Sprakresor

Rimini, Emilia-Romagna, Italien

Språkresor till Rimini på Tiberius International

20 minuter till stranden Bra sommardestination Brett kursutbud

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Kafeteria
  • Air Condition
  • Internet Wifi

Tiberius International är en mindre språkskola som bildades 1994. Språkskolan är belägen i den historiska stadsdelen i Riminis hjärta nära De tre kungarnas palats och med cirka 20 minuter till stranden.

Skolan ägs av två kvinnor, Monica och Donatella, som har ett finger med i det mesta, skolans kurser likväl som det kulturella program som finns. Tiberius har fått flera kvalitesstämplar genom åren vilket är en trygghet för dig som student.

Skolan är liten och personlig och passar dig som kan tänka dig att läsa i små grupper. Den ligger strategisk nära stranden och det är promenadavstånd in till stan. Är du dessutom på jakt efter sol och bad så är denna val av studieort mycket bra – bortsett från den 15 km långa sandstranden finner du här gatumarknader, livliga caféer, fascinerande fartyg och den lockande fiskmarknaden i hamnen.

Tiberius är en mindre språkskola med en välkomnande och familjär atmosfär. Skolan har studenter från alla världens hörn. Tiberius erbjuder dig inte bara språkkurser, utan även möjligheten att lära känna Italien och Rimini med dess historia, kultur, vardagsliv och bli en del av det färgstarka livet i staden. Skolans metoder fokuserar på att ge en snabb och effektiv inlärning av det italienska språket.

Obs! Var beredd på att det kan vara väldigt få studenter om du åker utanför högsäsong, dvs juni-juli-augusti.

Rimini

Rimini i nordöstra Italien är en stad med anor från romarriket och här finns fortfarande majestätiska byggnader kvar från forna tider. Mest känd är dock Rimini för den härliga, 15 kilometer långa sandstranden.

Fritid

Rimini har allt att erbjuda både till de som vill ha lata dagar i solen och de som vill ägna sig åt mer produktiva sportaktiviteter på sin fritid. Skolan har speciella avtal med lokala segling- och vindsurfingcenter så att studenterna kan hyra utrustning, ta lektioner och prova på dessa vattensporter. Gillar du havet och att utöva olika vattensporter är Rimini ett perfekt ställe för dig. Studenter erbjuds även rabatterade priser för hyrning av cyklar, om de vill utforska mer av staden och dess omgivning. Varannan vecka anordnar skolan utflykter till olika städer och sevärdheter såsom Rom, Florens, San Marino och Venedig.

Rimini och skolan erbjuder med alltså en mängd aktiviteter för dig som vill ha en aktiv fritid med nya spännande upptäckter efter studierna på din språkkurs. Rimini är även den mest populära semesterorten för italienare vilket tyder på stadens breda utbud av attraktioner och inbjudande stränder.

Kurser

Språkkurs i italienska

Lektioner per vecka: 20

Tiberius vanligaste språkkurs består av 20 lektioner per vecka. Du läser från 09.00-13.00 mån-fredag. Kursen är anpassad för dig som vill förbättra ditt dagliga tal och skrift i italienska. Gruppen består av minst 3 studenter och max 12. OBS! Under vissa perioder av året kan lektionerna förläggas till eftermiddagen.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 30

Vill du ha mer intensiv undervisning i italienska kan du välja en språkkurs har samma upplägg som den ovanstående men med 30 lektioner per vecka.

Boende

Värdfamilj

Att bo i värdfamilj är det bästa sättet att komma nära den italienska kulturen! Familjerna är noga utvalda av skolan och tar max emot 2 studenter åt gången. Välj om du önskar bo i dubbel- eller enkelrum. Frukostpension ingår och köket får avändas mot kostnad.

Delad lägenhet

Om du önskar bo mer självständigt i Rimini kan du välja att bo i en delad lägenhet med andra studenter. Lägenheter rymmer oftast 3 sovrum, badrum och kök är gemensamt. Under högsommaren är det svårt att få tag i enkelrum och kostanderna är väldigt höga. Vi rekommenderar därför att du bokar in dig i dubbelrum om du åker under de mest hektiska sommarmånaderna.

Är du under 18 år och vill bo i lägenhet behöver din målsman skicka in ett intyg till oss, det görs i samband med att skolan bekräftar din kursplats.

Priser & Datum

Kontakta  oss
Kontakta EduPlanet för aktuella priser och datum för denna skola.
Tel:     018-551020
Mejl:  info@eduplanet.se

Deltagarkommentarer

Edvard 17 år, 1 vecka

Jag åkte tillsammans med en kompis till Rimini i Italien i en vecka för att läsa italienska men även för att upptäcka staden. Vi gick alltså en vanlig skolvecka med cirka 8 andra personer som ville lära sig italienska. Vi hade en duktig lärare som var bra på att undervisa. Vi bodde hos en snäll dam nära Riminis centrum. Jag tyckte att boendet var bra. Under den här veckan hade jag väldigt roligt och blev samtidigt bättre på italienska!

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982