Sprakresor

Barcelona, Spanien

Språkkurser för 30+ i Barcelona på Expanish

Nya lokaler sen 2024 Charmig skola med personlighet Studenter i åldern 30+

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Online & Distanskurser

Expanish erbjuder kurser i spanska i hög klass som en av Barcelonas bästa språkskolor. Här erbjuds en unik upplevelse för dig som vill lära dig spanska i en effektiv och inspirerande inlärningsmiljö genom att kombinera språkstudier med autentiska kulturella upplevelser!

Expanish erbjuder:

 • Ett kommunikativt tillvägagångssätt och erfarna lärare, nyckeln till framgångsrik språkinlärning.
 • Välutrustade klassrum och fint renoverade lokaler: Modern miljö, fräsch inredning och multimedia-klassrum.
 • Aktiviteter, kulturella event och utbyten varje vecka för möjlighet att interagera med lokalbefolkningen, och träffa andra studenter på skolan.

Expanish Barcelona 30+ är en modern språkskola med ljusa och fullt utrustade klassrum, belägen på Passatge de Méndez Vigo i området Dreta de l’Eixample, ett område med några av stadens bästa barer, restauranger och shopping, och med närhet till Casa Batlló och Passeig de Gràcia. Berömda La Sagrada Familia når du på bara 15 minuter och till Barcelonas vackra strand har du 20 minuter. Det är ett utmärkt läge nära olika typer av kollektivtrafik så att du smidigt kan ta dig till olika delar av staden. Detta gör att du lätt kan dra nytta av dina fria eftermiddagar för att besöka de attraktioner som du vill se.

Skolans vision är att mixa upplevelser och lektioner i klassrummet för att du som student ska få den bästa möjliga studieupplevelsen. Expanish är en av Spaniens bästa och finaste språkskolor, smakfullt renoverad i modern stil som ger ett positivt intryck så snart du kliver in på skolan. Du möts av ett proffsigt team och välutbildade lärare som ser till att du får en bra start på din språkkurs och snabbt kommer in i studiemiljön. Till skolans språkkurser kommer deltagare från olika åldersgrupper, kulturer och länder. Skolan erbjuder alla de moderna hjälpmedel som behövs för att kunna ge dig som kursdeltagare bästa möjliga hjälp i din inlärning.

Expanish är ackrediterade av flera välkända organisationer, såsom t ex IALC och Instituto Cervantes, vilket intygar om skolans höga kvalitet. Det är en bra skola vare sig du vill utveckla dina framtida karriärmöjligheter, ge mervärde till aktuell utbildning, eller för dig som helt enkelt gillar att träffa nya människor och uppleva en annan kultur. Välutbildade lärare och små grupper är ett stort plus, allt paketerat i en toppmodern skola!

Barcelona

Barcelona är Spaniens näst största stad och en av Europas största kulturmetropoler. Här hör 1,8 miljoner människor hemma, liksom fotbollsklubben FC Barcelona, med sin hemmaarena Camp Nou, och konstnärerna Gaudi, Miró och Picasso.

Fritid

Det finns alltid något roligt att hitta på i Barcelona, antingen på egen hand eller med hjälpa av skolans program. Expanish har ett exklusivt aktivitetsprogram med två aktiviteter per vecka utan extra kostnad som riktar sig till studenter i åldern 30+. Det kan vara exempelvis vinprovningar, guidade turer, workshops inom spansk kultur m.m. Dessutom får du tillgång till två ytterligare aktiviteter per vecka tillsammans med studenter från Expanish andra skola med yngre studenter (16-29). Alla aktiviteter erbjuds för att ge dig som student chans att njuta av Barcelona och lära dig mer om katalansk kultur, samt för att öva spanska utanför klassrummet.

Kurser

Språkkurs i spanska för 30+

Lektioner per vecka: 20, 30

Öva spanska i en grupp med i genomsnitt fem andra studenter, max 10. I dessa grupper får du som student möjlighet att få bra och mycket kontakt med läraren i en avslappnad miljö. Du kan välja att läsa 20 eller 30 lektioner per vecka beroende på hur intensivt du vill studera. Kursen finns på alla nivåer, från absolut nybörjare upp till avancerad nivå.

Lektionerna hålls antingen på för- eller eftermiddagen. Målet är att lära sig språket på de fyra viktigaste områderna: läsa, skriva, lyssna och prata.

Fokus ligger på att snabbt lära sig uttryck och fraser och varje dag ställs du inför nya situationer du skall lära dig att tackla på bästa sätt språkmässigt. På nybörjarnivå kommer du lära dig mycket vokabulär som t ex att lära dig räkna, hälsningsfraser och annat som kan vara användbart i din vardag. Vad gäller grammatik är mycket fokus på presens, nutid.

30+ studenter håller till i egna lokaler strax intill Expanish ordinarie skolbyggnad. Lokalerna helrenoverades 2022. Du erbjuds ett exklusivt aktivitetsprogram med två aktiviteter per vecka utan extra kostnad. Exempel på aktiviteter: vinprovning, rundtur med arkitekturtema, workshop inriktad på spansk historia m.m. Som 30+ student har du också möjlighet att delta i två aktiviteter per vecka från det ordinarie aktivitetsprogrammet tillsammans med yngre studenter.

Lektionerna startar vanligen 9.00, måndag-fredag. Kursstart varje måndag.

Privatlektioner

Lektioner per vecka: 2-20

Här skräddarsyr lärarna ett språkprogram som ska passa just dig för att möta dina behov och mål som bäst. Du som student har här möjlighet att bestämma upplägget utifrån dina önskemål. Med Expanish privatkurs kommer du som student att utvecklas fort inom det spanska språket.

Tillägg privatlektioner

Lektioner per vecka: 20+5/10

Här kan du välja att kombinera dina grupplektioner med privatlektioner. Du kan välja att lägga till antingen 5 eller 10 privatlektioner per vecka.

Det är en bra kombination med grupp- och privatlektioner eftersom den tillåter studenten att ta tillfället i akt att få feedback på sina färdigheter under veckan individuellt.

Förberedande DELE-kurs

Lektioner per vecka: 10

10 privatlektioner per vecka för dig som vill förbereda dig inför den internationellt erkända språkexamen DELE (Diploma de Español como Lengua Extranjera).

Boende

Värdfamilj

Skolan väljer noga ut en värdfamilj som mer än gärna välkomnar dig under din vistelse i Barcelona. Att bo i värdfamilj ger en stor inblick i kulturen och det dagliga livet i staden. Med en värdfamilj ges även en trygghet då familjen gärna hjälper dig att komma till rätta i staden. Boende i värdfamilj passar dig som vill öva spanska så mycket som möjligt, då du äter tillsammans med värdfamiljen två gånger dagligen och får utökad möjlighet att tala spanska. Expanish värdfamiljer bor i de bästa och säkraste av Barcelonas områden.

Snabba fakta om att bo i värdfamilj:

 • Välj mellan enkelrum (eget rum), eller dubbelrum (dubbelrum går endast att boka om ni är två som reser tillsammans).
 • Meddela oss om ev. allergier eller om du är i behov av specialkost, eller övriga önskemål.
 • Värdfamiljerna bor i områdena Eixample, Ciutat Vella, Sagrada Familia, Gracia, Sants-Montjuïc, Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi och Sant Martí.
 • Alltid max 35 minuters pendlingstid från skolan. Barcelona är en stor stad, så det är vanligt för studenter att ta kollektivtrafik (tunnelbana eller buss) för att komma till skolan varje dag, precis som lokalbefolkningen.
 • Delat badrum, eller eget badrum mot tillägg.
 • Halvpension (frukost och middag) varje dag.
 • Gratis Wi-Fi.
 • Sängkläder och handdukar inkluderat.
 • Rummet städas och handdukar/lakan byts varje vecka.
 • Tillgång till tvättmaskin.
 • Incheckning söndagar efter kl 12 och utcheckning lördagar innan kl 12.00.

Delad studentlägenhet

Boende för dig som vill bo självständigt i Barcelona tillsammans med studenter i åldern 18-30 år. I lägenheterna bor studenter både från Expanish och från andra skolor. Varje lägenhet rymmer 2-8 internationella studenter, som du delar kök och allmänna ytor med. Olika rumskategorier finns där skillnaden är storlek och tillgång till eget eller delat badrum. Lägenheterna är belägna i Barcelonas bästa och säkraste områden, nära till busshållplats eller tunnelbana som smidigt tar dig till skolan.

Fyra olika rumstyper:

 • Enkelrum (eget rum), ca 10-15 kvm.
 • Enkelrum med eget badrum och lite större rum.
 • Dubbelrum, ca 10-15 kvm (kan bara bokas av 2 pers som bokar tillsammans)
 • Dubbelrum med eget badrum (kan bara bokas av 2 pers som bokar tillsammans)

Snabba fakta om att bo i delad studentlägenhet:

 • Välj mellan enkelrum (eget rum), eller dubbelrum (dubbelrum går endast att boka om ni är två som reser tillsammans).
 • Delat badrum, eller eget badrum mot tillägg.
 • Tillgång till fullt utrustat kök med kyl, frys, ugn, micro m.m.
 • Allmänna ytor med TV, tvättmaskin m.m.
 • Gratis Wi-Fi, sängkläder, handdukar. Städning av allmänna ytor varje vecka (varje student ansvarar för sitt eget rum).
 • Alla lägenheter har blivit personligt godkända för sin kvalitet och komfort.
 • Max 35 minuter till skolan Expanish.
 • A/C kan ej garanteras, endast ett fåtal lägenheter har detta.
 • Incheckning söndagar senast kl 22 (senare incheckning på förfrågan och mot kostnad) och utcheckning lördagar innan kl 12.00.
 • 200 eur i deposit, kontakt eller med kort, betalas vid ankomst eller första dagen i skolan.
 • Åldersgräns: 18 år.

Studentresidens

Boende i mycket fräscht studentresidens Yugo Garbi. Ett boende för dig som vill bo ännu mer självständigt i eget rum med eget badrum och egen enkel kokvrå, men samtidigt bo i en social miljö nära skolan. Kokvrån består av kulskåp, liten frys, micro, diskho och skåp. Residenset har 220 rum och ligger i området Sants-Montjüic, intill Plaza de los Países Catalanes. Det är ett mycket fräscht och modernt inrett residens som öppnade i september 2019, för både internationella och spanska studenter. På ditt egna rum har du säng, skrivbord, pentry (litet kök) och eget badrum (dusch). Du har tillgång till gemensamma ytor såsom t ex biorum, studierum, biljard, fotbollsspel, TV, PlayStation och ett gym som har öppet dygnet runt. Residenset har en kafeteria där måltider erbjuds i bufféform som du kan köpa till på plats; frukost, lunch och middag alla dagar i veckan. De har alltid alternativ för vegetariskt, veganskt och celiaki. Tvättmöjligheter i byggnaden där du kan tvätta och torka kläder mot en kostnad som betalas via en app. Residenset har även ett säkerhetssystem och en reception som har öppet dygnets alla timmar. Sängkläder och handdukar ingår och de byts varje vecka. Du tar dig till skolan med tunnelbana på bara 12 minuter (tre stopp).

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 2 780
2 veckor: 4 950
3 veckor: 5 450
4 veckor: 7 270
6 veckor: 10 700
8 veckor: 14 130
12 veckor: 21 100
13 veckor: 22 620
16 veckor:
27 870
20 veckor: 33 630
24 veckor: 39 400
32 veckor: 52 630
Extra vecka: 1 700
30 lektioner per vecka
1 vecka: 3 840
2 veckor: 7 090
3 veckor: 10 280
4 veckor: 13 670
6 veckor: 20 460
8 veckor: 26 950
Extra vecka: 3 040
Privatlektioner
10 lektioner: 4 520
20 lektioner: 8 840
Kursmaterial
Per nivå (betalas på plats): 30 eur

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 3 420
Dubbelrum: 3 090
Eget badrum, tillägg: 540
Delad studentlägenhet
Enkelrum, delat badrum: 3 190
Eget badrum, tillägg: 1 120
Studentresidens
Enkelrum, eget badrum+kokvrå: 4 430

Kursstarter 2024

Kursstarter
Nybörjare: varje måndag
För dig med förkunskaper: varje måndag

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 29/3, 1/4, 1/5, 24/6, 15/8, 11/9, 24/9, 1/11, 6/12, 25/12, 26/12

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982