! Har lagt till EduPlanet på Facebook nu!

Tack för all hjälp!

Karin 52 år, 5 veckor

Kursen var mycket bra. Utöver själva språkundervisning deltog/ordnade lärarna i aktiviteter efter skolan som att göra pasta, filmvisning och utflykter. Lärarna höll en mycket hög nivå och anpassade undervisningen efter kunskapsnivån hos eleverna. Trevliga och hjälpsamma.

Regionen är svårslagen. Perugia är lagom stort för några veckor och i närheten finns massor av intressanta platser! Vi besökte Assisi, Orvieto, Florens, Norcia, Spello, Gubbio m.m…

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982