Sprakresor

Alicante, Costa Blanca, Spanien

Språkkurs i Alicante på Universidad de Alicante

Härligt klimat året runt Universitetskänsla Stort campus Låga kurs- och boendepriser

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Internet Wifi

För dig som vill åka på språkresa till en skola med universitetskänsla och till en stad som inte är alltför stor, är Universidad de Alicante ett bra val.

Här studerar cirka 30 000 studenter, såväl spanska som utländska. Universitetet är mycket modernt och ligger cirka 15-20 minuters bussfärd från stadskärnan. Språkdelen, Centro Superior de Idiomas, grundades 1996 och har redan blivit en av de större skolorna i Spanien. Studenterna som läser språkkurs i Alicante har tillgång till datasal, internet och bibliotek. På universitetsområdet finns restauranger och sportanläggningar som studenterna kan utnyttja.

Efter lektionstid har man b.la. möjlighet att delta i konversationsklubbar där man träffar andra spanska och/eller internationella studenter. Man har också möjlighet att lära sig laga typiska spanska maträtter, se spansk film, gå en guidad tur i Alicante m.m.

Universidad de Alicante passar studenter som vill läsa i en både spansk och internationell miljö, planerar du att studera mellan 1-2 terminer ges också ECTS-poäng på din språkkurs.

Alicante

Alicante fick en gång namnet Lucentum, Ljusets stad. Det var romarna som förundrades över stadens märkligt milda och klara ljus. Här bor 300 000 människor, och det sköna klimatet, en inbjudande hamn och milsvida vita stränder lockar soldyrkare till denna romantiska stad, belägen vid kustremsan Costa Blanca. Många svenskar har slagit sig ner här för att fly den svenska vintern och inte minst söker sig ungdomar hit på språkresor för att ta del av vad denna sprudlande spanska stad har att erbjuda.

Förutom sol och bad samt ett brett och ungdomligt nattliv står Alicante för utmärkt och prisvärd shopping, typiskt spanska festivaler, bergsklättring, golf, utomhuskonserter, apelsinodlingar mm. Strax före påsk äger karnevalen i Alicante rum, då hela staden är blomsterprydd och feststämningen på topp. Alicante har en rik historia och i den gamla stadsdelen finner du många gedigna konstskatter. På berget Monte Benacantil, 166 meter ovanför havet ligger Europas äldsta bestående medeltida fästning, Castillo de Santa Bárbara. Utsikten är enastående och den unika fästningen har varit med i många historiska händelser och fått sin prägel av fenicier, romare och morer. Ett besök på denna storslagna borg är ett måste för turister och för dig som kommer hit på språkresa.

Fritid

Som komplement för din språkresa till Alicante anordnar skolan många olika fritidsaktiviteter såsom helg- eller eftermiddagsutflykter, sportaktiviteter med mera. På universitetsområdet finns en stor sporthall med fotbolls-, basket- och handbollsplan, aerobicssalar, simhall och annat. Studenterna har möjlighet att medverka i olika idrottslag och tävla mot andra universitet i olika serier.

Man kan även utöva bland annat yoga, dans (salsa, latin, flamenco, sevillanas) och delta i matlagningskurser. Sommartid anordnas olika kurser i exempelvis segling, vindsurfing och dykning. Utöver detta anordnas konserter, konstutställningar, filmvisningar och teatrar.

För den som vill se mer av Alicante och Spanien går det bra att följa med på skolans utflykter till stadens närområde och andra spanska städer som till t ex Granada, Barcelona, Madrid, Valencia, Toledo, Sevilla, Cordoba och Salamanca. Aktivitetsutbudet är med andra ord enormt för dig som väljer att studera spanska på universitetet i Alicante!

Kurser

Språkkurs i spanska

Lektioner per vecka:  15

Denna kurs är framtagen för dig som vill lära dig spanska snabbt och effektivt. Universitetet erbjuder olika nivåer från absolut nybörjare till avancerad nivå och du läser 15 lektioner per vecka vilket CSN anser är detsamma som heltidsstudier. Alla delar i spanskan tränas med tal-, skriv-, läs-, och hörövningar.Lektionstider: ca 8.00-11.00 eller 12.00-15.00 beroende på antal studenter i varje språknivå. Under juli-aug oftast 9.00-12.00.

Spanska och fördjupningskurs

Lektioner per vecka: 15+5

För dig som vill fördjupa dig ytterligare i det spanska språket kan du lägga till en lektion per dag till kursen på 15 lekt/v. Dessa lektioner behandlar bland annat följande områden:

 • Konversation (alla nivåer)
 • Affärsspanska (ej nybörjarnivå)
 • Spansk kultur & civilisation (ej nybörjarnivå)
 • Spanska språket genom film (ej nybörjarnivå)
 • Spanska språket genom litteratur (ej nybörjarnivå)
 • Spanska språket genom konst (ej nybörjarnivå)

Boende

Delad lägenhet

Skolan har ett stort antal delade lägenheter där man bor i enkelrum (eget sovrum) och delar kök och badrum med andra spanska och/eller internationella studenter från Universidad de Alicante. Ofta bor man ca 3-4 studenter i en lägenhet. Lägenheterna ligger i centrala Alicante en kort resa från universitetet. Boendekostnaden beror på vilken typ av lägenhet som finns ledig, kontakta oss så kollar vi platstillgång för den period du är intresserad av. Kostnad för vatten, gas och el m.m. ingår ej. Observera att en deposition på ca 300 euro tillkommer vid bokning av detta boende, summan återbetalas till dig efter att du lämnat boendet. Hyran betalar du på plats varje månad.

Värdfamilj

Noga utvalda spanska värdar där man bor i enkelrum med halvpension (frukost och middag) eller helpension (frukost, lunchpaket och middag). Många väljer halvpension och äter sin lunch på en restaurang på universitetet. Ett boendealternativ där man kommer det spanska vardagslivet och kulturen närmare inpå och får extra språkträning! Familjerna bor i centrala Alicante och har stor erfarenhet av att dela sina hem med studenter från hela världen.

Studentresidens

Skolan kan boka boende på olika studentresidens i närheten av skolan. Boendet håller ofta hög standard och du har tillgång till en rad faciliteter t ex gym och pool. Det finns möjlighet till matlagning i gemensamt eller eget kök. Observera att en deposition på ca 300 Euro tillkommer vid bokning av detta boende som återbetalas till dig efter utflyttning. Kontakta oss om du vill ha ett specifikt förslag på residens och kostnad.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
15 lektioner per vecka
2 veckor: 4 930
3 veckor: 6 320
4 veckor: 7 470
6 veckor: 10 580
8 veckor: 14 080
12 veckor: 18 350
13 veckor: 19 920
16 veckor: 23 980
20 veckor: 29 810
24 veckor: 34 490
30 veckor: 43 010
Extra vecka (fr 12 veckor): 1 490
20 lektioner per vecka
2 veckor: 6 090
3 veckor: 8 120
4 veckor: 9 820
6 veckor: 14 030
8 veckor: 17 980
12 veckor:  23 660
13 veckor: 25 630
16 veckor:  31 450
20 veckor: 39 330
24 veckor: 45 020
30 veckor: 56 150
Extra vecka (fr 12 veckor): 1 980
Kursmaterial/böcker
Per nivå: ca 570
Information om studiemedel
Denna skola ger ECTS-poäng på sina terminskurser. 1 termin = cirka 30 ECTS-poäng. Det innebär att du som är 19 år eller äldre och avslutat gymnasiet kan söka studiemedel för en språkkurs.

Boende

Priser
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 2 180/vecka
Delad lägenhet
Enkelrum: ca 250-350 eur/månad
Residens, cirkapriser
Enkelrum med eget badrum och delat kök: ca 510 eur/månad
Enkelrum med eget badrum och eget pentry: ca 582 eur/månad
Skolans bokningsavgift för boende
Engångsavgift: 1 220
Deposition boende
Engångsavgift som du får tillbaka: 3 540
Specialkost
T.ex. glutenfritt: kontakta oss
Transfer
Enkel väg från Alicantes flygplats: 650
Tur och retur: 1 300

Kursstarter 2024

Kursstarter
För dig med förkunskaper varje måndag
Nybörjare: 8/1, 5/2, 4/3, 14/4, 6/5, 3/6, 1/7, 2/9, 30/9, 28/10, 25/11

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1-5/1, 19/3, 28-29/3, 1-12/4, 1/5, 24-25/6, 15/8, 26-30/8, 9/10, 1/11, 6/12, 23-31/12
Jullov: 23/12 2023 – 10/1 2025

Deltagarkommentarer

Alicia 19 år, 4 veckor

Jag trivs och har det jättebra! Universitetet är så fint och området är alltid väldigt lugnt och omskött. Lärarna är väldigt bra och hjälpsamma, och gör undervisningen rolig och intressant. Lektionerna är ganska interaktiva och eftersom det är en så pass liten grupp känner man en gemenskap ganska snabbt. Jag har lärt känna många kompisar från olika länder vilket är väldigt kul och intressant! Jag har därför inte bara lärt mig om den spanska kulturen och om många andra kulturer också.
Alicante har både stadslivet och stranden, och eftersom det inte är en så stor stad känns det väldigt familjär. Det finns många bra restauranger och fina ställen att besöka. Enligt mig den perfekta staden!  Jag vill möjligtvis stanna för att jobba. Beroendes på om jag hittar ett jobb och vad det är för något kanske jag kommer vilja fortsätta läsa spanska också. Jag har det så bra här och allt har fungerat väldigt smidigt. Både staden och universitetet är perfekt för mig!

Isabelle 25 år, 2 veckor

EduPlanet har berikat mig med en resa för livet – påbättrade språkkunskaper, nya vänner och vackra semesterminnen.

Josefine 19 år, 24 veckor

Det jag gillar mest med Alicante är alla marknader med all färsk frukt och grönsaker. Jag gillar staden, Alicante, fast det inte finns överdrivet mycket att se…Jag har dock gått upp till slottet flertalet gånger och stranden är hur härlig som helst! Min pappa var och hälsade på i helgen och vi spenderade faktiskt ett par timmar på stranden och tog till och med ett dopp (även om det tog emot!).
Skolan går bra. Jag har verkligen kommit in i spanskapratandet och känner hur jag hela tiden utvecklas, både tack vare lektionerna och att jag pratar mycket på fritiden! Jag hamnade i en grupp lägre än vad jag skulle först men det känns så här efteråt bra, för vi repeterade verkligen allt i den kursen! Jag gillar även min konversationsklass då det blir mycket muntligt och lite jobb utanför skolan!
Jag har hunnit med lite småresor till byar/städer precis i närheten, har varit i Madrid och ska till Granada i helgen. Jag har även funderat på att åka upp till en spansk kompis i Zaragoza på jullovet, för jag stannar nämligen här över jul. Jag hoppas att det blir en upplevelse i sig! Annars innehåller veckorna många guldklimpar. Jag äter tapas med mina vänner, har provat på flamenco (vilket jag dock inte kommer fortsätta med, för det var antingen jättesvårt eller så var jag väldigt dålig på det!), jag var på Mamma Mia-musikalen på teatern häromdagen och de flesta helger bjuder på dans i ”El Barrio” bland alla barer.

 

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982