Sprakresor

Ibiza, Balearerna, Spanien

Språkresa till Ibiza på Instituto de Idiomas

Passar alla åldrar Fint läge nära härliga stränder Engagerad skola

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat

Instituto de Idiomas Ibiza erbjuder en ideal miljö för dig som vill lära dig eller bättra på din spanska.

Skolan huserar i nyrenoverad byggnad som känns modern och erbjuder studenter faciliteter av hög standard. Läget är perfekt i centrum, 5 minuters promenad från den vackra hamnen och den historiska delen av stan. Till närmaste strand kan man promenera på 15 minuter. Kring skolan finns gott om spanska restauranger, barer, caféer och butiker!

Skolan har 9 klassrum, luftkonditonering i alla rum, självstudierum, bibliotek, datorer och gratis WiFi i hela skolbyggnaden.

Instituto de Idiomas Ibiza erbjuder ett brett utbud av kurser i spanska. Kurserna startar löpande året om och finns på olika nivåer, från nybörjare upp till avancerad. Första dagen visas du runt på området och du får även göra ett språktest som ligger till grund för vilken grupp du placeras i. Kurserna läses i små grupper med max 8 deltagare (max 10 under högsäsong). Målet med kurserna är att du ska lära dig så mycket spanska som möjligt så att du med självförtroende kan använda språket i vardagliga situationer och scenarion. Varje dag kommer du att på ett roligt och stimulerande sätt lära dig spanskans alla delar genom tal-, hör-, läs- och skrivövningar.

Du kommer även lära dig kulturella aspekter och lektionerna är avsedda för att vara så praktiska som möjligt. Kulturlektionerna som är frivilliga erbjuds varje dag 13.30 – 15.00 och det är ett utmärkt sätt att träna på det du har lärt dig under dagen. Du får även lära dig mer om film, historia, konst och dans. Denna metod bidrar till att du snabbt lär dig/förbättrar spanskan på ett naturligt sätt!

Ibiza

Till Ibiza kan alla åka eftersom det är en otroligt mångsidig ö! Det finns underbara stränder, charmiga byar och avkopplande miljöer för den stressade och massor med aktiviteter för den aktiva. Den som tycker om kultur har flera historiska ställen att besöka.

Ibiza har även ett pulserande nattliv med musik, barer, klubbar, underhållning och populära marknader. Varje sommar lockar ön till sig några av världens största DJ’s! Ibiza har mild vinter och varm sommar med massor av soliga dagar och en temperatur på ca 24 grader året om. Badsäsongen sträcker sig från maj till oktober.

Till Ibiza går reguljärflyg, ofta med ett byte från Sverige. Vissa charterbolag erbjuder direktflyg som du kan boka med eller utan boende. Från Ibizas flygplats kan vi med hjälp av skolan boka en privat transfer mot extra kostnad till ditt boende om du önskar. Du möts du upp i ankomsthallen på flygplatsen. Du kan självklart annars välja att ta dig på egen hand från flygplatsen med buss eller taxi, vilket brukar vara billigare.

Fritid

Ibiza kan vara den mest paradisliknande ön i Medelhavet med sitt unika landskap, klimat och kulturarv. Skolan uppmuntrar studenter att upptäcka vad ön har att erbjuda som en del i att lära sig spanska. Personalen är väl medvetna om att deras studenters kunskaper i det spanska språket ökar avsevärt när eleverna engagerar sig i sociala evenemang och fritidsaktiviteter, därför tillhandahåller de en databas med aktiviteter som du kan delta i efter dina lektioner. Du kan välja bland ett stort utbud av aktiviteter och enkelt registrera dig för det du vill vara med på. En del av dem är guidade och andra inte, några av dem är kostnadsfria medan andra innebär en kostnad. Du kan också få tips på aktiviteter som du kan genomföra på egen hand.

Om du vill så har skolan även kursprogram där du kan du kombinera din spanskakurs med en kurs i salsa, yoga eller vattensport! Vi på EduPlanet kan hjälpa dig att boka in önskad aktivitet.

Skolans aktivitetsprogram ger dig möjlighet att snabbt anpassa dig till öns livsstil och uppleva den till fullo. Ibiza är välkänt för sitt nattliv men fler och fler upptäcker att det bara är en liten del av vad ön har att erbjuda. Oavsett om du är intresserad av avkoppling, kultur, historia, nattliv, natur, sport eller shopping så kommer du under din tid på Ibiza ha allt annat än tråkigt!

Tips! En spännande aktivitet som skolan brukar erbjuda är jeepsafari med paellaparty! Du kan läsa mer om den och se bilder i EduPlanets blogg här.

Kurser

Språkkurs i spanska

Lektioner per vecka: 20

Språkkurs i allmän spanska med 20 lektioner per vecka med fokus på konversation. Spanskan tränas med hjälp av tal-, hör-, läs- och skrivövningar. Undervisningen sker i grupper med max 8 internationella deltagare per grupp (max 10 under högsäsong). Vanligtvis är det dock 2-6 studenter per grupp. Kursen finns på olika nivåer så den passar både dig som läst spanska tidigare och dig som är nybörjare. Du kan starta kursen varje måndag, året om om du har tidigare kunskaper i spanska!

Lektionstider: 09.30-12.45 eller 14.45-18.00.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 25

Språkkurs i allmän spanska som ovan men med en extralektion per dag med konversation där man på ett avslappnat och roligt sätt övar spanskan med hjälp av spel, lättsamma diskussioner och kultur-workshops. Undervisningen sker i grupper med max 8 internationella deltagare per grupp (max 10 under högsäsong). Vanligtvis är det dock 2-6 studenter per grupp. På konversationskursen är man något fler, max 12 deltagare per grupp. Kursen finns på olika nivåer så den passar både dig som läst spanska tidigare och dig som är nybörjare. Du kan starta kursen varje måndag, året om!

Lektionstider: 09.30-12.45, 13.00-13.45 eller 13.00-13.45, 14.45-18.00.

Kombinationskurs

Lektioner per vecka: 20+5

Intensivkurs i spanska med 20 grupplektioner + 5 privatlektioner per vecka. Privatlektionerna skräddarsys helt efter dina behov och önskemål. Kontakta oss för priser. Kursen finns på olika nivåer så den passar både dig som läst spanska tidigare och dig som är nybörjare. Du kan starta kursen varje måndag, året om!

Spanska + Salsa

Lektioner per vecka: 35

Kursprogram med spanskakurs och salsalektioner. Salsakursen har tre startdatum per år (se fliken ”priser & datum”). Du behöver ta med egna lämpliga skor för dans.

Kursen innehåller:

 • 20 lektioner allmän spanska
 • 5 konversationslektioner
 • 10 salsalektioner

Spanska + Yoga

Lektioner per vecka: 21

Kursprogram med spanskakurs och yogalektioner. Ett begränsat antal yogamattor finns tillgängliga. Vi rekommenderar att ta med egen eller köpa på plats. Gruppkursen har bara ett startdatum per år (se fliken ”priser & datum”). Det är dock möjligt att boka privata yogalektioner under resten av året.

Kursen innehåller:

 • 15 grupplektioner á 45 minuter spanska & konversation från måndag till onsdag.
 • 6 Yoga Pilates lektioner á 45 minuter i grupp med en professionell, flerspråkig ledare.

Förberedande examenskurs (DELE)

Lektioner per vecka: 25

Kurs som förbereder inför en internationellt välkänd DELE-examen organiserad av Cervantes Institute. Kontakta oss för prisuppgifter.

50+ kurs

Lektioner per vecka: 20

Språkkurs på 2 veckor som är anpassad för att passa dig som är 50 år eller äldre. Du delas in i lämplig grupp efter att ha gjort skolans språktest första dagen. Kursen innehåller spanskundervisning med 20 lektioner per vecka där du tillsammans med kursdeltagare i din egen ålder, på samma språknivå och från olika länder, får hjälp av skolans fantastiska lärare att lära dig eller förbättra din spanska på bästa sätt. Efter lektionerna deltar du i aktivitetsprogrammet som ger dig möjlighet att upptäcka det ”riktiga” Ibiza!

Exempel på aktiviteter är:

 • Tapasrunda
 • Besök till UNESCO världsarv
 • Vinprovning
 • Besök till stranden
 • Vandra för att se solnedgång
 • Besöka marknad och utflykt till härliga Formentera.

Boende

Värdfamilj

För dig som vill få extra inblick i den spanska kulturen och språket! Boende i en noga utvald spansk värdfamilj där man har sitt eget rum (enkelrum) eller delat rum (tvåbäddsrum) och halvpension inkluderat. Halvpension innebär att man äter frukost och middag hos familjen. Det finns även möjlighet att boka endast frukost- eller helpension. Familjerna bor 1-15 minuters promenad till skolan! Boende i värdfamilj ger dig möjlighet till extra språkträning och en inblick i den spanska kulturen, mattraditionen och det spanska vardagslivet. Boende i värdfamilj passar alla åldrar!

Delad lägenhet

Träffa kursdeltagare från hela världen! Delad lägenhet är ett populärt boendealternativ för dig som vill ha ett prisvärt, enkelt och självständigt boende där du kan laga din egen mat. Här har du eget rum men du delar lägenheten med 1-5 personer, det kan antingen vara bara kursdeltagare eller kursdeltagare och andra besökare. Lägenheterna ligger nära skolan på gångavstånd och är fullt utrustade med enkel och dubbelrum, sällskapsrum med TV, gemensamt kök med tvättmöjligheter och delat badrum. Ej tillgång till internet.

Sängkläder och handduk ingår samt städning av allmänna utrymmen en gång i veckan. Eftersom skolans kursdeltagare kommer från hela världen är delad lägenhet ett bra sätt att få kontakt med människor från andra länder.

Residens

I residens bor du i snäppet högre standard jämfört med delad lägenhet och i lite större rum, mycket nära skolan (ca 7 min promenad)! Här bor du i eget rum med eller utan balkong (balkong mot tillägg). Residenset har 6 sovrum som alla har fläkt, wifi och platt-TV, 3 st duschar att dela på och tvättmöjligheter. Du delar badrum och fullt utrustat kök med de andra kursdeltagare. Till skolan är det bara ca 7 minuters promenad. Städning, lakan, handdukar ingår.

Handdukar, sänglakan och fri tillgång till tvättmaskin ingår.

Hostel

Om ni är minst 2 personer som åker tillsammans så kan Hostel vara ett alternativ. Tre minuters promenad från skolan ligger Hostal Ibiza. Här finns det totalt 20 rum med luftkonditionering och kylskåp samt tillgång till WiFi. Det är möjligt att boka dubbelrum eller fyra-bäddsrum.

Priser & Datum 2019

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 3 110
2 veckor: 4 570
3 veckor: 6 110
4 veckor: 7 720
6 veckor: 9 500
8 veckor: 12 220
12 veckor: 18 170
16 veckor: 23 830
20 veckor: 29 380
24 veckor: 34 530
36 veckor: 51 890
40 veckor: 57 140
Extra vecka (fr 11v): 1 490
20+5/30 lektioner per vecka
1 vecka: 3 840
2 veckor: 6 090
3 veckor: 8 420
4 veckor: 10 830
Extra vecka: 2 320
Specialpris 20 lektioner per vecka*
*30% på ovan priser om kurs påbörjas mellan oktober-mars
*Erbjudandet gäller vid minst 4 veckors bokning
Prisexempel med avdragen rabatt
4 veckor:  5 400
6 veckor:  6 650
12 veckor:  12 720
50+ kurs
2 veckor: 11 820
Kursmateriel (gäller allan ovan språkkurser)
Pris per vecka: 110

Boende

Säsonger
Lågsäsong (LS):  1/1-2/6, 23/9-31/12
Högsäsong (HS):  3/6-22/9
Pris per vecka
Värdfamilj
Enkelrum, frukost (LS): 2 320
Enkelrum, frukost (HS): 2 740
Enkelrum, halvpension (LS): 2 730
Enkelrum, halvpension (HS): 3 150
Delad lägenhet 
Enkelrum (LS): 1 110
Enkelrum (HS): 2 900
Dubbelrum, 1-2 pers (LS): 2 010 (pris för 2)
Dubbelrum (HS):  5 160 (pris för 2)
Residens
Enkelrum (LS): 1 270
Enkelrum (HS): 3 040
Bokningsavgift samtliga boenden:
Engångsavgift: 480

Kursstarter 2019

Kursstarter
Alla nivåer (även nybörjare): varje måndag
50+ kurs: 6/5 och 7/10

Lovdagar 2019

Lovdagar
Enskilda lovdagar:  1-6/1, 1/3, 18-19/4, 22/4, 1/5, 10/5, 8/8, 15/8, 12/10, 1/11, 6/12
Jullov: 21/12 2019 – 12/1 2020

Deltagarkommentarer

Linda 24 år, 4 veckor

Jag gick en 4 veckors kurs, och lektionerna hölls mellan 9.30-12. Vi hade två olika lärare varje vecka för att få höra olika dialekter och uttal på spanskan vilket var jättenyttigt! Skolan är väldigt fräsch och fin, och ligger precis vid gamla stan på Ibiza. Lektionerna hålls helt och hållet på spanska och man diskuterar och samtalar mycket i klassen så man får träna mycket verbalt. Det var väldigt stor blandning  på åldrar i klassen, jag trodde att de allra flesta skulle vara runt 25 års åldern som mig (eftersom hela ön ändå är känd för sina partyn och klubbar) men vi hade några i klassen som var runt 40-50 år och några stycken i 18-års åldern, vilket jag tyckte var jätteroligt!

Varje dag i veckan fanns olika aktiviteter man kunde följa med på såsom Tapaskväll, filmkväll och olika turer t ex rundvandring i gamla stan eller ta båten till den världskända Hippie-marknaden som finns på Ibiza. Vissa aktiviteter var kostnadsfria och andra debiterades man för.
Skolan har lite samarbeten med en del klubbar på ön och en kväll var vi t ex på en gala och därefter efterfest på klubben Pacha, så skolan kan hjälpa en litegrann i festdjungeln.

Det som var lite negativt med att plugga spanska på Ibiza var att nästan alla på ön pratar engelska, de flesta bor ju endast där under sommarhalvåret och högsäsongen, och är inte ens från spansktalande länder. Så att öva på sin spanska utanför skolan var lite av ett mission, men tar man sig ur sin komfortabla zon och passar på att prata spanska när man väl möter en spansktalande så ska man passa på!

Annars finns bara positiva saker att säga om att läsa spanska på Ibiza, för alla åldrar! Det är en jättebra och proffsig skola, mycket vacker ö, och det finns mycket mer att göra än bara det ön är känd för – festa.

Susanne 51 år, 3 veckor

Jag tyckte väldigt mycket om min språkresa på Ibiza, varma dagar på playan efter skolan. Personalen är fantastisk, engagerad och lättsam. Jag lärde mig massor på kort tid. Ett måste är att gå ner till Old Town, så mysigt och massor av restauranger och butiker. Och Bota Fok, lyxhamnen med alla fantastiska yachter. Det finns så mycket att se, värt att kolla upp!

Tack till personalen på EduPlanet för all hjälp till denna fantastiska upplevelse!

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982