Sprakresor

Pisa, Toscana, Italien

Språkresor till Pisa på Istituto-Linguistico-Mediterraneo (ILM)

Universitetsstad Småskalig språkskola Passar kortare språkkurser

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Internet Wifi

Istituto Linguistico Mediterraneo (ILM) grundades 1981 och har lockat tiotusentals studenter till språkresor genom åren.

Skolans språkkurser har en kommunikativ undervisningsmetod som ger dig inspirerande undervisning och snabba framsteg i italienska. ILM är medlem i ASILIS, en samlings- och kvalitetsorganisation för italienska språkskolor. Skolan är centralt belägen i trevliga lokaler ca 500 meter från stadskärnan. Personalen är mycket hjälpsam och trevlig och hjälper till med allt från fritidsaktiviteter till administrativa frågor som rör din språkkurs.

Första veckan ges en rundtur inne i Pisa och under somrarna brukar skolan anordna en välkomstfest vid havet för alla nytillkomna studenter. Skolan är relativt enkelt utrustad men skolpersonalen och den familjära och vänskapliga stämning som råder väger upp.

Vid sidan av skolan i Pisa bedrivs också undervisning i Viareggio, en lite mindre stad belägen vid kusten i Toscana.

Pisa

Universitetsstaden Pisa är mest känd för sitt lutande torn i stadens centrum på Piazza dei Miracoli. Få städer i världen kan stoltsera med en så berömd byggnad. Härifrån har du heller inte långt till havet, en kort busstur eller cykeltur bort.

Fritid

Pisa är en härlig universitetsstad med en historisk prägel. Åker du hit på språkresa måste du naturligtvis besöka det lutande tornet som ligger på Piazza dei Miracoli mitt i staden och lockar miljontals turister varje år. Pisa är även omgiven av en fantastisk natur med vinodlingar, sandstränder, berg och dalar. På din fritid kan du ta cykel eller buss och bege dig iväg för att utforska de vackra omgivningarna. Du kan även ta dig ner till stranden som ligger ett stenkast bort. Utöver detta erbjuder Pisa en mängd historiska monument och byggnader som är värda att se. Skolan anordnar inte alltför många fritidsaktiviteter men under vissa tider på året organiseras utflykter till närliggande städer och andra sevärdheter.

Kurser

Språkkurs i italienska

Lektioner per vecka: 20/30

Denna språkkurs kan läsas 20 eller 30 lektioner per vecka. Kursen fokuserar på konversation, grammatik och kultur. Klasserna består av maximalt 12 studenter, medel ligger på 6-7 studenter/klass. Vid ankomst på skolan gör studenterna ett test och placeras därefter in i rätt nivå.

Läser du kursen med 20 lektioner per vecka studerar du vanligvis mellan klockan 09.00-13.00 måndag-fredag.

Matlagningskurs

Syftet med denna kurs är att få bra och grundläggande kunskaper inom det italienska köket. Alltifrån pasta, grytor, brödbak och pizza får du som deltagare lära dig mera om. Detta är också ett bra tillfälle att träffa andra kursdeltagare som delar samma passion för matlagning som du gör. Tillsammans kommer ni även delta i en trevlig middag bestående av maten som tillagats. Denna kurs går enbart att boka i kombination med en språkkurs.

Boende

Värdfamilj

Boende i enkelrum eller dubbelrum i noga utvalda italienska värdfamiljer. Du kan välja att boka med frukost eller halvpension. Vill du kan du lämna önskemål om det är hos en barnfamilj eller ett par du önskar bo med. I vissa fall bor även fler studenter än en i samma familj. Familjerna bor oftast med gångavstånd till skolan. Bokar du mer än 12 veckor ges en rabatt på 5% på boendeavgiften.

Delad lägenhet

Vill du snabbt lära känna nya studenter är boende i delad lägenheter ett bra boendealternativ. Du har ditt egna sovrum men delar kök och badrum med de andra studenterna. Det kan vara både italienska samt internationella studenter som du delar med. Lägenheterna är belägna inom gångavstånd från skolan. Bokar du mer än 12 veckor ges en rabatt på 5% på boendeavgiften.

Priser & Datum

Kontakta oss gärna för information om priser och kursstarter!
Telefon: 018-551020
E-post: info@eduplanet.se

Deltagarkommentarer

Ivan 51 år, 2 veckor

Spenderade 2 veckor i augusti med bara solsken. Pisa är ett bra utgångsläge för tågresor till Florens, Lucca, Cinque Terre m fl. Buss till stranden gick oftast var 20 minut och tog ca 20 min. Bra flygpris med RyanAir från Göteborg. Det är endast några kilometer från Pisa flygplats till centrum vilket gav låg taxikostnad vid den tidiga hemresan.

Under min tvåveckorskurs i Pisa fick jag möjlighet att träna min italienska samtidigt som jag fick möta trevliga kurskamrater från Spanien, Frankrike, Tyskland, Polen, Ungern och Ryssland. Hårda studier blandades med trevlig samvaro så jag väljer att citera en känd filmstjärna, …………..”I’ll be back.” 🙂

Susanna 17 år, 2 veckor

Jag bodde hos Elisabetta Del Soldato, det var tusen gånger bättre än vad jag hade kunnat hoppats på!

Anna 37 år, 2 veckor

Vi passade på att ta en långresa till Italien under föräldraledigheten och medan jag böjde verb passade min man och son på att hitta på saker själva. Det har varit såå kul att läsa språk igen! Att gå och läsa italienska på förmiddagarna var en fantastisk mjukstart innan jag ska tillbaka och jobba. Jag har haft väldigt bra lärare och gått i en väldigt trevlig grupp där vi haft många och givande diskussioner!  Vi har pratat mycket och kursinnehållet har utgått från gruppens behov och intresse. Innan jag gick kursen förstod jag mycket men kunde inte koppla bort franskan och spanskan, nu känner jag att jag har knäckt koden och får komplimanger för min italienska, riktigt roligt!

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982