Sprakresor

Salamanca, Kastilien och Leon, Spanien

Språkresor till Salamanca på Don Quijote

Hög kvalitet och charmfaktor I hjärtat av Salamancas universitetsområde Små studiegrupper

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Kafeteria
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi

Don Quijote är en av Spaniens mest populära språkorganisationer med språkkurser på många populära orter.

Skolan satsar på utbildningar med hög kvalitet och personal och lärare med lång erfarenhet. Don Quijote’s språklärare har själva arbetat fram kursmaterialet som används i undervisningen. Kursdeltagarna kommer från många olika länder och på skolan i Salamanca är det ännu relativt få svenska studenter. Förutom i Salamanca finns Don Quijote’s skolor i Spanien även i bland annat Barcelona, Madrid, Valencia och på Teneriffa. En stark kursledning, små grupper och duktiga lärare har gjort Don Quijote till en populär organisation med språkskolor.

I Salamanca ligger skolan i centrum, i hjärtat av den gamla delen. Du promenerar på ett par minuter till Plaza Mayor, Salamancas medelpunkt. Skolan har en otroligt mysig och trevlig atmosfär och en av de trevligaste skolbyggnaderna i Spanien. Skolan har en modern inredning med 19 ljusa, luftiga klassrum med inslag av stendekorationer. På skolan finns en mysig innergård med trädgårdsmöbler, en datasal med fri tillgång till internet samt ett livligt kafé med bocadillos, tapas och fika.

Salamanca är en av Spaniens äldsta och mest kända studentstäder. De som vill hamna i en ”lagom” stor stad där det mesta finns, utan att det blir för mycket storstad, känner sig hemma. Staden har en stark spansk känsla med torg, gränder, restauranger, kaféer, historiska byggnader och platser. Det känns på stämningen och utelivet att det här är en studentstad. Dessa saker tillsammans brukar göra att de som åker på språkresor hit trivs, både på kortare och längre språkkurser. Närheten till Madrid gör det också lätt att ta sig till staden med tåg eller buss.

Salamanca

Salamanca brukar omnämnas som Spaniens främsta universitetsstad. Redan på 1200-talet grundades stadens första universitet, vilket innebär att de ca 144 000 invånarna kan stoltsera med landets äldsta universitet.
Här vimlar studenter från hela världen som läser på universitetet eller har åkt hit på en språkresa och den självklara mötesplatsen är stadens centrum – Plaza Mayor. Detta berömda torg uppfördes under 1700-talet och här förs diskussioner på alla möjliga språk. Salamancaborna själva sägs tala den renaste spanskan av alla. Salamanca har en rik kultur och trots sin begränsade storlek, mycket att bjuda på. Hit kommer mer än en miljon turister varje år och förundras över det anrika universitetet och de två katedralerna uppförda under 1400 och 1500-talen. Staden har för sitt rika kulturarv blivit uppsatt på UNESCO:s världsarvslista vilket gör denna idylliska stad till ett hett resmål.

Salamanca har styrts av många olika imperier genom historien, däribland under det romerska. Precis som övriga Spanien har Salamanca en historia av krig och drabbades hårt av Francoregimen då den beryktade diktatorn Fransisco Franco placerade sin regering i staden under det spanska inbördeskriget (1936-1939). För den som intresserar sig av historia och kultur är Salamanca rätt stad att välja som destination för din språkresa!

Fritid

Don Quijote anordnar ett fullt aktivitets- och utflyktsprogram för sina kursdeltagare och det ger dig ett utmärkt tillfälle att ytterligare träna språket, umgås med andra studenter och samtidigt se och uppleva mer av Salamanca och dess omgivningar!

Salamanca är en av Spaniens mest kända studentstäder med ett av landets äldsta universitet. Studentlivet är utbrett och det finns stora möjligheter att enkelt komma i kontakt med lokalbefolkningen och spanska studenter. Salamanca har även ett brett kulturutbud och har tidigare utsetts till Europas kulturhuvudstad. Här finns en mängd historiska byggnader och museum i Gamla Stan, inte minst den stora Katedralen och kvarteren kring Plaza Mayor.

Väljer du Salamanca som destination för din språkkurs har du även möjlighet att se mycket mer än själva staden. Du tar dig till Madrid med buss på cirka två timmar och till Valladolid och vinregionen på cirka en timme. Väljer du istället att åka västerut når du Portugal efter ungefär en timme.

Kurser

Språkkurs i spanska

Lektioner per vecka: 20

Populär standardkurs i spanska med 20 lektioner per vecka. Språkkurserna startar varje måndag året om och finns på olika nivåer, från nybörjare upp till avancerad. Tempot på kursen är relativt högt och passar dig som söker intensiv språkträning, men som ändå vill se och uppleva livet i Spanien och Barcelona!

Lektionstider: 09.00-13.00 eller 15.00-19.00 (lämna gärna önskemål).Du får ditt schema efter att du gjort nivåtestet första dagen.

Språkkurs i spanska och kultur

Lektioner per vecka: 20+5

Rekommenderas! Populär språkkurs i spanska med 20+5 lektioner per vecka. Kursen innefattar 20 lektioner i små grupper samt 5 extra kulturella lektioner vilka berör traditioner, historia och aktuella händelser inom spansk kultur. På dessa seminarier kan grupperna vara något större. Språkkurserna startar varje måndag året om och finns på olika nivåer, från nybörjare upp till avancerad. Tempot på kursen är relativt högt och passar dig som söker intensiv språkträning, men som ändå vill se och uppleva livet i Spanien och Barcelona!

Lektionstider: 09.00-13.00 eller 15.00-19.00 (lämna gärna önskemål).

Kulturlektioner: 13.00-14.00.

Du får ditt schema efter att du gjort nivåtestet första dagen.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 30

Intensiv språkkurs i spanska med 25+5+5 lektioner per vecka, varav 20 lektioner är språkundervisning i små grupper och de extra 10 lektionerna innefattar kulturella workshops samt lektioner inom specialiserade språkområden. 5 workshops ger dig en inblick spansk kultur och med mycket konversation. De övriga 5 lektionerna är valbara inom vissa specialområden som du behöver förbättra, dessa lektioner sker i grupper om max 4 deltagare. Intensivkursen passar dig som är akademiskt lagd och snabbt vill avancera i språket. För längre språkkurser rekommenderar vi dock att till en början bokar 20 eller 20+5 lektioner per vecka.

Språkkurs i spanska + Medelhavsmat

Spansk matlagningskurs som introducerar dig till den berömda medelhavskosten, känd för att vara världens mest hälsosamma. Du får lära dig att tillaga traditionella medelhavsrätter och populär spansk mat, som du sedan kan imponera med på dina vänner och familj när du kommer hem. Kursen kombineras med en språkkurs.

Lärarkurs

Lektioner per vecka: 20+10

Lärarkurs i spanska för dig som arbetar som språklärare och vill förbättra dina språkkunskaper i kombination med tips och nya idéer för din undervisning, för att göra den så effektiv som möjligt. Du får ta del av workshops och seminarium samt att du får en större inblick i den spanska kulturen. Du studerar tillsammans med kollegor från andra länder och utbyter kunskap och erfarenheter. 10 lektioner av kurser består av ”Teacher Shadowing”. Det vill säga, du kommer få chansen att observera hur en av skolans erfarna och duktiga lärare undervisar och lägger upp en lektion, du får också tillfälle att efter lärarens lektion ställa dina egna frågor om just hans/hennes arbete och idéer kring kursen samt samtala med studenter. En bra chans att få en unik inblick i en lärares vardag på just Don Quijote. Språkkursen består av minst 4 elever och som max 18 stycken. Lägsta språknivå: C1.

Kurslängd: 2 veckor

Don Quijotes lärarkurs erbjuds även i Madrid. Kontakta oss gärna för mer information.

Boende

Delad lägenhet

Populärt boendealternativ där du bor tillsammans med andra studenter. Välj mellan enkelrum (eget sovrum) eller dubbelrum (delat sovrum). Lägenheterna har gemensamt kök och badrum och det är ofta mellan 3-6 studenter per lägenhet. Många lägenheter ligger på bekvämt gångavstånd från Don Quijote, räkna med cirka 10-30 minuters promenad. Lägenheterna är fullt utrustade och det ingår lakan. Alla lägenheter har gratis trådlöst internet.

Värdfamilj

Boende i enkelrum eller dubbelrum i noga utvalda spanska värdfamiljer. Halvpension ingår vilket betyder att man får frukost och middag hos sin värd. Detta boende kan varmt rekommenderas för dig som söker extra språkträning och att komma närmare den spanska kulturen och vardagslivet. Familjerna bor ofta på gångavstånd från skolan och aldrig mer än 30 minuter med buss.

Residens

Boende i enkel- eller dubbelrum på något av skolans residens. Frukost är inkluderat i priset och du kan välja till halv- eller helpension. I skolan kan du köpa varm lunch och annan mat. Självklart har du tillgång till Wi-Fi i boendet. Skolans residens ligger centralt och på gångavstånd från skolan.

Priser & Datum 2024

 

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 3 030
2 veckor: 5 290
3 veckor: 7 630
4 veckor: 9 890
8 veckor: 18 230
12 veckor: 24 430
13 veckor: 26 330
16 veckor: 32 330
20 veckor: 40 360
Extra vecka från vecka 13: 1 990
Onlinekurs, 20 lektioner per vecka
Per vecka: 2 230
20+5 lektioner per vecka
1 vecka: 3 180
2 veckor: 5 880
3 veckor: 8 470
4 veckor: 11 070
6 veckor: 15 760
8 veckor: 20 790
12 veckor: 28 280
13 veckor: 30 630
16 veckor: 37 570
20 veckor: 46 780
Extra vecka från vecka 13: 2 300
20+5+5 lektioner per vecka
1 vecka:  4 220
2 veckor:  8 640
3 veckor: 10 640
4 veckor:  16 600
6 veckor: 23 860
Tillägg språkkurs Salsa eller Flamenco
3 lektioner/vecka:  1 730
Privatlektioner
1 lektion: 510
5 lektioner: 2 370
10 lektioner: 4 340
Lärarkurs
2 veckor: 7 930
Kursmateriel, samtliga språkkurser
Per nivå: 470

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 2 960
Dubbelrum: 2 620
Delad lägenhet
Dubbelrum: 1 770
Enkelrum: 2 900
Tillägg för eget badrum lägenhet:  630
Residens
Dubbelrum, frukost: 2 630
Enkelrum, frukost: 3 200
Tillägg halvpension: 470

Kursstarter 2024

Kursstarter
Språkkurser i spanska: kursstart varje måndag oavsett nivå i spanska
Språk + Matlagning:  varje måndag
Lärarkurs:  1/7, 15/7

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar:  1/1, 6/1, 28/3, 29/3, 23/4, 1/5, 12/6, 15/8, 8/9, 12/10, 1/11, 6/12, 8/12, 25/12

Deltagarkommentarer

Sofia 20 år, 16 veckor

Jag är verkligen glad över att jag tog mig iväg på en språkresa via EduPlanet. Jag har nu bott fyra månader i Salamanca. En tid då jag inte bara lärt mig förstå och prata spanska mycket bättre än tidigare, jag har även lärt mig massor utav möten med människor världen över. Det har för mig betytt minst lika mycket som språket i sig, om inte mer. Att få ha lektioner tillsammans med människor från alla världsdelar i åldrar mellan 18-80 år kunde ofta leda till väldigt intressanta samtalsämnen. På knagglig spanska kom ofta samma tanke upp för oss alla, att tänk va lika vi är ändå. Liknande tankar och ideér snurrar runt i huvudet på en vart än i världen man växer upp. Och de gånger vi tänkte olika gav de oss ofta en tankeställare då man började fundera på hur det kom sig att vi tänkte så olika.

För att nämna något om Salamanca som stad måste jag säga att jag blev positivt överraskad när jag första kvällen kom med bussen från Madrids flygplats. Jag blev rundvisad av en kille i min lägenhet och blev imponerad över alla gamla mäktiga byggnader som ”gamla stan” i Salamanca består av. Och när vi sent på kvällen klev in på ett upplyst Plaza Mayor kunde jag inte tänka mig att det var det torget jag skulle korsa varje dag de kommande fyra månaderna. Det var en mäktig känsla att för första gången se Plaza Mayor en varm sommarkväll då Salamanca lever som mest.

DQ i Salamanca ordnar olika fritidsaktiviteter för de som är intresserade. Annars kan man på egen hand söka upp det som lockar en i staden. Själv hade jag redan innan dansat olika latinamerikanska danser. Det visade sig att Salamanca hade stort utbud av danser av olika slag och det slutade med att jag dansade 4 ggr i veckan. Under dessa lektioner lärde jag mig inte bara nya danser utan även mycket spanska då jag var den ända utlänningen i klasserna.

Nu när jag är hemkommen till ett snötäckt vintersverige och tänker tillbaka på Salamanca har jag en sak klart för mig, det är inte sista gången jag satt min fot i den staden.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982