Sprakresor

Madrid, Spanien

Språkresor till Madrid på Expanish

Topprustad & fräsch skola med personlighet Hög kvalitet på kurs och boende Idealiskt läge i centrala Madrid CSN täcker hela kursavgiften

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat
 • Online & Distanskurser

Expanish erbjuder kurser i spanska i hög klass som en av Madrids bästa språkskolor. Här erbjuds en unik upplevelse för dig som vill lära dig spanska i en effektiv och inspirerande inlärningsmiljö genom att kombinera språkstudier med autentiska kulturella upplevelser!

Expanish erbjuder:

 • Ett kommunikativt tillvägagångssätt och erfarna lärare, nyckeln till framgångsrik språkinlärning.
 • Välutrustade klassrum och fint renoverade lokaler: Modern miljö, fräsch inredning och multimedia-klassrum.
 • Aktiviteter, kulturella event och utbyten varje vecka för möjlighet att interagera med lokalbefolkningen, och träffa andra studenter på skolan.

Expanish Madrid är en härlig boutiqueskola belägen på Calle de Castello i området Salamanca, ett av Madrids bästa områden med några av stadens bästa barer och restauranger, och bara tre kvarter från Parque Retiro, en av Madrids största parker. Närmaste t-banestation är Velazquez ett kvarter från skolan.

Skolans vision är att mixa upplevelser och lektioner i klassrummet för att du som student ska få den bästa möjliga studieupplevelsen. Expanish är smakfullt renoverad i modern stil som ger ett positivt intryck så snart du kliver in på skolan. Du möts av ett proffsigt team och välutbildade lärare som ser till att du får en bra start på din språkkurs och snabbt kommer in i studiemiljön. Till skolans språkkurser kommer deltagare från olika åldersgrupper, kulturer och länder. Skolan har 11 fullt utrustade klassrum och erbjuder alla de moderna hjälpmedel som behövs för att kunna ge dig som kursdeltagare bästa möjliga hjälp i din inlärning.

Expanish är ackrediterade av flera välkända organisationer, såsom t ex IALC och Instituto Cervantes, vilket intygar om skolans höga kvalitet. Det är en bra skola vare sig du vill utveckla dina framtida karriärmöjligheter, ge mervärde till aktuell utbildning, eller för dig som helt enkelt gillar att träffa nya människor och uppleva en annan kultur. Välutbildade lärare och små grupper är ett stort plus, allt paketerat i en toppmodern skola!

Madrid

Madrid är en storstad med ett otroligt utbud av kultur, sevärdheter, fotboll, restauranger, små tapasbarer och trendiga nattklubbar. Staden är inte bara Spaniens huvudstad utan även en internationell storstad, men trots detta har staden ändå lyckats behålla en typisk spansk känsla, säkert mycket tack vare sin rika historia och kultur som genomsyrar atmosfären. Staden är Spaniens huvudstad och den största staden i landet – det märks!

De som väljer att åka hit på språkresa gör det främst för kombinationen av det rikliga utbudet av kultur & nöjen, restauranger, barer, shopping och inte minst det sprudlande livet på alla fascinerande platser att besöka. Staden kallas för Staden som aldrig sover och upplevs som väldigt spansk. Med andra ord en stad för den som vill ha mycket av allt och inte bara en bra språkkurs.

Madrid sover aldrig, vilket har bevittnats av tusentals studenter som åkt hit på språkresor. Det vitala nattlivet vaknar sent och kulturutbudet är enormt.

Fritid

Det finns alltid något roligt att hitta på i Madrid, antingen på egen hand eller med hjälpa av skolans program. Expanish har ett aktivitetsprogram med en mängd olika aktiviteter varje vecka. Alla aktiviteter erbjuds för att ge dig som student chans att njuta av Madrid och lära dig mer om katalansk kultur, samt för att öva spanska utanför klassrummet.

Några snabba fakta om Expanish aktivitetsprogram:

 • Varje vecka erbjuds minst fyra aktiviteter utan extra kostnad. Ytterligare aktiviteter erbjuds mot mindre kostnad. Aktiviteter erbjuds både under veckodagar och helger, och är frivilliga.
 • Aktiviteterna är indelade i olika kategorier, se nedan.
 • Aktiviteterna varierar under året och färdigställs en månad i förväg.
 • Alla aktiviteter är frivilliga.

Aktivitetskategorier:

 • Välkomstaktivitet: Varje söndag eller måndag organiseras en välkomstaktivitet.
 • Akademiska aktiviteter: Aktiviteter som kompletterar språklektionerna och kulturell fördjupning.
 • Kultur & fritid: Aktiviteter utformade för att på ett roligt och avslappnat sätt lära sig mer om Spanien.
 • Sociala möten: Aktiviteter som uppmuntrar studenter att träffa andra kursdeltagare och lokalinvånare.

Kurser

Språkkurs i spanska

Lektioner per vecka: 20

Öva spanska i en grupp med i genomsnitt fem andra studenter, max 10. I dessa grupper får du som student möjlighet att få bra och mycket kontakt med läraren i en avslappnad miljö. Kursen finns på alla nivåer, från absolut nybörjare upp till avancerad nivå.

Lektionerna hålls antingen på för- eller eftermiddagen. Målet är att lära sig språket på de fyra viktigaste områdena: läsa, skriva, förstå och prata. Lärarna använder sig av en kommunikativ undervisningsmetod där man lär sig språket praktiskt istället för att memorera grammatik eller fylla i tomma rutor på arbetsblad. I klassrummet talas endast spanska så redan från dag ett kommer du att kommunicera på spanska!

Fokus ligger på att snabbt lära sig uttryck och fraser och varje dag ställs du inför nya situationer du skall lära dig att tackla på bästa sätt språkmässigt. På nybörjarnivå kommer du lära dig mycket vokabulär som t ex att lära dig räkna, hälsningsfraser och annat som kan vara användbart i din vardag. Vad gäller grammatik är mycket fokus på presens, nutid.

Lärarna följer elevernas utveckling genom en utvärdering varje vecka, för att se till att du hänger med och läser på rätt nivå.

Lektioner förmiddagar: 9.30-13.20, måndag-fredag.
Lektioner eftermiddagar: 14.30-18.20, måndag-fredag.

Extra intensiv kurs i spanska

Lektioner per vecka: 30

Expanish mest intensiva gruppkurs för dig som vill öva extra mycket spanska i grupp. Du läser den vanliga kursen med 20 lektioner per vecka (som ovan) men med två extra lektioner per dag. Ditt schema bestäms första dagen i skolan.

Lektioner förmiddagar: 9.30-13.20 + 14.30-16.20, måndag-fredag.
Lektioner eftermiddagar: 11.30-13.20 + 14.30-18.20, måndag-fredag.

Privatlektioner

Lektioner per vecka: 2-20

Här skräddarsyr lärarna ett språkprogram som ska passa just dig för att möta dina behov och mål som bäst. Du som student har här möjlighet att bestämma upplägget utifrån dina önskemål. Med Expanish privatkurs kommer du som student att utvecklas fort inom det spanska språket.

Tillägg privatlektioner

Lektioner per vecka: 20+5/10

Här kan du välja att kombinera dina grupplektioner med privatlektioner. Du kan välja att lägga till antingen 5 eller 10 privatlektioner per vecka.

Det är en bra kombination med grupp- och privatlektioner eftersom den tillåter studenten att ta tillfället i akt att få feedback på sina färdigheter under veckan individuellt.

Förberedande DELE-kurs

Lektioner per vecka: 10

10 privatlektioner per vecka för dig som vill förbereda dig inför den internationellt erkända språkexamen DELE (Diploma de Español como Lengua Extranjera).

Affärsspråk

Lektioner per vecka: 20+5

Expanish kurs i Business Spanish är en kombinationskurs med deras intensiva spanskakurs med 20 lektioner per vecka + 5 specialiserade individuella lektioner under veckan. Kursen är för dem som vill förbättra sina språkkunskaper relaterade till den professionella miljön. Det fokuseras på branschspecifikt ordförråd (ekonomi, teknik, etc.), CV-skrivning och intervjuer, professionell e-post och skriftlig kommunikation och presentationer.
Kursen finns från låg nivå upp till avancerad nivå. Minimum 1 vecka, max 30 veckor.

Boende

Värdfamilj

Skolan väljer noga ut en värdfamilj som mer än gärna välkomnar dig under din vistelse i Madrid. Att bo i värdfamilj ger en stor inblick i kulturen och det dagliga livet i staden. Med en värdfamilj ges även en trygghet då familjen gärna hjälper dig att komma till rätta i staden. Boende i värdfamilj passar dig som vill öva spanska så mycket som möjligt, då du äter tillsammans med värdfamiljen två gånger dagligen och får utökad möjlighet att tala spanska. Värdfamiljerna bor i bra och trygga områden av Madrid.

Snabba fakta om att bo i värdfamilj:

 • Välj mellan enkelrum (eget rum), eller dubbelrum (dubbelrum går endast att boka om ni är två som reser tillsammans).
 • Värdfamiljerna bor i t ex Salamanca, Guindalera, Lista, Ibiza, El Retiro, Madrid centro, Chamberí, Atocha, Legazpi, Cuatro Caminos, Tetuán och Chamartín. Alltid inom 35 minuter från skolan. Madrid är en stor stad, så det är vanligt för studenter att ta kollektivtrafik (tunnelbana eller buss) för att komma till skolan varje dag, precis som lokalbefolkningen.
 • Delat badrum, eller eget badrum mot tillägg.
 • Halvpension (frukost och middag) varje dag.
 • Gratis Wi-Fi.
 • Långt ifrån alla familjer har A/C i hemmen. Så betänk detta om du planerar att stanna över sommaren.
 • Sängkläder och handdukar inkluderat.
 • Rummet städas och handdukar/lakan byts varje vecka.
 • Tillgång till tvättmaskin.
 • Incheckning söndagar efter kl 12 och utcheckning lördagar innan kl 12.00.

Delad studentlägenhet

Populärt boendealternativ för dig som vill bo självständigt i Madrid tillsammans med studenter i åldern 18-30 år.

Snabba fakta om att bo i delad studentlägenhet:

 • Välj mellan enkelrum (eget rum), eller dubbelrum (dubbelrum går endast att boka om ni är två som reser tillsammans).
 • Delat badrum, eller eget badrum mot tillägg.
 • Tillgång till fullt utrustat kök med kyl, frys, ugn, micro m.m.
 • Allmänna ytor med TV, tvättmaskin m.m.
 • Gratis Wi-Fi, sängkläder, handdukar. Städning av allmänna ytor varje vecka (varje student ansvarar för sitt eget rum).
 • Alla lägenheter har blivit personligt godkända för sin kvalitet och komfort.
 • A/C kan ej garanteras, endast ytterst få lägenheter har detta. Så betänk det om du planerar att stanna över sommaren.
 • Incheckning söndagar senast kl 22 (senare incheckning på förfrågan och mot kostnad) och utcheckning lördagar innan kl 12.00.
 • 250 Euro i deposit, kontakt eller med kort, betalas vid ankomst eller första dagen i skolan.
 • Åldersgräns: 18 år.

Studentresidens

Ett lite dyrare boende för dig som vill bo tillsammans med andra spanska och internationella studenter i ett större studentresidens. Mer information kommer.

Priser & Datum 2024

Kurspriser (CSN-rabatterade)
20 lektioner per vecka
1 vecka: 2 780
2 veckor: 4 950
3 veckor: 5 450
4 veckor: 7 270
6 veckor: 10 700
8 veckor: 14 130
12 veckor: 21 100
13 veckor: 22 620
16 veckor:
27 870
20 veckor: 33 630
24 veckor: 39 400
32 veckor: 52 630
Extra vecka: 1 700
30 lektioner per vecka
1 vecka: 3 840
2 veckor: 7 090
3 veckor: 10 280
4 veckor: 13 670
6 veckor: 20 460
8 veckor: 26 950
Extra vecka: 3 040
Privatlektioner
10 lektioner: 4 520
20 lektioner: 8 840
Kursmaterial
Per nivå (betalas på plats): 30 eur

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 3 420
Dubbelrum: 3 090
Eget badrum, tillägg: 540
Delad studentlägenhet
Enkelrum, delat badrum, om 1-3 veckor: 3 190
Enkelrum, delat badrum, om minst 4 veckor: 2 700
Dubbelrum, delat badrum: 2 270
Eget badrum, tillägg: 1 120

Kursstarter 2024

Kursstarter
Nybörjare: varje måndag
För dig med förkunskaper: varje måndag

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 28/3, 29/3, 1/5, 2/5, 15/8, 1/11, 6/12, 25/12

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982